De invloed van de overheid op het dagelijkse leven breidt zich, over de hele wereld, steeds verder uit.

Het wordt daarom tijd dat er een krachtige, internationale tegebeweging wordt opgezet die de keuzevrijheid van burgers om zélf invulling aan hun leven of bedrijf te geven sterk gaat verdedigen.

Het is daarom dat op 2 en 3 mei in Nederland vertegenwoordigers van een groot aantal organisaties wereldwijd tijdens een bijeenkomst de handen ineen gaat slaan om een nieuwe koepelorganisatie op te richten: de ‘International Coalition Against Prohibition’ (ICAP). Op deze topconferentie zullen organisaties vertegenwoordigerd zijn uit onder andere de VS, Canada, Ierland, Groot-Brittanië (inclusief Schotland en Wales), Denemarken, Duitsland, België, Hongarije, Italië, Frankrijk en, uiteraard, Nederland.

Naast het opzetten van deze nieuwe internationale koepel zal tijdens de bijeenkomst, die gehouden wordt op de twee-master Aldebaran op het IJsselmeer, ook gestart worden met de voorbereiding van een aantal internationale conferenties over prohibitie en betutteling. Gestart wordt daarbij met een grote najaarsconferentie over de anti-rokenhype zoals die zich wereldwijd manifesteert. Tijdens deze eerste conferentie zullen wetenschappers, journalisten en slachtoffers de achtergronden en tactieken van deze beweging bespreken en van kritisch commentaar voorzien. Daaropvolgende conferenties zullen zich onder andere bezighouden met de snel opkomende bewegingen tegen alcohol en eetgewoonten.

De topconferentie zal zaterdag 3 Mei afgesloten worden met een persconferentie op de Aldebaran, die aangemeerd zal liggen in de haven van Hoorn (achter de Hoofdtoren). De persconferentie start om 16:00.
—————————
Vrijspreker: Het is een heel positieve ontwikkeling dat er toch meer mensen wakker worden en protesteren tegen de betutteling van de politici.
SUCCES!

2 REACTIES

 1. Semi on topic.

  Hub,

  Zelf ben ik geen roker maar ik ben wel slachtoffer van de overheid die zich tegen iedereen onacceptabel opstelt maar dit m.n. tegen rokers wel op een bijzonder in het oog springende manier doet.
  Derhalve had ik gedacht aan het maken van T-shirts met zwartomkaderde warnings zoals op een pakje sigaretten.
  Afhankelijk van of je zelf pro of contra roken bent, kan je de slogan aanpassen, maar hoe dan ook wordt de overheid voor schut gezet.
  Hetzij omdat je wijst op de voordelen van roken (of althans op wat de massa als voordelen pleegt te beschouwen ook al gaat het libertarisch gezien nog steeds om nadelen), hetzij omdat je wijst op nadelen van roken.
  Voorbeeld van 1e categorie is een slogan als: Roken spekt de staatskas. Het houdt pensioenen en gezondheidszorg betaalbaar.
  (Geef toe, dat is slecht, maar de masa ziet het als goed en dus gebruiken we de bewust domgehouden massa nu tegen de gelegaliseerde dieven door haar te wijzen op de zg. voordelen).
  Voorbeeld van een categorie 2 slogan: Roken spekt de staatskas. Het houdt de politiestaat en het koninklijke circus in stand.
  (Bij deze zou je een afschrikwekkende afbeelding kunnen toevoegen van dat plaatje dat we hier op de VS regelmatig aantreffen met die aggressieve vermomde overheidsterrorist waaronder de slogan: I’m from the government, I’m here to help you)

 2. Als de staatskas uit spek bestond zou heel afriKa ervan kunnen eten

  .Antonia

Comments are closed.