Ik dacht altijd dat wij door een verzameling van alleen maar gewone criminelen, idioten, grootheidswaanzinnigen en crimineelwaanzinnigen werden geregeerd maar nu blijkt dat er ook nog autistische mongooltjes tussen zitten.

Neem nou zo’n Hirsch Ballin, dat is duidelijk het mongooltje van de buren achter een overheidsloket want je moet toch echt een zeer zware genetische hersenafwijking hebben als je als minister met droge ogen de “interdepartementale werkgroep cartoonproblematiek” kunt bedenken.

14 REACTIES

 1. Ik ben het eens met de strekking van je verhaal. Maar een autistisch mongooltje?
  canceled dat mekaar niet uit? Net zoals bijvoorbeeld een transexuele lesbiene. Autisme en syndroom van Down lijken mij tegengesteld maar ik weet er niet genoeg vanaf. Zeker is dat zowat alle mongooltjes en autisten minder gevaarlijk zijn dan Hirsch Ballin.

 2. Die interdepartementale werkgroep is toch niet zo dom van hem. Wie moet hem anders de cartoons uitleggen?
  Zo’n werkgroep kan daarvoor ook gemakkelijk adviseurs uit de EU inschakelen.

 3. Onder redactie van Hirsch Ballin verschijnt er ook een nieuwe krant:
  de Völkischer Beobachter

 4. Wladimir, ik hoorde het vanmiddag ook op de radio. Ik dacht dat het een grap was. Smakeloos maar toch een grap. En nu blijkt het helemaal geen grap te zijn. Het is echt. Het is echt. Het is echt te waanzinnig voor woorden… En heb je toevallig ook die meneer gehoord die het steeds over zuur en zoet heeft. Die leeft op een andere planeet. Die is er van overtuigd dat "ze" op de goede weg zijn. En dan was er ook nog iemand die beweerde dat hij minister van financien was. Had een verhaaltje dat weer een beetje tegenstrijdig was aan het verhaaltje van de zuur/zoet meneer. Ik heb eens iemand gekend die dacht dat hij over water kon lopen. Die zat in een inrichting voor geestelijk wat beschadigde mensen. Zouden die twee er stiekun tussen uitgeknepen zijn?
  Eigenlijk is het vermakelijk ware het niet dat het zo vreselijk schadelijk is voor dit land.

 5. Wel een leuke baan, de hele dag strips lezen op kosten van een ander. Kan je er je ook nog in promoveren, hoofdcartoonist ofzo, en als je het goed snapt maar je door naar de afdeling van Guust Flater…

 6. Het hele kabinet bestaat uit complete malloten; die gek Balkenende gezien met z’n vertrokken smoelwerk, brilletje scheef, en z’n "niet zeuren VOC mentaliteit"?
  Volkómen gestoord toch? Dat moet nou een "minister president" voorstellen.
  De eikel heeft geen flauw benul waar hij en z’n rariteitenkabinet mee bezig zijn. Je kan beter aangeven wie er énigzins normaal zijn, dan ben je tenminste gauw klaar.

 7. Hopelijk durft er toch nog iemand in de voetsporen van Theo van Gogh te treden. Die zou zich na Nekschots arrestatie ongetwijfeld onmiddellijk met zijn megafoon naar de Hofvijver hebben begeven en zodanig om moord en brand geschreeuwd hebben, dat ze er in Straatsburg nog wekenlang wakker van zouden liggen.

 8. Je kunt je afvragen, of een land waar 7 op de 10 mensen zijn DNA wil afstaan, het wel waard is om gered te worden door Theo van Gogh’s.

  http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/binnenland/articleview/)/components/actueel/rtlnieuws/2008/05_mei/21/binnenland/0521_1815_enquete_dna.xml

 9. Nou Wladi, verstop je Suske en Wiske albums maar (http://www.vrijspreker.nl/v…).

  Die werkgroep is er niet om zich over cartoons te buigen, maar een noodzaak omdat ook de meeste academici na vier woorden al moe worden. Alle nieuwe wetten zullen alleen nog maar in stripvorm worden uitgebracht.

Comments are closed.