Al eerder schreef ik hoe corrupt ‘ons’ justitieel apparaat is. Niet een beetje corrupt, nee, volledig tot op het bot doordesemd van corruptie, machtsmisbruik, vriendjespolitiek en zo verder. Dit hedendaagse Sodom en Gomorra staat dan nog onder leiding van een Christen ook.

Enkele voorbeelden? Wat dacht u van Secretaris-Generaal Joris Demmink? Erkend pedofiel, frequent bezoeker van het inmiddels beruchte Anne Frank-plantsoen in Eindhoven om zich daar de geneugten van jonge knapen te laten smaken. Op de achterbank van de dienst-BMW, een beetje top-ambtenaar doet zoiets immers in stijl. Helaas was zijn chauffeur, de heer Mosterd, door dit gedrag natuurlijk in een wat compromitterende positie gekomen. Gelukkig toeval, de man is inmiddels plotseling overleden.

Een paar deuren verder in het zelfde ministerie blijkt het mogelijk te zijn om gratie te kopen. Advocaat-generaal Jan K. liet zich graag betalen zodat mensen uit de handen van justitie kon blijven. Is dat dan de ‘marktwerking’ waar onze ministeries zo af en toe mee aankomen?

Dan hebben we natuurlijk ook nog blunderende officieren van justitie. In het kader van de vriendjespolitiek moeten die natuurlijk beschermd worden. Mocht de doofpot op één of andere manier niet werken, dan is er altijd de ontsnappingsroute: benoem de OvJ tot rechter. Die zijn immers voor het leven benoemd, dus het is de ideale manier om falende amices toch schadevrij te houden.

De Telegraaf schrijft:

De in de Schiedammer parkmoord van misleiding van rechters betichte officier van justitie mr. Bernadette Edelhauser is benoemd tot rechter in Dordrecht.
De opmerkelijke carrière- switch is gisteren zonder verder commentaar door de Dordtse rechtbank bevestigd. Edelhauser was eerder advocaat-generaal bij het gerechtshof in Den Haag.
Ze kwam in de nasleep van de Schiedammer parkmoord in opspraak toen bleek dat het OM ontlastend bewijs voor de onschuldig veroordeelde Kees B. had achtergehouden.

De verdenkingen van misleiding van de rechtbank leidden zelfs tot een onderzoek van de rijksrecherche naar de twee officieren van justitie.
Het OM besloot uiteindelijk toch af te zien van strafrechtelijke vervolging van Edelhauser en Renckens.

Mooi, toch, op die manier mensen de hand boven het hoofd houden? Nog mooier is het natuurlijk dat een oud OvJ binnenkort mag gaan rechtspreken, met aan de ene kant een verdachte, en aan de andere kant een oud-collega. Je zult er maar voor het hekje moeten komen als onschuldige burger. Mission impossible.

En stel, er is wel een onpartijdige rechter. Die voor de verandering eens de wet wil toepassen, in plaats van de staat per definitie gelijk te geven. Dan is het simpel, dan vervangen we gewoon de rechter voor een andere, tijdens de zaak. Ook dat gebeurt in Nederland, zoals bijvoorbeeld in de zaak tegen Robert Hörchner.

En deze door- en door corrupte organisatie gaat vrolijk verder met haar destructieve werk. Nu pleit men weer voor omkering van de bewijslast.

Al met al is het grote klasse. Klasse van wie? Klasse justitie!

20 REACTIES

 1. Ik zou “Wij zien u wel in de rechtszaal” van Paul Ruijs aan willen raden, maar eigenlijk ook niet, want van het toch al weinige vertrouwen dat je in de rechtstaat hebt, blijft dan helemaal niets over.

 2. Het klinkt afgezaagd, maar de sterkste heeft altijd gelijk.
  Demmink weet iets ,of, hij weet heel veel .
  Kijk naar het Vaticaan,een hele generatie priesters deed dat waar Demmink ook van houd
  Zowat ! in height places is het de norm om die dingen te doen ,never mind what ,als het maar lekker is.
  Bij problemen roep je Koenders [ of Bot/Bos, en ,zeker weten met geld los je alles op ,krom word recht met deze mensen [ middel.]!!

  • De sterkste heeft niet gelijk, want Balkenende is niet zo sterk, alleen hij tegen mij zou hij nooit mijn geld kunnen pikken en mij tot zijn slaaf kunnen maken voor de helft van mijn leven. Zo gespierd ziet hij er niet uit.
   De reden dat hij kan doen wat hij doet is moraliteit. Hij heeft controle over ’the moral narrative’. Mensen verwachten dat als ze hem een groepje gekke huurmoordenaars geven, de maatschappij er beter op wordt. Op deze moraal is alles op gebaseerd. Zonder deze morele basis stort het hele gebouw in. Daarom: http://www.freedomainradio.com

 3. Lekker weer stemmen zo,want ook de politiek zijn handlangers van de macht.
  Die houden hun mond wel dicht,of fluisteren 1 keer en de trein dendert weer door.

 4. Inderdaad, dit zijn de normen en waarden van de wérkelijke terroristen welke zich hoofdzakelijk ophouden in ivoren torens te den haag waar ze dagelijks de schijn van democratie op proberen te houden hetgeen ze steeds minder goed lukt. Zie ook het graaien/zakkenvullen bij de omroepen, de schokkende diefstal en fraude van dat gedrocht herfkens, de luxe snoepreisjes naar het voetballen en de olympische spelen, de schandalige accijnsverhogingen op diesel en LPG, de verhoging van de BTW enz.enz.enz!!! Wij worden tot op het bot belast en vervolgens is het graaien, graaien en graaien uit de grote ruif waar wij met z’n allen krom voor hebben gelegen. Of je de boel verkloot of helemaal niets doet maakt niet uit, zelfs de burgers terroriseren onder allerlei valse voorwendselen schamen ze zich niet voor ; tientallen miljoenen bekeuringen per jaar voor hélemaal niets, geen moer, flútovertredingen!!

  Last but not least natuurlijk de schofterige wijze waarop ons de mogelijkheid tot het uitspreken over de EU is ontnomen!!

  Het “liberaliseren” heeft alleen maar ellende gebracht, zorg, energie en nu weer de postbezorging; worden we eerdaags weer gek gebeld door aanbieders van postdiensten!

  NL is in de geschiedenis nog nímmer opgezadeld geweest met een walgelijker, arroganter, corrupter, meer schijt hebbend aan de burgers en meer incompetent groepje misbaksels als het huidige!!

 5. Er was eens een paar jaar geleden een enquete over het vertrouwen in politie en justitie in Nederland en het bleek dat 80% geen vertrouwen had in justitie en 60% geen vertrouwen in politie. Nu begrijp ik ook waarom.

 6. We houden ervan om onszelf op de borst te slaan over ons goed georganiseerde politieke en justitieële systeem. Tenminste nog velen van ons die zich laten informeren door de reguliere media.
  Ik denk dat we het er echter niet beter vanaf brengen dan pakweg België.
  De Dutrouxzaak had hoogstwaarschijnlijk ook vertakkingen naar Nederland en dat verbaast mij niets.
  Tel daarbij bv de IRT affaire en de zaak Vaatstra die ook zwaar stinken en trek je conclusies

 7. ik heb er 2xmee te maken gehad , toen oordeelden ze maar wat, …bewijs ? werd om gelachen toen (of ze werden kwaad op me, moest ik de zaal uit als ik niet zweeg)
  is het een afspiegeling van de samenleving wat daar rondstruint ,van wat ik er van zag niet, witte mensenen vooral kakkers /leden van de studenten corpera en de hockyclub (die te dom zijn om een goede advocaat te worden.) er zal wel geen Moslim bij zitten denk ik, dat vinden ze eng.-:)

 8. Het TOPPUNT van ONRECHT en idioterie dat dit soort paljassen de burgers kunnen terroriseren met hun kromspraak!!

 9. Het allermooiste aan politici en rechters is dat ze allemaal een keer dood gaan.

 10. Even iets anders, wat ook krom is in een rechtstaat waar nix meer recht staat….
  In de 16e eeuw waren er veel struikrovers, die, als je naar huis ging, met een pistool uit de bosjes kwamen en je van je zuurverdiende poen afhielpen.
  Daar werd wat op bedacht. Politie werd in het leven geroepen en ziedaar, in de 19e en 20e eeuw waren we vrijwel “struikroof vrij” op wat incidenten na.
  Nu echter, komt er ineens een politieagent uit de bosjes met een groot pistool, die je, in no time van je geld afhelpt.
  En boeven pakken? Wat is dat?
  We zijn in al die jaren geen fuck opgeschoten.

  De cellen staan voor de helft leeg. Ze regelen dat probleem wel eventjes, door die enkele gevangene, die ze dan toch nog weten te pakken, als ze niet staan te lasergunnen, 5-6 keer voor te laten komen, verlenging, verlenging, nog eens, rechtspraak, uitspraak….
  Je baantje moet niet op de tocht komen te staan.
  De rechter is linker…

  Stelletje ambtenaren met de nadruk op naar.
  En wij maar werken en wij maar betalen.
  Werkt u bij de politie?
  Fijn baantje…. voor € 1500,= in de maand…
  Bij justitie?
  Welnee, denk je dat echt nog?
  Bij de belastingdienst….
  Politie is nu gewoon een verlengstuk van de belastingdienst en niks anders.
  En die boeven dan?
  Oh, ja, nog de groeten van Jorin van der Sloot, is lekker weer op de bahama’s….
  Doeiiiii

 11. De NL staat is er in geslaagd twee civiele vorderingen uit het Srebrenica debacle niet-ontvankelijk te laten verklaren:

  http://www.rechtspraak.nl/Actualiteiten/Vorderingen+tot+schadevergoeding+in+twee+Srebrenica-zaken+afgewezen.htm

  Hoewel Dutchbat electricien Rizo Mustafić en diens gezin, en tolk Hasan Nuhanović en diens familie rechtens gewoon op de compound hadden kunnen houden waar deze mensen beschermt zouden zijn geweest tegen de Serven, heeft Dutchbat hen uitgewezen. Met als gevolg dat deze mensen door de Serven zijn vermoord.

  Desondanks weigert de NL staat de verantwoording te nemen voor de gevolgen van de uitwijzing. Men stelt, dat NL handelde in opdracht van de VN en dat deze dus verantwoordelijk is. De rechter ging hierin mee.

  De VN kan echter niet worden aangeklaagd, want zij geniet immuniteit. Dit betekent, dat overal ter wereld waar nationale troepen door de VN worden ingezet om de vrede te handhaven de plaatselijke bevolking nergens haar recht kan halen als er iets misgaat.

  Mient-Jan Faber (ex-IKV en Balkan-deskundige) die de nabestaanden bijstond liet weten, dat tijdens dit langlopende proces een 65-jarige rechter die begrip opbracht voor de slachtoffers en dit ook op de landsadvocaat trachtte over te brengen met de bedoeling toch een regeling te treffen, van zijn functie werd ontheven.

  Peter de Jong reageerde op deze reactie.

 12. @Peter de Jong:

  De advocaat van de eisers (Liesbeth Zegveld) spreekt er schande van: een uitspraak die ‘in extreme mate’ past bij wat de staat voorstond, ‘maar over de hoofden van de slachtoffers gaat’. Ze noemt het schandelijk dat de staat en rechtbank de mensen achterlaten met lege handen, wetende dat ze nergens naartoe kunnen. “Schuif het niet af naar een loket, waar geen loket is”, zegt ze met een verwijzing naar de VN.

  http://hetnet.nl/web/show/id=899915/contentid=137636

  Faber wees er nog eens op, dat een maand eerder de 200 Britse troepen in hun enclave met moslims en onder dezelfde bevelsstructuur als de Dutchbatters en even licht bewapend als Dutchbat, hun geweren hadden leeggeschoten op de Servische troepen. Die zijn toen de Britse compound niet binnengetrokken.

  Dit was te verklaren uit het feit, zoals uit later onderzoek en verklaringen van Servische commandanten bleek, dat de Serven helemaal niet van plan waren de drie enclaves in te nemen. Men wilde slechts door oprukken de omvang van de enclaves doen afnemen, zodat de leefomstandigheden daarbinnen onmogelijk zouden worden en de moslims vanzelf naar buiten zouden komen.

  Toen de Serven echter de buitenposten van de Screbrenica enclave konden passeren zonder dat er ook maar enig schot werd gelost besloot men maar gelijk door te rijden tot in de enclave.

  De Dutchbatters die de buitenposten bemanden kregen van hun leiding de opdracht deze te verlaten toen de Servische troepen passeerden. Deze Dutchbatters moesten zich naar de Servische kant begeven en zich daar overgeven (van gijzeling was geen sprake) omdat de Dutchbat leiding vond dat zij daar veiliger waren dan in de enclave. De leiding vreesde dat als het in de enclave misliep de moslims zich wel eens tegen Dutchbat zouden kunnen keren.

  Hoe stupide Dutchbatters handelden, bleek uit een voorbeeld dat Faber gaf: toen de Serven de mannen en de vrouwen plus kinderen begonnen te scheiden (om de mannen te kunnen vermoorden) slaagde één van de vrouwen er in om ongezien haar zoon van 16, die voor zijn leeftijd nogal klein van stuk was, te vermommen als meisje door hem een mantel en sjaal om te doen. Toen zij echter in de vrouwengroep naar de vrouwenbus liepen kwamen zij langs een groepje Dutchbatters. Eén van hen riep: “Hé kijk nou, dat is helemaal geen meisje”, waarop de Serviërs de 16 jarige jongen onmiddelijk apart namen en naar de mannenbus brachten.

  De NL verantwoordelijken voor dit debacle en de beschamende nasleep (o.a. Kok, Voorhoeve, Van Mierlo, Couzy, Karremans en later De Grave en Van Aartsen) zijn ondertussen zo vrij als een vogel. Hoe krom kan het recht zijn … 🙁

  Peter de Jong reageerde op deze reactie.
  Max [20] reageerde op deze reactie.

 13. Ik heb zo mijn ervaringen opgedaan met de rechtspraak in Nederland.
  Ik vindt het droevig , heeft niks meer met rechtspraak te maken.
  Het is een spel , waarbij de onpartijdige vaak partij kiezen. (Rechters)
  Ook de term “gemaksrecht” wordt veelal gebruikt .

  Ik vindt het zo sneu voor die paar beoefenaars van het recht systeem , die wel vol goede bedoelingen zijn .

  Ik ben ook tot de conclusie gekomen dat ik beter naar eer en geweten kan handelen , en het recht maar een beetje links moet laten liggen.

  Als een pedo mijn dochter verkracht wordt geen aangifte gedaan , dan los ik het zelf wel op .
  En zo heb ik tal van voorbeelden , en de rest van Nederland ook.

  Er is geen echt goed recht systeem in mijn ogen , maar het Nederlandse zou kunnen werken , als minimaal de handhavers , onbesproken en daadkrachtig zouden handelen.
  Helaas als je iemand macht geeft zal hij zich bovengesteld voelen aan de rest.
  Als je dan ook nog je maatjes blij moet houden met “heren accoorden” , dan heb je de grens al overschreden , doe je het niet , sta je er alleen voor.

  Hoe dan ook frustrerend , oneerlijk , en ben het met het artikel eens.
  Ben blij dat ik niet deze macht toegedeeld ben , ik zou er aan ten onder gaan.

  Keerzijde van het geheel , het werkt criminaliteit in de hand , en garandeert je inkomsten.

 14. @Peter de Jong [17]: De massagraven worden gevuld door een beperkt aantal lichamen van beide kanten, het gevolg van een hevige strijd en niet het resultaat van een beraamde genocide. Nu blijkt uit documenten van de Duitse overheid en andere onderzoeksrapportages dat er geen keiharde bewijzen bestaan voor etnische zuiveringen of volkerenmoord. Ook uit rapporten van forensische onderzoekers blijkt dat niet achtduizend, maar tweeduizend lijken in en rond Srebrenica teruggevonden zijn.
  De bevindingen van deze wetenschappers zijn nooit publiek gemaakt!

 15. @Peter de Jong [16]: Nu wordt het verteld alsof de inval zonder enige reden is gedaan en alleen maar om te moorden,onschuldige burgers.Servische soldaten, de meesten afkomstig uit de streek zelf, hadden bij hun inval in juli lijsten bij zich met honderden namen van moslims die van oorlogsmisdaden werden verdacht. Arrestaties van moslimmannen hadden in elk geval voor een deel een selectief karakter. ‘De Serviërs kenden de mannen’, volgens een Nederlandse chauffeur. ‘Ze hadden hele lijsten bij zich en foto’s. Ze werden er zo uitgepikt,ging het om individuele wraakacties.Na de val van Srebrenica, waren ongeveer 800 Srebrenica moslims[schlahtovers] ontvangen in Servie,volgens de regeling tussen Carl Bildt en president Slobodan Milosevic.Dat er Serviers bij waren die net heel hun gezin hadden begraven die door de moslims vermoord waren wordt nooit verteld.De uitspraak ‘leven en laten leven’ is vervangen door ‘moorden of vermoord’ worden.Volgens de UNHCR ,ongeveer 5000 moslims soldaten bereiken Tuzla(Bosnie) door de bossen.Maar waarom is het een probleem om DNA-bewijsmateriaal ter bevestiging van de 7,000-8,000 gedood cijfer geven?Zij evacueerden de vrouwen, kinderen en ouderen die ze vonden in het VN/kamp Potocari,in vrijheid,terwijl de Servische kinderen, vrouwen, oude mannen rond Srebrenica[hen 1300] werden gedood door monster Naser Oric en jihadstrijders.De Bosnische moslims zijn overigens niet gedood in de enclave maar op hun vlucht naar Tuzla[Bosnie].
  In een andere moslimenclave die enkele dagen later viel door dezelfde troepen, Zepa, was er geen sprake van ‘massamoord’.En waarom niet? Lewis Mackenzie:er heeft zich in Srebrenica geen genocide op 8000 moslimmannen voorgedaan,Canadese blad Globe and Mail en ook deze link:http://www.srebrenica-report.com/ . En kom nu niet met het onzin verhaal aan over de lichamen die ze gevonden hebben rondom Screbrenica want dat deze zijn van vermoorde moslims en Serven[tot 2000] van omliggende dorpen, wat al treurig genoeg is.Ongeveer 1200 Bosnische Srebrenica soldaten omkwamen op het slachtveld en dat er ongeveer driehonderd gedood zijn in opvolgende executies[uit de wraak van de Servische dorpelingen],en anderen werden gedoode.In de pers worden ‘oorlogsgraven’ als ‘massagraven’ aangeduid
  Srebrenica werd een centrum van terroristische jihad-activiteiten, onder leiding van de 28ste moslimdivisie, die onder aanvoering stond van Naser Oric, en met de aanwezigheid van Arabische moedjaheddien.Waar is je morele verontwaardiging over de zeer goed gedocumenteerde bewijzen van ruim 1300 Servische ongewapende burgers[ook kinderen, vrouwen, ouderen] afgeslacht met ijzeren staven, bijlen, messen, sledehammers, vlammenwerpers,veel onthoofdingen en van besnijdenis van Serviche inwoners,enz.,…., over een periode van drie jaar in Srebrenica en de omliggende dorpen door Bosnische moslim troepen en jihadstrijders onder bevel van Naser Oric?
  Hier heb ik gewoon geen woorden meer voor, zulke monsters!.En ja ik weet niet hoe jij reageert als je tegenover de moordenaars van je broertjes en zusjes en moder staat?

Comments are closed.