Enkele weken geleden vermeldden we al over deze poging om deze weg naar dictatuur te blokkeren.
Daar publiceerden we de tekst van een Duitse brief van de activisten.*)

Vanwege het belang, publiceren we hieronder de Nederlandse vertaling; met dank aan Hans Scheffer voor dit initiatief.

Zie ook artikel van gisteren “Ontwikkelingen tav Lissabon” waarin verslag over gelijksoortige acties in Zweden en Engeland. **)

Waar blijft nu de Nederlandse actie? Er moeten toch genoeg Nederlanders zijn die zich niet zonder meer weer een stuk van hun eigen soevereiniteit laten afnemen?

Hier volgt de vertaalde brief:

Zeer geachte Dames en Heren,

Helaas ben ik niet in staat om in uw taal te schrijven en daarom schrijf ik in het Duits. Ik hoop dat u mij dat kunt vergeven.

Ik vind het belangrijk u deze informatie te verstrekken voor uw eigen werk aan het openbaar maken, want we streven hetzelfde doel na: de verhindering van het EU-verdrag in de huidige vorm.

Evenals mensen in Nederland (maar ook Ierland, Spanje, Frankrijk, Italië en vele andere landen) zijn ook wij tegen de ratificering van het EU-verdrag in zijn huidige vorm. Daartoe hebben 47 mensen besloten een strafzaak tegen onze eigen regering (vert. De Duitse regering) te starten.

Het gaat hier om een strafzaak wegens hoogverraad tegen de zittende Bondskanselier mevrouw Merkel, de Bondspresident Köhler, de minister-presidenten van de Bundesländer, de afgevaardigden van de Duitse Bondsdag en tegen de oud-kanseliers Schröder, Kohl en Schmidt, evenals de ex-Bondsminister van financiën Waigel bij de Bondsaanklager Kurz tegen die personen, die het EU-verdrag in zijn toenmalige vorm op deze manier inbrengen c.q. inbrachten.

De officiële aanklacht luidt in zijn inleiding:

“Ik dien een strafaanklacht in tegen de Bondskanselier Angela Merkel, de Bondspresident Horst Köhler, de leden van de Bondsregering en alle afgevaardigden. die vòòr de ratificering van de EU-grondwet en de Grondwetverandering als voorbereiding tot ratificering van het EU-verdrag gestemd hebben.
Voorts stel ik een strafaanklacht in tegen de minister-president van de Bundesländer, die als vertegenwoordigers van de Bondsraad de vòòr de ratificering van de EU-grondwet gestemd hebben, evenals tegen de oud-bondskanseliers Gerhard Schröder, Helmut Kohl en Helmut Schmidt en de toenmalige minister van financiën Theo Waigel wegens bewezen hoogverraad op grond van Art. 20 GG en §§ 81 tot 83a van het StGB.”

Zij werd op 09.04.2008 door 47 Personen ondertekend en onafhankelijk van elkaar officieel aan de Bondsaanklager aangeboden.

De personen die een aanklacht ingediend hebben, waaronder ikzelf, zien het als een van de laatste mogelijkheden de democratie te redden en de ratificering van de EU-verdragen te verhinderen.

Hierbij doe ik u ook de Strafaanklacht zelf toekomen met zijn 10-pagina’s tellende verklaring.
Ik verzoek u om door uw rechtssysteem te laten verklaren of het mogelijk is de strafaanklacht volgens de termen van de wet bij u kan worden ingediend of niet. Ik zelf kan dit niet beoordelen. De persmededeling kunt u in ieder geval openbaar maken.

De commerciële media hebben tot nu toe niets hierover gemeld – geheel tegen hun informatieplicht in, die ze overigens bij sensationele melding steeds wel aanvoeren.
In de main-stream (de ‘gewone’ media, noot vert.) is hierover niets te vinden, echter wel in meer dan 3000 Duitse forums en weblogs. Hoe het mogelijk is deze melding in Duitsland te belemmeren is mij een raadsel, maar de toestemming in de bevolking is overweldigend.

Ik zou erg blij zijn met een reactie van uw kant en voor vragen sta ik graag tot uw beschikking
Met vriendelijke groet,
Stephan Schmitt
————————————
*) www.vrijspreker.nl/vs/item/…

**) www.vrijspreker.nl/vs/item/…

19 REACTIES

 1. Ik hoop dat het Nederlandse straf- of oorlogsrecht zo’n aanklacht mogelijk maakt. Landverraders als J.P. zijn een schande voor het volk dat zij beweren te vertegenwoordigen. Hetzelfde volk dat in een referendum 2 jaar geleden geen twijfel liet bestaan over hoe het dacht over dit ‘verdrag’.

 2. [1] Daarom ben ik nog elke dag weer verbaasd dat zo iets "in ons land"(!!!) mogelijk is.
  Ik hoop dan ook dat we op de een of andere manier die aanklacht op gang krijgen.
  Snel, liefst voordat het prul inens al geratificeerd is!

 3. quote:

  De islam kan niet langer worden gezien als een religie die buiten Europa hoort. Dat zegt Jose Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie, tijdens een Europese top met twintig religieuze leiders uit heel Europa. quote:
  Ik kijk haast geen nieuws meer omdat het alleen maar propaganda is en niet meer te vertrouwen is.Vanmorgen kijk ik na een lange tijd weer naar elsevier en zie die rot kop van borroso weer. Met die uitspraken en ben weer bloed sacherijnig de rest van de maand.
  Ik heb zoveel haat over de Eu en zit zo diep van binnen en het val me zwaar op mij maag en dat al weken lang ,en kan er niet met mensen over praten want voor is er maar een oplossing, Kapot schieten,allemaal stuk voor stuk .
  Ik hoop op de grote klapper komt en borroso voor de vuur peleton komt te staan met de rest.
  Eu is geen democratie het is leugen op leugen propaganda op propaganda die 40 45 al lang inhaalt.

 4. Wist uw dat de allochtonen de Duitsers hebben verjaagd in 4045.

  Eerders hoort uw dat 24 uur op T.V.

  Geschiedenis Te koop!

 5. [3] Voorzichtig Partick. Je hebt op veel punten gelijk, maar daardoor moet je je eigen leven niet laten verpesten.
  Probeer "nuchter" te zien wat de feiten zijn, en vraag je af wat je er tegen kunt doen.
  Ik zou ook niet bij Barroso beginnen, maar dichterbij, in Den Haag. De heel kleine kans om die EU-ellende te keren, althans remmen, is een referendum afdwingen (en dat dan winnen!)

  Dat zou iets zijn waar je concreet aan kunt werken.

 6. Misschien kunnen we 16 miljoen folders in de brievenbus laten glijden, o nee, tnt staakt, dan maar met zijn allen naar het binnenhof (massaal) dan moeten de journaals er wel aandacht aanbesteden. In een referendum wordt altijd de lat zo hoog gelegd dat ze toch weten wie er wint (nl door de opkomst te koppelen aan wie er wint) dus dat lijkt mij geen goed idee.

 7. @Hub.
  Via de wet kunnen we winnen dus een referendum….

  Maar dat is het niet juist,in dit geval zijn hun de wet zelf en die kun je niet winnen.
  Het is gewoon puur verraad en kapot gemaakt.
  .
  Ik heb ooit een wapen vergunning gehad.
  En geleerd niet te gebruiken als de wet eerst een kans heeft gehad.

  In dit geval heeft de wet een kans gehad en gefaald tegen beten weten in.

  Dus als morgen Jose Manuel Barroso dood geschoten wordt door een grote verlosser kunnen ze volgens mij hem niks maken.…sterker nog in een normaal geval zou hij een lintje moeten krijgen voor vrijheid en democratie.

 8. Heeft uw op Jose Manuel Barroso gekozen!?
  ik niet en de rest in de EU ook niet dus sterker nog….

 9. Allemaal weten we dat we bedonderd worden door onze regering, maar behalve wat commentaar en een enkele demonstratie doet niemand iets. Of toch wel?
  V&V, 17 mei, Utrecht.
  http://www.vrijenvooruitstr

  zeiken kunnen we allemaal, opkomen voor je vrijheid en je recht om als mens te leven moet je actief doen.
  Laat de politiek de knoflook ruiken van je broodje shoarma van de avond ervoor. Kom in actie en wordt politiek actief.
  Samen kunnen we het Haagse rattenhol uit uitmesten.
  Dit is de laatste ronde.

  17 mei, Utrecht, V&V

 10. Leuk is dat he? Lekker zeiken, zonder kennis van zaken te hebben. Misschien is een vak staatsrecht toch niet zo’n verkeerd idee.
  Al dat gezeik over een overgave van de soevereiniteit. Nederland is vanaf de jaren 60 al geen soevereine staat meer. De toenmalige regeringen hebben daar bewust voor gekozen, omdat een Europa als ideale staat werd gezien. En het heeft ons ontegenzeggelijk veel welvaart gegeven. De verdragen nu zijn niets anders dan uitwerkingen daarvan, nodig om beslissingen te kunnen blijven nemen.

 11. Kan V&V niet samengaan met VbN,Vrijheidsbeweging Nederland? Samen zijn we sterk.En er moet iets gebeuren,dat staat buiten kijf.Meer dan 30 jaar zijn we monddood gemaakt door links,mn de pvda en sinds PF kunnen en durven we onze mond weer open te doen.Zoals ik het zie worden we niet alleen bedonderd door de politiek,maar werken we ook als slaaf voor de islam,zowel hier in Nederland als al die islamlanden waar ons belastinggeld aan geschonken wordt.Van je salaris hou je niks over voor kleren of leuke dingen.En dit wordt nog veel erger als we nu niks doen.Het land plat gooien is ook een optie.Maar niks doen kan niet meer.

 12. [12] "En het heeft ons ontegenzeggelijk veel welvaart gegeven"
  Die welvaart komt uit de economische samenwerking (en wat protectionisme).
  Die welvaart komt absoluut niet niet uit de politieke EU, waaraan NL uitsluitend nettobetaler is (en veel) en die heel veel vrije handelsmogelijkheden blokkeert.

  Ik denk dat je veilig kunt stellen dat NL zonder de politiek EU een stuk welvarender was geweest.

  "Lekker zeiken, zonder kennis van zaken te hebben"
  Tja…

 13. [10] Even snel gekeken op je linkje, zie sommige dingen in de goede richting maar ook vele die me niet bevallen.

  Als gezegd, niet in detail gesplitst, maar deze sprong eruit:
  "Invoering sociale dienstplicht.

  Er komt een sociale dienstplicht voor jongeren vanaf 18 jaar. Gedurende een langere aaneengesloten periode (maanden) lopen jongeren stage in bijvoorbeeld de zorg om zo ervaring op te doen in het deelnemen aan het arbeidsproces. Dit zal tevens bijdragen aan de integratie en aan het respect voor diverse beroepsgroepen."

  Sociale dienstplicht heeft niet de beoogde effecten en is ronduit misdadig. Zie de Filosofie van de Vrijheid op deze site (in de rechter marge).

 14. [14]R.Hartmann,
  Staatsrecht is tegenwoordig uitgerekend zo’n vak van would-be idealisten zonder belangstelling voor economische zaken. Dat schijnen velen uit die hoek helaas niet belangrijk te vinden.
  Je vindt dan ook nauwelijks cijfers in hun lectuur, behalve waar het stemmen, zetelverdelingen en meerderheden betreft.

 15. Ja dat is het,alleen lullen over cijfers.
  Maar als de maatschappelijk,sociale leven en of,problemen zijn in de maatschappij wordt het ontkent met politieke correctheid en economische belangen en de rest ondergeschikt wordt gemaakt en hier mee het land nog verder kapot gemaakt wordt.
  Maar als jou kind van 2 de hoer moet spelen en of de poolkappen smelten of geen vreten meer is maak het niks uit,die bestaan dan gewoon niet.
  En die diep gang mis ik van de pro Eu. en de gevolgen daarvan maak niks verder uit. net als het straatterreur Die bestaan gewoon niet,sterker nog kom maar meer bij het gaat tenslot over economische cijfers.

  En die lectuur mis ik en dat is factoor tig velen mallen hoger dan alleen maar Eu cijfers

  En nog wat de EEG en of ECG is geen Eu van nu.

 16. [12]

  Eh, heeft iemand je al eens uitgelegd dat welvaart niet gemaakt wordt door de politiek, maar door de vrije markt?

  Dat wil zeggen, vrije en *wrijwillige* samenwerking en handel op economisch gebied. Niet afgedwongen politieke samenwerking en afgedwongen "solidariteit".
  Welvaart kun je niet afdwingen. Je kunt het wel afpersen van mensen die het eerst maken. Maar voor dat afpersen ben je hier aan het verkeerde adres.

  Zie het maar zo. Als bedrijven er baat bij zouden hebben samen te werken, hoeft het niet vastgelegd te worden in duizenden wetten en reguleringen. Dan zouden ze het wel vrijwillig doen.
  Claimen dat afgedwongen samenwerking voor welvaart zorgt is als claimen dat slavernij voor vrijheid zorgt.

 17. [15]

  Bedankt dat je me de moeite bespaart de link door te pluizen.
  Iemand die het over vrijheid heeft maar wel voorstander is voor sociale dienstplicht is moeilijk serieus te nemen.

Comments are closed.