Is die vraag moeilijk te beantwoorden?
In tegendeel, het antwoord is heel eenvoudig: Ze zijn helemaal niet principieel.
Principieel zijn spelen ze alleen maar als het in hun kraam te pas komt.
.

Dat blijkt weer eens duidelijk in het “embryobeleid” van de regering en Tweede Kamer. Zie ons artikel met discussie van gisteren. *)

In de NRC van 10 juni staat een artikel met een verklaring van Henk Jan Ormel namens de CDA-fractie van de Tweede Kamer **):

“CDA’er Henk Jan Ormel wees de kritiek van de hand dat zijn partij te lang onduidelijk was geweest over de kwestie. „Het is een hele principiële zaak waar wij twee keer in de fractievergadering over hebben gesproken.” Hij sloot niet uit dat fractieleden een afwijkend standpunt zullen innemen als in de Tweede Kamer over het onderwerp wordt gestemd.
„Dat gebeurt bij ons altijd bij ethische kwestie, zoals bij het homohuwelijk.”
In 2000 stemden drie CDA’ers voor het homohuwelijk, terwijl de rest van de fractie tegen was.”
[vet toegevoegd]

CDA kiezers zullen dat wel leuk vinden.
Anderen leren hopelijk wat ze aan het CDA hebben.
—————————————

*)  https://www.vrijspreker.nl/wp/2008/06/mag-overheid-zich-met-uw-voortplantingstechniek-bemoeien/#more-51834

**)  http://www.nrc.nl/binnenland/article1122960.ece/CDA-fractie_voor_verruiming_embryoselectie

5 REACTIES

 1. sluwe draaikonten, zo kiezen ze zonder echt te hoeven kiezen (als fractie) en blijven ze buiten de richtingen discussie , blijkkbaar werkt dit model want het CDA is de grootste partij nog steeds………

 2. Principieel zou zijn als ze:

  Tegen belastingen zijn (Gij zult niet stelen, sprak hun opperwezen immers)
  Tegen de oorlog in Afghanistan zijn (Draai de andere wang toe, sprak hun profeet immers)

 3. De Jezus waarin de christenen geloven, genas toch ook op een onconventionele wijze?
  waarom vinden ze dat een wonder, en wat een arts/onderzoeker doet
  onethisch?

  Ik begin een steeds grotere hekel aan dat Romeinse opzetje wat al die geloven van europa verenigde en eigenlijk een politiek comprimis is wat Christelijk geloof heet

  • Heb maar goed in de gaten dat de christenen net zo’n groot gevaar zijn voor ons als de islam…zo niet een nog groter gevaar. Je komt ze met hun godvervloekte hypocritische smoelen overal tegen en heb het gore lef niet om geloofspunten tegen te spreken of te zeggen dat je tegen het geloof bent of ze te confronteren met hun leugens en tegenstrijdigheden, want dan kun je het wel schudden,….hoezo de islam is intolerant? De christenen zijn niet alleen intolerant, maar ook nog eens degene die hier in het land de lakens uitdelen…Om ons de EU-grondwet door de strot te douwen heb je juist gelovigen nodig…een ongelovige had zich namelijk nergens op kunnen beroepen. Vandaar dat de socialisten= ook een soort van geloof, zo goed met de godswaanzinnigen over weg kunnen…Natuurlijk lopen die elkaar ook zwaar te verneuken, maar dat vinden ze gewoon geil…ze komen er beiden van klaar.

Comments are closed.