Luister, de “Staatssecretaris”, Frans Timmermans (PvdA), wil u in de EU slijmen en probeert u te lijmen met een opmerking als: (In TROS Kamerbreed van zaterdagochtend): Nederlanders hebben bij het lidmaatschap van de Europese Unie hetzelfde gevoel als bij een tandartsbezoek. “Je weet dat het goed voor je is, maar je doet het niet met plezier.”

Timmermans heeft het staatsonderzoekbureau SCP ingeschakeld om met wat positieve gegevens over de EU te komen.
De uitslag van deze enquête hangt natuurlijk voor een groot deel af van de vraagstelling en voor een ander deel van de interpretatie.

Maar goed, uit de antwoorden komt toch nog dat:

— Slechts 43 procent heeft een positief beeld van de EU, blijkt uit het onderzoek
— Vertrouwen in de EU heeft 52 procent van de Nederlanders

En het cijfer dat Timmermans gebruikt:
dat bijna acht van de tien Nederlanders, 80 %, het EU-lidmaatschap een goede zaak vinden.

Hoe kun je nu WETEN dat het goed voor je is, terwijl je er geen positief beeld van hebt (57 %) en geen vertrouwen (48 %)

Wat hier speelt is hoogstwaarschijnlijk dat er zeer veel mensen zijn die een positieve gedachte hebben over Europese SAMENWERKING. Net als ondergetekende. Hoe meer hoe liever.

Maar dan is essentieel dat men “samenwerking” niet verwart met “ondergeschiktheid aan de EU/Brussel”.
Wat er nu gebeurt, en wat Timmermans en zijn baas Balkenende doen, is duidelijk het laatste.

Iedereen die een heel klein beetje moeite doet om te lezen waarmee de politici bezig zijn, en objectief tracht te oordelen, moet tot dezelfde conclusie komen.

Het is dan ook verstandig om tot het uiterste te proberen de ratificatie van de Hernoemde Grondwet te voorkomen.
——————————————————
http://www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_binnenland/article984809.ece/Steun_voor_EU-lidmaatschap_op_hoogste_punt_in_jaren

24 REACTIES

 1. Ik ben op zich voor een handelsunie, maar niet voor een politieke unie. Omdat ik de politieke unie erbij krijg, verwerp ik het geheel.

 2. [1] Terecht!
  Maar het verschil wordt aan het gemene volk niet verteld. Het overkomt me paractisch altijd als ik met iemand over de EU spreek (of de Grondwet) dat ze er bijna niets over weten, en alleen maar aan die samenwerking denken.
  Als je het verlies van soevereiniteit noemt, kijkt men of men snot ziet branden!

  En later hebben ze het "nicht gewusst"

 3. Die cijfers kloppen natuurlijk ook voor geen meter. Iemand die geen positief beeld van de EU heeft zal daar ook geen vertrouwen in uitspreken. Dus die 43% is wel zo’n beetje het (waarschijnlijk met suggestieve vraagstelling toch al gekleurde) maximum.

  Hoe je dan kunt beweren dat 37% van de mensen vinden dat het lidmaatschap van een club waar ze geen vertrouwen in hebben een goede zaak zou zijn zal wel uitsluitend politiek te verklaren zijn. Rationeel klopt er in ieder geval geen fluit van.

 4. [2] Hub, ik ben ook geen expert op het gebied van de EU. Maar ik ken mijn eigen normen en waarden gewoon erg goed om een oordeel te kunnen vellen. Wie niet-onderhandelbare waarden heeft, is meteen ook immuun voor welk verkooppraatje dat je maar kunt bedenken.

 5. [4] "… ik ben ook geen expert op het gebied van de EU."

  Je hoeft helemaal geen expert te zijn om eenvoudig te zien dat de politici liegen en bedriegen.
  De leugens bij de Hernoemde Grondwet kan elke middelbare scholier lezen.
  Als hij/zij wil.

 6. [3]

  Typisch zo’n flutonderzoek waarbij de overheid een bevriend bureautje in de arm neemt en vóór het onderzoek wordt uitgevoerd de resultaten er al vast bijgeeft.
  Hetzelfde als dat onderzoek waarbij veel mensen (was het niet > 50%?) aangaven dat ze er geen problemen mee hebben om door te werken na hun 65e.
  Manipulatie van de bovenste plank met als hoger doel om impopulaire maatregelen zonder een democratische meerderheid er toch doorheen te jassen.
  Goebbels zou trots zijn op zulke nakomelingen.

 7. Nee hoor we worden niet gemanipuleerd, wan we weten zo ongeveer wat ze met ons aan het doen zijn, maar ons ontbreekt weliswaar onze politieke macht om het te verhinderen.
  Conclusie: Nederland is noch een Rechtsstaat, noch een Democratie!!

  We worden doodgewoon uitgeleverd en wat doet het Europese Volk? Die laat het er gewoon bij zitten. Over tien jaar,zo niet eerder, zal blijken wat ons is overkomen? Mochten we dan in opstand komen, vind je het militaire-apparaat van de EU ofwel de Navo met Balkanvrijwilligers tegenover ons staan. Wij met de blote vuist zij met door ons betaalde tanks en desnoods landmijnen. Alles is dan geoorloofd! Waar kennen we dit toch van???

  “Rasoel”schreef het reeds: Land van naïeve dwazen

 8. Politici zijn sowieso ongeloofwaardig. De meesten kunnen niets; ze hebben zich met hun ellebogen en d.m.v. het zeggen van dingen die men "hogerop" wil horen op weten te werken. Zitten ze dan middels onduidelijke voorzitterschappen in de tweede kamer of zijn ze tot minister gebombardeerd, dan denken ze stuk voor stuk ineens dat ze het buskruit hebben uitgevonden. De meesten zijn te stom om voor de duvel te dansen maar ze zijn wél sluw en genieten van tegendraads zijn omdat ze dat kúnnen!
  Je zin doordrijven tegen iedereen en alle redelijkheid in brengt ze in extase! Grotere ijdelheid en arrogantie is niet mogelijk!
  Ziedaar hoe NL naar de kloten kon gaan. Ondertussen groeit de kloof tussen burgers en politiek dagelijks, evenals de onvrede.
  Ze moeten zich stuk voor stuk de ogen uit hun kop schamen.

 9. Uit wie bestaat toch dat volk dat volgens veel inzenders hier gemanipuleerd wordt en waar nooit naar geluisterd wordt? Niet de meerderheid van de Nederlandse stemmers die op CDA, PvdA en CU gestemd hebben. Daar hoor ik overigens zelf niet bij.
  Maar het gaat mij toch iets te ver om elke keer als bij iemand een scheet dwars zit of kennelijk iets persoonlijks niet helemaal lekker gaat, steeds weer met dat volk op de proppen te komen. In de jaren zestig en zeventig kwam links altijd met ‘wat het volk wil, daar wordt nooit naar geluisterd’, nu rechts Nederland.
  En velen doen hier ook alsof we in totale armoede leven, er een burgeroorlog woedt en we willekeurig van de straat kunnen worden geplukt en in een heropvoedingskamp kunnen verdwijnen.
  Ik besef ook wel dat er een hoop dingen beter kunnen, maar doen alsof het einde der tijden nabij is – terwijl half Nederland al meer dan een week in de zon ligt en bier drinkt vanwege de mogelijkheid lange vakanties op te nemen – lijkt mij niet getuigen van enige realiteitszin. In vergelijking met dit soort bizarre paniekuitspraken (zie Eric, Wannes, GB) worden zelfs CDA- en PvdA-politici in mijn ogen geloofwaardiger.

 10. Als Timmermans enquetes werkelijk zo belangrijk vindt, zou hij zich kunnen inspannen voor een referendum, enquete optima forma, over de tweede EU-grondwet.
  Daar heeft men meer aan dan aan wat vrijblijvende uitslagjes om ‘beelden’ te schetsen die voornamelijk eigen ‘plaatjes’ dienen te bevestigen.

 11. [10]Er zijn in Nederland m.i. drie soorten mensen:
  1/ Degenen die van de prins geen kwaad weten door gebrek aan intellect of interesse. Die rustig op de "minister president" stemmen, zoals de slogan van de PvdA luidde voor de verkiezingen na het eerste kabinet kok, die alles slikken wat er beloofd wordt enz. Degenen die zonder eigen mening zich alles voor laten schrijven en kritiekloos alles voor zichzelf goedpraten (de grootste groep).
  2/ Degenen die wel nattigheid voelen maar er uit angst niet al te veel over willen weten "je kan er immers tóch niets aan doen". Een soort van struisvogels dus! Ook de gezegden "er is overal wel wat" en "het kan altijd erger" worden aangewend het accepteren van wantoestanden makkelijker te maken (een iets kleinere groep).
  3/ Degenen die scherp zien wat er mis is; de hypocrisie, het volksverlakken en de onbetrouwbaarheid, die zich dat aantrekken en vinden dat het niet in de haak is. In ieder geval mensen met genoeg observatievermogen om onrecht en wantoestanden op te merken plus voldoende intelligentie en integriteit om ontzéttend verontwaardigd te geraken en de drang en het lef hebben tot verzet!(zeer kleine groep).

  Bij welke groep hoor jij Fred?

  Dat wij met zero-tolerance geterroriseerd worden door de onbetrouwbare overheid die zélf met grote regelmaat de fout in gaat, is simpelweg EEN GEGEVEN, EEN FEIT!
  Daar kan je dus op drie manieren mee om gaan!

 12. [10]
  Met ogen en oren open lijkt het mij niet zo’n probleem een conclusie te trekken.Of wil Fred, die niet horen, niet zien en vooral ook niet wil weten wat er zich voordoet.

  Over belangrijke zaken als waar het in het onderhavige geval om gaat, dient het volk geraadpleegd te worden. En als zij, de mannen van het grote geld, menen dat we daar niet bekwaam voor zijn, moeten ze eerst bij zichzelf te rade gaan en zich afvragen of wij wel terdege zijn voorgelicht. en dan nog wat kunnen van politici geloven. Kijk maar wat ze voor de verkiezingen beloven en wat ze tijden hun regeerperiode doen. Politiek hangt aan elkaar van leugen en bedrog en het baantjes jagen.

  Bovendien, wat de burger er tot nu toe van heeft gemerkt van die EU veel rottigheid, steeds meer lasten, onveiligheid, een brutale opdringerige islam, die onze vergrijzing zou tegen gaan moeten we er nog bij onderhouden; immers welke baas zit er te wachten op werkkrachten die zich vijfmaal per dag moet afzonderen? Dus allemaal van een uitkering leven en dat doen ze riant.
  Daarnaast het Nederlandse Volk te kennen gegeven dat het zich niet door zakkenvullers uit Brussel wil laten regeren.

  Fred, ik zou zeggen slaap maar lekker verder!

 13. [1] "Ik ben op zich voor een handelsunie, maar niet voor een politieke unie. Omdat ik de politieke unie erbij krijg, verwerp ik het geheel."

  Het hoofdargument voor een politieke unie was om herhalingen van die 2 verwoestende wereldoorlogen te voorkomen. Wil je werkelijk dat in het atoomtijdperk van anno 2008 de oude kemphanen tegenover elkaar komen te staan, tot de tanden toe bewapend met kernraketten met een vluchtduur van 2 minuten. Natuurlijk is de EU een saaie licht-corrupte bureaucratische organisatie. Dat is een willekeurige verzekeringsmaatschappij ook. De
  EU echter is een verzekeringspolis tegen herhaling van de onbeschrijfelijke ellende uit het verleden. Laat maar lekker bestaan.

 14. [15] quote"Het hoofdargument voor een politieke unie was om herhalingen van die 2 verwoestende wereldoorlogen te voorkomen."unquote

  Ik dacht toch echt dat daar de NAVO voor was opgericht in 1949!
  De BeNeLux en de EU waren oorspronkelijk opgericht om wat eenheid te scheppen en de communicatie te bevorderen, hoofdzakelijk op economisch gebied. Aangezien er echter politici bij betrokken werden is het inmiddels een geldverslindend monster geworden waar nauwelijks nog voordeel aan te behalen valt! Zo de EU een middel is, is het vele malen erger dan welke veronderstelde kwaal ook.

 15. "Het hoofdargument voor een politieke unie was om herhalingen van die 2 verwoestende wereldoorlogen te voorkomen."

  Dat maakt het nog geen geldig argument. De dreiging van na WOII was het Communimse en dat is oa. bestreden met de Navo.

 16. Ik ben voor gewapende verwerping tegen de Eu. En 80% van de buitenlanders er uit gooi, men mag mij een racist vinden Mao,Hitler,Napoleon maar een racist worden niet geboren maar gemaakt.. door de Linkse en de Eu.

 17. Frans Timmermans is een enorme propagandist voor de EU en zijn weblog staat bol van hoe goed de EU wel niet voor ons is. Kijk, Frans weet ook wel dat het kommer en kwel is met deze totalitaire unie, maar als staatssecretaris van Europese Zaken kan hij moeilijk anders. Derhalve zijn zijn meningen of ‘opiniepeilingen’ van nul en generlei waarde. Dat kan alleen door een onafhankelijk bureau worden vastgesteld.

 18. Ik ging en keer een dag naar het pierebadje met mij kind van 2 in Amsterdam geuzenveld.
  Maar helaas mij kind was de enige blanke en als zij een keer iets verkeerd zou doen krijgt zij met honderden moslims kinderen te maken met hun ouders en terreur zit dan op de loer en heeft het al heel wat zien gebeuren.

  En alles zie ik verdwijnen door eenzijdig gekleurd buitenlanders.
  Zo erg als ik op straat loopt en valt zo op! door mij blonde haar voel ik net een wandelde jodenster en iedereen kijk men zo aan of ik vies ben,mij vrouw en kinderen worden vaak aangesproken om dat zij een hoofddoekje moet dragen . Scholen,Winkels,Buurthuizen enz verdwijnen en wordt eenzijdig gekleurd,verloedering,criminaliteit,straat terreur enz.
  ben ik nu genootzaak uit me eigen geboorte stad weer!! te vertrekken,ik voel me gestoffeerd,gekleineerd,gedwongen,gemanipuleerd,onderdrukt,vrijheid belemmering,enz
  Terwijl ik 20 jaar geleden in dienst moest en dit moest beschermen en bestrijden desnoods hier op moest sterven maar zij verraden nu ons!! Daarom ben ik voor gewapende hand die zij zelf bij mij ingestampt heeft.

  Ze zijn zo erg geworden dat men nu naar propaganda en in kinderfilmpjes maken ,en zeggen dat het goed voor mij kind is Door en dank zij onze Beatrix,Eu,denhaag. Enz.

  Vroeg of laat wachten jullie maar een lot!!

 19. gaat Mabel weer haar oude rol weer op pakken ,en weer wapens aan de moslims verkopen en ons dood schieten.
  wat gaat Frans Timmermans dan zegge!?
  ik had het toch gezegt dat het goed voor uw is?

 20. Ik hoorde eerst gisteren over dat mensen met blauwe ogen en met blonde haar aan het uitsterven zijn…..…
  komt dat niet door hun! [elite Eu}Die vinden dat jij wel met een ander mag mengen maar zij niet met uw!

  joden waren bijna uitgestorven wij binnen kort wel! maar eerst uw beurs open trekken!

 21. [21] Ik had dat 15 jaar geleden al, wanneer ik tijdens de lunchpauze even ging wandelen in winkelcentrum "de Amsterdamse poort"; 80% van de mensen was (toen al) allochtoon.
  Ook in de gevangenissen is 75% allochtoon en op RTV-NH "ter plaatse" is het misschien wel 90%!!

  Helaas is dit wat de meerderheid van de Nederlanders graag wil, blijkens hun stemgedrag! Nederland kon natuurlijk nimmer het meest debiele land van de wereld worden zonder genoeg debiele burgers die middels hun onverantwoorde stemgedrag zorgen voor een groot gehalte aan debielen in de regering!!
  Dat dat gehalte niet kleiner wordt zien we wel aan figuren zoals b.v. Vogelaar!

Comments are closed.