Minister Bert Koenders gooit nog meer belastinggeld er tegenaan om te trachten de slachtoffers van de ramp in Birma te helpen.

Natuurlijk is het mooi om mensen in nood te helpen.

Dat gebeurt nog lang niet overal voldoende.

Maar het hoort dan wel op vrijwillige basis te gebeuren.

Daarom blijft het af te keuren dat een politicus geld dat van de belastingbetaler (inclusief BTW-betalers) is afgepakt daarvoor gaat uitdelen.
Ook helemaal los van het feit dat het beter gebruikt kan worden voor een bepaalde hulp, dan voor het in stand houden van allerlei gesubsidieerde NGO’s
We discussieerden daar al eerder over *)

Daar komt nu een nieuw facet bij.
Het lijkt er sterk op dat het militaire regime in Birma een misdadig beleid voert, en dat bijna iedereen dat verfoeilijk vindt.
Zie daarvoor ook onder andere het vastzetten hun onwelgevallige personen zonder enige vorm van proces zoals van Suu Kyi die nu al vijf jaar onder huisarrest staat.**)

Nu worden miljoenen belastinggeld aan Birma gegeven.
De vraag is, zorgt dat er nu voor dat dit regime in stand wordt gehouden?
Of zorgt het ervoor dat dit regime nu snel gaat vallen en de mensen daar iets vrijer worden?
Ik vrees dat het helpt om het regime te versterken. Net zoals ontwikkelingshulp allerlei dictators heeft gesteund en rijk gemaakt.

—————————————————–
*) www.vrijspreker.nl/vs/item/…

**) Nos 27 Mei Birma verlengt huisarrest Suu Kyi
De militaire leiders van Birma hebben het huisarrest van oppositieleider Aung Sang Suu Kyi met zes maanden verlengd. Suu Kyi wordt al vijf jaar onafgebroken onder huisarrest gehouden zonder dat er een rechter aan te pas is gekomen.

Bij het hoofdkantoor van haar partij in Rangoon zijn vanmorgen ongeveer twintig leden van haar partij opgepakt. Zij waren net aan een mars naar de woning van Suu Kyi begonnen. In Rangoon was vanmorgen extra politie actief.

Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi won in 1990 de parlementsverkiezingen in Birma maar de militairen weigerden op te stappen.

7 REACTIES

 1. Bertje Koenders is gewoon een crimineel. Punt. Evenals Maxima Verhagen, die in het Buitenhof tekeer gaat over de Birmese Junta, uitsluitend om de aandacht van zijn eigen Junta af te leiden. Maar over de plannen van Bertje om de Birmese Junta nog verder vet te mesten hoor je hem niet.

  "Suu Kyi wordt al vijf jaar onafgebroken onder huisarrest gehouden zonder dat er een rechter aan te pas is gekomen."

  Dan heeft Gregorius nog mazzel gehad, met zijn anderhalve dag. De werkwijze is echter exact dezelfde. Kortom, de Birmese Junta wordt door hun vrienden van de Nederlandse Junta weer wat afgeperste Euro’s toegeschoven. En Bos maar roepen dat belastingverhogingen weliswaar impopulair, maar toch echt nodig zijn. Vind je het gek?

  Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig (bedankt, Theo).

  Zum Kotzen.

 2. Uit de nieuwsbrief van de PVV, een deel van de inbreng van Wilders in het debat gisteren:

  "Lagere belastingen, voorzitter, zorgen ervoor dat de mensen meer te besteden krijgen. Meer in hun portemonnee hebben. Om dat te bereiken moet je als politicus, politieke partij en kabinet keuzes maken. Stoppen dus met de nutteloze ontwikkelingshulp, de afdrachten aan Brussel, de Vogelaar-wijken, het kolossale ambtenarenapparaat, de peperdure adviseurs, het pesten van automobilisten en het mislukte multiculturele experiment. In 2007 ging er veel te veel geld naar de linkse hobby’s en veel te weinig geld naar de gewone mensen in Nederland.

  Ondanks dat zij keihard gewerkt hebben in 2007, moeten de burgers van Nederland nu nóg meer belasting gaan betalen vanwege ook het milieufundamentalisme van dit linkse kabinet zoals de verpakkingstaks, de slurptaks en een onzinnige vliegtaks. Maatregelen die het voor gewone mensen duurder maken op vakantie te gaan omdat wereldvreemde milieufreaks er van overtuigd zijn dat de aarde opwarmt als je met je gezin naar Kreta vliegt. De mensen zijn het spuugzat, meneer Balkenende. Niet de aarde warmt op door het vliegverkeer; nee, de Nederlandse burgers worden witheet van dit kabinet.

  Voorzitter, dit kabinet knijpt de burger niet alleen uit, het tast ook onze vrijheid op een ongekende wijze aan. Het bestrijdt niet alleen het sigaretje in de kroeg en de koopzondagen, maar het laat zelfs onderzoeken of een film op voorhand verboden kan worden. En een cartoonist wordt om zijn tekeningen door tien agenten in een politiecel gezet. Onze vrijheid is bij dit kabinet in uitermate slechte handen. Dit kabinet verdedigt niet de vrijheid, maar is een gevaar voor de vrijheid en zou zich daarvoor diep moeten schamen."

  Hulde! Het gaat zo nog even door. Hoewel we het erover eens kunnen zijn dat GW geen libertariër is mag hier toch weer uit blijken dat de PVV de enige partij is die nog enigszins onze doelstellingen verdedigt. En daarmee komen we dus op de pragmatische kant van het zo effectief mogelijk benutten van beschikbare middelen. Al is dat slechts bij gebrek aan beter.

  En al zullen er ongetwijfeld weer reacties komen dat Wilders ook slechts een onbetrouwbare politicus is, of dat hij slechts een filiaal is van de VVD (nee, dus), er is geen enkele andere partij die dit geluid laat horen in de Kamer (en derhalve door de media wordt doodgezwegen en -gewenst).

 3. [2] Inderdaad is die hele lijst van punten die hier van Wilders geciteerd zijn, een demonstratie van de betutteling van de overheid en van de ellende die de overheid over ons uitstort.
  Het is goed om dit te erkennen hem op die punten bij te vallen.

  Ook is het goed om hem of de PVV te wijzen op zijn contradicties bij de punten die niet libertarisch zijn en hem dat met feiten aan te tonen.
  Doorsturen van relevante vrijspreker artikelen? Hoe meer lezers dat doen, hoe meer kans dat er iets mee gebeurt.

 4. Ik heb Wilders zien optreden bij Knevel en van der Brink gisteren en moet eerlijkgezegd bekennen dat ik onder de indruk ben. Elke politicus die voor een belastingverlaging van 16 miljard pleit en dan nog een intelligente verdediging daarvan voert vind ik toe te juichen. Het is naar mijn weten nog niet eerder gebeurt dat een politicus belastingverlagingen van deze orde bepleit. (of ik moet me toch vergist hebben in de VVD)
  Daarentegen ben ik zeker bewust van de gebreken van de PVV op het gebied van persoonlijk vrijheid (data opslag/privacy schending en vrijheid van godsdienst…) Maar de economische kant is zeer toe te juichen!

 5. "Ik vrees dat het helpt om het regime te versterken. Net zoals ontwikkelingshulp allerlei dictators heeft gesteund en rijk gemaakt."
  Hub: Als dat je foto is, ben je ongeveer een keer zo oud als ik.

  Als je dan nu nóg niet weet hoe de vork in de steel zit?

  De afgelopen 30 jaar, minimaal, hebben immers ruimschoots bewezen hoe dit zal aflopen!

  Financiële hulp: Wordt achterover gedrukt.

  Hulp in de vorm van goederen: Komt niet aan. Wordt geweigerd, of in beslag genomen en op de markt gezet. De opbrengst komt dezelfde personen toe als genoemd onder "financiële hulp".

  Fysieke hulp: Krijgt geen of beperkte toegang. Toegang tot gebieden waarin het met de mensenrechten niet zo nauw wordt genomen is uitgesloten.
  Herinner mezelf als jochie: Van de school uit geld inzamelen voor die arme gasten uit Ethiopië en zo. Want die hadden zo’n honger, en waren zo arm… En die rotvliegen ook! Zaten ze daar voor de tent…

  Jaren later kom je er achter dat ze dan ook niets anders deden dan voor de tent zitten, bleken die vliegen er te zitten omdat ze te beroerd waren om ze weg te slaan, fokten ze kindertjes bij het leven, zonder ze een toekomst te geven, bleek het geld wat je binnen had gebracht gebruikt voor de aanschaf van wapens om een burgeroorlog te beginnen en ter financiëring van wat feestjes van de machthebbers aldaar.

  Nu, jaren later, komen mijn kinderen met dezelfde opgeleukte foto’s uit school en vinden alles zielig. Ik leg ze dan maar uit hoe het wel zit, hoe de wereld aankijkt tegen kinderarbeid, lees: De deuren afgaan te schooien voor een ander, en dat wat ze doen hooguit averechts werkt. En dat ik als klap op de vuurpijl al bestolen wordt om hier mede aan af te dragen.

  Sorry, maar mooier kan ik het niet brengen.

Comments are closed.