Ja, als de aarde nu fijn wat warmer zou worden, dan zouden gewassen beter groeien en er vanzelf meer voedsel komen.

Maar het schijnt niet te mogen.

Ondanks alle politieke hypocrisie, gaat het er op lijken dat geleerden die aantonen dat de aarde NIET warmer, misschien zelfs kouder wordt, door de harde feiten in het gelijk worden gesteld.

Gelukkig neemt wel het CO2 gehalte in de atmosfeer toe.
Of dit door de mens wordt veroorzaakt, is nog te betwijfelen. Maar door dat hogere CO2 gehalte groeien de planten, voedsel, beter en wordt er meer geproduceerd dan met minder CO2.

Moet het beperken van CO2 in de ruimte brengen daarom niet strafbaar worden?
En zou de overheid het produceren van CO2 niet moeten stimuleren?

Dat overheden met hun landbouwsubsidies deze crisis zelf veroorzaakt hebben, hoor je nergens. Is niet populair. En daar gebeurt dan ook weinig of niets tegen.
De politieke oplossing voor de crisis is natuurlijk de belastingbetaler meer laten betalen. Op korte termijn al via de VN 750 miljoen dollar er tegenaan gooien. En daarna nog meer!

3 REACTIES

  1. [1] Hulde! Alle begin is moeilijk, start is te traag, en hier en daar wat type en grammaticale foutjes. Maar de boodschap is helder, en staat als een huis. De statistische manipulatie in deel 1 liet me lachen, maar er is geen speld tussen te krijgen.

    Niet echt off topic, het is allemaal meer van hetzelfde: macht door angst! En plunderen maar die burgers. Erg goed gedaan.

  2. Er wordt wel zeker CO2 door de mens toegevoegd aan de atmosfeer, dat betwijfelen is een beetje mal Hub. De grote vraag is of dat kleine beetje bijdraagt aan de opwarming en zo ja, hoe groot die bijdrage dan is.
    Er is al rond 2000 een geweldige documentaire gemaakt (ik geloof van de Canadese publieke omroep) die ’the greening of the earth’ heet. Daar wordt aangetoond dat zelfs een kleine toename aan CO2 – ongeveer de hoeveelheid die men aanneemt dat er tot 2020 zal bijkomen – tot productieverhogingen van wel 30 procent kan leiden. Iets om blij van te worden, lijkt mij.
    Sowieso is er heel weinig aandacht voor de positieve effecten van CO2-toename en global warming. Als een deel van Siberie bijvoorbeeld zou ontdooien – wat maar de vraag is – komt er een enorm landbouwareaal bij waarmee een groot deel van de mensheid gevoed kan worden.
    En laatst luisterde ik naar een lezing van Marten van Rossum die op ironische wijze stelde dat de meest ernstige gevolgen voor Nederland zou kunnen zijn, dat we het klimaat van de Provence kunnen krijgen. Van Rossum: "Veel mensen liggen nu 30 jaar krom voor een huisje in de Provence. Niet doen, de Provence komt vanzelf naar u toe!"

Comments are closed.