De Europese ministers van Buitenlandse Zaken willen bekijken of producten die met de ergste vormen van kinderarbeid worden gemaakt, van de markt kunnen worden geweerd.

Zij geven daarvoor een opdracht aan de Europese Commissie, op initiatief van de door u gekozen minister Maxime Verhagen (BZ ).CDA)*)

Maxime zegt: “Het heeft veel inspanning gekost mijn collega’s te overtuigen, maar dit is een doorbraak waar ik heel blij mee ben.”

Als Verhagen en “Nederland” dergelijke maatregelen willen nemen, waarom DOEN ze dat dan niet gewoon? Moet er eerst VERLOF GEVRAAGD WORDEN aan de EU om eigen beleid te voeren? Kennelijk wel.
Zelfs vóór de ratificatie van het verraad van Lissabon zijn Nederlanders al onderhorigen.

Maar als Maxime, of zijn CDA zo iets willen doorvoeren, is het natuurlijk wel fijn om een EU regeling te hebben. Daardoor scoort Maxime bij zijn collega’s. Nooit weg voor toekomstige promoties.
Maar ook een groot gemak in Nederland, want dan kun je weer zeggen: “MOET VAN DE EU”!

Overigens is het verbieden van kinderarbeid op zich geen oplossing. Als die kinderen wordt verhinderd om te werken, heb je grote kans dat zij (of hun ouders) geen inkomen meer hebben, geen eten kunnen kopen en ziek worden of dood gaan.

Die kinderarbeid zou inderdaad niet nodig moeten zijn. Maar ook hier geldt, die kinderen kunnen alleen maar consumeren als er in hun maatschappij voldoende geproduceerd wordt.
Een stap om dat beter mogelijk te maken zou kunnen zijn dat de overheid stopt met die arme landen te laten betalen om hun producten hier op de markt te verkopen (Afschaffen invoerbeperkingen en invoerbelastingen).
Dat niet doen, en wel de heilige Jozef spelen op internationale maffiaconferenties is volksverlakkerij en hypocriet.
———————————————-
*) Uit Nieuwsbrief van de regering.26-5.

6 REACTIES

 1. Het is trouwens de kennelijke bedoeling van Verhagen en consorten om ontwikkelingslanden de weg naar economische zelfstandigheid te blokkeren.

  Overigens is het een veelvoorkomende vergissing te menen, dat de kiezer de regering gekozen heeft. De kiezer mag éénmaal in de 4 jaar een blanco cheque afgeven om de politieke partijen te "legitimeren" hun vuile machtsspelletjes te spelen en een regeerakkoord af te sluiten, waar geen "volksvertegenwoordiger" nog een komma aan kan veranderen.

 2. [1] "….vergissing te menen, dat de kiezer de regering gekozen heeft…"

  Pas op! Het is wel de bedoeling dat de kiezer het IDEE heeft dat hij wat bepaalt. Hij "kiest" immers.

  Op de vraag of iemand door te kiezen ooit met zijn stem de doorslag gegeven heeft, heb ik nooit een bevestigend antwoord gekregen.
  Dan gaat men draaien, want het is pijnlijk te moeten erkennen dat als iemand thuis was gebleven, dat er dan helemaal NIETS anders gelopen zou zijn.

 3. Hoe heet het wanneer je kindjes vanaf hun 5e tot 18e jaar verplicht, met bekeuringen en strafvervolging als sanctie bij weigering, naar een gebouw stuurt waar ze 6-8 uur per dag onder supervisie van een opzienerscollectief moeten doorbrengen?

 4. Kinderarbeid en verplichte scholing is een erg lastig issue. Al helemaal als je het zonder overheidsbemoeienis wilt doen.

  Nu werken de kinderen in die landen lange dagen, komen thuis en gaan eten.

  Krijgen ze een leerplicht en een verbod op werken, zoals al eens is voorgesteld, zitten ze de hele dag thuis, en hebben niks te vreten. Als de ouders nú al niet genoeg kunnen verdienen om het brood op de plank te krijgen, is het een illussie om te denken dat ze de scholing er wel even bij kunnen bekostigen.

  Rest mij de vraag waarom je in vredesnaam kinderen zou willen als je in die omstandigheden moest leven.

 5. nog meer EU-wetten, en tevens de EU-sceptici binnen het Europees Parlement de mond willen snoeren met een nieuwe wet die deze zomer nog moet worden aangenomen? zie deze link; http://www.telegraph.co.uk/
  vreemd dat onze kwaliteitskranten en andere media hier geen "ogen" voor hebben,
  het schijnt mij toe dat we met z’n "allen" regelrecht in een "waanzinnige wereld" gaan leven die door een paar "super-organisatie’s" worden geregeerd, en waarin men zijn "onschuld" moet gaan bewijzen. Hoe lang denkt u dat wij nog vrijelijk via dit medium met elkaar van gedachten kunnen wisselen?? Zou het niet kunnen zijn dat er al "wetjes" binnen de EU in de maak zijn om de "burger" z’n mond te snoeren?

Comments are closed.