Een ons toegezonden youtube filmpje licht een tipje van de sluier op.
(Duits gesproken, Engelse ondertiteling; met dank aan Jos)

Vermakelijk om te zien, maar in feite is het schandalig.
Het is niet het meest essentiële punt, slechts een indicatie van wat er onder andere gebeurt.

Het blijft echter onbegrijpelijk dat de NL Eerste Kamer de volgende week hoogstwaarschijnlijk zal instemmen met de ratificatie van het verraad van Lissabon. 

Het filmpje:  http://www.youtube.com/watch?v=xnMtc_QJ4-E&eurl=   

7 REACTIES

 1. Betreffende het plaatje: bij EUR-Opa moet ik altijd denken aan Tinbergen, die zelfs als hoogbejaarde maar niet weg te slaan was van de EUR. Geen wonder gezien die deze linkse rakker als hun trofee behandelden. Grappig hoe zelfs professoren dwepen met een nobelprijs (en zijn winnaar) i.p.v. de conclusie te trekken dat als figuren van het allooi van Keynes en Tinbergen er een krijgen, dat die prijs dus een maat voor niets is. Daaruit mag dan eveneens blijken wat het niveau is van die professoren. Een inquisitive mind hebben ze geenszins als ze dogmatisch uitgaan van het axioma dat een nobelprijs het onomstotelijke bewijs is van de kwaliteit van iemands werk en dat de winnaar van zulks dus zonder enige twijfel geniaal moet zijn. En zulke lui, die daar blind in “geloven”, moeten de volgende generatie wetenschappers opleiden…

  Even on-topic: ja, ach de bedragen afgeperst belastinggeld zijn inderdaad schandalig hoog voor een instituut dat er beter niet zou zijn, maar het goede nieuws is: de schade blijft beperkt tot die zittingspenningen. Stel je voor dat die lui ook daadwerkelijk iets zouden doen op vrijdag. Dan zou er wellicht 25% meer regelgeving op ons afkomen. Blij dus dat de schade beperkt blijft tot hun dagvergoeding en we niet betalen met het inleveren van nog meer vrijheid.

  Raar dat ze nog steeds geen oplossing gevonden hebben. Het lijkt me nochthans dat als men hen 2 maal zou doen tekenen (bij aankomst en bij vertrek), het probleem opgelost zou zijn. Maar zo’n idee die mij na een minuut te binnenschiet heeft men daar 7 jaar nadat men beloofde er wat aan te doen, nog steeds niet kunnen bedenken. En dat soort lui moet ons regeren en onze problemen oplossen!

 2. Raar dat er nog geen oplossing voor gevonden is. Geen camera’s toe staan en iedere critische vragensteller direct met geweld het gebouw uit smijten, lijkt me toch een eerste vereiste voor een goed fuctionerende democratie. (een systeem waarbij jan met de pet genaaid wordt om speciale belangengroepen te spekken)

  Trouwens wel komisch om de reactie van die groen linkse te zien. Ze zag de camera en liep in paniek tegen de liftdeur op. En dan te bedenken dat als je je gezicht maar verbergt, dat het allemaal wel goedkomt. Ze zijn toch net een stukje dommer dan de rest, die lopen tenminste de hal op, zien de (s)camera en doen dan of ze er alleen maar kwamen om naar het toilet te gaan.

 3. Het is toch volkomen logisch dat men daar de luie uitvreters wil hebben.
  Zo kan de NWO ongestoord aan de dictatuur van de EU doorwerken, zonder daarbij gestoord te worden door hardwerkende europarlementariërs.

 4. Europarlementariers oplichters! Goedemorgen zijn we wakker. Waarom denk je dat ze in Brussel zijn gaan zitten? Lekker uit het zicht van de burgers, amper controle op de bestedingen, zakken vullen en regels opstellen die ze er in eigen land niet doorheen krijgen

  Maar kijk ook eens naar dit stelletje http://www.europa-nu.nl/9353000/1/j9vvh6nf08temv0/vh9jntlyoetw hun afdelingen http://www.europa-nu.nl/9353000/1/j9vvh6nf08temv0/vh7dospcd6xk en hun speeltjes http://www.europa-nu.nl/9353000/1/j9vvh6nf08temv0/vhshnf7snxu9 en vraag ze eens of ze uitgebreid verantwoording kunnen en willen afleggen over de doelmatigheid en rechtmatigheid van hun bestedingen.

 5. Heeft inmiddels ook de aandacht op Geenstijl gekregen. Wel zo handig om het bij het grote publiek onder de aandacht te brengen.

 6. Dikke pluim voor die Duitse journalisten. Ze onderstrepen nog maar eens wat elk gezond denkend mens eigenlijk al lang weet; de EU is een corrupte zakkenvullende bende.
  Is dit trouwens al op staatsjournaal geweest?? 🙂

 7. Te erg voor woorden dat gekozen parlementariërs er zo de kantjes van af lopen terwijl het voetvolk, de EU/Europese Commissie medewerkers, slavenarbeid verrichten om de boel in goede banen te leiden. Er moet een onafhankelijke instantie komen die het loon bepaald. Dit mag best een prestatieloon zijn gebaseerd op het aan tal dagen dat je zitting neemt en het werk dat je verzet. Eigenlijk als elk ander commercieel bedrijf dus.

  Dat het juist de parlementariers zijn die de EU in een kwaad daglicht zet dienen ze zich erg aan te trekken. Zij zijn juist degenen moeten zijn die er met hart en ziel in betrokken moeten zijn, niet met de portemonnee.

Comments are closed.