In hun ongelofelijke wijsheid hebben uw geachte ‘volksvertegenwoordigers’ in de Tweede Kamer afgelopen donderdag uw privacy weer een beetje verder verkleind.Al eerder werd hierover op De Vrijspreker bericht (KLIK).

In eerste instantie was het de bedoeling om de Europese ‘richtlijn’ (= verplichting), die een periode van minimaal 6 en maximaal 24 maanden voorschrijft, voor het gevalletje EU-provincie Nederland te vertalen in een periode van 18 maanden.

Kneus Hirsch Ballin had liever vastgehouden aan 18 maanden, om de incompetentie van de opsporende instanties te faciliteren (“een langere bewaartermijn kan de oplossing van misdrijven verbeteren”).

Wie deze onzin moet gaan betalen, wordt niet vermeld. U en ik weten uiteraard, dat dit uiteindelijk via de telecombedrijven doorgeschoven wordt naar de consument. Dat zijn u en ik dus.

Gelukkig maar dat u en ik weer wat rustiger kunnen slapen. De ‘criminelen’, dat zijn immers ‘de anderen’. U en ik vinden het daarom niet zo erg, dat weer een klein stukje vrijheid is ingeleverd voor een stukje ‘zekerheid’, uitgevoerd door de immer correcte en integere overheid, die het beste met ons voorheeft, of niet soms ?

Bericht in AD

7 REACTIES

 1. De VS heeft blijkbaar al een database met 8 miljoen (!!) mensen opgesteld die moeilijk doen over de huidige staat van dat land en haar elite. Zie artikel Geenstijl.
  Hetzelfde dreigt te gebeuren in de EUSSR.
  In eerste instantie moest ik lachen om het slot van de conspiracyfilm Zeitgeist maar de waarheid is meestal erger dan je jezelf kunt voorstellen.
  Je hoeft in de mensen alleen nog maar chip te plaatsen voor de NWO.

 2. En wat kunnen we eraan veranderen? Amerika, in samenwerking met het schoothondje EU, die maken toch de dienst uit…of geloven mensen werkelijk in een wereld waarin wij ook nog maar iets hebben in te brengen. Zelfs een mens met wat invloed kan niet anders dan maar gewoon met het hele circus mee lopen,….dan kan de gemiddelde kaaskop toch helemaal niets, hooguit af en toe ergens zijn/haar ongenoegen neer kwakken…meer zit er gewoon niet in. Den Haag is aan zet, onder druk van hogere machten drukken ze, tegen beter weten in, de meest beperkende en controlerende wetten en regels door….back to the middle ages…

  En degene die werkelijk ook maar iets zouden kunnen veranderen worden simpelweg even gevierendeeld….opruimen de tegenwerkers en de vrije denkers…Het zal nog wel vele malen erger worden, anders zou men in de politiek wel bij dit soort maatregelen op de achterste poten gaan staan….de oppositie geeft hooguit een zwak protest, even voor het oog van de wereld, meer niet…

 3. Beste IIS,

  Het is echt niet nodig om bij de pakken neer te zitten. De remedie bestaat en heet directe democratie. En om die dichterbij te brengen hoeven we niet te wachten op wat de politiek doet.

  Zie http://www.referendumplatfo

 4. [3] Maar het is toch meer dan schandalig hoe het NL volk bij de neus is genomen….hoezo referendum? Wat een aanfluiting! Ik heb overduidelijk ‘nee’ gestemd en velen evenzo, maar zolang de politiek ziek is kunnen we alleen maar de waanzin ondergaan en blijkt dat ‘nee’ opeens ‘ja’ is! Op de vrijspreker is ook veel over democratie geschreven en volgens mij waren en zijn ze daar niet zo heel enthousiast over…en gelijk hebben ze! Bij de pakken neerzitten doe ik nooit, mits ik even wil uitblazen….maar één ding is duidelijk en blijft overeind; de mens is niets…en in een democratie al helemaal .

 5. [4] We moeten gewoon tevreden zijn…we zijn een ontevreden zootje angsthazen die weglopen voor onze politici.
  Barroso is juist trots op wat de Europese Unie de afgelopen decennia bereikt heeft: ‘Er is democratie en vrij verkeer van mensen en goederen. Mede dankzij de EU staat iedereen er in economisch, financieel, sociaal en cultureel opzicht beter voor.’

  De sceptische houding tegenover de EU is volgens de Portugees een algemeen politiek probleem. De kloof tussen burgers en de politiek is groter dan ooit en mensen zijn bang voor de toekomst. (Elsevier)

 6. We moeten gewoon tevreden zijn…we zijn een ontevreden zootje angsthazen die weglopen voor onze politici…..

  Natuurlijk is dit van mij een cynische opmerking….Barroso is op dezelfde manier bezig als Balk, alleen hij pakt het iets anders aan. Maar uiteindelijk likken ze elkaar de kloten af….

 7. De EU heeft zeker ook voordelen voor ons, ik juig het EU principe van een vrije, c.q gekoppelde economie en verkeer van personen wel toe. Alleen is soms wel wat meer tegengas nodig vanuit onze eigen overheid tegen de regeldrift van Brussel. Het is daar langzaam een administratieve burocratische moloch aan het worden. Die lui in Den Haag doen daar helemaal niets aan, ze lopen braaf aan het leibandje van de groten en de EU bazen. Kennelijk vinden die dames en heren die ons land zogenaamd besturen zich te groot en belangrijk daarvoor, of hopen ze later zelf op een ruim betaald belastingvrij baantje in Brussel.

  Neemt niet weg dat voor recherche en AIVD inzicht in de bewegingen en het doen en laten van criminelen uitermate belangrijke informatie is. Terrorismebestrijding is een modewoord, vind ik en die vlag dekt ook vaak de lading niet. Zeker als je kijkt naar de veroordelingen die er de afgelopen vier jaar op dit vlak zijn geweest in ons land, bijna niets.

  Het waarom van het voorstel van die idioot van een Hirsch Ballin om de email en mobiele gegevens 18 maanden te bewaren, daar kan ik alleen maar naar gissen. Maar ik weet wel dat daar in ons land eigenlijk geen aanleiding voor is. Uit pure angst voor geweld uit de fundementalistische moslik hoek misschien? Dapper en helder zijn ze in Den Haag in ieder geval niet. Dat is voor iedereen wel duidelijk.

  Conclusie: Maatregel is volstrekt overbodig en geeft de burger alleen maar een onveiliger gevoel, omdat haar eigen overheid steeds meer de privecy van haar burgers aantast en de echte criminele- en staatsgevaarlijke figuren steeds minder in de weg legt!

Comments are closed.