Sommige mensen weten uitstekend mee te lullen over zaken waar ze geen bal verstand van hebben. Zo ook FNV voorzitter Agnes Jongerius.

Als ik de Telegraaf van zondag 15 juni voor de verandering mag geloven, is feministe Mevrouw Jongerius van mening dat de ‘man jonger vader moet worden’. De man wil namelijk maar liefst anderhalf jaar langer nadenken over kinderen als hun vrouw daar al aan toe is.

Als goede socialist vindt ze dan ook, dat er maatschappelijke winst te boeken zou zijn, als mannen kunnen worden verleid eerder aan kinderen te beginnen. Het vermindert risico’s van medische problemen of kinderloosheid. omdat bij zwangerschappen op jongere leeftijd minder complicaties op zouden treden.

Volgens haar aarzelen mannen door ‘het gebrek aan aandacht voor de rol van vaders en de beperkte ruimte die mannen krijgen voor het combineren van werk en zorgtaken’.

Tot zover deze dienstmededeling van de zelf kinderloze Jongerius, die derhalve ook niet bepaald een ‘ervaringsdeskundige’ is te noemen.

Haar uitspraak is een duidelijke uiting van het idee dat de samenleving maakbaar is, waarin maatschappelijke dwang (“man moet jonger vader worden”) voortkomend uit conclusies op basis van misbruik van statistiek (“de man wil anderhalf jaar langer nadenken”, “minder complicaties op jongere leeftijd”) ten koste van anderen het argument vóór een langer kraamverlof voor vaders is.

Ze gaat daarbij compleet voorbij aan de individuele wensen van de mannen in kwestie, en ziet ‘collateral damage’ van de door haar beoogde maatregelen gemakshalve ook even over het hoofd. Niet iedere man wil immers gemiddeld anderhalf jaar ’te vroeg’ aan de kinderen. Wat is dan ‘op tijd’ ? De vrouw bepaalt, daartoe aangespoord door kenau Jongerius ? In de visie van deze kinderloze vrouw en carriëre-bobo zijn man en vrouw samen niet in staat om zelf te beslissen over het juiste tijdstip voor het krijgen van kinderen; dat zal het FNV cq. de staat wel voor ze doen op basis van deze of gene statistiek, ter meerdere eer en glorie van deze afpersersbendes uiteraard. Ten slotte moet de pijp van de sjofeur van Jongerius ook roken.

Ook altijd interessant is het beroep op maatschappelijke winst, gebaseerd op de impliciete aanname van de suprematie van het collectief boven het individu, daarbij het empirisch bewezen maatschappelijk voordeel van eigenbelang terzijde schuivend. Zou bèta-wonder mevrouw Agnes “breekijzer” Jongerius ooit kennis hebben genomen van- en nagedacht hebben over de “Austrian School” ?

Dat mevrouw Jongerius alles uit de kast wil trekken om vrouwen “gelijker” te maken, is ondertussen iedereen wel duidelijk. Geen enkel idee, met als grootste gemene deler externe dwang als motivator, is haar te gek. Aan eigenbelang heeft ze een broertje dood, tenzij het haar eigen feministische eigenbelang dient uiteraard. Niets menselijks is haar vreemd, zo blijkt.

In de Tweede Wereldoorlog hadden de Nazi’s ook ideeën over het maken van kinderen, in dat geval met blond haar. Ik adviseer mevrouw Jongerius, wat mij betreft eerder een gevaarlijk mens dan een clown, om beter kennis te nemen van de historie; blijkbaar is ze op de Reichsuniversität von Utrecht als historicus niet helemaal goed ingelicht.

Wat zou je er van denken als deze mevrouw in navolging van Wim ‘kwartje’ Kok premier van Nederland zou worden ? Dekking..

FNV profiel Jongerius

Meer vrouwen in de top

 

14 REACTIES

 1. Het ontslagrecht en hypotheekrenteaftrek en overdrachtsbelasting afschaffen.
  Daarna nog even alle koppelbazen die zich uitzendbureau’s noemen in dit land verbieden en je bent waar je wezen wil.
  De jeugd kan dan een toekomst van (betaalbaar) huisje boompje beestje opbouwen.

  Stom hypocriet wijf.

 2. “Tot zover deze dienstmededeling van de zelf kinderloze Jongerius, die derhalve ook niet bepaald een ‘ervaringsdeskundige’ is te noemen.”
  Tja, je moet ook wel in een staat van volledig ontoerekeningsvatbare dronkenschap zijn om bij deze socio-muts nog iets te willen op sexueel gebied, en als je zo enorm dronken bent lukt dat dus gelukkig niet meer.

  Persoonlijk zou ik mijn fiets er nog niet tegenaan willen zetten…

  Het is natuurlijk ook niet per ongeluk dat deze tante voorzitter van de FNV is. Voor elke niet-(semi-)overheids job worden grijze cellen verlangd, en dat is iets waarin Jongerius niet bepaald grossiert.

  “Zou bèta-wonder mevrouw Agnes “breekijzer” Jongerius ooit kennis hebben genomen van- en nagedacht hebben over de “Austrian School””. Nee dus, want dat vereist die grijze cellen.

  Agnes is een Marxistisch hondje dat niet verder komt dan de ingepompte Pavlov-reflexen steeds opnieuw uit te blaffen. Inderdaad een levensgevaarlijk type. Bij hondenrassen valt ze onder de verboden soorten, net als de Pitbull. Ook dat is van nature een lieve hond, die door indoctrinatie volledig verziekt is.

 3. Lieve Agnes,
  Als jij nu eens begon met alle jongemannen van de FNV te bevelen hun vrouw in de steek te laten om over te lopen naar een twee jaar jongere vriendin, zou dat niet helpen ?

  Profiteren ze als beloning nog een half jaartje extra ook.

  Moet jijzelf die oude dames wel ff-tjes compenseren, natuurlijk. Want zo’n oude dame hoeft zich tenslotte niet voor niets bij het oud vuil te laten zetten.

  Dat zou jij zelf ook niet doen; dat heb je trouwens al bewezen. We leven immers in een ge-emancipeerd land, toch ?

 4. en hoe zit het met de overbevolking? hoe sneller generaties elkaar opvolgen, hoe meer mensen je tegelijkertijd hebt.
  Waar gaat de overheid zich nog meer mee bemoeien? Zijn er nog gebieden waar ze zich nog niet mee bemoeien? Hebben zij de hersens en wij niet? Worden wij dom gehouden, gemaakt, vergiftigd?
  Wat een stomme truttebol om aan zoiets mee te doen.
  Je wordt er wel bang van als onze overheid uit dit soort figuren van laag allooi bestaat.

 5. Ach ze is gewoon gefrustreerd dat ze nooit kinderen zal krijgen, omdat er in heel NL natuurlijk geen dekhengst te vinden valt die daar over heen wil.
  Nee, geef mij Sylvie dan maar, ‘daar moet een p***el in,daar moet een p***el in ‘ zonden zij in koor om een beetje in het plepse volksvermaak te blijven.

 6. Bedrijven zullen de jongeheren wellicht ‘in staat’ moeten stellen vroeg aan kinderen te beginnen, d.m.v. allerlei riante geldbedragen waarvoor de jongeheren geen tegenprestatie hoeven te leveren dan het voldoen aan de wensen van deze petemoei.
  Want haar probleem is uiteraard de schuld van het kapitalisme.
  FNV, weg ermee. Niemand zit te wachten op de wensen van deze tante, en dat zal haar frustratie wellicht zijn, waardoor zij mogelijk machtsmiddelen gaat zoeken de jongeheren te dwingen zich naar haar gerief te voegen. Onsmakelijk publiek tafereel, mag ik wel zeggen.

 7. Alleen maar fijn dat die mevrouw voor ons nadenkt. Kan ze het nöken aan de specialisten overlaten. Mag zij fijn verder nadenken…. Echt smakelijk zijn die foto’s niet trouwens, Valt nog best wat aan te fotoshoppen

 8. In MT-magazine vond ik een interview met Jongerius, ik wil jullie vooral deze vraag niet onthouden, zodat we weten wat voor vlees we in de kuip hebben:

  Een van de taken van de FNV is bedrijven te dwingen een goed sociaal beleid te voeren. Dan is het wel opmerkelijk dat de FNV zelf sinds 2002 geen sociaal jaarverslag meer produceert. Hoe komt dat?
  “…”

  U zegt niks.
  “Ja, sorry, ik heb hier eventjes een leermoment.”


  “Nou ja… ik denk dat het komt omdat niemand naar ons sociaal beleid vraagt… en misschien ook omdat we in 2003 en 2004 een nogal pijnlijke reorganisatie gehad hebben. Een sociaal jaarverslag zou toen wel eens ertussendoor kunnen zijn geglipt.”

  Zou u zo’n excuus pikken van Shell?
  “Nee.”

  Het doet mij denken aan het huidige hoofd van de belastingdienst, ook zo’n PvdA’er, die in de jaren ’80 fractieleider was in de gemeenteraad van Leiderdorp, terwijl haar man wethouder was. Die dame vond dat ook al helemaal geen probleem.

 9. Als de vrouwen er zo uitzien als Jongerius is het met de overbevolking snel gedaan en is het probleem met de kinderopvang opgelost.

Comments are closed.