null

10 REACTIES

 1. leuke prent:
  nu even de harde realiteit, even vooraf, McCain aanhanger die dit leest ik heb slecht nieuws voor je, hij wordt het niet, ik zeg niet kansloos, want de democraten kunnen hem gaan steunen, maar is dit winnen, als je als een soort born loser (deze man straalt geen winst uit, ondanks zijn helden status)het van je vijanden moet hebben + dat je dan als President 4 jaar lang aangeschoten wild bent: ‘zonder de steun van teleurgestelde democraten zat hij er niet"

  Steeds meer supergedelegeerden steunen Obama

  AMSTERDAM – Steeds meer Democratische supergedelegeerden spreken zich uit voor Barack Obama. De voorsprong die zijn rivaal Hillary Clinton had is de laatste twee maanden met de helft geslonken.
  De prominente Democraat en supergedelegeerde Joe Andrew maakte donderdag bekend dat hij Clinton niet langer steunt. Obama is in zijn ogen nu de beste Democratische kandidaat voor het Amerikaans presidentschap. Van 1999 tot 2001 was Andrew voorzitter van het Democratische Nationale Comité.
  Nominatie

  Obama leidt al comfortabel wat betreft het aantal gewone gedelegeerden, wier steun te verdienen is bij de voorverkiezingen. Maar hij noch Clinton kan bij de resterende voorverkiezingen de 2025 gedelegeerden achter zich krijgen die nodig zijn om de Democratische nominatie veilig te stellen.

  De steun van de supergedelegeerden, partijbonzen, geeft daarom de doorslag op de partijconventie aan het einde van de zomer.

  Strijd

  Andrew riep andere Democraten op hetzelfde te doen als hij en zo snel een einde te maken aan de lange strijd tussen Clinton en Obama, die de kansen van de uiteindelijke Democratische presidentskandidaat kan schaden. De kloof in de partij moet geheeld worden, zei Andrew.

  Zijn zorgen worden bevestigd door een peiling van AP-Ipsos, die uitwijst dat veel aanhangers van Clinton en Obama op de Republikeinse kandidaat John McCain zullen stemmen als hun favoriete kandidaat niet wordt genomineerd door de Democratische partij.

  Kans

  Clinton moet een groot deel van de bijna achthonderd supergedelegeerden achter zich krijgen om nog kans te maken op de nominatie. Volgens het persbureau AP weet Clinton momenteel 263 supergedelegeerden achter zich en Obama 247.
  In totaal leidt de zwarte senator uit Illinois met 1735 tegen 1597 gedelegeerden op Clinton, senator uit New York en voormalig first lady.
  nu.nl
  —————————————————–

  Obama gaat deze race mogelijk winnen, niet omdat zijn voorsprong zo groot is maar omdat hij voor MCCain het grootste probleem is, dus de winnaars titel op zak heeft, Clinton niet.(in theorie dan)
  + dat deze strijd inderdaad kan uitdraaien op een stem op McCain van de teleurgestelde Clinton /Obama aanhang.
  Ik niet winnen dan jij ook niet.
  Stunt zou zijn als Clinton en Obama er toch
  samen uit kwamen, dan is de winst zeker in november.
  Dus hoe slim zijn de democraten echt ?
  (ik denk dat een duo als Clinton/Obama er rustig 8 jaar kan zitten ook)

  tip:
  http://weblogs.nrc.nl/weblo

  ps: ik vind de republikeinen geen oplossingen hebben nu, de oude harde gewelds lijn werkt niet en kost te veel, dus moet er wat anders gebeuren zonder dat de strijd tegen de politieke terreur (AQ EN CO) mag verslappen, een strijd die ten dele niet zichtbaar is :
  fiction maar het kan zo maar gebeuren:
  Memorial Day: ISBN-13 978-0-7434-5398-1
  ISBN-0-7434-5398-0

  ook in Thailand problemen, al langer:
  http://www.bangkokpost.com/

 2. Obama is net zo slecht als de rest. Hij praat misschien wel over change en hij is misschien wel een beetje donkerder, het verschil tussen de 3 kandidaten clinton obama en mccain is klein. De een wil Iran zeker aanvallen, de andere wil misschien kernwapens gebruiken. De een wil universal healthcare, de andere wil de toestand laten bij wat hij is. De een wil belasting iets verlagen, de andere niet. Het maakt niet uit wat je kiest, het is allemaal slecht.

 3. Barack Hussein O(s)[b]ama kamt met een imagoprobleem bijna alleen al vanwege zijn naam. Afgaande op allerlei artikelen die ik las over hem, is hij moslim in de kast, lid en goede vriend van een racistische haat-predikant, niet zwart genoeg voor het zwarte electoraat en te zwart voor het latino volksdeel. De haatpredikant is intussen zijn ere-doctoraat kwijt (zie nieuws van vandaag) en ik denk persoonlijk dat McCain het wel heel bont moet maken wil hij van deze tegenstander gaan verliezen bij de verkiezingen. Hoewel… je weet maar nooit met neocon warmonger McCain.

  Het goede nieuws van vandaag is dat de rode fascisten in Engeland zwaar op verlies staan en met een beetje geluk kan ook Red Ken zijn biezen pakken.

 4. Obama is de slechtste van alle drie.
  Een crypto-Marxist die banden heeft onderhouden met terroristen en extremisten van verschillende snit. Daarbij zijn hij, zijn vrouw en zijn favoriete dominee allen racisten.

  Een ieder die over zwarten zou hebben gezegd wat Obama en zijn directe omgeving over blanken hebben gezegd zou ervan beschuldigd zijn een "card carrying member" te zijn van de Ku Klux Klan.

  Pas nu het er echt om gaat, moet iedereen opeens overtuigd zijn van Obama’s "gematigdheid", alsof hij de afgelopen 20 jaar nooit door had wat hij zei en met wie hij allemaal optrok.

 5. die dominee is dominee, Obama is kandidaat president, wat die dominee(met opzet want dat vindt hij juist leuk) roept roept Obama niet, Obama was daar ook niet bij tijdens die diensten, Obama is het politiek niet met die dominee eens.
  Hebben Fox en rechts daar geen beter materiaal dan steeds die Re. Wright die lacht zich n.l.ziek om die lui zag ik, stookt het vuur nog eens extra op bij een persclub bijeenkomst.
  Beoordeel de kandidaten op hun politieke missie en inhoud en niet wat vage kennissen van vroeger nu allemaal roepen.
  Obama staat er landelijk goed voor, veel Amerikanen denken nu dat wit/blank rechts geen neger willen en dat gaan ze straffen nu.(en ook liever geen vrouw)
  McCain komt er niet met alleen blanke rechtse kiezers dat weet hij en probeert gematigd te blijven nu.
  Het domste wat Foxtv en co kunnen doen is zanikken over die dominee , ga het over de belastingen hebben, oplossing Irak, gezondheidzorg en vraag Obama daar na , daar zijn de issues.
  Economie, hoe denkt Obama deze giga puinhoop van Bush op te ruimen, heeft jij daar een plan voor eigenlijk?
  Nee, zeuren over niets , Obma wandelt zo het Witte Huis in, met een vinger in de neus, fluitend, dat zie ik er van komen zo.

 6. [1] "Steeds meer supergedelegeerden steunen Obama"
  Dat heeft waarschijnlijk met dit te maken: http://cagle.com/working/08

  Obama is aangeschoten wild met dubieuze sympathiën, de gladheid van een aal en de flexibiliteit van een kameleon. Dat geeft te denken over zijn betrouwbaarheid. Hillary is een pathologische leugenaar, wat hetzelfde probleem oplevert. Over McCain hoeven we het ook al niet meer te hebben; de Amerikanen kunnen straks kiezen uit drie kwaden, waarvan lastig is aan te geven welk kwaad het minste is.

  Oppervlakkig gezien lijkt McCain nog het minst erge kwaad, maar dat leek Sarkozy ook. Het valt niet te voorspellen wat Royal gedaan zou hebben, maar Sarkozy is een echte rat gebleken, een wolf in schaapskleren. De Amerikanen zijn niet te benijden.

 7. [5] Kijk eens op http://americanthinker.com/ en lees eens wat van de (vele) Obama artikelen daar. Dan weet je wat voor vlees je in de kuip hebt. Ik ben geneigd met Zozo eens te zijn dat Obama mogelijk de slechtste van de drie is. Maar de minst slechte?

  Obama, Clinton en McCain zijn extreem links, erg links en links. Dan is ‘gewoon’ links waarschijnlijk het beste. Clinton ziet er overduidelijk alleen ter meerdere eer en glorie van Clinton. Dat is overigens bij de meesten zo, maar bij Hillary is het wel heel erg duidelijk. Daarbij behoort Hillary aantoonbaar al wat jaartjes achter de tralies thuis. Maar McCain heeft weer een paar hele nare rechtse trekjes, dus…

 8. MA cane moet winnen winnen
  we we we we we lachen allemaal om obhama mcane champion macane champioen we lachen allemaal om onhama en ook om onhama macane want ze zijn democratisch

 9. Ik zou toch beter voor Obama stemmen, omdat hij echt veel beter is dan McCain. McCain is hetzelfde als Bush en Bush die denkt alleen aan oorlog willen jullie zo’n president als McCain ik zou toch beter voor Obama stemmen en ik denk dat met Obama als zou helpen om het goed te maken,volgens mij toch het maakt nii uit dat die een beetje bruiner is dan ons en dat die dan nii president kan worden dus mijn beslissing staat vast om Obama als president te verklaren.

Comments are closed.