RED: Een mening over de mogelijkheid voor libertariërs in de politiek.


Yes we can!

Ik dacht daar even aan toen ik las over het Libertarisme en de ambitie om een potje te gaan meeblazen in de politiek.Zonder debater v/m die in staat is 15 kamerzetels op te halen vergeet het maar.
Het moet direct wat voorstellen, anders wordt het een zielig geheel.
Een debater als Ron Paul, wat scoorde die man nu in de VS b.v. Inhoudelijk goede man, maar hij verkocht niet genoeg, jammer.

Obama spreekt me aan op zijn stijl, super redenaar met een heldere boodschap.
(Bush en McCain donder op, we zien geen resultaten, of iemand moet met een slecht draaiende economie en allemaal oorlogen blij zijn..) Wil je een deuk in een pakje Haagse politieke boter slaan, dan moet je een politieke verkoper v/m hebben die 15+ zetels in één klap kan
ophalen.
Zo niet, forget it, en ga fijn vissen, in de tuin werken, of een ei bakken of zo.

Ingezonden door Anno

20 REACTIES

 1. Zowel vissen als een ei bakken zijn tegenwoordig politiek incorrect. In de tuin werken kan nog net, hoewel je je aan erg veel regelementen dient te houden en je eigenlijk beter geen tuin zou hebben maar liever kleiner gaat wonen.
  Zo zie je maar, zoals Ayn Rand zei: als jij je niet met politiek bezighoudt, zal de politiek zich wel met jou bezighouden.

 2. "Obama spreekt me aan op zijn stijl, super redenaar met een heldere boodschap."

  Hope and change.

  Een kinderhand is gauw gevuld, zal ik maar zeggen.

 3. [2] Precies. Ik heb Anno al eens naar American Thinker verwezen; daar staan bijna dagelijks analyses van het heerschap Obama, dat linkser is dan Groen Links en zeer warme sympathie voor de islam koestert, in de stijl van ‘zijn’ dominee van 20 jaar, die hem nu even niet zo goed uitkomt.

  Maar kennelijk schrijft Anno wel graag, maar leest hij wat minder, als de boodschap niet geheel met zijn ideeën overeenkomt. Een verdediging van zijn mening over Obama heb ik tenminste nog niet gezien, wel een herhaling van de eerdere lof.

  Obama is inderdaad een begenadigd spreker, maar hij is een kameleon die zich zeer snel en soepel aanpast na wat op dat moment het beste klinkt. Wie zijn track-record bekijkt (hoe is hij gekomen waar hij nu zit?) moet er niet aan denken dat hij ooit POTUS wordt. Een aaneenschakeling van ellebogenwerk, ‘do as I say not as I do’ en zogenaamd do-gooderism. Zijn echtgenote is al net zo’n parasiet. En zoals gezegd: een linksere kandidaat heeft de US nog nooit gehad. Wie twijfelt moet zijn stemgedrag door de tijd maar eens bekijken.

  Helaas is de oppositie niet veel beter: een pathologische leugenaar en een war-monger die zijn zaakjes niet kent. Toch denk ik dat Obama absoluut de meest rampzalige van de drie is.

 4. Wat een ***, dat hij hier gaat plaatsen dat het niet gaat lukken tenzij je meteen 15(!) zetels krijgt. Wat een lulkoek. Ik dacht dat er zat voorbeelden zijn geweest waarbij het niet het geval was.
  En daarna komt hij met Obama. Wat, de, fuck! Dit hele bericht slaat echt helemaal nergens op. Heeft de maker van dit bericht wel nagedacht over wie Obama is, waar hij voor staat, en wat Change en Hope voor Obama betekent (of wat het juist niet voor hem betekent)?

  Ik kan me echt niet indenken dat iemand spontaan op het idee komt om zo’n achterlijk bericht te schrijven. Was het dan om ons te demotiveren? Daar lijkt het eerder op, want als het niet zo zou zijn, zou ik echt verbaasd zijn over de achterlijkheid van het stuk.

 5. Waarom ligt de focus zo op de politiek? In principe ga je dan mee in het blijspel dat is gecreeerd door een stel machtwellustelingen. Je krijgt gelijk te maken met een batterij aan ambtenaren die niet mee gaan werken aan een verkleining van de overheid en een kamer die over alle pietluttige dingen wil spreken. Voor je het weet zit je in hetzelfde stramien als de huidige partijen.

  Waarom halen we niet het hele bestaansrecht van een grote overheid weg door een organisatie op te zetten die de taken stap voor stap overneemt en beter regelt? In principe zie ik meer heil in het opnieuw opzetten van een hele regering, maar daarvoor zou een drastische revolutie nodig zijn. Aangezien dat niet echt mogelijk is, denk ik dat er vanuit de commrciele sector langzaamaan de taken van de overheid overgenomen moet worden. Verantwoordelijkheid voor het land nemen en niet meer naar een overheid roepen.

  Op deze manier kan je aantonen dat de gehele overheid verziekt is.

 6. [2] Obama is voorlopig de eerste keuze van minder dan 25% van de Amerikanen. McCain scoort beter. Maar ja, wij in het linkse Europa willen liever een linkse collectivist die een kleurtje heeft dan een rechtse oude blanke man die ook nog eens ietsje minder collectivistisch is.

  De keuze tussen een conservatief collectivist als McCain en een super-socialist als Obama is voor mij als liberaal niet moeilijk. Hoe groot de puinhoop die Republikeinen ooit maken ook is, een Democraat overtreft het wel.

 7. Gezien zijn gedachtegoed is Obama zo links als de VVD bij ons, die partij is al heel lang links, maar omdat ze daar moeten kiezen tussen een oorlogsgek, een dame die iedere dag weer iets anders liegt en Obama die tenminste een verhaal over de buhne kan brengen kies ik voor hem, nou ja ik kies niets maar enfin……
  Met Obama heeft de VS kans (ik zeg kans!) om uit de Midden Oosten impasse te komen en economisch te herstellen, de andere twee daarvan weten we zeker dat dat niet zal lukken.
  Obama is geen neger, maar een Obama, dat hij een donkere huidskleur is daarvan worden sommige vooral witte conservatieve mannen nerveus, jammer voor ze .

 8. [8] "Gezien zijn gedachtegoed is Obama zo links als de VVD bij ons"

  Je hebt duidelijk niet de moeite genomen je te informeren. ‘Nuff said…

  "dat hij een donkere huidskleur is daarvan worden sommige vooral witte conservatieve mannen nerveus, jammer voor ze"

  Idem. En POTUS behoort op capaciteiten gekozen te worden, en niet op ras, geslacht, afkomst of andere uiterlijke kenmerken.

  Als Michelle kandidaat zou zijn geweest had de politiek correcte kerk helemaal in katzwijm gelegen: zwart en vrouw (en eveneens extreem links).

  Sorry Anno, blij dat jij niet mag stemmen in de VS. Alleen vrees ik dat velen die dat wel mogen net als jij de show wel kunnen waarderen en op basis daarvan denken dat Barak een goede vent is. Dat is hij niet; hij is hooguit een goede verkoper.

  Zoals ik eerder suggereerde: verdiep je eens in zijn carrière en zijn track record. Dan zit er nog een verrassing voor je aan te komen…

 9. Het eerste goeie stukje van Anno. En wel de tip: ga een ei bakken.

 10. Tjesis man, moet ik eerst opzoeken wtf een POTUS is. Ik dacht aan een enge ziekte of een nieuw soort plant. Nee hoor, is het een afko voor Presidents Of The US.
  Vervolgens lieve dames en heren, denk ik dat dhr. Anno wel zeker een punt heeft. Obama SELLS! En daar zit denk ik de kern van zijn betoog. Daar moet de libertarier maar eens over nadenken. Wat willen we bereiken en hoe gaan we het verkopen?
  Iets anders doen de Haagsche pluchepoepers immers ook niet toch?

 11. [11] "Obama SELLS!"
  Dat zei ik dus: "hij is hooguit een goede verkoper"

  Anno lijkt zich alleen niet af te vragen WAT Obama verkoopt. En daar zit een probleem. Obama zegt wat hij denkt dat jij wilt horen. En als hij fout zit draait hij zonder enige aarzeling bij, zo glad dat velen dat niet eens in de gaten hebben.

  Dit betekent bijna per definitie dat wat hij verkoopt iets anders is dan hij levert. Alleen is terugsturen voor refund er dan niet bij.

  Vandaar dat ik zeg: vergelijk wat hij zegt eens met wat hij tot dusverre gedaan heeft. Daar zit nogal een gat tussen.

  Libertariërs leveren wat zij verkopen. En dat maakt het verkooppraatje een stuk lastiger, want je moet je aan de feiten houden. En die vallen niet bij iedereen even goed…

 12. [4] Hij zei alleen dat Obama een heldere stijl had. Je hoeft niet met iemand’s standpunten eens te zijn om toch respect voor zijn sprekerskwaliteiten te hebben.

  Als libertariër vind ik dat Anno de vrijheid heeft om hardop te dagdromen. En verdomd: ik ben het nog met hem eens ook: met drie zeteltjes red je het niet. Maar met 15 zetels ben je opeens wel partij voor een centrumrechtse, of centrumlinkse regering!

  Haha, gezellig met het CDA en VVD 🙂

 13. Obama verkoopt, ik denk dat hij verteld wat moet gebeuren, verandering, geen Irak oorlog , wel banen en zo veel mogelijk vrede, ik hoor hem nergens zeggen, beste mijnheer Laden vliegt u toch weer es in een gebouw van ons, welkom.
  Dat zegt McCain, die maakt ze nog bozer dan nodig is en Clinton eigenlijk ook.
  Dus heb ik liever Obama.
  Wie denkt dat Obama zal zeggen:" CIA ik hef jullie op, einde oefening niets dan vrede nu (of zo) vergist zich vrees ik.
  Change is dus goed .
  Ik bedoel maar, dat als je een Libertarische partij wilt grondvesten moet je dus ook CHANGE roepen, en den Haag overal de schuld van geven want ZE HEBBEN overal de schuld van !

 14. [5] Goed plan. Revolutie is ook niet alles, als het wat netter kan, graag.
  Je zou ook nog een organisatie in het leven kunnen roepen die door veel leden en goede deskundigen een soort parallel overheid gaat vormen, die op een goede manier dezelfde dingen gaat regelen als de huidige overheid, maar dan laat zien hoe het beter kan door dat aan te tonen met cijfers, een soort virtuele concurrentie.

 15. Beste Anno,

  Wat wil je nou eigenlijk precies zeggen met die pro-Obama stukjes de hele tijd?

  Eerst verkondig je dat een libertarische partij geen schijn van kans maakt omdat hij iets niet goed over kan brengen, om vervolgens je steun te verklaren aan iemand die van alle kandidaten die over zijn de minst libertarische is.

  Kom er dan gewoon eens eerlijk voor uit dat je helemaal niets met het libertarisme hebt en dat je gewoon opportunistisch stemt. Waarom loop je anders zo te zeuren over zetels?

  Wellicht dat je de oorlog in Irak het allerbelangrijkst vindt, maar ten eerste heeft Obama al eens gezegd dat hij Pakistan in zou zijn gegaan, en ten tweede is die keuze dan op zijn minst pacifistisch maar niet libertarisch.
  Die twee zijn niet synoniem.

  Ook zeg je dat Obama geen "neger" is maar een Obama. Dit terwijl Obama en zijn gevolg geen moment onbenut laten om te benadrukken dat hij zwart is.
  Hij beschuldigt nota bene zijn eigen grootmoeder van het zijn van een "typische blanke vrouw". Hoezo geen rassenpolitiek?

  Hij maakt "blanke mannen" nerveus omdat hij duidelijk een hekel heeft aan blank, aan Amerikaans, aan rechts, aan kapitalisme en verder aan zowat alles wat voor libertarier ook belangrijk is, zoals individualisme en vrij wapenbezit om maar een paar dingen te noemen.
  Hij maakt "blanke mannen" nerveus vanwege zijn betrekkingen in de afgelopen 20 jaar met allerhande onfrisse racistische, extremistische en terroristische types.

  Als jij het verschil niet kan zien tussen een rechts-conservatief libertarier als Ron Paul en een links-autoritair sociaal democraat met banden met radicalen, dan ben je een politiek en ideologisch onbenul.
  Ongeacht of je nog eens 20 vergelijkbare stukken schrijft met dezelfde nonsens en met een zelfde gebrek aan steekhoudende onderbouwing.

 16. [16] Ik word ook nerveus van "blanke mannen", maar dan alleen als ze me achterna zitten om me *n**l te willen verwennen. Maar dat gezegd hebbende wordt ik nerveus van alle mannen, dus dat dan weer wel.
  Mensen…. De inhoud van Libertarisme is zwaar OK. Maar hoe gaan we dit aan de op de bank-chips-en-bier-consumerende zetelverschaffer VERKOPEN? Want daar zit naar mijn gevoel de kneep. Er is geen lekker bekkende sales pitch. Uhm… ja ik ben een verkopert.
  Maar ik zou daarover graag eens met elkaar van gedachten willen wisslen.

 17. [19]

  Verdomd, R.Hartman.
  Je bent me net voor. Ik zag die link zojuist op HVV nadat ik je uitstekende antwoord op Kishon had gelezen.

Comments are closed.