En beste lezers, fijne koninginnedag gehad? Wat zegt u, u heeft die beker maar aan u voorbij laten gaan en iets nuttigs met deze dag gedaan? Goede keus. Een berichtje in de Limburger van vandaag geeft nog maar weer eens inzicht in de onkreukbaarheid van de Oranjes, die op uw portemonnaie teren en u in ruil daarvoor overladen met minachting (en af en toe een lintje voor de echt brave schapen). Want wat heeft Maxima tijdens haar staatsbezoek aan die Heimat gedaan (of was het toch privé: bril-incident)? Een aanhanger van de Junta gesteund met 128.000 euro!

“Prinses Máxima heeft in het geheim 128.000 euro (200.000 dollar) geschonken aan de Argentijnse kardinaal en aartsbisschop van Buenos Aires, Jorge Bergoglio. Dat meldt het Argentijnse weekblad Noticias.” (bron)

Wie is deze Jorge Bergoglio?
“In zijn recente boek El Silencio beschrijft Verbitsky hoe de bisschoppen de junta niet alleen gedoogden, maar ook hielpen bij het bestrijden van hun gemeenschappelijke vijanden: atheïsten, communisten en revolutionairen – buiten én binnen de kerk. Zo was Bergogli, zegt Verbitsky, zelf mogelijk betrokken bij de verdwijning van twee linkse jezuïeten in 1977.” (bron)

Zo steunt Maxima dus de handlangers van de Junta waarvan haar vader, goede vriend van Bernhard en nu Beatrix, deel uitmaakte. Wie zich nog afvraagt waarom in alle commotie rond het huwelijk van Maxima met onze Prins Pils Maxima nooit afstand heeft genomen van haar vader en dat wat hij vertegenwoordigt heeft nu het antwoord. En dat wil koningin van Nederland worden.

Hat tip: R.E. Publican

Zie ook:
De Bril van Maxima
Evita Zorreguieta
Spider Woman

21 REACTIES

 1. En met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen we aannemen dat die $ 200.000.- betaald zijn van geld dat de belastingbetaler moest betalen.

 2. Een toen 6 jarige wordt geassocieerd met twee lui uit ‘het vliegtuig’ werden gelazerd?

  Voor een ex-bankvrouw had ze het wél handiger aan kunnen pakken, me dunkt.

 3. [3] Het ligt maar aan wat je "zelf betalen" noemt.
  Immers waar komen die 893.000 euros vandaan?
  Toch van de werkers die dit produceren? En gedwongen worden om dit te betalen?
  (En het overigens allemaal ook nog gelaten slikken)

 4. [4]
  Dat is dus ook precies mijn punt. Vandaar dat ik "zelf" tussen aanhalingstekens plaatste (alvast vooruitlopend op een eventuele verdediging van Hare Koninklijke Parasiet dat ze het tenslotte "zelf" heeft betaald).

 5. [2] Eehh… De man is 72. 31 jaar geleden (1977) was hij dus 41. Hoezo, "Een toen 6 jarige"? Of bedoel je dat Maxima toen 6 jaar was? Daarvan ontgaat me de relevantie. Zij geeft NU twee ton $ aan deze dubieuze figuur, niet toen ze 6 was.

  Hoe je het ook bekijkt, het wordt hoog tijd dat deze parasiterende parvenuen, waar sowieso al lang geen druppel koninklijk bloed meer in zit, de deur gewezen wordt.

 6. Wat zit Hartman zich op te winden over de bestedingen van het eigen geld van de prinses?
  Waar bemoeit hij zich toch telkens mee?
  Maakt hij zich ook zo druk over de bestedingen van het lerarenkorps?
  Wat weet Hartman van haar huishoudboekje.
  Wat weet hij van haar eerdere vermogens.
  Een hoop herrie maken, kennelijk bedoeld om hier de flinke ende oprechte moraalridder uit te hangen.

 7. [7] Ach Beek, wat een tunnelvisie. Lees eerst nog eens goed en probeer dan te begrijpen waar het om gaat. Maar ik kan verklappen dat de sleutel in de laatste alinea van mijn artikel zit. Aanvullend kunnen de reacties van Hub en Ferdi je ook nog behulpzaam zijn het plaatje compleet te krijgen.

  Mocht je het dan nog niet snappen, dan ben ik je graag opnieuw behulpzaam.

 8. [8]
  Wat nou tunnelvisie, kan me met de beste wil van de wereld niet onttrekken aan het feit dat jij degene bent die zichzelf met simplistisch geroeptoeter blijft zitten bevredigen gelijk gereformeerden welk elke zondag liefst twee keer klaar komen met (klaag)gezang incluis een donderpreek "hoe het moet".

  Over donderprekende trollen gesproken, snap je.

  "Mocht je het dan nog niet snappen, dan ben ik je graag opnieuw behulpzaam."

  Dito.

 9. [8]
  Hartman valt gewoon in herhaling, maar nu met misplaatst paternalisme.
  Dat schiet op.

 10. [10] Tja, Denzel Washington deed ooit de gevleugelde uitspraak: "Please explain it to me, like I’m a four year old". Daar moet ik vaak aan denken als ik jouw reacties zie. Maar kennelijk is het muntje nu toch gevallen, zodat ik me een nadere toelichting kan besparen.
  [9] Auw, nu trap je Beek ook op zijn staart…

 11. [11]
  Ja, die Hartman is een echte libertarier. Gewend in een luchtledig niets te verkeren en te antwoorden.
  Maar wat weet hij werkelijk van het huishoudgeld van Maxima?
  Net zo weinig als u en ik.
  Maar elke stok om het koningshuis te slaan volstaat. Verdachtmakingen: altijd welkom voor deze stok.

 12. Onze eigen linkse Jan Pronk heeft jarenlang van ons belastinggeld de SWAPO gefinancierd.
  Deze SWAPO is verantwoordelijk voor honderdduizenden onschuldige slachtoffers in Afrika en het is een terroristische organisatie.
  Onze eigen Groen-Linkse criminelen hebben jarenlang de PKK, El Fatah, Hamas en Hezbollah zowel financieël ( van ons belastinggeld) alsook moreel gesteund.
  De voorzitter van de NOVIB ( Max van den Berg ) heeft , op zijn beurt weer jarenlang Fidel Castro gefinancierd van ons belastinggeld.
  Daar hoor ik niemand over.
  De bovengenoemde clubjes zijn voor ongeveer 10 maal zoveel doden verantwoordelijk als de hele Argentijnse Junta op zijn geweten had – en daar hoor ik niemand over.
  De huidige SP steunt , samen met Gretta, met alles wat mogelijk is de Islamitische terroristen, die zichzelf Palestijnen noemen.
  Wie hoor ik daar over klagen?
  De Katholiek kerk mag al helemaal geen commentaar leveren op Maxima en haar doen en laten: Rome heeft na de Tweede Wereldoorlog honderden oorlogsmisdadigers aan een paspoort en een ontsnapping naar een ander land geholpen ( naar o.a. Zuid- Amerika en het Midden-Oosten).
  Kardinalen uit het Vaticaan hebben een Paus( Johannes Paules 1) vermoord, omdat die de corruptie van diezelfde Kardinalen aan het licht wilde brengen.
  Daar hoor ik niemand over.
  Een Nederlandse kardinaal mag ook nu nog regelmatig commentaar op van alles en nog wat leveren op de Nederlandse TV.
  Daar hoor ik ook niemand over.
  Het is Nederland gebruikelijk dat mensen, die iets meer zijn dan linkse criminelen, altijd door een linkse strontkar worden overreden en maar zelden door een gouden koets.
  Het gehele artikel straalt xenofobie uit, evenals de reacties van Hartman. Jammer.
  Geweta.

 13. [11]
  Beek weet donders goed wat ik bedoel, dat in tegenstelling tot jou "pietje".

  Behhhhhhhhhhh…………

  (Schijt (kruising tussen een schaap en een geit)).

 14. Maar ik wil Hartman neerbuigend ook wel van advies dienen: beschouw Beek gewoon als ’troll’.
  Kun je hem verder gewoon laten blaten, dat schaap.

 15. [13] Geweta, mag ik u uitnodigen hier een artikel (of een aantal, gezien de verschillende onderwerpen) van te maken en dat/die ter publicatie in te sturen?

  Alvast bedankt.

 16. [17]
  En wederom verschaft Hartman de lezers geen nadere uitleg m.b.t. het huishoudgeld van Maxima.

 17. [17]
  Blaat prettig verder, opdat u vele volgelingen zult "trekken" in de "hoop" dat alles goed gaat "komen".

  Behhhhhhh.

 18. Stelselmatig zie ik de inzenders met elkaar"bakkelijen",lijkt leuk maar mis de grond daartoe,immers,het ging over Koninginnedag-Maximadag!Voor mij mag dat verdwijnen,het is gewoon een ROTZOOIDAG!troep langs de weg en bezopen zijn .Wat ik wel terug wil is de 5e MEI zolang er overlevenden van die oorlog zijn,nu blijken vaak alleen de overheden en ambtenaren die te hebben meegemaakt,zijn vrij en doen niets!De rest mag die vrije tijd betalen,althans het werkenden deel der bevolking.Geef daar je aandacht eens aan en laat 30 april maar vallen,die "jarige"mag het gewone volk toch niet en de opvolgers zijn voor mij TABOE!

 19. Nu we het toch over Maxima hebben.
  Ik heb mij afgevraagd waarom dat zinnetje ´de Nederlander bestaat niet´, zoveel commotie heeft kunnen veroorzaken. Ik denk dat een subtiel klemtoonverschil hier debet aan was.
  Zegt men ´DE Nederlander bestaat niet´, is er sprake van een constatering. Immers, er bestaan tal van varieteiten.

  Zegt men ´de NEDERLANDER bestaat niet´, kan ik begrijpen dat er verontwaardigd wordt gereageerd. ´Wat nu, bestaan wij niet´.
  Klemtoon subtiliteiten, begrijpelijk van iemand die niet opgroeide met het Nederlands.
  Ik meen dat zij de eerste mogelijkheid voor ogen had.

Comments are closed.