En ze schamen zich daar niet eens voor. Ze zeggen gewoon dat ze toch doen wat zijzelf willen..
Dit blijkt weer overduidelijk uit hun mening over de uitslag van het Ierse referendum.

Daarom is het dan ook terecht dat veel mensen politici (of de politiek in het algemeen) helemaal niet vertrouwen.
Een mooie illustratie daarvan is een artikel van Elsevier. Zie *)
 

Daarin staan onder andere de uitspraken van:

CDA (Kamerlid Henk Jan Ormel) Wat de uitslag ook zal zijn, Nederland moet in ieder geval door met het ratificatieproces van het Verdrag van Lissabon.

VVD (Kamerlid Han ten Broeke). Bij een eventueel nee hoeft het verdrag volgens Ten Broeke niet direct de prullenbak in.

Groenlinks, ‘We hopen op ja, maar het ziet er zorgelijk uit’,

 ChristenUnie hoopt dat Ierland in zal stemmen met het verdrag en denkt dat dit verdrag goed is voor de toekomst van Europa

 D66, groot voorstander van …Europa, verklaart dat het jammer zou zijn als Ierland tegen stemt, maar dat dit voor Europa slechts een hobbel zal zijn, die uiteindelijk genomen zal worden.

SP (Kamerlid Harry van Bommel) is de enige die in dit geval consequent is:
Bij een Ierse afwijzing moet het ratificatieproces in Nederland volgens de SP’er direct worden gestopt. ‘Een Iers nee zou betekenen dat het verdrag zo dood als een pier is’, vindt Van Bommel.

—————————————-http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/artikel/asp/artnr/209621/  

5 REACTIES

 1. Alleen het idee al:” GROOT EUROPA “,doet mij denken aan b.v.Napoleon-Hitler-Maar ook SERVIE! Dat zijn geen idealen maar utopies die niet aan de mensen denkt maar eigenbelang.Multinationals zijn VOOR,natuurlijk,geen grenzen meer (tijd)winst= ook geldwinst.Geld verdienen is geen zonde maar wel indien men dat over de ruggen van anderen doet die totaal geen inbreng hebben,in wat dan ook.Zo ook het referendum,een duidelijk NEEN telt niet vanuit een bevolking dus gaat men gewoon rustig door maar wel OVER LIJKEN!Vandaar dat denken aan de 3 genoemde hierboven.Wij hebben door Balkenende als premier een soort USSR gekregen,een 2e MUSSERT,een VERRADER en dat alleen vanwege een ego dat pronkt maar niet met eigen veren maar dank zij een moordenaar die,onder dekmatel geheten politiek,een politieke moord mocht plegen.De zogenaamde vochtige ogen van KOK was niet vanwege die moord maar van opluchting dat hij verder kon met bedrog.Tekenend voor de kamerpolitiek is ook “kolonie”:Antillen,corruptie dus diefstal van ons geld maar helaas,ik moet denken dat vanwege het weigeren tot nader onderzoek door de kamer daar mensen zitten “die niet zuiver op de graad zijn” anders zou je toch meteen aansturen op een diep onderzoek?Zo ook het OM,zelf meer verdacht dan menig verdachte die daar terrecht moet staan.
  Al met al,mijn hoop is op een NO van de IEREN maar moet wel erkennen dat de hele boel,ter eigen glorie,gewoon doorgaat zoals ze zelf willen,en daar kan een bevolking maar een ding aan doen als laatste redmiddel;OPSTAND!

  • Een NEEN is van belang voor eerlijke mensen om weer te kunnen aantonen dat politici zich nergens aan houden en hun machtswellust blijven doorzetten.

   Een OPSTAND heeft helemaal geen zin zolang er niet meer mensen overtuigd zijn van het recht van iedereen op zijn eigen leven. De libertarische filosofie.
   Als dat niet voldoende mensen zijn, zijn we binnen 3 maanden na de opstand weer in dezelfde positie.

   Daarom, al kun je maar één persoon er toe brengen dat hij de vrijheidsfilosofie begrijpt, dan heb je weer heel wat bereikt.
   Dit is nu eenmaal een zeer lange termijn project. Breng om te beginnen de Vrijspreker naar 10.000 bezoekers per dag.
   Dan gaan we dat daarna wel verdubbelen!!!!!

 2. Of de EU-grondwet wel of niet positief uitpakt…NEE=NEE. Of zou de EU als geheel heel gunstig voor ons uitpakken, dan nog is NEE=NEE. Balkenende en zijn kornuiten kunnen dan wel trots zijn op alles wat ze hebben bereikt, maar NEE=NEE.

  Vraag deze jongens of ze ziek in hoofd zijn…op zeker zullen ze NEE zeggen…maar iedereen weet inmiddels wel wat bij deze satanisten NEE betekent. En reken maar dat als hun tijd om is ze nog veel benauwde uurtjes zullen meemaken. Alleen al als de grondwet een feit is zullen ze uitgerangeerd zijn….wie dacht Blair dat ie was….wie denkt Balkenende dat ie is. Niet meer dan marionetten aan touwtjes…Wat zullen ze die gek gouden bergen hebben beloofd en wat zullen ze de gek laten vallen, als de tijd rijp is!!

 3. Als het gewone volk medezeggenschap gehad zou hebben in ,wat later genoemd werd,de gouden eeuw,dan had het een eeuw geweest zoals alle anderen,geen gouden.
  Dat volk kan niet verder kijken als de Efteling ,of de volgende vlieg vakantie.
  De boven ons geplaatsten kijken gelukkig verder dan de neuzen van de onder geplaatsten lang is ,als voorbeeld olie export uit de Soedan/ Nigeria/Irak/ en opium uit Afghanistan naar Nederland .
  Voor het laatste word Nederland gebruikt als doorvoerhaven naar Kosovo waar het deel uitmaakt van een arbeidsproces .
  Om al die landen tevreden te houden als leveranciers tobben onze boven geplaatsten dag en nacht wat af ,terwijl de onder voetbal zit te kijken !
  Een klein beetje meer waardering is wel op z,n plaats denk ik .
  Lang leve Timmermans !!!!

  • Ja, daarom heeft ook Barroso gelijk toen hij zei:”Europe is an empire, a non-imperial one, must be said. But still, an empire.” Zie:
   http://www.vrijspreker.nl/wp/2007/07/commotie-over-verspreking-barosso/

   Je moet ook niets aan de lokale regeringen over laten. Die mogen zich druk maken over voetballen; mogelijk op langere termijn zoals de Olympische Spelen in 2028.
   Maar voor de rest moet je als centraal gezag van de EU alles beslissen.
   Stalin was een goed voorbeeld.

Comments are closed.