Nu maar afwachten of de Serviërs heel veel geld in de EU storten dat gebruikt wordt voor projecten in Nederland of Vlaanderen.

Volgens de NOS heeft 39 % van de kiezers gestemd voor de pro-westerse alliantie van de Servische president Tadic. “Daarmee maken de Serviërs duidelijk dat ze vinden dat hun toekomst in Europa ligt, zegt Tadic.” (RED: onze nadruk)

Die 39 % is niet eens een echte meerderheid van meer dan de helft van het volk. Daarvoor hadden ze nog veel meer stemmen moeten hebben. Maar toch wordt in politieke taal gezegd dat “de Serviërs” dat vinden.
Daarbij weten ze uit ervaring dat, ook in Nederland/Vlaanderen, het gros van de mensen dat als zoete koek slikt.

Voor dit resultaat hebben de EU-politici hard gewerkt. Inclusief de Nederlandse. Die waren aanvankelijk tegen omdat de oorlogsmisdadigers nog niet waren uitgeleverd aan het Haagse Tribunaal. Maar toen puntje bij paaltje kwam, vonden ze wel een formulering om zich aan te passen aan de rest van de EU.
Misschien hopen ze wel dat de Serven zoveel betalen dat het gat in de financiering van de kinderopvang wordt gedekt?

Bijzonder cynisch is dat de westers gezinde Tadic waarschijnlijk de partij van de in Haagse gevangenschap gestorven Milosowitch nodig heeft om een regering te kunnen vormen.
Politiek is toch een raar ritselvak.

4 REACTIES

 1. Ik heb gehoord dat Servie ook de complete staatsschuld van Nederland gaat aflossen.
  Maar dat schijnt een gerucht te zijn……

 2. Ik snap het niet helemaal denk ik; 39% is vóór dus DE Serviërs zijn vóór??
  Duidelijk een geval van NOS logica zullen we maar zeggen.

 3. En ik heb ook gehoord, dat ze Mladic en Karacic willen uitleveren, zij het, als ze zo krakkemikkig zijn, dat ze hun laatste dagen op kosten van die stomme Hollanders, alhier kunnen slijten. Gelijk kamaraad Milosovic!. Ze kunnen het net zo goed laten, want ze komen toch wel bij de unie, ware het alleen maar, omdat er wat fransozen zijn, die er wel lekker aan kunnen verdienen! USA= United States of America, USE= United States of Europe. USE ( ore rather ABUSE)!!! Europa, het vierde rijk, een omgekeerde versie van het derde rijk; profiteur, crimineel, en ambtenaar-vriendelijk. Hitlers ultieme natte droom!

 4. Als ik Serv was, had ik toch maar voor de vrijere en historische keuze van samenwerking met (rijkere) Rusland gekozen dan voor de EU met al haar bemoeienis en loze beloftes.

  Volkshelden, Mladic en karachic konden ze al 9 jaar niet pakken, dus nu hebben de Serven eigenlijk een "laat maar zitten" gekregen.

  Of zullen er 61% van de Serven net als ik denken?

Comments are closed.