Jan Marijnissen treedt af om gezondheidsredenen.

Ik geloof dat deze keer.
Vaak moeten politici weg en gebruiken ze hun gezondheid als argument. Marijnissen stond wel onder druk, maar ik geloof niet dat men hem kwijt wilde op die post.
  

 Wellicht moet Rutte die nogal prominent reageert ook eens aan aftreden gaan denken. Niet hij maar de VVD is niet gezond en dat mag Rutte zich wel aanrekenen. 

Als leiders lijders worden moeten ze zelf het heft in handen nemen voor de publieke opinie dit doet.

Marijnissen tegen wiens politiek ik ben, wist uit niets een grote rode partij te maken. Aan het waarmaken van enige belofte kwam hij nooit toe, het bleef bij roepwerk. 

Ik wens hem sterkte toe met zijn gezondheid, dat natuurlijk weer wel. 

Ingezonden door Anno Zijlstra

 ————————————
RED: Linkse politiek is kennelijk nogal ongezond. Pas geleden moest Jacques Tichelaar opgeven, en nu Jan Marijnissen. Wie is de volgende. Het CDA is ook behoorlijk rood.

*) http://www.nu.nl/news/1616684/11/Jan_Marijnissen_treedt_af_als_fractievoorzitter_SP.html 

24 REACTIES

 1. Ik ben geen fan van de partij van Jan, maar de manier waarop hij de SP vormgegeven heeft is ronduit bewonderingswaardig te noemen. Ik wens hem veel gezondheid toe en denk dat ook Agnes Kant de partij in goede banen zal kunnen leiden.

 2. “Ik wens hem sterkte toe met zijn gezondheid, dat natuurlijk weer wel.”

  Kom kom, alle individuen in Nederland zijn veel beter af zonder kameraad Marijnissen in een bestuurlijke positie.

  Zijn rug (lees: hart) laat hem nu stoppen met het fractievoorzitter zijn, maar de parasiet zal vast en zeker wel in of bij de fractie van de espee aanwezig blijven en dat is jammer. Beter zou zijn wanneer zijn ‘rug’ hem deed stoppen met leven. Beter voor elk individu en derhalve ook beter voor ‘het algemeen belang’ en het collectief. Dus (even gedacht in collectivistische termen) Marijnissen en om het even welke communist zou het collectief het beste dienen door te sterven. Moge kameraad Marijnissen maar snel het goede voorbeeld gaan geven.

  • “Beter voor elk individu ….”
   Ach ja, je kunt dat wel beredeneren.
   En toch heb ik er altijd moeite mee om een mens maar dood te wensen.
   Daarvoor hecht ik te veel waarde aan het leven.

   • Ik meestal ook. Maar ben op dit moment gefrustreerd omdat ik weer moet bijbetalen aan die rovers. Dus, aan het GAS met die eikels 😉

   • Ja zolang het maar een ludieke uiting van je ongenoegen is heb ik daar geen probleem mee.

    Zo wens ik Mieke Vogels, leidster van de Belgische Groenen, samen met het voltallige roodgroene ledenbestand, in C130’s boven de noordzee te vliegen en daar de luiken te openen en paraboolvluchtjes te beginnen uitvoeren.

    Maar toen ik hoorde dat ze een zeldzame leverziekte had met cystevorming en dat ze een levertransplantatie nodig zal hebben had ik toch met haar te doen.

    Wat niet wegneemt dat een desactivatie van getalenteerde linkse politici een positieve invloed heeft op onze vrijheid in het algemeen.

   • Helaas staan de opvolgers in rijen van 10 te wachten om de opengevallen plekken op te vullen. En wat men mist aan talent probeert men met misplaatste dadendrang te compenseren. Waarmee het allemaal nog een graadje erger wordt. Zie bv. Vogelaar en Cramer, die een lange lijst lutsers aanvoeren… En dan laat ik de grefo’s even buiten beschouwing.

   • hoe minder talent, hoe meer misplaatste dadendrang maar dan ook hoe meer aantoonbare fouten en hoe meer onvrede onder hen die bestuurd worden. Een goede situatie dus voor diegenen die enige vorm van anarchie nastreven, want dat zal in die situatie alleen maar haalbaarder worden.

   • Met die desactivatie ben ik het uiteraard helemaal eens!

    En die grefos ook, waarbij je nog de legioenen moet tellen die in Brussel klaar staan.

   • Ik wens ze meestal een permanente en niet te genezen enge of moeilijke doch niet dodelijke ziekte toe….minder dan dat lukt me gewoon niet, natuurlijk heb ik ook mijn ‘slechte’ dagen en wens ik ze graag hele erge dingen toe, nog erger dan de dood….meestal doe ik er ook nog een beetje voodoo bij…je weet maar nooit!?

   • Moet nog wel vermelden dat ik ze niet domweg een ziekte toewens, maar eigenlijk meer stof tot nadenken….een ziekte kan laten zien welke zaken belangrijk of juist onbelangrijk zijn in het leven….De politicus kan zich dan wel heel belangrijk voelen of zich verbeelden dat de politiek het voornaamste is en boven de mens staat, maar met een ziekte worden veel zaken in het leven totaal ondergeschikt en kunnen de oogjes wel eens wreed geopend worden en staat hij oog in oog met het echte leven….even weer met de voetjes terug op aarde!

    Niet dat ik de illusie heb dat de politicus ooit tot inkeer zal komen, en de burger dan wel fatsoenlijk zal behandelen….leren doet hij/zij toch niet, zodra de ziekte is overwonnen zal ik de politicus gewoon weer de draad oppakken.

 3. Er hoeft van mij niemand dood, maar het is natuurlijk wel een zegen voor mensen met een oprechte aversie tegen de linkse heilstaat, alleen de PVDA moet nu nog opgedoekt worden compleet kansloos natuurlijk, tenzij je niet wil werken en toch geld wil krijgen blijft dit de partij natuurlijk.

 4. Ik ben geen fan van Jan Maorijnissen maar je doet hem erg te kort door hem te vergelijken met Vogelaar of Cramer. Daar staat hij nl ver boven.
  Verschrikkelijke partij vwb regelzucht, overheidsbemoeienis en knuffelen van alles wat niks aan onze maatschappij bijdraagt.
  Maar daar zijn de andere linkse partijen niet beter in!!

  Vwb de globalisering en EUSSR hebben ze mijn steun en laat dat nou juist DE punten voor de toekomst van NL de komende jaren zijn.
  Het zou echt heel erg zijn als de linkse stemmers straks weer van SP naar die verschrikkelijke PvdA gaan. Die zijn nl vele malen erger!!
  Bos lacht in zijn vuistje!!

 5. Misschien krijgt ie nu eindelijk tijd om zichzelf te laten bekeren. Als dooie krijgt ie die kans niemeer.

  • Bekeren tot wat; de islam? Dat past wel bij die linkspartij; een soepjurk aantrekken en de hele dag allawoehakbar roepen… Doen hun kiezers ook.

  • Wat een genot zal dat zijn voor iemand in de voorste rij zoals ik 🙂

   Misschien moest ik maar een hand helpen. Headline: “Marijnissen bekeerd libertarïer; kijkt met afgrijzen, spijt en schaamte terug op loopbaan”. Dat zou toch wat aandacht van de media moeten trekken, zou je zeggen..

 6. foei! mensen dood wensen en erger, sommigen kunnen hun frustraties maar moeilijk de baas worden hier, Marijnissen e.a. hebben het recht om de dingen te zeggen waar anderen het niet mee eens zijn, dat de SP zo groot is geworden ligt aan de andere partijen, dan hadden ze maar weerwerk moeten verrichten.
  Zo’n slapJanus als Rutte die nu weer (in de NRC) zegt :”” gelachen te hebben met Jan”, strijd is strijd wist Marijnissen en legde de Rutt’es van deze wereld in de luren, zelfs Wilders gaat er in mee , de kamer is moeder pappot niet dacht ik.

  • “foei! mensen dood wensen en erger, sommigen kunnen hun frustraties maar moeilijk de baas worden hier …”

   Een aversie tegen alles en iedereen dat/die zich socialistisch of iets dergelijks noemt bestempelen als zijnde een frustratie kan je doen maar lijkt mij niet echt juist. Het is wat mij betreft een intuïtieve afkeer tegen parasitaire levensvormen. In het geval van teken, bloedzuigers en wormen wordt de afkeer gevolgd door een actie waardoor de parasiet in kwestie verwijderd wordt. In het geval van politieke parasieen is een doodswens het enige dat uitgesproken kan worden. Een actie wordt doorgaans niet op prijs gesteld door de heersende klasse en mondt uit in een grotere schade aan het individu dan dat de parasiet in hetzelfde tijdsbestek voor elkaar kan krijgen. Daarom wens ik alle socialisten, communisten, en weet-ik-veel-wat-voor-isten maar wat graag een pijnlijke dood toe, juich ik bij het daadwerkelijk sterven van deze parasieten, maar zal ik nooit het sterven zelf in gang gaan zetten.

 7. Ik denk niet dat de SP-stemmers zo snel naar de PvdA terugkeren. Eerder naar Wilders of Verdonk.

 8. Jammer zeg. Met het vertrek van Marijnissen gaan er weer een paar linkse stemmen naar een pro-EUSSR partij toe. Politiek gezien is het beter als Bos een agressief hersengezwel krijgt, of iets dergelijks.

 9. kijk we kunnen de politieke tegenstander wel een ernstige kwaal toewensen maar Bos is nog een milde socialist, Kant zal erger blijken te zijn dan Marijnissen en de Wit van de SP een een gentleman rode rakker maar niet minder slim en links, dan Marijnissen.
  Ik denk dat het de mensen duidelijk moet wrden gemaakt dat ze als de SP de baas zou worden weinig eigendommen meer over houden en 90% van hun inkomsten moeten afdragen ongeveer, bezit is diefstal zei Lenin , moeten we wel even in de gaten houden bij de SP.
  ‘Dien het volk’ (Mao Tse Tung) , dus als de SP de baas wordt moet je het volk dienen op de eerste plaats, dat wordt bieten trekken in het weekeinde bij de boer dus !

Comments are closed.