De nieuwe film van Indiana Jones valt niet in het pulletje bij de Russische communisten.

Ook daar wil men de film dan maar verbieden. *)

De film zou de Russische jeugd een verkeerd beeld geven, omdat die de werkelijkheid en fantasie niet uit elkaar kunnen houden.

Er wordt in Rusland zelfs gesuggereerd dat de film een poging van “het Westen” is om de koude oorlog weer op te stoken.

Een kompleet andere reactie komt van Anno, die het volgende commentaar stuurde, en die een beeld geeft hoe de opvattingen in Oost en West kunnen verschillen:
——————————
Indiana Jones

Ik zie dat er weer zo’n film uit is: een blanke koloniaal probeert van inlanders een schat te stelen en maakt dan allerlei rare avonturen mee. Alles binnen de beste tradities van Tarzan. Daarin het verhaal van een (andere) blanke mijnheer die in een tropisch woud leefde met een dito blanke dame en die konden weer reuze goed opschieten met de dieren en er zelfs mee praten).

Op de reclame poster op het NS station zag ik dat mijnheer Jones achterna werd gezeten door een schaars geklede groep inboorlingen met speren; hij zal wel weer gewonnen hebben.

Ik blijf het wel uitstekend vinden dat de staat er geen geld bij legt. Ze maken het allemaal zelf en de zalen waar deze klassieke “Blanke man tegen boze inlanders film” wordt vertoond, krijgt ook geen cent, uitstekend zo. [en toch is de film nu al een kassucces].

Anno

*) www.nrc.nl/kunst/article110…

6 REACTIES

 1. Deze Indiana Jones was een kinderlijke aanfluiting voor de vroegere trilogie. Als Indiana Jonesfan voelde je je opgelicht door dit wanprodukt, waarbij met alle wetten van de physica een loopje genomen werd. Een onwaarschijnlijk vergezocht verhaal met een knullig einde. Kortom een reuzeflop, de moeite en het geld niet waard.

 2. Hoe presenteren de commies hun afgunst? Altijd gunstig voor een slechte film als ze hem ergens verbieden. Misschien is die lui zelfs wel iets toegeschoven door de producenten.

 3. Gaat Anno dadelijk nog zeggen dat Indiana Jones een racistische film is? En Steven Spielberg een racist.

  whoehahaha!

  De film was geweldig, ik heb ‘m gezien.
  Totaal overdreven natuurlijk, maar heel erg leuk.

 4. Het mag de NRC lezer en schrijver niet opgevallen wezen ,maar in het artikel is het een
  functionaris van een kleine politieke party die de mening is toegedaan van een film verbieden.
  Wat verbieden betreft is ons land ,verbod Nederland ,internationaal al gereduceerd tot een
  bananen verbod republiek van Europa.
  Waar kunstwerken ,uit pure angst, het laatste letterlijk, uit ,G.. betert het, uit lokale bestuur centra verwijdert worden
  Waar metselaars ,uit pure angst ,weer letterlijk ,opgedragen word om een lange broek te dragen vanwege het seks opwekkende effect op vrouwelijke asiel zoekers uit woestijn landen.
  Een tekenaar van spot prenten die de core raken van samenleving problemen ,word door 10 politie mensen van zijn bed gelicht en opgesloten.
  Of waar een heel team of G.. weet hoeveel politie mensen achter automobilisten aan gaan rijden om de fouten van individuele chauffeurs op te tellen ,allemaal in naam van veiligheid , om die persoon vervolgens z,n rijbewijs af te pakken.
  Nog een goed voorbeeld ,politie mensen [de halal gekeurde] die de sharia wetten moeten leren ,met het oog op de toekomst
  De lijst is lang ,en met een doel ,intimidatie van de burger die doodsbang word om fouten te maken ,net als in Nazi Germany ooit gebeurde.
  Om te proberen een ander land belachelijk te maken door een verzonnen film verbod ,,terwijl je eigen land naar de kloten geholpen word door verbod op verbod op verbod ,is
  lachwekkend/tragisch maar tekenend hoe ver we al gezonken zijn.

 5. De aanhef van dit artikel zou moeten luiden, Communisten in Rusland niet blij met Indiana Jones, want hoewel er nog geen echte vrijheid is Rusland geen communistische staat meer. Ik zou zelfs willen beweren dat Rusland in veel opzichten vrijer is dan de EU. -to-ban-Eurosceptic-groups.html

 6. Rusland heeft een flat tax rate van 10%.

  Niet voor niets stond laatst in een nederlandse krant: ‘wil je rijk worden, ga naar Rusland’.

  Nederland is zo langzamerhand het land op deze planeet die het communistische ideaal het dichtste benaderd. Amerika ligt niet ver daarachter.

  Go East, young man, Go East.

Comments are closed.