Vanochtend bespreken de EU-ministers van Buitenlandse Zaken in Brussel wat ze kunnen doen om het “verraad van Lissabon” alsnog door te drijven.
 
Dat het ding afgekeurd en over is door het Ierse NEE deert hen helemaal niet.
Barbertje moet hangen.
  


In een NOS bericht*) wordt o.a. aangekondigd dat totdat ook de Ieren akkoord zijn, “er geen Europese President komt”.
Weet je nog dat Balkenende aan de Kamer en aan het volk vertelde dat er geen President zou komen? Kennelijk een leugen als “bewijs” dat het om een nieuw verdrag gaat; zoals we hier al maanden geleden aantoonden.
Uiteraard had Jan Peter de overtuiging dat Kamerleden het stuk toch niet (kunnen) lezen. 

Het NOS bericht zegt ook: “Mogelijk krijgt Ierland de toezegging dat de nationale staten weer vetorecht krijgen over de belastingwetgeving.
Let wel, “over de belastingwetgeving”! Als je even doordenkt druipt de truc er van af. Er zijn namelijk zoveel indirecte factoren die invloed op de belastingen hebben, dat je altijd je zin kunt krijgen als op die zaken geen vetorecht is. Bvb over subsidies. 

Het moet nu toch wel voor iedereen duidelijk zijn dat de politici zich niet aan hun eigen spelregels houden. De Ieren mochten wel een referendum hebben, maar hadden natuurlijk JA moeten stemmen. Daarom proberen om hen de wedstrijd over te laten spelen!

————————————————-
*) NOS 16 Juni 2008:  EU-ministers bespreken Iers ‘Nee’

De EU-ministers van Buitenlandse Zaken bespreken vanochtend in Brussel de gevolgen van het Ierse ‘Nee’ tegen het Verdrag van Lissabon. De lidstaten willen weten welke toezeggingen Ierland verlangt om een eventueel volgend referendum wel kansrijk te maken.

De Ierse premier Cowen vroeg gisteren de EU actief mee te denken over een oplossing. Het nieuwe EU-verdrag kan pas ingaan als alle leden het ondertekenen. Tot die tijd komt er bijvoorbeeld geen Europese president.

Mogelijk krijgt Ierland de toezegging dat de nationale staten weer vetorecht krijgen over de belastingwetgeving.

7 REACTIES

 1. Over belastingwetgeving (rechtstreekse EU-heffingen) heb ik Balkeneinde nooit gehoord. Alleen maar over het vlaggetje en het liedje.
  – Foutje, bedankt.
  Geen dank, maar de strijd gaat door vriend. Tot jouw soort deaud en begraven is.

 2. Klungelig en amateuristisch Brussel had al veel eerder en makkelijker de EU-grondwet er door kunnen drukken….er zijn legio mogelijkheden, even de creatieve geest aan het werk zetten en het was klaar geweest. Brussel maakt het zichzelf en de burger extra moeilijk….gewoon in den beginne een grondwet breien en er ongevraagd doordrukken, dan hadden de burgers niets ander kunnen doen dan slikken,…laat mensen nooit kiezen!!..dan was de grondwet reeds een feit geweest. Er komt nu ook wel een grondwet, alleen het duurt iets langer. Brussel zal doorgaan tot het bittere eind, ze kunnen en mogen van..zichzelf????..niet opgeven. Welke grote partij heeft belang bij een EU-grondwet? Door wie wordt Brussel werkelijk bestuurd? Ergens gaan verborgen partijen schuil..multinationals, Amerika??

  Als een driemaal ‘NEE’ aan de kant wordt geschoven en men geeft in Brussel niet op en men mag miljoenen burgers hondsbrutaal negeren, dan is het duidelijk toch; de grondwet zal er hoe dan ook komen!!

 3. Jarenlang stond hier in koeien van letters op een spoorwegbrug :

  “als verkiezingen iets konden veranderen … werden ze afgeschaft ”

  dat is wat gebeurde in 26 van 27 staten !
  En nu zijn de ieren kop van Jut en dreigen Teutoonse Herren (!) met uitsluiting van Ierland uit de club , want….. niet “gehorsam”

  Ik ben een autoritaire regeringsvorm niet helemaal ongenegen .
  In het oude Rome stelde men ook vaak een dictator aan in tijden van crisis .
  Maar dit soort schijndemocratie hoef ik zeker niet

 4. “Ik ben een autoritaire regeringsvorm niet helemaal ongenegen ”
  Ik ook niet, maar dan moet ik wel de dictator zijn!!! 🙂

 5. Geen Europese president? Het zou toch wel afschuwelijk zijn als we geen waardige opvolger voor Napoleon Bonaparte, Adolf Hitler en andere helden van de Europese geschiedenis zouden vinden. Dan maar een referendum negeren, het gaat toch maar om een stel domme boeren.

 6. Volgens mij wordt er deze week besproken hoe men het een paar maanden kan opschuiven, zodat het in de vergetelheid raakt, van de journaals hoor ook niets meer, totdat het ineens de vorige dag het verdrag getekend bleek te zijn, nadat Ierland water in de whiskey had gedaan. Het liefst nog net even voor het weerbericht…

 7. Die Unie moet en zal er komen, als een verkeerde verliefdheid of een vreemde aantrekkingskracht tot een sekte. Waartegen geen enkel argument bestand is.
  Die politici zijn ‘bezeten’ van dat idee.
  En met z’n allen slaan wij hun walgelijk gekronkel en gekonkel gade, om hun zin door te drijven, al is het meer dan overduidelijk dat de Europese burger helemaal geen Dicterende Unie wil.
  Steeds is het een minderheid die wil gaan stemmen voor dat Europees Parlement.
  Referenda blijken steeds negatief voor die Unie uit te vallen.
  Niettemin: de zonnekoningen zetten hun wil door, zoals zij ook de klokken stil zetten om ‘op tijd’ akkoorden te bereiken.
  Er is niets democratisch aan dat overkoepelend dicterend bestuursorgaan, al roept men voortdurend heel hard ‘democratie!’.
  Geen sterk argument voor libertariers alhier, maar toch belangrijk om te constateren.
  Nu 1 lid het verdrag heeft afgewezen, is dat verdrag DOOD. Dat is hun eigen deal geweest, niet die van de niet-willende burger!
  Klaar, over en uit. Deze gevolgen niet willen aanvaarden betekent dat men de burger voorliegt en bedriegt. Een reden temeer die zwijnen in Brussel van hun tronen te stoten.

Comments are closed.