Hef gemeente Amsterdam op en maak Metropoolregio Amsterdam.
Dit is een voorstel van GroenLinksHet Parool:AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam moet worden opgeheven en plaatsmaken voor een nieuw bestuursorgaan, de Metropoolregio Amsterdam. Het nieuwe bestuur moet ook ‘een eigen parlement’ krijgen.

Dit blijkt uit een open brief van de GroenLinks-bestuurders Maarten van Poelgeest (wethouder Amsterdam), Dirk de Jager (bestuurder Westerpark), Lieke Thesing (Oud-West) en Paulus de Wilt (Slotervaart).

De Metropoolregio Amsterdam bestaat uit Amsterdam en omliggende gemeenten, die vergaderen in wat vroeger ‘het noordvleugeloverleg’ heette. De regio strekt zich uit van Zandvoort tot Almere en is groter dan de vroegere beoogde stadsprovincie.

De auteurs onderstrepen het belang van sterke stadsdelen en de Metropoolregio Amsterdam, maar zwijgen in de brief over de rol die de gemeente Amsterdam rest.
www.parool.nl/nieuws/2008/M…
———————————————————-

Ik denk dat ze ongeveer krankzinnig zijn geworden, nog een parlement erbij terwijl we al stikken van overheidsmedewerkers.

Bangkok heeft 16 miljoen inwoners en een Gemeenteraad (en geen file probleem).
In Nederland alleen al staan 12 provinciehuizen, even los van al het andere overbodige wat ook niet nodig is, zoals het Koninklijk huis en de eerste kamer, ik doe maar een greep even.

Ongezonden door Anno

14 REACTIES

 1. Ik vind het niet eens zo’n slecht idee. Zolang de rest van Nederland maar geen belastingcenten hoeft af te dragen aan de socialistische republiek Amsterdam vind ik het best.

 2. [2] Daar was ik al bang voor…

  Doet me denken aan een uitspraak van de onnavolgbare Jules Deelder:

  "Het geld wordt in Rotterdam verdient, in Den Haag verdeelt, en in Amsterdam over de balk gegooid." (zo ongeveer)

  Ook al slaagt Den Haag er ook zeer goed in om vele miljarden over de balk te gooien.

 3. GroenLinks is de weg al jaren kwijt. Met als historisch hoogtepunt dat Femke Halsema een paar jaar geleden werd uitverkoren tot ‘Liberaal Van Het Jaar’. Door de JOVD (VVD-Jugend) die de weg al veel langer kwijt is.

 4. Goed idee van Groenlinks! Eindelijk weer eens een artikel waar ik blij van wordt en dat morgen moet worden uitgevoerd.
  Metropoolregio voor deze linkse übermenschen met eigen parlement is een prima idee. Gewoon altijd een stabiel Groenlinks/PvdA kabinet/beleid daarzo waarbij ze niet langer meer gehinderd worden in de opbouw van hun multiculturele heilstaat vanuit de provincie.
  Lekker de sharia invoeren en eigen broek ophouden. Wel grote hekken er om heen zodat ze niks met die minderwaardige provinciaaltjes te maken hoeven te hebben. Maar dat spreekt voor zich:-).

 5. Waarom is dat Thailand toch zoveel beter?
  Geen fileprobleem?
  Misschien kunnen minder mensen dan hier (3 auto’s in 1 gezin b.v.) zich een auto permitteren?
  Zou Anno eens wat helderder kunnen zijn in zijn stukjes als het gaat om b.v. de liberale voordelen in Thailand boven Nederland?
  Want juist op dat punt vernemen wij erg weinig.
  Wel schelden op het huis van Oranje, maar niets melden over het Thaise koningshuis.

 6. [7]
  Of beseft Anno dat zijn gefulmineer aan het adres van het huis van Oranje voor hem geen kwalijke gevolgen zal hebben, terwijl fulmineren aan het adres van het Thaise koningshuis voor hem wel eens heel nare gevolgen zou kunnen hebben?
  Waarme hij dus profiteert van de beschaving van Oranje, om die vervolgens te kunnen bespuwen, aldus de tolerantie verketterend, maar er wel van profiterend.
  Zo verketterden linksen de kapitalisten, maar schroomden niet uitbundig gebruik te maken van de producten van dat kapitalisme.
  En zo spugen moslims op ‘het westen’, maar schromen niet uitbundig te profiteren van al de verworvenheden van dat bespuugde ‘westen’.
  En zo spuugt menig ‘progressieve held’ op het christelijk geloof, maar aarzelt als het om de islam gaat, daarmee erkennend dat het christelijk geloof zoveel toleranter is dan die islam, zonder het christendom deze credits ooit te willen geven, maar er wel uitbundig zijn misbruik van maakt.
  Terwijl hij aarzelt vanwege het geweld van de islamieten.

 7. [8]
  "de beschaving van Oranje"

  Wat bedoel je daar mee ? "Tolerantie" ? Of wellicht nog een aantal andere zaken ?

 8. Oud nieuws en GL laat zien dat ze last hebben van hun geheugen. In de jaren 90 is geprobeerd om zowel in Rotterdam als Amsterdam stadsprovincies van de grond te krijgen. In Rotterdam is er een referendum over gehouden, waarna het idee maar opgeborgen is, want een overgrote meerderheid was tegen.
  Jammer toch dat veel politici denken dat een nieuwe bestuurslaag of een herindeling van bestuurslagen helpt om problemen op te lossen. Gewoon eens goede effectieve maatregelen nemen en naleving van goede bestaande wetten en regels zou al enorm helpen. En voor zowel Rotterdam als Amsterdam geldt dat de deelgemeenten/stadsdelen onmiddellijk moeten worden opgeheven. In de praktijk hebben daar politieke minkukels de macht gegrepen die vooral hun nepotisme kunnen botvieren.

  En over files in Thailand of juist het ontbreken ervan: het fileprobleem is NIET op te lossen, zolang we massaal in andere plaatsen wonen dan we werken en we allemaal tegelijk naar werk of huis gaan. De enige politicus die ooit durfde te zeggen dat hij het fileprobleem niet kan oplossen omdat het een onoplosbaar probleem is, was Fortuyn. Hoogstens kan je de huidige politici kwalijk nemen dat ze suggereren dat het probleem oplosbaar is.

 9. [5] Beetje dogmatisch gesteld. Waarom zou Halsema geen goede liberaal in de VVD betekenis kunnen zijn. En waarom is de JOVD de weg kwijt, het is precies de ondeugende corporatistische sociaal-democratische cliub die het pretendeert te zijn, en altijd is geweest.

 10. [9] Slavernij, waarschijnlijk. Terwijl leden van de School van Salamanca dat half in de 16e eeuw al als advies naar de Paus als onchristelijk hadden bestempeld. Misschien is beek weer van een ander christelijk kruid. Zoek het licht!

 11. [10] quote"Hoogstens kan je de huidige politici kwalijk nemen dat ze suggereren dat het probleem oplosbaar is."unquote

  Wat? Zouden ze niet weten dat intensieve woningbouw langs de A1, A2, A16 enz.enz. binnenkort een escalatie in filevorming zal veroorzaken?
  Misschien zijn de projectontwikkelaars hier wel de baas, die kan het immers geen moer schelen. Misschien krijgen de lokale bestuurders wel dermate goed betaald om te helpen met rimpels gladstrijken dat het ze ook geen moer meer kan schelen!

  Nederland is op weg naar een totále chaos door het failliet van de multiculturele droom, de incompetentie, arrogantie en corruptie van de bestuurders en door de overbevolking (nummer 1 in de wereld!).

 12. [10]
  …fileprobleem is NIET op te lossen, zolang we massaal in andere plaatsen wonen dan we werken….

  En dan beweren dat de regeerders niet vooruitzien:

  Eerst de productieven met honing en beloftes naar de “woon”steden lokken. Voorbeelden: Alphen a/d Rijn, Zoetermeer, Gouda….

  Dit zijn mensen die meestal een baan hebben in A’dam, R’dam, Den Haag, enz.

  Zitten ze uiteindelijk vast door de hypotheek, school van hun kinderen en kennissenkring, dan pak/straf/belast je ze voor het op weg naar hun werk in de file staan.

  Als je de markt verstoord dan moet je het goed doen.

Comments are closed.