Het gaat goed met het Libertarisme in Nederland. Nou ja, de mensen weten het zelf waarschijnlijk nog niet, maar ondertussen kom je overal libertarisch getint commentaar tegen. Het viel me op toen ik dit berichtje las in de Telegraaf:

Klik hier

Een ondernemer uit Almere is de inbraken bij zijn bedrijf zo spuugzat dat hij voor zijn pand een betonnen muur van één meter hoogte heeft laten optrekken om criminelen buiten de deur te houden. Dit weekend werd er bij hem op bedrijventerrein Gooisekant voor de derde maal in twee maanden tijd een ramkraak gepleegd.

De politie kreeg de daders bijna te pakken. De ramkrakers hadden hun gestolen waar, computeronderdelen, in een busje overgeladen die door de politie tot in Naarden werd achtervolgd. Daar wisten de dieven alsnog te ontsnappen. De Almeerder is de overlast aan zijn bedrijf inmiddels zo spuugzat dat hij wil vertrekken uit Almere.
Na de eerste ramkraak had de man ijzeren palen voor een aluminium roldeur laten plaatsen. Daar lieten de criminelen zich niet door weerhouden. Zij verwijderden de palen met een slijptol en gaven vervolgens met hun auto vol gas, richting rolluik. De betonnen muur is bedoeld om inbrekers tegen te houden die een gewone deur van het bedrijf willen openrammen. Dat de man zo vaak doelwit is van inbrekers komt volgens hem omdat in zijn bedrijf voorheen het online winkelbedrijf Tell Sell was gevestigd. Vermoedelijk denken inbrekers dat dit nog steeds het geval is, waarbij ze hun slag menen te kunnen slaan door kostbare goederen goederen mee te nemen.
——-

Tja, zo gaat dat in Nederland anno 2008, de politie is niet in staat om een busje in te halen op de snelweg. Maar wat nou zo leuk is zijn de reacties. Hier een mooie bloemlezing, waaruit je maar één conclusie kunt trekken: er is steeds meer Libertarisme in Nederland. We hebben alleen nog iemand nodig die de mensen gaat vertellen dat de Libertarische vrijheids-gedachte de juiste weg is.

Enkele treffende reacties:

Mag je inbrekers wel weren in deze bananenrepubliek? Is dat geen discriminatie?

Heeft deze meneer wel een bouwvergunning aangevraagd voor die muur? In dit overgeregelde land zal men zich daarover meer druk maken dan over de ellende die die man heeft gehad

Ambtenaren hebben sowieso een hekel aan ondernemers.

zo lang wij de slappe politiek in Den Haag steunen zal er niets veranderen. m.i. politiek zuiveren en ons land schoonvegen.

waarschijnlijk is het busje onderweg wel geflitst, want dat is het enige dat de politie nog kan in dit land.
Dit land is totaal de weg kwijt.

Vanzelfsprekend dient deze muur wegens overtreding van minstens 14 ambtelijke regels nog vandaag en op straffe van een forse dwangsom, te worden afgebroken. Bovendien moet voormelde muur op milieuvriendelijke wijze – het liefst per bakfiets – worden afgevoerd. Arme ondernemer, arm Nederland…

Want je kunt in Nederland toch niet straffeloos voor je eigen toko opkomen!!

De overheid is bezig met belastingverhogingen en soap debatten! Ondertussen vertrekken de ondernemers uit Nederland […]Nederland is rot tot op de bodem en dat heeft te maken met het beleid van de overheid.

Nou maar hopen dat er niet een overijverige politieagent om de vergunning voor dat muurtje komt vragen. Dat is immers makkelijker dan achter de criminelen aangaan.

Ik zou zelfs dolgraag uit Nederland vertrekken. Ik kan het me niet meer permitteren om hier nog langer te wonen. Eerst word je bestolen door je eigen overheid en die overheid doet vervolgens niets om te voorkomen dat datgene dat je nog had in handen van de andere criminelen valt.

de wet wordt gemaakt door criminelen voor criminelen, de grootste witte boordencriminelen zitten in Den Haag

Lang leve de politiek, gaat u ook nog stemmen ? Welterusten allemaal !!

In dit idiote land is het namelijk verboden om grove inbrekers iets in de weg te leggen. Immers, zij hebben waarschijnlijk ook maar een heel moeilijke jeugd gehad en zij hebben ook recht op een werkvrije werkplek. Bovendien hebben ambtenaren, de idealisten dat ze zijn, eed hekel aan mensen die zelf hun brood verdienen.

Achterlijk ambtenaren land.

bananenrepubliek. dat vat het goed samen denk ik 🙂

Leuk he hier in NL wonen, met zo’n klapdeurjosti regering ?!

Mensen, neem het recht in eigen hand. De overheid beschermt zijn burgers niet. Sterker nog, ze worden als criminelen behandeld. Weg met geteisem.

En inderdaad, ambtenaren houden niet van ondernemers, dan voelen ze zich zelf zo onbenullig en mislukt in hun veilige baantje.

Ondernemen in Nederland kan niet meer.helaas. Mocht er geld komen vertrek ik uit nederland.

Criminelen leven als een koning in NL, dankzij de Nederlandse overheid

Hebben de criminelen wel verpakkings-tax afgerekend bij de overheid? Zo niet: dan worden ze echt nog wel gepakt hoor.

Kijk, dat het een bananenrepubliek is, is nog tot daar aan toe, maar het erge is dat er geen bananen groeien, maar alleen inbrekers.

Wouter !!! Beveiligingstaks
——–
En dat in één dag. Mijn conclusie is daarmee eenvoudig: Ik bedankt het huidige kabinet dat men er zo’n enorme rotzooi van maakt. Dat zal er alleen maar voor kunnen zorgen dat het Libertarisme groeit.

116 REACTIES

 1. Och, je hebt hier redelijke veel vrijheid van klagingsuiting en dat mag, want lucht de burgert op.

  Dát was immers de fout van het communisme, je mocht niet lekker klagen. Anders hadden de ‘commies’ het nog tientallen jaren kunnen rekken..

 2. [1] Klagen en de ambtenaar die het aanhoort zegt gewoon dat hij er ook niks aan kan doen en verwijst naar zijn niet-aanwezige collega. Die later weer naar een ander verwijst net zo lang tot de cirkel weer rond is.

  Het Telegraaf forum is echt de digitale klaagmuur van Nederland. Ik hoop dat het libertarisme er van kan profiteren; ik vermoed echter dat mevrouw Verdonk van Tokkie Organisatie Nederland voor in de rij staat.

 3. Om ondernemers te laten wennen aan het feit dat ze worden bestolen, pikt de overheid jaarlijks een groot deel van de winst. Als je je daar tegen verzet, wordt je deur ook ingetrapt.

 4. Tokkie is officieel een familienaam. Er is zelfs een Wiki over, al mis ik daar de toevoeging dat de term toch ook zeker ironisch/spottend is bedoeld.
  (knip/plak i.v.m. spamgedoe:) nl.wikipedia.org/wiki/Tokkie

  Ik hoop voor Rita Verdonk dat zij betere mensen om zich heen verzamelt maar voorlopig lijkt het tegendeel het geval.

 5. [4] Een scheldwoord van snobisten voor mensen met een lage sociaal-maatschappelijke en economische status en een (relatief) lage algemene ontwikkeling.

  Zeg maar die mensen die eigenlijk geen rechten zouden (moeten kunnen) hebben omdat het huidige sociaal-democratische systeem hen in de sociale vangnetten jaagt en ze "de samenleving" dus tot last zijn.

 6. “We hebben alleen nog iemand nodig die de mensen gaat vertellen dat de Libertarische vrijheids-gedachte de juiste weg is.”

  Kim, waarom? Wat heeft het nu voor zin om iemand de libertarische vrijheidsgedachte vanaf een zeepkist of vanuit het Haagse bordeel te laten verkondigen? In mijn ogen zal zo de inhoud van je boodschap de mensen volledig ontgaan. Er wordt erg veel verteld en niemand zit daar op te wachten.

  Hoogstwaarschijnlijk sorteer je meer effect, wanneer je je ideëen aanbiedt in een dialoog met vreemden, op een kruispunt van verschillende visies. Meng je bijvoorbeeld wat vaker in het gereutel van een forum vol mensen die anders denken dan jij. Een felle discussie die dwingt tot goed argumenteren, brengt meer teweeg dan het eenrichtingsverkeer van een dogmatische benadering. Dat laatste lijkt me ook niet in lijn met het libertarische vrijheidsdenken. De mens wil kunnen kiezen. Daarvoor moet hij nadenken. Laat hem dat dan ook doen.

 7. Hier een mooie bloemlezing, waaruit je maar één conclusie kunt trekken: er is steeds meer Libertarisme in Nederland. We hebben alleen nog iemand nodig die de mensen gaat vertellen dat de Libertarische vrijheids-gedachte de juiste weg is.

  Zo denken christenen, moslims, katholieken, protestanten, socialisten, demokraten, republiekeinen ook…

  Eerlijkheid, kennis van zaken, en oplossingen geven doet echter veel meer.

 8. Egoïsme/eigen belang wordt verward met libertarisme. Dezelfde klagers klagen ook dat alles maar gezegd mag worden en dat homo’s half bloot door grachten varen.

 9. [9]
  Ach gut, daar loopt die kleuterneukert weer eens te roeptoeteren met "het" geraaskal.

  Doe eens prettig dood gaan, irritante strontbaal.

 10. [9] Dezelfde klagers klagen ook dat hun zoontje van vier niet eens aan m’n pik mag zuigen. Het is een schande!

 11. [11]
  En nu gaat kleuterneuker marthijn lopen raaskallen over het (door kleuters) happen in bananen.

  Geprakt met een sinasappel, jamie jamie.

 12. Als gemiddeld Telegraaflezer, die met veel plezier de brievenrubriek en de Groot-Gezond-Verstand-artikelen van Hoogland leest, en die tevens met grote instemming de wekelijkse beschouwingen van Smalhout leest, protesteer ik hier ernstig tegen de pogingen van Kim mij hier als ‘libertarier’ te willen kwalificeren.
  Stem ik veelal in met het anti-socialistisch gedachtengoed, dat wil nog niet zeggen dat ik op de knietjes lig voor die ene nmevrouw Rand, met haar stupide uebermensch-gedachten.
  Die totaal onafhankelijke mensch, die zich volledig kan zelfverwerkelijken tot een ‘Atlas’, een volmaakte HERR, die het gehele leven naar zijne eigene hand kan zetten, en HERR IST UEBER ALLES, in eine ‘objectivistische welt’! (naamval?)
  Dat zo’n mevrouw droomt van Superman, nu ja, misschien te begrijpen.
  Maar dat adepten hier daar eveneens van dromen, dat verglijdt toch bijzonder naar het belachelijke en idiote.
  Verwenst u de talloze socialistische stupiditeiten?
  U bent daarmee NIET NOODZAKELIJK libertarisch!

 13. [7] "Meng je bijvoorbeeld wat vaker in het gereutel van een forum vol mensen die anders denken dan jij. Een felle discussie die dwingt tot goed argumenteren, brengt meer teweeg dan het eenrichtingsverkeer van een dogmatische benadering"

  Uitsekende suggestie, maar helaas werkt het zo niet. Mensen kijken TV en denken de waarheid te zien; ze zien het immers met hun eigen ogen?

  Mensen gaan in de bioscoop naar een propagandafilm kijken (United 93) en zijn ervan overtuigd dat alle 9/11 critici nu toch wel moeten beseffen hoe fout men zit. Openstaan voor rationele argumenten is er niet bij, maar tegenargumenten (echte) heeft men niet. Dan ontgaat je de lust om met dat soort lieden te discussiëren vanzelf. Kijk ter illustratie even op de volgende link:
  http://hoeiboei.web-log.nl/

 14. [14]
  Nee Hartman, het is precies andersom.
  De keutels die internet volschrijven, trekken zich niets aan van talloze realiteiten.
  De realiteiten m.b.t. 9/11 zijn overduidelijk.
  Het zijn de roddelaars en interessant-doenden van het internet, die zich hartnekkig NIET willen overgeven aan de eenvoudige REALITEIT!
  En die zich, als een echte Hartman, hardnekking vastbijten in hun onwetendheden en irrealiteiten.

 15. [14]
  Uit het feit dat Hartman de film United 93 tot propaganda bestempelt, concludeer ik dat deze Hartman niet geheel spoort met de werkelijkheid.
  Deze film werd volledig op beschikbaar FEITENMATERIAAL gebaseerd, en toont de emoties die de mensen op dat moment hebben ondergaan, en het heldendom van sommigen, die de dood aldaar onder de ogen hebben gekeken, maar die besloten tot verzet.
  De kille wegzetting als ‘propaganda’, toont het kille en buitengewoon vooringenomen hart van deze harde man, die hier de virtuele flinkerd uithangt, zonder zich om realiteiten te bekommeren.
  Zulke mensen zijn anti-propaganda.

 16. [15]
  Sukkels als hartman zaten te slapen tijdens hun lessen natuurkunde mechanica?
  Hij heeft derhalve daarom geen enkel benul van de eigenschappen van (staal en beton) constructies?

  Zwakzinnig gelul zijn de kenmerken van hen die niet weten waar ze over (blijven?) roeptoeteren maar met hun gelul (gelijk een olievlek) medestanders denken te kunnen vinden welke zonder enig besef van die werelijkheid die olievlek ter meerdere eer en glorie van zichzelf denken te kunnen verspreiden.

  Ik houd me derhalve voorbehouden om van hartman te vernemen hoe het dan wel zit met de mechanische eigenschappen van staal en/of beton constructies, specefiek gericht op WTC 1,2 en 7.

  Bij voorbaat dank.

 17. [16] ‘
  ‘Wat je zegt dat ben je zelf’, zei Kindje Hartman al. Zichzelf aldus bevestigend, voor hetwelk hij bij mevrouw Rand, in z’n peno-pauze, de rationalisaties gevonden schijnt te hebben.

 18. [18]
  P.S.

  Gelink naar Google.nl gelul kun je wat mij betreft gelijk in je achterste kanaal raggen.

  Succes gewenst, no kidding.

 19. Ach Jetze en zijn ‘kristelijke’ buikspreekpop Beek zijn weer ’tezamen’ op oorlogspad om een virtuele mossad hitjob uit te voeren.

 20. @R. Hartman. Het is opvallend en veelbetekenend, dat het ook nu weer dezelfden zijn, die beginnen te schelden nog voordat ze ook maar één zinnig argument hebben weten te produceren.

  Ik zou er voor passen met dit soort gasten in discussie te gaan. Doodzonde van de tijd.

 21. [21]
  Op welke feiten mag deze constatering zijn gestoeld?
  Heeft dit persoon er enige?
  Of bralt hij maar wat, om zichzelf te bevestigen, zoals Rand schijnt te hebben willen promoten?
  Want waarom zou men iemand die ‘joden’ sowieso niet vertrouwt, enig oordeelsvermogen toekennen?
  Maar een uebermensch-site trekt dergelijke lieden kennelijk aan.

 22. [22]
  Heel verstandig opgemerkt van de spionnenneus.
  Ignoreren garandeert de wereldvreemde status.

 23. Even een bloemlezing van onze forum kike:

  Ach gut, daar loopt die kleuterneukert weer eens te roeptoeteren met "het" geraaskal.

  Doe eens prettig dood gaan, irritante strontbaal.
  En nu gaat kleuterneuker marthijn lopen raaskallen over het (door kleuters) happen in bananen.

  Geprakt met een sinasappel, jamie jamie.
  Sukkels als hartman zaten te slapen tijdens hun lessen natuurkunde mechanica?
  Hij heeft derhalve daarom geen enkel benul van de eigenschappen van (staal en beton) constructies?
  Zwakzinnig gelul

  Gelink naar Google.nl gelul kun je wat mij betreft gelijk in je achterste kanaal raggen.

  Succes gewenst, no kidding.
  —————
  Het is dit soort schorum dat ‘hate laws’ in het leven roept, dat het Westen multicultureel verwoest, die ons chanteren met een uiterst dubieus holocaust verhaal, die zelf, als ze macht hebben, zonder met hun ogen te knipperen miljoenen Oekrainiers uithongeren, die olv Kemal Pascha Atajood een genocide onder honderduizenden Armeniers aanrichten om de macht tot de dag van vandaag in Turkije over te nemen, die een 911 in scene zetten, die een massamoord in Irak op touw zetten en aanstonds in Iran, die Amerika willen veranderen in een neo-Sovjetunie met Chertoff in de rol van Trotzki, die de FED hebben gekaapt en zich over de ruggen van amerikaanse bevolking verrijken. ACP is van hetzelfde laken een pak. Wanneer worden jullie eindelijk eens wakker. Jezus Christus, de eerste grote ‘anstisemiet’, had gelijk toen hij afstand nam van deze georganiseerde misdaad vermomd als religie.

 24. [25]
  Nou nou, een wel erg snelle ‘rest my case’.
  Plaats zomaar wat links (alweer ‘links’; er is wat mis met dat woord), en alles schijnt gezegd.
  Oftewel, hoe vermijd ik inhoud, teneinde mijn staus als ‘zelfverwerkelijkte’ hoog te houden.
  Heeft Hartman de wijsheid niet in pacht?
  Hoe hebben we het nu?!
  Tot heden scheen hij ALLE wijsheid in pacht te hebben!

 25. [23] "Of bralt hij maar wat, om zichzelf te bevestigen, zoals Rand schijnt te hebben willen promoten?"

  Rand was een sluwe jodin, die naive blanken intrechterde om toch vooral niet als collectief op te treden, zeer tot hun eigen nadeel, zoals de multiculturele sluipmoord op het westen maar al te duidelijk maakt. Zelfs redelijk scherpzinnige en integere lieden als Hartmann zijn er met beide benen ingetrapt. Vrijheid en kleine overheid JA, maar alleen binnen een europese (lees blanke) context. Al het andere leidt tot een fataal Zimbabwe-scenario. Degene die denken dat een founding fathers – libertair walhalla georganiseerd kan worden met marokkanen of nigerianen is *** (citaat Wilders).

Comments are closed.