Thijs Woltgens is niet meer en dat geeft deze zonnige mei dag toch wat extra glans. Ik zie ze namelijk graag heengaan de broodpolitici en dan het liefst zo jong mogelijk want dan kunnen ze minder schade aanrichten.

Thijs is jammer genoeg toch nog 64 geworden, wat mij betreft had hij ons heel veel eerder mogen verlaten, hoe eerder hoe beter zelfs, maar beter laat dan nooit want stel je voor dat hij (god behoede ons) nog 20 jaar had geleefd ! Ik voor mij ben blij met iedere overleden politicus, van welke leeftijd ook.

Ik heb mij ooit door een bevriende slager laten uitleggen dat er maar 1 soort Nederlands Standaard Slachtvarken bestaat zodat het niet uitmaakt of men het varkensvlees voor weinig bij de LIDL/ALDI haalt of voor heel veel bij de Keurslager, het is allemaal eender.

Net als dat standaard varken heb je ook de Standaard Nederlandse Regent die allemaal precies hetzelfde carrièrepad volgen. Allemaal doorgeleerde drs.-en in de een of andere vage pseudo leuterwetenschap waar geen droog brood in te verdienen valt zodat men op de staat is aangewezen om niet te verhongeren. Allemaal lid van een toegelaten politieke partij terwijl ze allemaal grossieren in niet-bestaande staatsbaantjes en gefantaseerde staatsbijbaantjes en zijn ze op hun vijftigste binnengelopen ten koste van de productieven onder ons. Niemand die ooit ook maar 1 cent buiten de staat om heeft verdiend en niet een heeft ook maar de minste toegevoegde waarde gehad voor wat dan ook. Het enige verschil is dat de ene Woltgens heet, de andere Balkenende en de derde Rouvoet maar voor de rest zijn ze onderling net zo uitwisselbaar als het Nederlands Standaard Slachtvarken.

Zie www.parlement.com/9291000/b…

Alleen jammer dat politici niet eetbaar zijn want dan hadden ze tenminste nog enig nut.

31 REACTIES

 1. Ik voel hier weer een leuke ethische discussie aankomen 🙂

  En ook hier is de ‘Wet van Doe Maar’ van toepassing: er zit een knop op je TV.

  Ik kan in ieder geval altijd smakelijk lachen om Wladi’s schrijfsels.

 2. Dankzij politici hebben wij hier tenminste wel iets om over te klagen! Hoe moet dat straks in een compleet vrije wereld?????

 3. [2] Dan gaan we elkaar te lijf. Waarna er weer geroepen wordt om een overheids-achtige instantie die de boel toch een beetje ordentelijkerig moet krijgen. En hebben we toch weer politici 😉

 4. [1]
  Die discussie is hier inderdaad al eens gevoerd. Volgens mij was de uitkomst daarvan dat elke soosjalist die sterft dmv. die ene actie een verdomd goed mens geworden is en dat dat dan wel een volijk berichtje waard is … of was dat nu slechts mijn eigen interpretatie? 😀

 5. Kwa standaard slachtvarken…. aardig om te weten. Kwa overlijden van een mens… Smakeloos en volledig zonder enige vorm van respect. Verwerpelijk in mijn ogen.

 6. [5] klopt helemaal: ik heb geen greintje respect voor dat soort figuren en het enige goeie wat de man in zijn hele leven heeft gedaan is die fatale hartaanval krijgen.

 7. dat zou dus ook voor Wilders gelden als ik dit zo lees ?

  quote:
  Net als dat standaard varken heb je ook de Standaard Nederlandse Regent die allemaal precies hetzelfde carrièrepad volgen. Allemaal doorgeleerde drs.-en in de een of andere vage pseudo leuterwetenschap waar geen droog brood in te verdienen valt zodat men op de staat is aangewezen om niet te verhongeren. Allemaal lid van een toegelaten politieke partij terwijl ze allemaal grossieren in niet-bestaande staatsbaantjes en gefantaseerde staatsbijbaantjes

 8. [7] klopt, alleen is hij enigszins tot inkeer gekomen en kan nuttig zijn om het systeem op te blazen. Dit geldt overigens ook voor wijlen onze Pim, die probeerde ook bij de gevestigde orde te komen maar die moesten hem niet, anders had hij waarschijnlijk daar knus tussen gaan zitten. Wilders heeft dat geweigerd toen dit hem aangeboden werd.

 9. [5] Als respect vanzelfsprekend zou zijn dan was het geen respect. En respect omdat iemand de pijp uit is, kom op zeg. Een beetje doodgaan is zelfs voor een politicus geen bijzonder prestatie…

 10. Vergelijking is wel aardig gevonden en er lopen net iets te veel voorbeelden rond die doen vermoeden dat dit voor een groot deel van de politici opgaat. Echter, iets meer respect voor de doden door in het begin iets minder directe bewoordingen te kiezen was wel zo netjes geweest.

  Afhankelijk van waar je in gelooft, is in mijn geloof over de dood Thijs nu wel helemaal genivelleerd. Dat is in ieder geval wel het ultieme waar de PvdAutohaters naar streeft.

 11. [5] "Kwa overlijden van een mens"
  Waar had Wladi het over een mens?
  Ik dacht dat ie het over een politicus had. Kennelijk is me iets ontgaan…

 12. [5]
  Respect moet je verdienen.

  De policitus in kwestie was geen uitzondering op de regel, dat een politicus zich niets gelegen laat aan de eigendommen van anderen; hij is -sorry was- daarom een dief.

  Dieven verdienen geen respect, alleen onder soortgenoten; de grootste dief heeft het meeste te zeggen.

 13. [10] ik weet het niet, je zei dat ze nog nooit met echt werken hun brood hebben verdiend (Verdonk komt ook van de staat) dat is met Wilders net zo, wat NL nodig heeft is een soort Berlesconi, een rijk iemand die zich niets van den Haag aan trekt en de boel aanpakt, goedkoper maakt.
  Time for a change (yes we can….)-:)

 14. [16] maar je zult het voorlopig toch met figuren binnen de vesting van de blauwe enveloppes zoals Verdonk en Wilders moeten doen.

 15. Het valt mij op dat socialisten bij bosjes neervallen, waarschijnlijk komt dat door de negatieve energie die hun gezondheid aantast. Ik heb eens een studie gelezen dat gelukkige mensen langer leven. Dat betekent dat socialisten ongelukkige mensen zijn, vanwege de voortdurende afgunst van hen die het beter hebben.

 16. [5] Voor socialisten hebben wij de grootste minachting. Respect is iets voor mensen die zich verdienstelijk maken door zelf hard te werken en niet te parasiteren op de gemeenschap.

 17. De overheidsterroristen mogen blij zijn als ze een natuurlijke dood sterven; er zitten er bij die een voortijdige dood verdienen middels executie (kok, pronk, cohen, balkenende enz.enz) wegens het naar de kloten helpen van een land en terroriseren en bestelen van haar bewoners!

 18. [17] tenzij wij de koppen bij elkaar steken en zelf iets verzinnen:
  Het is niet te geloven, wat een prijzen, zelfs het Kruitvat en de Aldi lijken duur, overhemd bij Zeeman ging nog ,maar je loopt er aan te denken, ik dan, om alleen nog maar puur zakelijk de deur uit te gaan, beetje OV en voor de rest alleen met de auto als het echt niet anders kan.(huren of lenen een dagje)
  Ik denk dat een hobby als postzegels verzamelen en paddenstelen zoek zijn aan te raden.
  Ik raad voor september aan dat iedereen een houtkacheltje neemt en zelf hout gaat sprokkelen in de bossen, dat stookt voordelig en vak kun je er soep boven warm maken, scheelt weer in het gas.
  Nederland is in de korte tijd dat ik even weg was 2x zo duur geworden lijkt het wel, dat we dit nog pikken met z’n allen.
  Revolutie !
  (je hebt m’n nummer als het goed is, ik ben er nu)-:)

 19. [16] Een Berlusconi, hoe diep kun je zakken. Hoe goed deze man ook in zakendoen is, dat wil niets zeggen over zijn capaciteiten in het politieke (dit geldt natuurlijk ook voor broodpolitici!).

  Berlusconi leidt (haast per definitie) aan een grote mate van crackpot realism: http://www.independent.org/

  In die zin zijn het niet zo zeer de politici alleen maar zeker ook het democratisch systeem dat de boosdoener is, en het soort gedrag waar politici zo goed in zijn (roven, stelen en subjectieve praktisch niet-haalbare ideologietjes verkopen en uitvoeren) stimuleert.

  Een NLse Berlusconi my ass dus.

 20. [21] Wat ben je toch een burgerlijke Überconsument hè. Een beetje de revolutie willen uitroepen omdat de menselijke basisbehoeften zo duur geworden zijn maar voor iedereen gewoon nog te betalen.

  En natuurlijk heb je gelijk, aangezien de punten die je noemt de symptomen zijn van de echte problemen.

  Daarom noem ik je een burgerlijke Überconsument omhdat het juíst ook belangrijk is de link tussen de symptomen en achterliggende problemen aan te geven.

 21. [21] "Ik denk dat een hobby als postzegels verzamelen en paddenstelen zoek zijn aan te raden"

  Oppassen, Anno. Postzegels (zeldzame dan) zijn onbetaalbaar, en terwijl jij weg was zijn de paddo’s in de ban gedaan…

 22. [2] Dag in dag uit druk met kruimels uitdelen aan de ontelbare ontslagen ambtenaren die zich hongerig in uw tuin verdringen ..

 23. Als je een rekensommetje maakt van de levens die er over de keep genomen door collectivisten met macht zijn verwoest, mag men denk ik best een sigaartje opsteken als er eens een de pijp uitgaat.

  Voor de verontwaardigden: maak je je ook druk als een dief nadat ie je heeft bestolen toevallig onder een bus terechtkomt?
  Vanwaar dan die verontwaardiging als een massadief (of zelfs erger) op natuurlijke wijze ophoudt met roven?

  Moet er respect zijn voor de beroepscrimineel, of de dood? En waarom respect voor de dood?
  Sentimenteel geneuzel.
  Zoals gezegd, respect moet je verdienen, tot aan je overlijden toe.

 24. Wladi, ik begrijp niet dat een man van uw leeftijd dergelijke artikelen schrijft. Vrijheid van meningsuiting staat bij mij ook in een hoog vaandel, maar blijdschap uiten ten aanzien van de dood van een ander vind ik behoorlijk zielig. Ik heb ook niet meer de moeite genomen om de rest van je onzin te lezen, die ene opmerking gaf al genoeg blijk van je tekort aan intellectuele potentie.
  Wat een voorbeeld voor je kinderen….

 25. Dat ben ik helemaal met je eens Penny Lane. Iedereen mag zeggen wat ie wil en ik ben blij dat er ook voor mensen met deze denkbeelden een platformpje is. Dat gezegd hebbende; iemand afzeiken naar aanleiding van zijn of haar politieke meningen is oké, erg leuk zelfs, maar dansen op iemands graf om diezelfde reden gaat te ver.
  Wladimir heeft het nogal hoog in de bol, de druk van een paar honderd lezers kan hij niet aan waardoor hij, vanaf zijn platformpje, dingen gaat roepen die hij eigenlijk niet meent.
  Ik wil bij deze alle ICT business analysten een hartaanval toewensen omdat ik het totaal niet eens ben met wat Wladimir zegt, wat voegen die mensen eigenlijk voor wezenlijks toe aan deze wereld?

 26. [27] "blijdschap uiten ten aanzien van de dood van een ander vind ik behoorlijk zielig"
  Het gaat hier natuurlijk niet om zomaar een willekeurig iemand. Het gaat hier om een persoon wiens machtsambities hem zijn leven lang geleid hebben, overvloedig terend op de zak van de belastingbetaler, die als tegenprestatie werd geminacht.
  Het heengaan van Wöltgens kan dan ook op geen enkele wijze als verlies worden gezien, behalve mogelijk voor zijn naaste familie.

  Zeg eens, heb je ook geprotesteerd toen moslims de straat op gingen om 9/11 te vieren? Of zat je toen stilletjes in een hoekje?

  En toen Fortuyn werd vermoord? was je toen ook zo blij dat het geen moslim-dader was? Vond je het oprecht erg dat de man vermoord was? Of was je heimelijk wel blij, net als Kok en consorten. En bij Theo van Gogh?

  Wat ik maar vragen wil: ben je echt verontwaardigd, of selectief, zoals de meesten, omdat het hier gewoon onomwonden wordt opgeschreven?

  Shockeren heeft als nut dat iemand schrikt. Hopelijk wakker schrikt. Helaas ga jij gewoon weer slapen.

 27. [28] die nog wel iets verder gaat dan Wladi. Een echte collectivist. Eén ICTer zegt/schrijft iets dat de man niet aanstaat. Vervolgens mag een hele beroepsgroep aan het gas. Hulde, je kunt nog solliciteren bij Hamas (wel achter Dries, Gretta en Anja netjes in de rij aansluiten).

  Daarbij gaat het er niet om wat politici eigenlijk voor wezenlijks toe[voegen] aan deze wereld, maar wat voor schade zij aanrichten. Schade die direct ten koste gaat van jouw en mijn levensvreugde. Kortom: je mist het punt.

Comments are closed.