Bent u daarover verbaasd? Lees dan vaker de www.vrijspreker.nl
Enkele kamerleden die net Afghanistan bezochten, komen overigens zelf ook (bijna!) tot die conclusie.
Moet je even nadenken. Die lieden stemmen er voor om Nederlandse militairen naar Afghanistan/Uruzgan te sturen terwijl ze een “onjuist beeld” hebben! En daarvoor onttrekken ze aan de Nederlandse belastingbetaler om te beginnen een miljard euro en zijn er al 16 militairen gesneuveld en een veelvoud daarvan voor hun leven verminkt..

De Volkskrant *) schrijft: “Kamer had onjuist beeld Afghanistan’
‘We hadden tot nu toe geen realistisch beeld [over Afghanistan]’, concludeert Angelien Eijsink (PvdA).

En in MSM Nieuws **): Een Nederlandse buitenpost op honderdvijftig meter van een papaverveld wekte de verbazing van Kamerlid Hero Brinkman (PVV). “Het blijft iets raars. Die boeren moesten vroeger de Taliban betalen omdat ze anders werden vermoord. Nu krijgen ze bewaking van Nederlandse militairen zonder iets te betalen”, zegt Brinkman. “Ze zijn dus erg blij met Nederland. Heel raar.”

Dit alles is niet “raar”. Het is schandalig! Het is een demonstratie van Tweede Kamer geritsel van onbekwame politici.
Let wel, zij hebben gestemd dat de militairen moesten gaan en het volk moet betalen.

En als klap op de vuurpijl eindigt het Volkskrant artikel met:
“VVD’er Arend Jan Boekestijn denkt al aan extra Nederlandse troepen om de training van leger en politie te versterken.”
De bekende poliitici oplossing: Veel (belasting)geld werkt kennelijk niet, DUS moet er nog véél méér (belasting)geld ingestopt worden.

Er is hier maar één logische oplossing: Erkennen dat Nederland verkeerd bezig is, In Afghanistan niets te maken heeft, en dat daarom de hele uitzending van “vredes”missies moet worden gestopt.
Bovendien het betrokken belastinggeld terug aan de eigenaars, en personen die eventueel missies naar het andere eind van de wereld willen sturen, mogen dat dan zelf organiseren en betalen.

6 REACTIES

 1. Nog beter, laat die personen zelf naar het front gaan in plaats van hun buurman te sturen. Ik ben benieuwd of ze dan nog van die stoere taal uitslaan.

 2. Het blijft raar dat veel Nederlanders zoals jij en ik wel op de hoogte waren van de werkelijke situatie, gewoon door eens een krant te lezen of naar de BBC te kijken – en dat politici kennelijk hun tijd verdoen met…ja met wat eigenlijk?
  En Brinkman heeft er helemaal nog niets van begrepen. De papavervelden werden juist door de Talibaan vernietigd toen zij eenmaal de macht hadden. De productie verschoof toen naar het noorden waar de Noordelijke Alliantie nog stand hield en het geld nodig had voor wapens en omkoping.
  Nadat de Talibaan verjaagd was, begonnen de boeren onmiddellijk weer papaver te telen, het is namelijk veelal hun enige bron van inkomsten. De legerleider ter plaatse zijn gelukkig pragmatisch: vernietig die velden en het laatste restje steun is verdwenen. Trouwens, niet alle papaver is voor heroine, er bestaan ook veel medische toepassingen.

  Die opmerking van Brinkman is trouwens zeer merkwaardig, als hij goed geciteerd is. De boeren betaalden de Talibaan om niet vermoord te worden. Protectiegeld dus. Nu krijgen ze gratis bewaking. Moeten ze dan ook betalen aan Nederlandse soldaten voor de bescherming. Moeten Nederlandse soldaten net als de maffia dus protectiegeld innen? Heeft Brinkman zelf aan een opiumpijp liggen lurken? Is er teveel fijnstof op het Binnenhof waardoor de radertjes in het hoofd zijn vastgelopen?

 3. "Dit alles is niet "raar". Het is schandalig! Het is een demonstratie van Tweede Kamer geritsel van onbekwame politici.
  Let wel, zij hebben gestemd dat de militairen moesten gaan en het volk moet betalen."

  Het is niet alleen schandalig, het is immoreel en absurd, dat "onze" volksvertegenwoordigers het gore lef hebben jonge mensen op te leiden en op pad te sturen als moordenaars, die Afghaanse gezinnen afslachten om een stel Talibani te bestrijden.

  Politici die de Nederlanders belazeren en dit land in oorlog brengen.

  Politici die quasi-geheime verdragen, zoals het Verdrag van Lissabon, sluiten met de EU/EG en de volkssoevereiniteit verkwanselen.

  Deze lieden zullen het voor elkaar krijgen, dat de Nederlandse belastingbetaler Europese belastingen gaat betalen t.b.v. een Europees leger, dat de boel bij elkaar moet houden en waar Europese dienstplicht onze jeugd verplicht oorlog te voeren om volstrekt verkeerde redenen.

 4. [3] In Fahrenhei 9/11 van Michael Moore zit in ieder geval één ijzersterke scene. Moore vraagt op straat aan afgevaardigden en senatoren of ze hun kinderen willen opgeven voor het leger. Hij heeft de aanmeldpapieren bij zich. een enkeling ging er op in, het merendeel liep zonder antwoord door. Ik geloof dat er in totaal (Senaat en Huis van Afgevaardigden) maar twee politici waren met kinderen die in het leger zaten.
  Zoiets zou ook eens aan iemand als Boekestijn en eigenlijk aan alle voorstanders van deze oorlog in het parlement en regering moeten worden gevraagd. Van Uhm kan daar over meepraten.

 5. [4]Fred,
  Hear, hear !
  Het zou wellicht een idee zijn om Van Uhm eens een vraag te laten stellen door een scherpzinnige journalist als Stan de Jong of zo. Ik bedenk maar wat, misschien gebeurt het zelfs nog wel eens. Je weet nooit.

 6. Het zou zo moeten zijn dat alleen die kamerleden over uitzending mogen stemmen die een zoon of dochter in actieve dienst hebben en die wordt uitgestuurd voor front actie

Comments are closed.