Als je wilt proeven wat door de EU re verwachten is, kun je dat doen door eens naar de EUobserver *) te gaan.

Daar zie je op één bladzijde zoveel, dat je voor dagen genoeg hebt.

Enkele genoegens zullen we u al laten proeven:
  

–Sarkozy, de inkomend voorzitter van de EU-raad heeft verzekerd dat Frankrijk zich heel sterk zal maken voor een EU-leger.
Natuurlijk “wij moeten toch sterk zijn”! 

–Sarkozy is vandaag al scheetsgewijs naar Praag vertrokken om Tsjechië (Vaclac Klaus) te lijmen om niet dwars te liggen bij het geritsel om Ierland te verleiden het verraad van Lissabon alsnog te accepteren.

 –Brussel werkt hard en uitgebreid om verplichte regels aan de burgers van alle EU-landen op te leggen over immigratie. Uiteraard willen ze ook de dienst in Nederland en Vlaanderen uitmaken.

 –De EU-politici werken er hard aan om Ierland te lijmen met wat (voorlopige?)  toegiften om toch dat verraad van Lissabon te aanvaarden.
Er is geen sprake van dat de EU het spel speelt voor haar eigen regels. Nu niet en in de toekomst ook niet. Dat gebeurt alleen als de uitkomst zodanig is als door henzelf gewenst.

–Polen en Duitsland (en meer ??) werken aan nauwere economische en POLITIEKE betrekkingen met een vijftal oostelijke landen als Oekraïne, Moldavië, Georgië, Azerbeidjaan en Armenië. Dit “partnership” moet toekomstig volledig lidmaatschap vergemakkelijken.  Waarna ook die staten kunnen stemmen over wat wij moeten doen! 

–Ook met Bosnië is een pre-lidmaatschapsverdrag getekend.
Wij willen groot worden. 

–EU versterkt banden met Israel tegen de wens van Arabische landen in.
Of dat de spanningen over oorlog met Iran zal verminderen, betwijfelen we.

 –De EU wil regelen dat wij in de toekomst ook gaan betalen voor “ontvangende” telefoongesprekken/
Ook dat nog!

Ik stop. Dit alles is al meer dan ik kan verdragen, zeker omdat ik weet dat er morgen nog meer nieuwe regels, wetten en betuttelingen zullen komen.

Sterkte!
——————
*) www.euobserver.com    

11 REACTIES

 1. Komen er ook nog nauwere economische en politieke betrekkingen met Noord Korea, Iran, Zimbabwe en Cuba??
  Die landen kunnen qua democratisch gehalte nl naadloos worden ingepast in de EUSSR.

  • Niet overhaast te werk gaan. Eerst de hierin genoemde vijf, en onderttussen TURKIJE even ,ee naar binnen smokkelen.
   Aan Turkije wordt serieus gewerkt.

 2. Hij komt er toch wel… De heren hebben al besloten, dus neej stemmen zijn gewoon zure mensen, die niet mee maar tegen werken, kids..

  Power corrupts, and absolute power absolutely corrupts!

 3. Vandaag was de boete-mevrouw Kroes op de radio.
  Die de belangen van de Europese consumenten beschermt, zei ze.
  Opvallend was dat Europa voor haar een voldongen feit is, en dat elke inwoner van een lid zich Europeaan zal moeten voelen.
  Over een morele gang van zaken wordt door die politici helemaal niet nagedacht.
  Ze functioneren als ambtenaren: de gegeven situatie is een voldongen feit waaraan zij zich dienstbaar wensen te maken tot meerdere eer en glorie van hun eigen inkomenszekerheid en inkomensverbetering.
  Zo is het voor deze mevrouw geheel vanzelfsprekend dat zij optreedt, immers, alle ondernemers dienen zich aan de regels te houden. Doen sommigen dat niet, is er sprake van concurrentievervalsing.
  Ook de noodzaak tot samenwerking van Europese landen kwam weer eens ter sprake.
  Maar dat samenwerken ging toch ook goed zonder zo’n grondwet?
  Tevens bleken allerlei handelspartners uitstekend te kunnen ‘samen’werken, zonder dat er van een grondwet of een overkoepelende dictatoriale Unie sprake was. Zomaar, vanzelf.
  En de terreurbestrijding noemde ze ook: doordat de grenzen waren weggevallen, was het bittere noodzaak om samen te werken.
  Fraai staaltje oplossingen aanbieden na eerst het probleem te hebben veroorzaakt.
  Bij gesloten grenzen is de controle veel eenvoudiger.
  Hier sprak een ambtenaar, riant gezeten in de politiek van een Unie die door de meerderheid der burgers niet wordt gewenst, maar voor wie die Unie al lang en breed een volkomen vanzelfsprekendheid is.
  Die Unie is een speeltje van politici, ge-inspireerd door het socialistisch idee dat alle menschen bruder sind. Maar die Unie is een moloch, een monster dat wil heersen over al haar onderdanen, die zij wil gelijkschakelen en controleren op alle mogelijke gebieden.
  Neo-USSR. Dat steeds weer nieuwe misdaden weet te bedenken.

  • Uitstekend gezegd, Beek.En over enige tijd zullen ook de (nu) voorstanders begrijpen wat de politici bedoelen met “samenwerking”.
   Voor hen is dat ondergeschikt zijn aan de politice en het slaafs uitvoeren van alle politieke oekases.

   • Maar is het dan al niet te laat? Ik geef nu al mijn vrienden, kennissen, collega’s etc dit door maar dan wordt ik voor gek uit gemaakt, ik begrijp het niet. Hoe kan ik deze (sukkels) duidelijk maken waar het om gaat. Geef ze deze website door en kan verder niet bedenken(nu even dan) wat ik nog meer moet en/of kan doen!

   • Prima, deze website doorgeven en hen artikeltjes blijven sturen als die relevant zijn.
    Bij die laatste kun je ook nog een een directe vraag stellen hoe zij er over denken. Misschien kun je zelf eens een artikeltje insturen met een bepaalde ervaring?

 4. “–De EU wil regelen dat wij in de toekomst ook gaan betalen voor “ontvangende” telefoongesprekken/
  Ook dat nog!”

  Kunnen ze eenvoudig belasting heffen door je 10 duizend smsjes te sturen.

 5. Met de nieuwe EU regels is het afgelopen met het Nederlandse:
  Drugsbeleid
  Abortusbeleid
  Euthenasiebeleid

  etc, etc.

  Al die verworvenheden waar we decennia voor gestreden hebben zullen door conservatieve christenen uit Italië, Frankrijk, Spanje, Zuid-Duitsland en Polen weggevaagd worden.

  Dacht je dat dit grijze kabinet erg was, maar wacht maar op de grijze EU…

Comments are closed.