We hebben allemaal wel eens een keer een hekel aan iemand. Dat kan gebeuren, en je doet er weinig aan. Behalve nu misschien, als je het ‘geluk’ hebt in Midden- of West-Brabant te wonen. Dan kan je de politie inschakelen om iemand het leven flink zuur te maken. Dan wordt die agent toch nog je beste vriend!

“Die pet pakt ons allemaal’, dat is het hedendaagse motto van de politie. Onder druk van targets worden zo veel mogelijk bonnen en bonnetjes geschreven. Bonnen die onlangs ook nog flink verhoogd zijn in prijs, voor de gratis schoolboeken / verkeersveiligheid natuurlijk.

Ondertussen is de politie nogal radeloos op zoek naar nog meer slachtoffers, en roept daarbij de hulp van het publiek in.

De Telegraaf bericht:

De politie Midden- en West-Brabant opent donderdag een meldpunt waar iedereen zijn meldingen over agressief en gevaarlijk rijgedrag van medeweggebruikers kwijt kunnen. De kliklijn dient als uitlaatklep maar de politie gaat ook met wegpiraten in gesprek, kondigde een woordvoerder woensdag aan.

Uit Europees onderzoek blijkt dat het aantal slachtoffers van agressief rijgedrag in vier jaar is verdrievoudigd. De politie en provincie Noord-Brabant willen de verkeersveiligheid samen sterk verbeteren.

Speciaal voor de regionale proef is een medewerker aangesteld die wegpiraten met de klachten confronteert. De politie probeert zo te voorkomen dat hij in herhaling valt. Als er meldingen blijven komen gaat er een rapportage naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) dat onderzoekt of de automobilist nog wel geschikt is om te rijden. Is de uitslag negatief dan raakt hij zijn rijbewijs voor minimaal een jaar kwijt.

Een kliklijn? Tja, het wordt steeds verleidelijker om ons land maar iets internationaler te profileren, en het ouderwetsche Nederland om te dopen tot Dutch Democratic Republic (DDR).

Maar goed, laten we het van de positieve kant bekijken! Bent u gescheiden en heeft u een grondige hekel aan uw ex-partner? Bel de politie, en geef het kenteken door van de ‘wegpiraat’. Laat dit ook op gezette tijden doen door wat vrienden en collega’s, die willen u vast wel helpen, en voor je het weet krijgt de beste man een artikel 130 procedure aan zijn broek bij het CBR. Ik kan u vertellen, dat zijn geen leuke procedures. Kost een hoop tijd en geld, en het is zeker niet gegarandeerd dat u het rijbewijs nog terugkrijgt.

6 REACTIES

 1. Voor de echte belratten heb je toch al ‘meld misdaad anoniem’? Bel 0800-nogwat, meld iets over enge mannen, kleine kindjes, rare snorremansen uit de Balkan, vreemde geluiden, enzovoorts. Resultaten spoedig te bewonderen van achter de geraniums. Je moet toch wat he? Nu de gristensocialisten de belspelletjes van de buis hebben gehaald…

 2. Het succes van een kliklijn is denk ik verzekerd .
  In oorlog Duitsland, waar iedereen aan het vechten was voor de goede zaak ,was controle op het thuisfront mogelijk door gewoon klikken.

  Een handjevol hufters controleerde een massa mensen ,in cijfers ,1 : 100 000 met een succes rate alleen overtroffen door de struikrovers op onze wegen.vandaag aan de dag.
  Menige jood/homo/zigeuner werd opgepakt in die tijd door klikken van de buren ..
  Gek ,opeens ziet ik 3 groepen waar onze nieuwe medebewoners van de lage landen [en hoge] problemen mee hebben .
  Het lukte 1x ,waarom geen 2x ?
  Met behulp van onze justitie, toch niet de eerste de beste, lukt het vast wel.

 3. En hoe gaan ze bepalen of iemand “nog wel in staat is een auto te besturen”?
  Ik wed dat ze niet gaan kijken naar of die persoon klaarblijkelijk veilig rijdt (door geen ongevallen te veroorzaken). Neen, dat is irrelevant, het is de gehorsamkeit die telt natuurlijk.

 4. Als trage Hollanders met 90 km/u op de linkse rijbaan sukkelen, en iemand gaat erachter hangen om die sukkel naar rechts te dwingen, zal in de ogen van de klikspanen de drukker de piraat zijn, en de sukkelaar het slachtoffer (want dat woord slachtoffer begint behoorlijk te devalueren; ieder ‘auw’ maakt iemand tot slachtoffer, tenzij het om belasting betalen gaat).
  Ik zie het andersom: de sukkelaar is de piraat, want hindert onnodig het verkeer, en veroorzaakt files.

  • Als je van A naar B wil rijden in Nederland is er een keuze ,of openbaar vervoer ,of eigen.
   20 jaar geleden bedachten knappe mensen een ontmoediging,s beleid.
   Dat was de file, zoals wij die nu kennen .
   Hoe maak je een geprivatiseerd openbaar vervoer winstgevend ,die vraag was het begin van file Nederland.
   Je staat vroeg op ,zeg 5 uur in de ochtend ,en probeer om op een stille snelweg gewoon te doen wat de auto kan 150km p/u .Resultaat, een struikrover stop je [nachtdienst ]
   rijbewijs kwijt,job kwijt ,echtscheiding ,en er als een sausje er overheen ,kinderen die de dupe zijn.
   Als optelsom allemaal 60 kmp/u rijden = file =klanten voor het geprivatiseerde=geld voor de aandeel houders=chaos op de wegen .
   De sukkelaar is gewoon iemand die zich ,geleerd in WO 2 ,aan de wet houd !
   De kinderen ,vooral uit de gelovige hoek ,de Christelijke ,zijn braaf ,en doen wat zij denken correct is ,braaf zijn .

   Timon reageerde op deze reactie.

 5. @Bas: als je denkt dat christelijke mensen zo braaf zijn valt je dat vies tegen ik bedoel iedereen wil harder rijden dan 120 km/u toch ?
  Je moet niet iedereen over één kam scheren !!!

Comments are closed.