De VVD zit in de lappenmand, wacht op het moment dat het beter zal gaan, al langer.

Die nieuwe leider die er nu alweer even zit, scoort niet echt in de peilingen.

Het heenzenden van VVD kamerleden met een wat meer eigen inbreng bracht geen verlichting in deze.

Wat schets mijn verbazing zondag in het Buitenhof programma. Schrijver Ben Verwaayen, nu ex topman Britisch Telecom, hoort niets meer van Rutte. Eerder wel.

Rutte sprak zijn congres toe, zaterdag, en vertelde dat hij met ”een plan” zou komen. Raar, want Verwaayen schreef met anderen het verkiezingsprogramma van de VVD. Ik neem toch maar aan dat dat ook een soort van plan is. (want daar stemt men toch op, zo’n soort plan).

Wie het weet mag het zeggen: er is een programma maar dat is niet ” het plan”.
VVD meedenker Verwaayen, niet de eerste de beste, is zelf verbaasd over deze gang van zaken. Hij wordt niet gehoord en niemand weet welke koers Rutte, die onder stevige druk staat, nu in wil slaan.
Verdonk heeft geen plan, of nog niet. Wilders weer wel en de andere partijen ook. De VVD heeft een programma maar dat is weer niet ‘het plan ‘.
Rutte wat ben je van plan dan! -:)

Ingezonden door Anno

RED: Politieke Partijen hebben een “verkiezingsprogramma”. Dat is wat anders dan hun “programma”. En dat is weer wat anders dan hun “plan”.
Ook hebben ze “standpunten” en een opsomming “waar de partij voor staat”. Ook hebben ze nog “beginselen”.
En dat alles om aan de kiezer iets op maat te kunnen voorschotelen. Denk echt niet dat een van die dingen gebruikt worden om beleid te voeren als ze eenmaal aan de macht komen! Beleid wordt zuiver pragmatisch gevoerd aan de hand van wat ze denken dat de meeste stemmen oplevert voor de volgende verkiezingen.

3 REACTIES

  1. VVD is samen met CDA, CU en landverraders van de PvdA voor de EUSSR.
    Reden om, ongeacht welk verkiezingsprogramma, NOOIT meer op een van de partijen te stemmen beloof ik hier plechtig. En dat zou iedereen moeten doen.

  2. De wegen van Go… euh… politieke partijen zijn ondoorgrondelijk. Maar als je opportunisme en eigenbelang ten koste van (burger, boeren en buitenlui) als leidraad neemt, dan kom je al aardig ver in het begrijpen van die clubjes.

  3. Maar…. Ik dacht dat de hele politiek in de lappenmand zit. Tijd voor een wijntje dan maar en maar hopen dat het gauw over is. Ik denk dat het medicijn voor de lappenmand wat belastingverhogingen zijn. Accijnsje er bij, premietje ophogen en klaar is Kees weer

Comments are closed.