U bent in de greep van de Nederlandse nomenclatura.

Zij maken de dienst uit en er zijn (te) weinig mensen die dat door hebben.

Terwijl we bezig waren deze brief te maken, kreeg ik een artikel toegestuurd van Pamela Hemelrijk dat nog veel beter weergaf wat er aan de hand is.

Lees het en stuur het door aan iedereen waarvan u verwacht dat het nog zin zou kunnen hebben.

De Haagse junta
Door Pamela Hemelrijk

U denkt natuurlijk – want ik ken u langer dan vandaag – dat de arrestatie van Gregorius Nekschot niet meer is dan een uitwas, een onverkwikkelijk incident, een uitglijer van één geschifte minister, die daarvoor door het parlement ongetwijfeld ferm op zijn vingers zal worden getikt, waarna we weer met een gerust hart kunnen overgaan tot de orde van de dag.

U leert het ook nooit, als ik zo vrij mag zijn. U vertikt het nog steeds om de ernst van de situatie in te zien. Bent u dan stekeblind? De arrestatie van Gregorius is de apotheose van een proces dat zich in amper vijftien jaar onder uw ogen heeft voltrokken terwijl u monter liep te demonstreren tegen de schending van mensenrechten in China. Terwijl u rustig lag te snurken, en u veilig waande in een beschaafde rechtsstaat, heeft zich op het Binnenhof een totalitair schrikbewind gevestigd dat we nooit meer kunnen verjagen. We zitten met z’n allen als een rat in de val. Wat ik u brom.

U denkt natuurlijk weer – want ik ken u langer dan vandaag – dat ik overdrijf. Maar ik overdrijf helemaal niet. Het probleem is dat u een junta alleen als zodanig herkent als ie bemand wordt door een stelletje generaals met zonnebrillen en lijfwachten. Zodoende heeft u nog steeds niet in de gaten dat in dit land een kaste van pakweg zes politieke partijen met pakweg 30.000 actieve leden zich van de absolute macht heeft meester gemaakt, en die nooit meer af zal staan. Dat de overige 15.070.000 burgers van dit land tot in der eeuwigheid gedoemd zullen zijn naar hun pijpen te blijven dansen.

U heeft waarschijnlijk – want ik ken u langer dan vandaag – nog steeds de illusie dat u die kaste via de stembus zijn congé kunt geven omdat we hier een zogenaamde democratie hebben. Maar dat kunt u rustig vergeten. Daarvoor is het al veel te laat.
Die Haagse kaste – of dat Binnenhof kartel, zo u wilt – heeft namelijk, terwijl u rustig lag te snurken, een reeks doeltreffende maatregelen genomen om te voorkomen dat er ooit nog een outsider zal doordringen in hun ommuurde vesting.

Ten eerste hebben ze het zo goed als onmogelijk gemaakt om nog een nieuwe partij van de grond te krijgen. Daartoe hebben ze bijvoorbeeld het aantal handtekeningen dat je per kiesdistrict moet verzamelen om mee te mogen doen drastisch verhoogd. Dat ronselen van handtekeningen alleen al is een heidens karwei, want de meeste mensen voelen er niks voor om zich zwart op wit te identificeren met een partij waarvan ze nog niet weten wat ze eraan hebben, en ik kan ze daarin geen ongelijk geven. Stel dat die partij zich later ontpopt als schender der mensenrechten. Dan staat je steunbetuiging voor eeuwig onder hun oprichtingsmanifest, en dan ben je voorgoed besmet. Dus de meeste mensen kijken wel wijzer uit. Ja, dat was een echte meesterzet van de Haagse junta.

Mocht iemand die barrière toch onverhoopt nemen (en sommigen lukt dat, zoals u weet) dan ligt de Haagse junta daar niet wakker van. De Haagse junta heeft namelijk, terwijl u rustig lag te snurken, nog een hele serie andere boobytraps neergelegd om indringers te weren. Zo moet je bijvoorbeeld ergens het geld vandaan zien te halen om campagne te voeren. Als je dat geld niet hebt is je strijd al bij voorbaat verloren, want de Haagse junta verstrekt haar leden fortuinen uit de schatkist om propaganda voor zichzelf te maken. Toen ik nog touwtje sprong kregen politieke partijen niks van de staat, behalve toestemming om verkiezingsborden op de bruggen te plaatsen. Nu krijgen ze steevast ettelijke miljoenen om hun ballonnen en hun tv-spotjes en hun spindoctors te bekostigen.

De nieuwkomer daarentegen krijgt geen rooie cent, en is dus wel genoodzaakt om andere geldschieters te zoeken, bijvoorbeeld private ondernemingen. De Haagse junta krijgt daardoor een kans voor open doel om de nieuwkomer verdacht te maken, en die wordt dan ook tot de bodem uitgebuit: “Deze populisten laten zich financieren door allerlei obscure winstbeluste ondernemingen! Als ze verkozen worden zullen ze niets meer of minder zijn dan de marionet van hun geldschieters! Ze moeten zo wettelijk verplicht worden om inzage te geven in hun financiële handel en wandel! En als ze zich daartegen verzetten, dan weet u als kiezer toch zeker wel hoe laat het is, niewaar? Dan zijn ze dus zo corrupt als de pest!” Ja, dat is wederom een meesterzet van de Haagse junta.

Maar zelfs als de nieuwkomer dat allemaal overleeft (en sommigen lukt dat waarachtig, zoals u weet), dan is er voor de Haagse junta nog geen man overboord. De Haagse junta heeft namelijk drie publieke omroepen op de loonlijst staan. Die schotelen ons nu dan ook voortdurend staatsrechtgeleerden voor (die overigens ook bij de Haagse junta op de loonlijst staan) om ons uit te leggen dat het een buitengewoon zorgelijke ontwikkeling is dat de kiezers ‘voor het eerst in de parlementaire geschiedenis’ hun voorkeur verleggen van ‘het centrum’ (lees: de junta) naar ‘de flanken’ (lees: de nieuwkomers). Daardoor, aldus die staatsrechtgeleerden, zal Nederland onbestuurbaar worden, en aan de wolven zijn overgeleverd, als we niet uitkijken.

Aangezien de landelijke kwaliteitskranten allemaal op sterven na dood zijn (ze hebben samen nog een oplage van amper anderhalf miljoen, en zelfs dat cijfer is nog zwaar geflatteerd) terwijl de Metro en de Spits zich voornamelijk onledig houden met de nervous breakdown van Britney Spears, moet je concluderen dat het gros van de bevolking zijn wijsheid over de actualiteit geheel ontleent aan het NOS Journaal, NOVA, Netwerk, P&W, DWDD en Rondom Tien. Als er al een nieuwkomer kans ziet om bij het kiezersvolk een poot aan de grond te krijgen, dan is het voor die betaalde Junta-supporters dus een koud kunstje om de nieuwkomer zo inktzwart temaken dat niemand in het openbaar nog hardop durft te zeggen dat hij zelfs maar overweegt om op de nieuwkomer te stemmen.

Geert Wilders is dankzij deze strategie al teruggezakt naar 11 zetels, en Rita Verdonk moet de volle laag van de Hilversumse maffia nog krijgen. Maar reken maar dat daar in het mediapark al met man en macht aan wordt gewerkt.

Ik hou het erop dat de arrestatie van Gregorius een proefballonnetje van Hirsch Ballin is geweest. Als hij ermee wegkomt (en reken maar datti ermee wegkomt, want gezien de huidige stand van de peilingen is heel politiek Den Haag als de dood voor een kabinetscrisis, uitgezonderd dan Wilders, Verdonk en Pechtold), dan is de teerling geworpen, en kan hij op grond van dezelfde wetgeving aanstalten gaan maken om ook Geert Wilders uit de roulatie te nemen. En anders is er altijd nog de kogel, als de nood echt aan de man komt. Of vervalsing van de verkiezingsuitslag natuurlijk; dat vergat ik nog bijna. Ik stel voor om Zimbabwe uit te nodigen om waarnemers hierheen te sturen als het zover is. De Haagse junta is namelijk tot alles in staat.

U denkt natuurlijk – want ik ken u langer dan vandaag – dat het zo’n vaart niet zal lopen. U denkt natuurlijk dat het allemaal wel weer goed komt als dit kabinet eenmaal is opgekrast. U denkt dat er dan een andere wind gaat waaien. Woehaha. Laat me niet lachen. Als dit kabinet is opgesodemieterd zullen de Haagse Poetins worden vervangen door de Haagse Medvedevs, dat is alles. Het is net zo zinloos om hier ter stembus te gaan als in Rusland of Zimbabwe. De Haagse junta is here to stay. We’re screwed.
De Haagse junta heeft namelijk zoveel skeletten in de kast dat zij wel genoodzaakt is om zich koste wat kost aan de macht vast te klampen, net als Mugabe en zijn club. Alleen door op het pluus te blijven zitten kunnen ze voorkomen dat hun schanddaden in de openbaarheid komen, en dat de schuldigen als gewone burgers worden berecht. (Nee, ik overdrijf niet: alleen al het dossier Spijkers, dat nu veilig achter slot en grendel ligt in het staatsarchief, zou volksstammen hoogwaardigheidsbekleders achter de tralies doen belanden als het openbaar werd.)

Maar u ziet nog steeds de ernst van de situatie niet in. Het wil er domweg niet bij u in dat Nederland een onvervalste totalitaire bananenrepubliek is geworden, en dat de persvrijheid van weleer nooit meer terug zal keren. Het wil er domweg niet bij u in dat u thans vogelvrij bent, en niet meer door een ordentelijke rechtsstaat in bescherming wordt genomen tegen staatsterreur. U blijft maar tegen beter weten in geloven dat zoiets alleen in apenlanden voorkomt.
Oeioeioei, wat gaat u van een kouwe kermis thuiskomen.
——————————————————–
Dit artikel verscheen eerder op:
www.hetvrijevolk.com/?pagin…

45 REACTIES

 1. Lijkt mij juist logisch dat de ‘Junta du jour’ zichzelve aan de macht wil houden. Niks nieuws aan.
  Maar u denkt natuurlijk-want ik ken u langer dan vandaag-dat moraliteit niet kan vervallen en we niet binnen ‘no-time’ in een (grotere)puinzooi kunnen verkeren.
  Voorheen werden mensen (sociaal)gecontroleerd door hun kerk-afdeling of ander samenwerkingsverband waarbij het volk netjes op zijn eigen eilandje bleef en de leiders van die groepjes onderling afspraken maakte opdat de boel in redelijke pais en vree kon verlopen, en hoorde je niks van ‘gewiel en gediel’.
  Maar ook toen wist de gewone arbeider dat de bazen vooraan in de kerk mochten zitten, en daarvoor méér moesten afdragen dan de arbeider achterin, die voor diezelfde knaken moest werken.

  Het zijn altijd de idealisten- want ik ken u langer dan vandaag-die het laatste wakker worden.
  En dan ook nog geschokt doen. Dat is dan weer wél grappig.

 2. Beste Hub,

  Wat een fantastisch goede inzending van Pamela heb je hier geplaatst! Leuk geschreven en o zo waar!

  Het is één corupte bende daar, die maar niet wil doorhebben dat ze in dienst zouden moeten staan van het volk. Ze worden betaald uit publiek geld en dienen te doen wat wij willen. En dat is niet zichzelf en de schatkist verrijken!

  Fijne dag

  Marc

 3. De kunst bestaat eruit om mensen te laten denken dat ze invloed hebben op de gang van zaken. Zolang dat sprookje niet verstoord wordt, zal de meute nog gewoon voor de tv blijven vegeteren.

  Er wordt vaak gezegd dat politici het volk niet kennen, maar het tegendeel is waar. Ze weten precies hoe ver ze kunnen gaan, voordat ze zoals Ceaucescu door het volk hun verdiende loon krijgen.

  De eerste politicus die het belang van de burger voor ogen heeft, moet nog geboren worden. Zolang je je dat realiseert, is niks meer een verrassing.

 4. Pikzwart scenario maar o zo waar.
  Tel daarbij nog de komende EUSSR die, als het onverhoopt toch nog fout zou gaan in één afzonderlijk land, de zaken alsnog kan "recht"trekken door hun collectieve macht te misbruiken.
  Commandante Balkenende kan trots zijn als hij straks Presidente van de EUSSR junta.

  Ik hoop op een complete ineenstorting van de economie en een energiecrisis waar die van de jaren 70 bij verbleekt.
  Dat is de enigste kans dat het gouden kooi- en champions league voetbal kijkend publiek eens wakker schiet.
  Of zijn ze al te ver heen?

 5. Zo te lezen is het in Nederland nog altijd een stùk beter dan in België.

 6. Er is een heel oud gezegde. "De wal zal het schip keren". Dit schip (0031) is nog een heel eind van de wal af. De opvarenden hebben geen van allen een vaarbewijs en vertrouwen helemaal op de stuurkunsten van de kapitein. We kunnen alleen maa rhopen dat er meer mensen gaan inzien dat er een andere kapitein nodig is om dit schip weer in een veilige haven te krijgen.

 7. [5]
  België nog zoiets…..

  Op de BRT viel ik zojuist in het nieuws over de rellen in Anderlecht.
  Het waren rellen tussen hooligans en allochtone jeugd.
  Ofwel tussen de kwaden en de goeden ofwel tussen de zwarte en de witte ridders zoals vroeger op t.v.
  Of zal hier de waarheid als ie ontdaan is van alle staatspropaganda ook ergens in het midden liggen?

 8. [7] Neen, halve waarheden (letterlijk) bestaan niet. Iets (als je voldoende tot de kern doordringt) is waar of het is niet waar.
  Waar = in overeenstemming met de feiten/ de werkelijkheid.

 9. het is wat, ik lach me (bijna) dood, iemand tekent wat plaatsjes en daar staan 10 man aan politie op de stoep, veel erger vind ik de geldroof, je moet betalen anders wordt je gevangen gezet, dat is erg, onvrij ook,Pamela schrijft wel leuk …..en ja ze heeft vrees ik gelijk, ook na verkiezingen blijft het zo als nu is ongeveer,dus wie dat niet wil zou een ander land kunnen uitzoeken, er zijn er genoeg die minder duur zijn als NL aan zee !

  (in het NRC van vandaag staat een aardig intervieuw met Geert Wilders)

 10. Dat een ‘kennispunt’ tot arrestatie kan overgaan, is Orwell en Mao tegelijk.

 11. INTERESSANT is dat dit artikel nu op NUjij op de derde plaats van de meest gewaardeerde (van 24 uur) staat.
  Met meer dan 70 reacties, terwijl we er hier net 10 hebben.
  Stem op het artikel om het ook op NUjij in de aandacht te houden.

 12. Pamela heeft als steunbetuiging natuurlijk de cartoons van Gregorius Nekschot in de kinderkamer hangen.

 13. [8]

  Inderdaad halve waarheden bestaan niet als je ze voor de volle waarheid aan de mensen verkoopt655.
  Het lijkt of heel west europa is geinfecteerd door multicul en zich gegijzeld houdt door de oliebaronnen.

 14. Als ik Pamela, vergelijk met de introductie avond van "Trots op Nederland", kom ik tot opmerkelijke overeenkomsten met Rita Verdonk!

  Maar, hulde aan Pamela. Ik krijg ook wel een beetje het gevoel dat ze gelijk heeft.

 15. Ik heb in het artikel gelezen wat ik wist, ik mis nog wat. De methoden om tegenstanders de kop in te drukken zijn nog te netjes uitgedrukt. Wat ik mevrouw
  Hemelrijk zou willen vragen is waarom ze de moeite nog doet dit te schrijven, zoals ik het lees is alle verzet via democratische weg bij voorbaat gedoemd tot falen. Wat wil ze dan nog?

 16. [16]

  Het hoofd in de schoot werpen kun je natuurlijk ook overwegen.
  Het enige wat je op dit moment kunt doen is over dit soort misstanden blijven schrijven.
  De omstandigheden dat de bevolking in opstand komt nog wel een keer.
  Puur en alleen omdat men de echte problemen niet durft/wil aanpakken maar hooguit aan symptoonbestrijding doet.

  Dit hoop ik tenminste en hoop doet leven;-)

 17. Beetje waar en onwaar tegelijk. De arrestatie van Nekschot is volgens mij inderdaad een poging van Ballin te kijken in hoeverre de huidige wet al toestaat mensen de mond te snoeren en hoeveel kritiek dit oplevert binnen de politiek en daarbuiten. Het gebruik van buitensporig geweld door de politie en het zo bekend maken van de man zijn ware naam en adres is pure intimidatie.

  Die kaste of nomenclatura bestaat al veel langer, bekijk maar eens hoelang sommige families al actief zijn in de politiek, zoals de Donners en de Patynen. Andere families zie je trouwens terugkeren in de wetenschap en het zakenleven. Kinderen hebben namelijk de neiging om in de voetsporen van hun ouders te treden. Dat zie je ook bij veel boeren en timmerlui.
  Maar binnen de politiek kan dat leiden tot ernstige vormen van bewustzijnsvernauwing, een proces dat zich in de gehele westerse wereld afspeelt. Kijk naar de VS waar de Bushes en de Clintons als romeinse arostocratische families onderling om de macht strijden. wie iets wil weten oer de VS kan ik de serie ‘Rome’ aanraden.
  Wie trouwens af en toe eens, zoals ik, eet in Nieuwspoort hoeft maar om zich heen te kijken hoe politici, topambtenaren, wetenschappers en media dooreengevlocht zijn. Enkele buitenbeentjes daargelaten. Hun wereldje speelt zich volledig af in een gebied van een paar vierkante kilometer. Geografisch en in overdrachtelijke zin ook sociaal-maatschappelijk.
  En het is inderdaad ernstig dat het moeilijker wordt gemaakt voor nieuwkomers door handtekeningen te eisen en financiele beperkingen op te leggen, maar blijkens de werkelijkheid is het niet onmogelijk (SP, PVV, LPF) en gelukkig is er nog geen kiesdrempel. En dat Geert Wilders is teruggezakt naar 11 zetels in de peilingen heeft alles te maken met de 23 zetels in de peilingen voor Verdonk. Bij elkaar trouwens nog steeds een zetel of 10 meer dan de PVV ooit in de peilingen stond zonder TON.
  En gezien de voorganger van TON en PVV, de LPF is er nog al wat terecht wantrouwen tegen nieuwe partijen op de rechterflank, zeker als ze zelf geen democratische maar autoritaire organisatiestructuur hebben. Om te doen alsof Nederlanders die dat ook in overweging nemen stekeblind zijn geworden, geeft blijk van dezelfde arrogante houding die CDA en PvdA al jaren kenmerkt.
  Verkiezingsfraude: de kans daarop is al weer iets kleiner nu we binnenkort weer het gewone rode potlood moeten gebruiken i.p.v. makkelijk te manipuleren software.
  En er lopen inderdaad aardig wat politici rond die de boel bedonderd hebben en zelfs (staatsrechelijke) wetten hebben overtreden. Daar hoort mevr. Verdonk overigens ook bij.

  Maar een totalitair regiem? Ga eens een tijdje in Noord-korea, Birma of Wit-Rusland wonen en dan is er toch een groot verschil tussen Nederland en dat soort landen. Maar vrolijk word ik ook niet van de huidige situatie, hoewel ik er ook geen nacht minder goed om slaapt.

  En een vraagje aan Pamela: wat staat je nu voor ogen? Steeds weer lles bekritiseren is nuttig en zelfs noodzakelijk, maar zonder alternatieve ideeen, schieten we er niet mee op.

 18. Hallo Mensen!
  Ik weet zeker dat ze gelijk heeft,omdat ik dit aan den lijfe ondervind!
  Van ons(mijn gezin)bescheiden zekere bestaantje is totaal niets meer over,wij leven al jaren in een hel!
  Wij zijn overgeleverd aan de graaiende Elite,en compleet rechteloos!
  Wij zijn uitgekafferd bedreigd en uitgekotst!
  Wat hebben wij voor verschrikkelijks gedaan?
  40 jaar hard gewerkt,ons altijd netjes gedragen totdat mijn man vasculaire dementie kreeg op 53 jarige leeftijd!
  De euvele moed, nou dat hebben wij geweten,wij zijn dan ook door onze dictatuur op gepaste wijze daarvoor afgesraft!!!!
  Daarom weet ik dat ze gelijk heeft, ik beleef het namelijk op een dagelijkse basis!
  Ik sta aan de zijlijn en kijk ernaar?? wat moet ik doen in mijn uppie??
  Ik wil het wel uitschreeuwen!!
  Laat er dan in godsnaam iemand opstaan,en ons leiden om wat te ondernemen!!GRAAG
  Dat is wat nodig is hierin,een leider!!
  Groeten Mattie

 19. [19]

  Sterkte met je huidige situatie, Mattie.
  Vertrouw echter niet te veel op een sterke leider die alles voor jouw en je gezin oplost.
  De oplossing zit namelijk niet bij de overheid en zijn leiders. Nu niet en nooit niet.
  Zoek de oplossing bij jezelf en fuck the system!! Zolang dat laatste tenminste niet direct ten koste van andere individuen gaat.

 20. [18] Fred, er bestaat ook nog zoiets als een totalitaire democratie.

  In Noord Korea, Birma en Wit Rusland is het erger… wat een zwaktebod! Alsof die landen zo met elkaar te vergelijken zijn. Alsof de situatie elders ons ervan ontslaat om de situatie hier goed te beoordelen.

  Het belangrijkste verschil tussen Nederland en Birma of Wit Rusland? Nederland is volkomen ingekakt. Want of je het met ze eens bent of niet, het enige openlijke verzet hier komt van krakers. Of wou je me gaan vertellen dat die gezellige Hollandse vakbondspicknicks een serieuze vorm van protest zijn?

 21. Wedden dat het koningshuis nergens van af weet….en de BVD is niet meer dan een simpele-zielen-club!

  Raar, mijn glazen bol verteld dat beiden vuist diep in vele zaakjes verwikkeld zijn en lekker mee roeren in de strontpot….Maar ja, glazen bollen….niet te vertrouwen!!

 22. Zie je wel BVD = AIVD…ze veranderen ook om de haverklap de naam van het clubje…Zeer verdacht! [;) [22]

 23. Het wordt voor een breder bupliek steeds duidelijker, nadat de Haagse junta had vastgesteld dat er meer dan 600.000 stemmen waren uitgebracht op lijst 14, het rugnummer van Johan Cruijff, een zogeheten blanco lijst, de processenverbaal van de meer dan 10.000 stembureaus drie dagen na de verkiezingen van 22 november 2006 waren versnipperd, terwijl iedereen weet dat men 5 jaar lang zijn giro-en bankstrookjes moet bewaren. Ook zonder opiniepeilingen groeit de politieke beweging van lijst 14 onder de nieuwe naam http://www.wijzijnoveral.nl
  Groet, Robert A.Verlinden

 24. [4] Heb geduld. Is in aantocht. Ik vrees evenwel dat net zoals in de jaren dertig de crisis zal leiden tot een roep om een sterke man met een de gebruikelijke miljoenen doden tot gevolg.

 25. [21] Leg eens uit wat een totalitaire democratie is? En ja, soms is het verstandig om eens te kijken naar landen waar een burger aanzienlijk slechter af is dan in Nederland, om te voorkomen dat iedereen zichzelf alleen maar het ongeluk zit in te lullen.
  Mijn vergelijking was een reactie op de stelling dt Nederland een ‘onvervalste totalitaire bananenrepubliek’ is geworden. In dat geval lijkt het mij logisch Nederland te vergelijken met landen als Birma etc, al is het maar om hopelijk bij de doemdenkers hier iets te relativeren.
  Zo langzamerhand begin ik trouwens te vermoeden dat het merendeel persoonlijke problemen en frustraties ernstig verward met maatschappelijke en politieke problemen. Velen hier behoren bij de ‘worried well’.

 26. [27]
  "Velen hier behoren bij de ‘worried well’."
  Waarop baseer je die mening ?
  Wat is ‘worried well’ ?
  Is dat ‘goed’ of ‘fout’ in jouw optiek ?

  "..persoonlijke problemen en frustraties ernstig verwart met maatschappelijke en politieke problemen."

  Hoe kan een persoonlijk probleem als maatschappelijke diefstal van 70-80% van je inkomen niets te maken hebben met diezelfde maatschappij ?

  Antwoord: controleer je vooronderstelling.

 27. [26] Dan maar hopen dat een pandemie het hele zaakje voor is! De natuur is zoveel rechtvaardiger en maakt voorzover ik weet geen onderscheid….

 28. [27]
  Zoiets als dat je niet moet gaan lopen zeiken als je met een griepje tijdelijk het bed moet houden, na het aanschouwen van iemand zonder ledematen of iets dergelijks?

  Wat een infantiel gelul zeg, zo lust ik er nog wel een paar.

Comments are closed.