TALIBAN: vordert 100 miljoen euro op papaver
(NOS bericht)

NL_OVERHEID: vordert > 2000 miljoen euro op tabak ( http://www.z24.nl/economie/nederland/artikel_19834.z24  )

 Wat is het verschil?

7 REACTIES

  1. Wie is de overheid om te bepalen of ik wel/niet heroïne mag gebruiken?

    • Dat doen ze toch niet? Ze faciliteren alleen niet de legale verkoop ervan.

      Sterker, als je het gebruikt en je bent helemaal naar de klote krijg je zelfs gratis opvang en vervangende middelen aangeboden.

      • Maar doordat ze het illigaal maken drijven ze de prijs omhoog en moedigen ze indirect criminaliteit aan die er niet was geweest als de markt vrij was. Al het risico, onder andere 100+ doden iedere dag, dat de dealers nemen zit uiteindelijk doorgerekend in de prijs. De junk gaat vervolgens de criminaliteit in om zijn fix te kunnen betalen.

        Kortom weer een voorbeeld van een klein maatschappelijk probleem, drugs, dat de overheid moet oplossen. Maar in plaats van oplossen vergroten ze het probleem en geven ze zichzelf alle reden om weer verder te groeien en bijvoorbeeld de junks methadon en zorg te geven.

      • Dus je hebt een pobleem met de prijs van het product? Tja, ik wil een nieuwe Bugatti Veyron voor duizend euro.

        Denk je dat het het produceren van andere produkten geen levens kost?
        Energiebronnen opgraven of ernaar boren kosten ook dagelijks levens.
        Bij de produktie van kinderspeelgoed of raamkozijnen vallen er ook weleens slachtoffers of ledematen te betreuren niet dan?

        Het gaat om de marge en het gevoelsmatige en/of rationeel geanalyseerde risico dat men bereid is te lopen om een bepaalde dienst of produkt te verlenen.
        De klant heeft geen recht geleverd te krijgen (mits afgesproken), of moet de bakker ook per se één brood per dag voor jou bakken?

  2. Weet je wel hoeveel criminelen een andere bron van inkomsten moeten gaan zoeken als de drugs vrijgegeven moeten worden.

    Dan gaan die criminelen zich misschien richten op de rijkere medemens, en dat kan de wereld niet hebben.
    Dan maar drugscriminaliteit als een soort hobby/bezigheid voor de onderwereld

  3. Het drugsbeleid is gewoon een uiting van bemoeizucht van een flink aantal lieden (met name christenen) over het leven van anderen, waar ze dus eigenlijk niets mee te maken hebben! Maar ja, gelovigen zijn natuurlijk getraind op het volgen van een alwetende leider, en denken dus het liefste niet zoveel zelf na.
    Veel (vast niet alle) atheïsten doen niet zo moeilijk over het druggebruik van anderen.

Comments are closed.