RED: Oftewel: Hoe ga je met elkaar om. Wie goed doet, goed ontmoet!


Zag ik bij Nova TV gisteren. Ongelooflijk gekanker van gasten in NL. Vooral van Russen die ons erger vinden dan Brendsjnef.

Een Duitse dame moest te lang wachten bij de Bijenkorf. We zijn niet servicegericht genoeg (iemand uit de VS). Weer dat Duitse wijf waarvan je geen straat mag repareren, want dan stoot je je aan een losliggende tegel, rucksichtlosigheid of zo.

In den Haag werken 40.000 expatst (buitenlanders). Spuit 11 en mislukte VVD fractievoorzitter van Aartsen trapte ook nog even na bij Nova. Die man eet van ons en ipv het voor de zaak op te nemen, gaat hij een beetje katten nu.

Ik woon in het buitenland (Thailand). Daar is iedereen reuze vriendelijk. Ik ben nu weer 2 weken in NL (werk), en iedereen is vriendelijk, men maakt graag even en praatje, is behulpzaam, de staat NL regelde toch snel even een rijbewijs (was ik kwijt). Ik heb over vriendelijkheid onderweg niets te klagen.
Mijn advies aan dat Duitse wijf, dat alles ims heim beter vindt, rot jij lekker fff snel op, naar Berlijn of zo, doei !!
————————————
Ingezonden door Anno

9 REACTIES

 1. Je gaat al de fout in als je het hebt over "ons" en "we". Maar misschien draai ik door, want dat zijn te voor de hand liggende uitspraken van ondergetekende (schijnt). Lekker laten waaien zou ik zeggen.

 2. Ze hebben allemaal wel een punt.
  Het probleem is dat bij veel mensen de grens tussen assertiviteit (is een goede eigenschap) en onbeschoftheid vervaagd is.
  Een direct uitvloeisel van ons gedoog- en laat-maar-waaien beleid.

  Maar ja daar staat tegenover dat ik ook wel eens ooit in Cambodja ben geweest en daar alleen vriendelijke servicegerichte mensen ben tegengekomen.
  Dit terwijl daar 30 jaar geleden toch ongeveer een kwart van de totale bevolking op de meest verschrikkelijke manieren zijn omgebracht.

  Zullen we het maar houden op de gulden middenweg ;-)??

 3. Nova is toch dat zure linxe ‘weg met ons’ programma? Lekker verder zappen, Next!

 4. Ik herken de kritiek op Nederland heel erg.
  Misschien is het ook wel zo dat autochtone NLers moeite met kritiek hebben, dat kan. Maar die NLers moeten hun trots even inslikken.

  Verder denk ik dat al die misstanden genoemd door expats er vooral zijn omdat we te maken hebben met een bemoeizuchtige staat, die ieder normale oplossing van alledaagse problemen bemoeilijkt en soms onmogelijk maakt.

 5. "Vooral van Russen die ons erger vinden dan Brendsjnef."

  Eerst en vooral vraag ik me weer af in welke zin deze blogpost een bijdrage vormt tot het collectief (!) doel van deze groepsblog.

  Maar goed: Het is overigens Brezjnev, en iets dergelijks heb ik Russische mensen hier in VL ook al horen beweren, en gelijk hebben ze!
  Ze zeiden namelijk dat ze onder Brezjnev meer vrijheid hadden dan wij hier nu. En dat IS ZO.

 6. ’t Is inderdaad erg onbeleefd van Anno om een stuk als dit naar de Vrijspreker te zenden. Waar is de eindredactie?

 7. [6] Inderdaad Michiel. Maar er zijn helaas lieden, die de waarheid niet onder ogen willen zien. Die zou je dan even af en toe in hun eigen taaltje te woord kunnen staan.
  M.a.w. Anno ziet de balk in zijn eigen oog niet, dus laat hij alsjebelieft ff heel gauw rücksichtslos (je moet het ook wel weten te spellen als je dat moeilijke woord zo graag gebruikt) oprotten en zich voorlopig hier niet meer vertonen, onbeschofte vlegel dat hij is.

  http://www.amsterdam.pvda.n

 8. ik weiger goed Duits te schrijven, overigens ook Russisch.(en Fries)
  Buschauffeurs staken ten kosten van ons, de reiziger, ik confronteerde een busmijnheer met zijn daden, hij vond het zelf niet erg, als hij het maar beter kreeg, nou ja dat was even een tegenvaller maar wel eerlijk van hem verder (dat hij dat zo zei dan) en bij de Beijenkorf koop ik niet, doei !

 9. Die kwajongens van Nova zijn de onbeleefdheid zelve. Laten mensen waarvan ze het standpunt niet delen bijna niet aan het woord.

Comments are closed.