In de media lijkt zij een “rijzende ster” die straks de wereld gaat redden!

Maar wat denken onze lezers?


!++71++!

18 REACTIES

 1. We hebben veel ovonturiers voorbij zien komen na WO II , en Rita is er een van , maar……….ze heeft dit niet zelf gezocht, de VVD donderde haar die partij uit, onterecht en heel vals .
  Dus prima dat ze door gaat nu, die kans gun ik haar zeer, een flink persoon.
  Ik wacht haar programma af en als ik wat kan aandragen doe ik dat.
  De straf voor het arrogante VVD gedrag zijn de PVV en TON beide succesvol doende nu.
  Ik ga haar niet negatief beoordelen nu al, dat zou unfair zijn, ze is zo flink ook geen staatsfooi aan te pakken, dat pleit voor haar.
  Nina Brink gaf 50.000 eu,deed daar dik over gisteren bij Pauw en Witteman, big deal ,ik ken iemand die een miljoen gaf aan haar, kijk dat schiet op.
  Succes Verdonk, ik steun je nu, even kijken wie de kandidaat kamerleden worden, Wilders toonde een goede hand van uitzoeken te hebben eerder, dat kan Verdonk ook.
  Ik vraag me af of een beweging voldoende is of dat een echte PP moet worden?
  Alweer, we zien het allemaal wel,wat er nu zit besteelt ons erger dan struikrovers en gauwdieven , dus erger kan het gewoon niet, nou ja Mugabe da’s ook heel erg en dat enge mannetje in Noord Korea en de Ayatollah’s in Iran.
  Maar ja dat is elders ….

 2. Ik heb mijn bedenkingen als iemand zo lang erover doet om met een politiek programma naar buiten komt. Worden de punten soms eerst getoetst aan de hoeveelheid voor- of tegenstanders?
  Niettemin hoop ik het beste voor haar beweging want slechter als op dit moment kan natuurlijk niet!
  Veel zal afhangen van haar standpunt over de EUSSR of ik haar steun of niet.
  Vooralsnog lijkt mijn persoonlijke vrijheid het best vertegenwoordigd te worden door de PVV.

 3. Tokkie Organisatie Nederland? Ik krijg de indruk dat de Heinsbroeken, Nawijnen en andere ex-LPF patjepeejers zich al weer warmlopen langs de zijlijn. Ik vond de kritiek/visie van Pim Fortuin terecht, maar de opportunisten om hem heen maar raar volk. Wilders heeft dat veel beter aangepakt, bij Verdonk zie ik de geschiedenis zich herhalen. U vraagt, Wij draaien; waar is de visie (ik doel op het Wiki-forum)? Tot dusver zie ik bij zowel Wilders als Verdonk meer conservatisme dan liberalisme. Misschien kan mister X (sorry, weet je naam niet meer) ze de ‘kleinste quiz’ laten maken?

 4. [3]
  Het is mister Q! 😉

  Ze staat hoog op mijn lijstje. Ik ben goede vrienden met Machteld Vlaanderen die erg close is met Rita, dus het zal waarschijnlijk wel lukken om haar binnen niet al te lange tijd de test te kunnen laten doen. Ik ga er meteen van de week even werk van maken.

  Mijn eigen ervaring met Rita Verdonk, al vanaf de lijsttrekkersverkiezingen van de VVD is dat ze hele krachtige one-liners kan uitspreken, maar ondertussen totaal geen inhoud heeft.

  Verder heb ik gehoord dat ze in de 2e Kamer wel deelneemt aan de 1e termijn, waarbij wel ruggespraak is toegestaan, maar niet aan de 2e termijn, waarbij geen ruggespraak is toegestaan en ze dus volledig op zichzelf aangewezen is. Ik weet niet of het waar is, maar het past wel in het beeld dat ik al van haar had.

  Wilders zal wat lastiger worden, maar ga ik ook zeker proberen.

 5. "Ik ben goede vrienden met Machteld Vlaanderen" – you lucky bastard…

  Overigens heb ik Optie 2 ingetikt, ze krijgt het voordeel van de twijfel, hoewel ik geen heil zie in directe democratie. Een dergelijk systeem is in Californië ingevoerd en daar kun je zien dat het volk toch altijd opportunistisch kiest: zo veel mogelijk gratis en zo min mogelijk belasting betalen.

 6. [5] "zo veel mogelijk gratis en zo min mogelijk belasting betalen."

  Lijkt me een goede basis. Wil jij alles duur en veel belasting? 🙂

 7. "Laat haar eerst maar eens met een serieus programma komen; 54.1%"

  Zo cliché. Kijk eens wat er allemaal misgaat in Nederland. Maar, feed me more! Verdonk moet wel minstens even een programma hebben! Ehm programma? Een serieus programma, dan wel! Hoe dom kun je zijn…

 8. [5]
  Ik heb meer vertrouwen in het volk dan in een paar politici. Ik zie het volk niet in staat om masale moorden te plegen, iets waar de regering al heel vaak bleek wel in staat te zijn.

 9. [6] Uiteindelijk is dat wel wat men in Californië nu heeft, gezien de grote financiële overheidstekorten die de staat heeft. En dat voor de (als staat gezien) 7e economie in de wereld!

 10. [7] Mijn punt zijnde, dat "we" decennialang geregeerd worden door intellectuele crackrokende idioten met ideologieën waar de honden geen brood van lusten. Dan is het op zijn minst verfrissend en interessant om te kijken hoe Mevrouw de Pragmatist, zonder theorie of ideologie, het gaat doen.

  Dat het slecht zal gaan staat vast. En zelfs geen ideologie is een ideologie. En natuurlijk is Verdonk politiek gezien in de NLse context niets meer dan een conservatief, sociaal-democraat met anti-ideologische en populistische kantjes. So what? Het is slechter dan niets, dus kijkvermaak verzekerd!

 11. [3] "Ik vond de kritiek/visie van Pim Fortuin terecht, maar de opportunisten om hem heen maar raar volk"
  Tja, Pim had ineens een probleem natuurlijk, toen het laffe Leefbaar Nederland politieke zelfmoord pleegde door hem eruit te gooien. Hij moest in zeer korte tijd ineens een groot aantal zetels vullen.

  Pim had ook duidelijk aangegeven dat hij nog zou moeten snoeien in die lijst om enige stabiliteit te creëren, maar toen kwam Volkertje langs en de rest is geschiedenis.

  Precies daarom snap ik ook niet dat Rita zo hoog scoort in de peilingen (voor zover je die vertrouwt, dan). Pim had inhoud, een plan en een doel. Rita heeft geen van drieën. Dus als Pim al geen kans zag die zetels met kwaliteit te vullen gaat dat Rita zeker niet lukken. Als dat geen reden is om niet op TON te stemmen dan weet ik het niet meer.

  Maar die peilingen kunnen natuurlijk ook vals zijn, in de hoop PVV te verzwakken en mensen naar TON te laten switchen, zo van Zwaan Kleef Aan. Na de verkiezingen dondert de boel dan meteen weer in elkaar, iedereen switcht weer teleurgesteld terug en de huidige raddraaiers kunnen zich weer opmaken voor een nieuwe termijn… Missie geslaagd.

 12. [11] "Dus als Pim al geen kans zag die zetels met kwaliteit te vullen gaat dat Rita zeker niet lukken."

  De VVD staat nu op 13 zetels in de peilingen. Reken maar dat een hoop VVD-ers eieren voor hun geld gaan kiezen en overlopen. Verdonk heeft dus niet dezelfde problemen als Fortuyn destijds. Sterker nog, ik houd er rekening mee dat Rutje de eer aan zichzelf gaat houden en terugtreedt en dat Rita alsnog de VVD in haar schoot geworpen krijgt.

 13. In Trouw staat een aardige weergave van een bijeenkomst. Iemand uit het publiek vraagt of het wiki-systeem niet erg gevoelig is voor sabotage, o.a. door e-mailbombardementen, waardoor juist niet de mening van een meerderheid naar voren komt. In plaats van deze vraag zorgvuldige te beantwoorden – het raakt tenslotte de essentie van haar voorgestelde nieuwe model – reageert ze op deze wijze: „Altijd dat wantrouwen in de medemens. Ga nou eens uit van vertrouwen. Mag ik vragen: bent u soms ambtenaar? Bestuurders en ambtenaren hebben ook altijd wantrouwen jegens burgers.”
  Kennelijk heeft ze niet eens nagedacht over de mogelijke tekortkomingen van haar systeem. Geen oog dus voor de haken en ogen. Wel een moralistische verwijt (‘ga eens uit van vertrouwen’). Het is een reactie die als twee druppels water lijkt op de manier waarop Vogelaar kritiek wegwuift.

 14. [12] En waar zit de ‘kwaliteit’ in de VVD? Als je gelijk hebt wordt TON dus gewoon de nieuwe VVD. Oude wijn in nieuwe zakken. Geen reden om op te stemmen, dus.

 15. [13] Sluit aan op mijn beeld van haar, zoals zich dat na haar ministerschap gevormd heeft. Ik vermoed ook dat dit is wat Quintus aangeeft in zijn reactie hierboven (4).

 16. [14] "En waar zit de ‘kwaliteit’ in de VVD? Als je gelijk hebt wordt TON dus gewoon de nieuwe VVD. Oude wijn in nieuwe zakken. Geen reden om op te stemmen, dus."

  Met ‘kwaliteit’ bedoel ik mensen die kamer-ervaring hebben, waardoor pijnlijke LPF-toestanden ons bespaard zullen blijven. Maar het blijft ‘kwaliteit’ tussen aanhalingstekens.

  Ik geloof overigens niet dat Verdonk of Wilders substantieele veranderingen kunnen doorvoeren. Wel kunnen zij een einde maken aan die niets-aan-de-hand attitude van Den Haag sinds paars. Het gaat sjiek worden om pro-Nederland te zijn. Het gevolg zal zijn een polarisatie tussen burgerlijk Nederland en de links-islamitische geteisem-coalitie. Het concensus/polder-denken zal tot het verleden behoren. Wilders en Verdonk zijn een opmaat tot neo-tribalistische ‘buitenparlementaire actie’ a la Joegoslavie (1996), Indonesie (1948), Algerije (1969), enz. Saai wordt het in ieder geval niet, mogelijk een tikje bloederig. De Islam gaat uitgekotst worden. Portiers, Vienna, Amsterdam, The Sequel. Halsema gaat haar naam eer aandoen.

 17. Verdonk is natuurlijk gewoon een ex-PSP’ster die ouder is geworden. Ze heeft een aantal leuke algemene ideeen over de inrichting van NL maar die ‘regels zijn regels’ attitude tov Hirsi Ali… No way, dan maar liever Wilders of Eddy Terstall :-).

 18. Rita Verdonk is niet meer dan een politieke karikatuur.

  Wellicht is politiek, hoe armzalig ook, ons wel aangemeten. Het is domweg ons niveau en daarom mogen wij er ook geen hoge verwachtingen uit putten. Wat wij ons wel mogen aanrekenen is dat wij ons door de politiek laten verleiden om de schuld van een falend beleid op de minderheden te reflecteren. De allochtoon als pseudoniem voor wangedrag en criminaliteit. Een dergelijke interpretatie van feiten is weerzinwekkend. Los van het feit dat het iets te kennen geeft over ons niveau zegt het ook alles over het politieke instrument. Dat het nalaat om problemen in een juiste perspectief te plaatsen om zodoende op een effectieve manier te bestrijden, om vervolgens dit gemis te verschuilen achter een verkapte vorm van racisme. Politieke karikaturen zoals Fortuyn, Wilders en Verdonk, die stuk voor stuk zichzelf op een politiek voetstuk willen plaatsen door gebruik te maken van stemmingmakerij en de gevestigde politiek in hun slipstream meesleuren. Hoe diep kan een natie zakken? Nederland doet zichzelf te kort door zich een systeem aan te laten meten dat overduidelijk niet in staat is om de problemen voor ons op te lossen. Integendeel, politiek kost ons alleen maar onze potentie. Ons land schreeuwt om een oplossing dat zich verre houd van politiek. Een systeem waarin de wenselijkheid en verworvenheden worden samengesmolten tot een model dat ons allen dient. We moeten af van instrumenten die zich gedragen als onderwerpers, zoals politiek zich manifesteert.

Comments are closed.