RTL nieuws over Balkenende:
‘Nederland gaat door met ratificatie’ 

Hieronder het volledig bericht.
Waaruit weer duidelijk de minachting van Jan Peter voor het gewone volk blijkt!

Nadruk door ons.
  
Nederland zal Iers ‘nee’ negeren

Nederland luistert niet naar een Iers ‘nee’ tegen

‘Nederland gaat door met ratificatie’ ‘Teleurstellend’ Volgens premier Balkenende zal de ratificatie van het verdrag gewoon doorgaan. Balkenende vindt een Ierse afwijzing teleurstellend, maar hij wil afwachten wat de Ierse regering doet. Volgende week wordt de kwestie besproken in de Europese raad. 

Grondwet
Het ‘Verdrag van Lissabon’ is in grote lijnen gelijk aan de Europese Grondwet, die eerder door Nederland en Frankrijk in een referendum is afgewezen. Ierland is nu het enige Europese land waar de bevolking zich over het verdrag mag uitspreken.

Maas in de regeling
Het verdrag moet de EU ‘slagvaardiger en transparanter’ maken. Het werd in december in Portugal ondertekend door de 27 regeringsleiders, maar moet in elke lidstaat geratificeerd worden voordat het op 1 januari 2009 in werking kan treden. Dat kan betekenen dat een ‘nee’ in het referendum het hele verdrag tegenhoudt.
 Balkenende ziet nog een maas in die regeling: de Ierse regering kan besluiten de uitslag van het referendum te negeren.

33 REACTIES

 1. Deze man wordt duidelijk gestuurd…in combinatie met zijn zieke geest krijg je bo(e)venstaande uitspraken. Sleep die man toch voor het gerecht of hang hem ergens in de boom te drogen…NL is deze man zat!! Opzouten, anti-grist….

 2. Waarom zou een verdachte van medeplegen van of medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden in Irak, die nog brede steun geniet, zich iets van een volksraadpleging aantrekken ? Zolang hij niet wordt vervolgd en nog vrij rondloopt, zal dat niet gauw gebeuren. Maar er kan een dag komen, dat hij toch wordt opgepakt.

 3. Kunnen we niet gewoon met een paar duizend man het Binnenhof bestormen en de ‘heren’ zich voor de verandering zelf belaagd laten voelen? Misschien merken ze dan pas dat ‘het volk’ niet gediend is van deze megalomane klojo’s. Ik las onlangs dat ook in Amerika ‘het volk’ ooit genegeerd dreigde te worden door een club regenten en dat toen een woedende menigte de besluitvorming verstoorde door alle ruiten van het pand waar de vergadering werd gehouden in te gooien. Het besluit is toen toch maar niet genomen, men was te bang geworden…

  Of anders een groot hek er omheen, maar dat is lastiger. Het wordt tijd dat de open inrichting “Binnenhof’ gesloten wordt. “Te drogen hangen” is erg verleidelijk, maar valt onder geweld, en is dus uiterst onlibertarisch. Deze knakkers afzetten is zelfverdediging, dus toegestaan, maar lynchen is een stap te ver. Hoewel je de laatste tijd wel steeds meer begrip krijgt voor “touw en lantaarnpalen…”.

  • Waarom zou lynchen te ver gaan? Het is hij of wij!…Laat ie dan op zijn minst, over dat hele enge lichaam van hem, de eeuwige jeuk krijgen…mag hopen dat van nu af aan alles wat hij aanraakt veranderd in drek!…Of was dat al zo?

   • En nu moet onze NL Judas maar eens laten zien wat het woord DEMOCRATIE werkelijk betekent….DEMOCRATIE, daar gaan ze in Den Haag toch zo verdomd prat op! DEMOCRATIE het stokpaardje van het beschaafde westen…Nou, kom op…geef ons die DEMOCRATIE!!

 4. Laat ons eens even afwachten. Dit gaat nog een leuk politiek onderbuikgerommel worden, met de nodige daaraan gekoppelde onfrisse geurtjes. Kijk maar eens:

  http://www.ireland.com/newspaper/ireland/2008/0613/1213262333574.html :

  “Mr Brown has consistently argued that the Lisbon Treaty is a fundamentally different treaty to the EU constitution and should be ratified through parliament. However, political analysts believe that an Irish No vote could cause him political problems.

  “Things will become uncomfortable for him, and he will come under pressure from Eurosceptics in Britain,” says Hugo Brady at the Centre for European Reform, a London think tank. “But he has no choice but to stick it out until EU leaders meet on June 19th.””

  Kan zo maar zijn, dat Brown nu niet anders kan dan ook een referendum te houden.

  en

  “The Government fears a No vote could sideline Ireland within the EU and even call into questions its future in the union.

  The chairman of the European Parliament’s constitutional affairs committee, German MEP Jo Leinen, has already said Ireland could be forced to leave the union if it rejects EU reforms.”

 5. De Ierse kiezers schijnen te laten merken, dat ze het verdrag onbegrijpelijk vinden. Nou, dat zouden zelfs veel, zo niet de meeste politici hen na kunnen zeggen.
  Als je het mij vraagt, zijn er verschillende vreedzame middelen die min of meer in samenhang en gestructureerd zouden kunnen worden ondernomen om de europolitici terug te fluiten, t.w.:

  1. Politieke campagnes, bijv. correspondentie naar politici;
  2. Juridische acties wegens machtsmisbruik;
  3. Publiekscampagnes: posters, stickers, buttons etc.
  4. Goed georganiseerde enquetes op speciale plaatsen, bijv. bij tankstations en universiteiten;
  5. Perscampagnes doorsturen van artikelen naar de media met verzoek om plaatsing en antwoord,
  6. Etc., etc.

 6. Balkenende ziet nog een maas in die regeling: de Ierse regering kan besluiten de uitslag van het referendum te negeren.

  In welke eeuw leeft dus flop eigenlijk? of heb ik iets gemist en is het Ancien regime weer terug? wat een minachting voor het volk door deze prutser. Het Ierse volk, dat als enige mocht kiezen in de EU, stemt ‘nee’, en vervolgens wil hij met een soort dictae papae blijkbaar de stem van het volk negeren. een dictator is het, mist alleen nog een klein snorretje

 7. Het valt mij op dat de bestuurders in dit land steeds minder hun best doen om hun kwaadaardige plannen te verbloemen.

  Het lijkt een soort eindstrijd. Ze zijn ontmaskerd en hebben weinig meer te verliezen op het vlak van geloofwaardigheid. Dan maar met de botte bijl.

  Er komen warme dagen aan.

 8. Als het verdrag door alle maffiahoofden getekend moet worden om geldig te zijn, hoe staat het franse nee hier in? Was dat net zo afgehandeld als het nederlandse nee?

  • “Was dat net zo afgehandeld als het nederlandse nee?”
   Ja. Sarkozy heeft al toegegeven dat als hij weer een referendum gehouden zou hebben er weer een NEE gekomen zou zijn. Men weet het donders goed, dat maakt hen dus ook landverraders.

   Re maffiahoofden: waren het maar maffiahoofden; kon je nog ’s naar de concurrent…

 9. Balkenende toont zich een slecht verliezer. Hij verloor 3 jaar geleden al en nu zit hij nog steeds te mokken. Wat anders kun je verwachten van onvolwassen vent uit de categorie “sulletje dat vroeger op school altijd al laatste in het sportteam werd gekozen tijdens de gymles op school, als hij al niet door de meester moest worden ingedeeld.” Kennelijk zijn er in NL veel van als een uit het ‘gilde’ premier kan worden.

  • Ik zag die druiloor net op tv waar hij probeerde mee te liften op het succes van het NL elftal – dat goed speelde. Moest hij vast doen van zijn spin doctor. Wedden dat hij liever met modeltreintjes speelt op zolder?

  • Persoonlijk vind ik deze man zwaar infantiel en zo gaat hij ook om met het NL volk…en verdomt het werkt ook nog. Eigenlijk verdient hij een simpele draai om zijn oren en een tik op de vingers…wedden dat ie ook nog gaat janken!

 10. En klein snorretje zei u ?
  Die “Obergefreiter” was nog zo beleefd (toen nog ) om na zijn ” Einzug in das “Vaterland” een “Volksabstimmung” te organiseren om te horen of “ze” het wel leuk vonden weer te “mogen” toetreden tot het “Gross Deutsche Reich” !

  Onze ” Gauleiters” weten wel beter !

  Heb je die verbetenheid en afkeer gezien op de tronies van Barosso en andere commissie – demagogen , toen bleek dat hun speeltje was afgepakt !

  Robesprierre sta op , we hebben je wéér nodig

 11. Volgens mij overtreedt iedereen hier de huisregels.

  Blijkbaar ben ik weer welkom hier.
  Ik heb m’n naam maar veranderd.
  Twee weken terug werd ik gebant hier.

  Comment door Hub Jongen
  2008-06-13 18:18:20
  Wij willen altijd nog “beschaafd” blijven en “Recht spreken”.
  Daar ben ik het mee eens. Maar de discussie is hier: Wat is recht. Met andere woorden, de strop—das hangt verkeerd. Die moet recht hangen.

  Anderzijds hebben we wel bewijzen nodig, voor een verantwoordde rechtspraak.

  Dit is wat ik begrijp van Jan Peter’s positie:
  Een “pop” zonder enige macht, die bedreigt en gefolterd wordt, als omkopen niet lukt. Zijn adviseurs zijn propagandisten met een internationale agenda. Hoe die internationale agenda voor de Globale Politie Staat is georganiseerd, is een belangrijk uitgangspunt om tot een beslissing te komen. Vanuit informanten vanuit de internationale lekken van geheime diensten, het leger aangevuld met eigen observaties, moet ik concluderen, dat deze Globale Politie Staat een resultaat is van ruim 400 jaar Contra Reformatie. De Hermandad broederschap is van Spaanse oorsprong, de uniformen begonnen als een priester toga. Het doel was lieden laten arresteren voor de Heilige Inquisitie. De Hermandad broederschap, ligt ten grondslag aan het huidige politie systeem.

  Dus alvorens we tot actie over gaan, moeten we de Lokale Schutterij opnieuw instellen. Misschien als een Posse met Sheriff. Afwisseling tussen militaire dienst met de bouw of andere beroepen in contact met het volk, kan de veiligheid zo verhogen. Als we een eigen systeem hebben, kunnen we toeslaan, om onze vijanden het land uit te kicken, of te vermalen tot hondenvoer.

  Leve de Geusen.

  • “Twee weken terug werd ik gebant hier”
   Twee weken terug zijn we op een nieuwe engine overgegaan omdat de oude meer en meer problemen gaf. Misschien heb je last gehad van de problemen op de ‘oude’ Vrijspreker of van een aanloop-glitch op de nieuwe. Of kon je tijdens de overgang de site even niet bereiken. Niemand is geband.

 12. De politieke commentaren in o.a. Belgie en Duitsland waren gewoon duidelijk, net als in Nederland: gewoon doorgaan, en niets aantrekken van de burger… Duidelijker kan het niet, dat de democratie aan het falen is…

  • Dat was 3 jaar geleden ook al duidelijk. De Duitsers waren in grote meerderheid tegen deze grondwet maar mochten er niet over stemmen van Genossin Merkel (of was toen nog die ene SPD meneer kanzler die nu hulp-tsaar is van Poetin?).

   Balkenende’s interpretatie van de NL tegenstemmen was ronduit grotesk; alsof de kiezers massaal tegengestemd zouden hebben omwille van het Europese volkslied, of gewoon omdat ze die dat niet lekker in hun vel zouden zitten. Persoonlijk vond ik dat nog een van de ‘positieve’ kanten van dat vod. Eindelijk verlost van dat bespottelijke wilhelmus.

 13. Het is de eigen schuld van de laffe Nederlandse bevolking. Ze staan de overheidsterroristen al jaren toe dat er idiote wetten en regels worden geïmplementeerd waar we alleen maar last van hebben of waardoor we geplukt worden, regels en wetten die zogenaamd dienen om ons tegen onszelf te beschermen, die volgens de beroepsvolksverlakkers misschien wel vervelend “lijken” maar die toch écht “voor ons eigen bestwil” zijn.

  Vind je het gek dat ze nu denken “die burgers snappen het tóch niet, hoe geweldig het allemaal is en hoe goed het voor ze is, dan moeten we ze voor hun eigen bestwil maar negeren”!!

  De “volksvertegenwoordiging” is nog nimmer zo’n FARCE geweest als tegenwoordig. Gigantische extra inkomsten uit BTW op de gestegen brandstoffenprijzen én nog eens met een accijnsverhoging durven komen; dit tart élke overtreffende trap van het begrip “brutaliteit”!! Identificatieplicht vanaf 14 jaar ter bestrijding van “criminaliteit” en “terrorisme” !! ON-GE-LO-VE-LIJK!!!

  Als ze de criminaliteit willen bestrijden hoeven ze alleen maar de prioriteiten te verschuiven van massaal burgers bekeuringen voor flútovertredingen naar adequaat reageren op meldingen van échte criminaliteit!

 14. Er gaan nu, in Duitsland, stemmen op, om Ierland dan maar buiten dit verdrag te houden, zodat de rest van Europa verder kan…

 15. in Duitsland gaan stemmen op om de Ieren er maar buiten te houden…
  Tsja …. Logisch toch ?
  hun beroemde Bertold Brecht leerde al :
  “Das Volk hat das Vertrauen der Regierung verscherzt !
  Wäre es nicht doch einfacher , die Regierung löste das Volk auf und wähle ein anderes ”
  uit “Die Lösung”

 16. En hij loopt met minder bewaking rond dan Wilders. Het is een open doel maar niemand lijkt het te zien.

 17. Is al eerder door mij gezegd;Balkenende is geen LEIDER maar een LIJDER;aan grootsheidswaanzin.En dat kennen we allemaal vanuit de jaren “30 namelijk HITLER!Zal weinig willen zeggen over het geheel hierboven door anderen reeds gezegd en beschreven maar EEN DING IS MIJ WEL DUIDELIJK: “Willen wij echt af van het Haagse gepeupel en en de EU regenten dan kan alleen een opstand hier een eind aan maken.Jammer dat wij,Nederlanders,te zachtaardig zijn voor zulk een aktie en het liever zoeken in alleen commentaar!
  Zou willen roepen(maar dan enigszins anders dan de socialisten)” Nederlanders verenigt U opdat wij weer een echt NEDERLANDS VOLK worden !”Maar dat betekend opruiing en zal door ene HB ,met goedkeuring van JPB en B met het sturen van een GROOT PELETON ME de kop worden ingedrukt>Ondanks dat,ik ben niet bang ,ik was ,ben en blijft een NEDERLANDER en NIETS ANDERS! GEEN EU burger dus…….

 18. Misschien is de oplossing om ieder lidstaat (lees 600 miljoen burgers) opnieuw te laten stemmen op dezelfde dag met een verdrag dat voor iedereen leesbaar is. Verspreid in elke brievenbus in de EU. Wie weet…

Comments are closed.