Is er nog iemand verbaasd dat “Ondanks eerdere beloften dat de aanschafbelasting op nieuwe auto’s (bpm) in 2011 zou opgaan in de kilometerheffing, wordt pas in 2016 gekeken of deze belasting volledig moet worden afgeschaft” *)


Het is moeilijk je voor te stellen dat er iemand verbaasd is na de leugens die Balkenende en zijn trawanten vertellen over de Hernoemde EU Grondwet.En toch zullen Tweede Kamer en het volk dit verdrag van Lissabon slikken en ratificeren.
Het volk krijgt de regering die het verdient, en wel in Brussel!

In 2016 zijn we twee of drie kabinetten verder. Misschien wel met Balkenende VIII.
Dan kunnen ze de beloftes weer verwijten aan voorgaande kabinetten of nog extra geholpen worden door de EU: Het mag dan niet afgeschaft worden van de EU!

Nu al kan iedereen zien dat die kilometerheffing moeilijker is (en duurder) dan geraamd. En gegarandeerd komen er nog meer “unintended consquences” op de proppen.
Al heel lang zijn er op de Vrijspreker artikelen verschenen tegen de invoering van die kilometerheffing, en er komen nog steeds meer argumenten bij.
Zie o.a. www.vrijspreker.nl/vs/index…
——————–
*) www.elsevier.nl/nieuws/laat…

12 REACTIES

 1. Eerlijkheid (beloftes nakomen, die waarom mensen op een bepaalde partij stemmen bijvoorbeeld), logica, daadkracht, inzicht, openheid, het is er allemaal niet meer. Dingen die mij, denkend aan de huidige regering te binnen schieten zijn: domheid, lafheid (houding tov de USA), veel gepraat weinig wol, onbekwaamheid in het beheren van de belastinggelden.

 2. [1] Je vergeet een heel belangrijke: BEDROG en VERRAAD.
  Zij bedriegen het volk over de inhoud van de Hernoemde EU-Grondwet, en verkwanselen Nederland aan de EU.
  Weg veto-rechten.

 3. Precies de gedachten die ik gisterenmorgen kreeg toen ik van die BPM uitstel kennis nam.
  Uitstellen om zich daarna te kunnen verschuilen achter EUSSR wetgeving.

  Die afschaffing van de BPM belasting wordt het nieuwe kwartje van Kok.
  Let maar op!!

 4. Blij dat ik ben vertrokken naar Spanje,rij straks in Nederland met Spaanse platen,geen BPM,geen bonnen en geen km heffing geen slurptax en weinig wegenbelasting(E 118,- p/jr) voor een ML 320 cdi wegwezen is mijn advies,ben pensionado en betaal 18 % IB over mijn inkomsten. Mooi weer is gratis,water en enrgie is goedkoper dan in Nederland,huizen hier worden door de bouwcrises steeds goedkoper. Wat let je?

 5. Is er iemand die iets anders had verwacht dan? Zolang deze dievenbende blijft zitten word de NL bewoner uitgeknepen.

 6. [5] quote"Zolang deze dievenbende blijft zitten word de NL bewoner uitgeknepen."unquote

  Gelukkig voor deze dievenbende bestaat het Nederlandse volk voor het grootste deel uit struisvogels. Dit is dan ook de enige reden dat het zo ver heeft kunnen komen; als de onverschillige Nederlander eindelijk eens om zich heen gaat kijken zal het véél te laat zijn!

 7. [4]
  "Wat let je?"

  Een aantal argumenten tegen Spanje:
  1. Spanje is een provincie van de EU,
  2. Spanje heeft geen bankgeheim,
  3. Spanje heeft een belastingverdrag met NL,
  4. op diverse Costa’s lopen (strompelen ?) nogal wat Engelsen rond.

  Wat niet wegneemt, dat Spanje mij aantrekkelijker lijkt dan Nederland. In Catalunia zijn een paar hele mooie plekken, om maar een voorbeeld te noemen. Baskenland is ook wel leuk, als je van mist houdt tenminste.

 8. [5]
  De Balkenbende heeft de belastingdruk ‘slechts’ met ong. 1% (van het totaal) doen stijgen heb ik laatst ergens gelezen.

  Waar komt toch die onvrede vandaan ? Zou de geldontwaarding er ook iets mee te maken kunnen hebben ? En zo ja, zou dat met de volgende ploeg landverraaiers en -rovers cq. plunderaars veranderen ?

 9. [3]
  Je kon er op wachten. De overheid als ware (gewelds)monopolist kan en wil niet zonder haar enige inkomstenbron leven: "de mensen in het land". Die moeten hun salarissen en optrekjes in het buitenland (muts Herfkens bijv.) betalen.

  Ik zou wel eens willen weten wie van de klojo’s op welke plek een optrekje heeft; een optrekje die ze in het kader van "de privacy" (zij wel) niet bekend willen maken. Uruguay ? Guatemala ? Costa Rica ? Of, nog beter, Panama ?

 10. [7] Andre je hebt gelijk,dit is ook Europa en er strompelen veel Engelsen rond maar ook veel andere Europeanen.
  Gibraltar is een uur rijden en daar kun je wel je geld beleggen tax free. Er zijn hier bijna geen files er worden met Europees geld veel autowegen aangelegd tot 2013 daarna gaat het geld naar het Oostblok(de niewe landen)
  Maar neemt niet weg dat het hier goed toeven is. De kosten van levens onderhoud zijn gelijk aan Nederland.Maar ik betaal 18 % IB over mijn inkomen uit pensioenen en ik betaal E 0,52 voor een m 3 water.
  Stookkosten zijn 1/3/ van Nederland.
  Daar ik bevoorrecht ben(door heel hard werken vroeger) woon ik zeer prettig en rustig. Daarnaast zie je geen hoofddoeken hier,wel veel zwarte mensen die nepspullen verkopen.Maar als ik zwart was zou ik hem ook smeren uit het faillite Afrika. Daarnaast kan ik elke dag 5 x vliegen naar Holland/Duitsland indien ik naar Holland verlang of met de auto 2 dgn rijden indien nodig,ik vind het beter dan Florida.Nu jij.
  Groet vu Mijas.

 11. [10]
  Ik gun je ‘voorrecht’ van harte.

  Ongetwijfeld vind jij dat de beste keuze, anders zou je wel ergens anders zitten.

  Florida vind ik helemaal niks. De VS is wat mij betreft meer van hetzelfde in vergelijking met de EUSSR. Daarnaast is het de laatste 10 of zo jaren veranderd in een stinkend gat waarin illegalen uit centraal- en zuid-amerikaanse landen er vrolijk op los schieten. Vandaar ook de vele gated-communities, waarin de veiligheids-geile pensionado zich nu moet verschuilen. Daarnaast is er voor iedereen in Florida de verplichting van overheidswege om zich te verzekeren tegen hurricanes, ook als je niet in een ‘gevaarlijk’ gebied woont. Florida is dus niks wat mij betreft.

  Gibraltar is leuk, de vraag is hoe lang nog. Zelfde geldt voor Liechtenstein en Zwitserland. De kans bestaat dat men stukje bij beetje toch toe gaat geven aan de druk die de EU op hen legt.

  Ik zie zelf meer in Panama. Geen belastingverdragen, met geen enkel land. Ver genoeg weg van zowel de EU als de VS. Mooi weer, prachtige natuur (bergen, jungle, witte stranden), aardige mensen, levenskosten zo’n derde van NL, kleine overheid. Als je dan toch zo nodig in NL wilt zijn, dan kun je met de KLM 3 * per week direkt vliegen; gezien het succes zou dat wel eens dagelijks kunnen worden. Geen doekjes, wel nepspullen in Panamá City, en files; niet gaan wonen dus. Pliezie is omkoopbaar. Soms staan ze te laseren op plaatsen waar het inderdaad gevaarlijk is om hard te rijden. Ze doen dat opzichtig, je moet welhaast blind zijn om ze niet op tijd te zien.

  Als je de juiste plaats pakt, komt je drinkwater van de berg, en kun je met een windmolen en/of solar panels je energie maken. Stookkosten zijn er niet, het is het hele jaar warm genoeg. Misschien een houtkacheltje hoog in de bergen. Op vele plaatsen staat er altijd een lekkere bries.

  Auto’s zijn goedkoper dan in de VS. Brandstof momenteel een krappe 4$ per gallon. Wel oppassen voor de weg; soms zitten er behoorlijke gaten in, in Darién is het asfalt soms totaal aan gort gereden. Een 4WD auto is dus handig.

  Uitsluitend inkomsten die op Panamees grondgebied zijn verworven, worden belast. Als je dus in de internationale handel zit, betaal je zero belasting, zelfs als je daar woont. Diverse manieren om aan verblijfsvergunningen te komen, in sommige gevallen leidend tot een paspoort. Meervoudige paspoorten geen probleem. Kennis van de Spaanse taal is handig.

  Wat mij betreft wordt het dus Panamá.

 12. [7] Wat U hier vergeet denk ik, is dat als in EUNL de "proef" slaagt, het dan, ondanks de hoge kosten, in de hele EU wordt ingevoerd. Dus tot die tijd heeft het buitenlandse kenteken wel zin, daarna niet meer.

Comments are closed.