dinsdag, 13 mei 2008
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Gemengde crematoria ?

In de Verenigde Staten van Amerika is onder militairen enige onrust ontstaan, omdat er crematoria zijn die op hetzelfde terrein over een dierenafdeling en een mensenafdeling beschikken.

Er schijnen namelijk personen te bestaan die niet gecremeerd willen worden binnen een compleks waarbinnen ook dierencrematies plaatsvinden.

Ook In Nederland bestaan zowel mensen- als dierencrematoria, maar of deze crematoria zich soms op hetzelfde terrein bevinden, is mij niet bekend.

Het is mij ook niet duidelijk waarom een dier niet door hetzelfde crematorium gecremeerd zou mogen worden als een mens. Het zou zelfs kostenverlagend kunnen werken, wanneer een crematorium zijn overcapaciteit zou aanwenden voor het cremeren van andere schepselen Gods!

Mij persoonlijk is het om het even of de oven waarin mijn crematie zal plaatsvinden dezelfde dag ook nog zes honden, zevenentwintig katten en een nijlpaard te verwerken krijgt. Ook indien het mijn voorkeur zou genieten, begraven te worden, zou ik er geen enkel bezwaar tegen koesteren, mijn grafkamer te delen met een aantal ganzen, olifanten of konijnen.

Hugo van Reijen

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Cultuur
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Ragnar schreef op : 1

  Toen ik de titel las, moest ik onvrijwillig denken aan Moslima’s en hun gescheiden zwemuurtjes.
  Maar ja, die worden niet gecremeerd natuurlijk.

 2. Perspicere schreef op : 2

  Toen mijn kat stierf, werd mij de vraag gesteld of ze samen met andere dieren gecremeerd mocht worden of in haar eentje. Dat laatste zou wel een stuk duurder zijn, maar dan zou ik de as kunnen krijgen.

  Ik heb voor het eerste gekozen. Ten 1e ik wil geen as in huis, ik heb een fijne levende herinnering aan haar, dat is genoeg. En ten 2de: Ik dacht bij mijzelf… die gaan uit financieel belang écht niet voor 1 kat een hele oven aansteken. Je bent er zelf ook niet bij, dus ze kunnen je gemakkelijk wijsmaken dat de as die je ontvangt, ook echt alleen maar van jóuw overleden kat is.

  Ik geloof daar dus helemaal niks van! Je betaalt meer geld voor een illusie, ze spelen in op de emotie van dat moment. Hoeveel mensen zouden er intrappen?

 3. Hugo (auteur van dit artikel) schreef op : 3
  Hugo J. van Reijen

  [2] Veel

 4. pelgrim schreef op : 4
  Jager

  Uhm, na je dood is dat toch? Dus …. lekker belangrijk. Lijkt me wel leuk om met Fikkie van de buurvrouw in 1 oven te liggen branden. Zal mij tegen die tijd echt een bal jeuken zeg.