Alles is schreeuwend duur. (vergeleken met Azië dan *) zelfs de Aldi is
niet meer goedkoop!

Enfin, ik zei dat ergens, en toen zei die persoon weer (bij Dudok in Arnhem, die bestond donderdag jl. 5 jaar) dat ik daar veel cultuur voor terug kreeg, theater, toneel, ballet, orkesten.

Ik moest even nadenken (kort). Wanneer maakte ik daar nu voor het laatst gebruik van?
Nooit! Sterker, ik vroeg het even om me heen, bijna niemand maakte van dit aanbod echt gebruik!

In de zorg komen ze mensen te kort, dus geef dat geld voor cultuur maar aan de zorgsector.
Dan kunnen ze wel oude oma’s wassen en zo, en met hen dammen in de recreatie zaal.

Cultuur moet zich zelf maar bedruipen net zoals Andre Rilieu, Joep van ’t Hek, het Theater van de lach, en de kermis. Daar komen mensen voldoende op af die dat leuk vinden en ze krijgen geen subsidie; nergens voor nodig.

RED: Het geld dat nu naar cultuur gaat ook niet geven aan de zorg. Zelfs al is dat een verbetering.
Dat geld hoort terug te gaan naar de eigenaar.
En het hele ministerie van cultuur met al zijn subsidies moet gesloten worden. Het is geen taak voor de overheid te bepalen welke schilderijtjes ik (en u) mooi moeten vinden en daar dan ook nog miljoenen belastinggeld aan besteden.

Anno
———————
*) daar woon ik (ben nu even in NL)

7 REACTIES

 1. Sja Anno, je hebt het dan ook over Arnhem. Een rooiere stad is moeilijk te vinden, mond vol over kunst en cultuur, en natuurlijk de Sociopatische Partij en de Portemonnee van de Ander bovenaan.

 2. Haha,

  daar had ik het laatst ook met een aantal mensen over. Ze gingen nooit naar een museum, maar vonden het wel belangrijk (cultureel erfgoed oid) dat we er met z’n allen aan mee betalen.

 3. [2] Je mag zulke ‘common sense’ standpunten ook helemaal niet in twijfel trekken, jij cultuurbarbaar.

 4. quote:
  RED: Het geld dat nu naar cultuur gaat ook niet geven aan de zorg. Zelfs al is dat een verbetering.
  Dat geld hoort terug te gaan naar de eigenaar.
  En het hele ministerie van cultuur met al zijn subsidies moet gesloten worden. Het is geen taak voor de overheid te bepalen welke schilderijtjes ik (en u) mooi moeten vinden en daar dan ook nog miljoenen belastinggeld aan besteden.
  ————————————-

  zonder verpleeghuizen en zo wordt het ingewikkelder vrees ik omdat het nu MET die huizen als lastig genoeg is , maar ook dat mag van mij een marktverhaal worden….
  musea:
  die rijke voorzitter/eigenaar van FC Alkmaar voorheen politieagent (ben even zijn naam kwijt) waar Zalm nu voor werkt die heeft een eigen museum ergens in Noord Holland, prima dus laar rijke mensen dat regelen dan hoeft de staat dat niet te doen, de dagen dat ik in een museum kom per jaar (spreek puur voor mezelf) zijn op de vingers van een hand te tellen, soms kom ik wel eens 10 jaar niet in een museum .(en ik heb het gevoel dat ik niets mis)

 5. Die museum gedachte vind ik ook wel wat.

  Rijke mensen kopen kunst als belegging, als zij nu deze kunst alleen of gezamelijk in musea tentoonstellen slaan ze 2 vliegen in een klap.
  Hun belegging wordt bekeken en gewaardeert, en overheid gesubsidieerde musea zijn niet meer nodig

  Tja, en een ballet voorstelling welke niet voldoende geld opleverd om alle mensen een (vorstelijk)salaris te kunnnen geven moet dan maar onbezoldigd uitgevoerd worden.
  Net als toneel en (moderne)kunst welke in een kelder wordt opgeslagen.

 6. lol persoonlijk heb ik ook liever kaas op mijn brood dan een schilderij, hoe mooi ik het ook zou vinden.

  Hallo! We hebben op het moment in Nederland (en Arnhem, waar ik woon) voedselbanken nodig om een deel van de bevolking in leven te houden – weg met de cultuur, welkom voor de eerste vereisten om in leven te blijven.

 7. [6]
  Niet van mijn afgeroomde- en innefectief gemaakte belastingcenten dank u.

  Leve de voedselbanken uit de privésector, die de tekortkomingen van de soosjalistiese hedendaagse maatschappij aantonen.

Comments are closed.