Vandaag houdt BNR Nieuwsradio haar Hufterproofdag. Op haar website verzocht BNR haar bezoekers om hun grootste ergernis in te sturen. Die kans kon ik natuurlijk niet laten lopen, dus afgelopen vrijdag heb ik onderstaande bijdrage ingestuurd.

Mijn grootste ergernis is het criminele gedrag van onze corrupte socialistische overheid en de daaruit voortvloeiende aantasting van de individuele vrijheid en het recht op leven en eigendom. Ook de toenemende verhuftering van de samenleving vloeit hieruit voort.

 1. Het landverraad van Balkenende aangaande de overdracht van onze soevereiniteit aan de EU
 2. Het landverraad van Balkenende aangaande de overdracht van ons grondgebied aan de islam (dit punt hangt onlosmakelijk samen met het vorige)
 3. De onophoudelijke graaizucht van de spilzieke Balkenbende
 4. De fascistische inperking van het recht op vrije meningsuiting, inclusief Gestapo-methoden
 5. Het misbruiken van de ‘vrijheid van godsdienst’ voor het legitimeren van allerhande ‘religieus geïnspireerde’ misdaden.
 6. Het opheffen van de scheiding tussen kerk en staat
 7. Het opheffen van de Trias Politica
 8. Het als potentiële crimineel beschouwen van elke burger, door onvoorstelbare hoeveelheden telefoontaps, camera’s op elke denkbare plaats, en het voornemen om satelliet-volg rekeningrijden in te voeren, waarbij als klap op de vuurpijl nu al alle compensatie-beloftes (de financiële dan, de aantasting van mijn privacy kan nooit worden gecompenseerd) nu al weer op losse schroeven worden gezet, teneinde het volk vast op de intrekking ervan voor te bereiden.
 9. De discriminatie van autochtone mannen t.o.v. autochtone vrouwen
 10. De discriminatie van autochtone en allochtone vrouwen t.o.v. allochtone mannen
 11. De discriminatie van de hardwerkenden t.o.v. de parasieten (dit punt en de beide voorgaande zijn in zijn algemeenheid het gevolg van bevoordeling op uiterlijke kenmerken in plaats van op individuele capaciteiten, waarbij onvervalst racisme en seksisme de boventoon voeren)
 12. De heksenjacht op slachtofferloze ‘criminelen’, terwijl slachtofferrijke criminelen niet of met fluwelen handschoentjes worden aangepakt “om escalatie te voorkomen”. Oftewel: beschaafde mensen hebben geen grote bek en bedienen zich niet van geweld, dus die kun je aanpakken
 13. De voortdurende gevallen van corruptie binnen de Balkenbende, met name de PvdA, waar nooit iemand een consequentie uit hoeft te trekken, zie bv. het geval Herfkens, de verschillende zaken in Amsterdam en het geval Schokland.
 14. De openlijke sponsoring (met belastinggeld dus) van terroristische organisaties als Hamas
 15. De openlijke minachting voor het hen onderhoudende plebs door de voetbal-gekleurden (de Oranjes, dus), die zelf ook niet vies zijn van criminele activiteiten.

Deze lijst is verre van compleet, en bovenstaande punten staan niet noodzakelijk in volgorde van belangrijkheid. Ze vormen slechts het bewijs dat de Balkenbende nog erger is dan het kabinet Den Uyl, hoewel dat begonnen is met het landverraad met zijn Islam voor Olie programma. Zowaar een prestatie van formaat. De Balkenbende bewijst als geen kabinet voor haar (terwijl Den Uyl en later Kok toch ook erg hun best hebben gedaan) dat de overheid een criminele organisatie is waar de mafia nog een puntje aan kan zuigen. De mafia heeft tenminste nog concurrentie…

Linkje voor wie vrijheid liefheeft: De Filosofie van de Vrijheid. Een korte maar o zo duidelijke animatie.

Ten aanzien van punt 11 ter illustratie het overduidelijke De Twintigste Eeuwse Motorenfabriek, vertaald uit Ayn Rand’s Atlas Shrugged.

Ten aanzien van punt 12 wil ik u nog de volgende passage, eveneens uit Ayn Rand’s Atlas Shrugged, niet onthouden:

“Did you really think we want those laws observed?” said Dr. Ferris. “We want them to be broken. You’d better get it straight that it’s not a bunch of boy scouts you’re up against… We’re after power and we mean it… There’s no way to rule innocent men. The only power any government has is the power to crack down on criminals. Well, when there aren’t enough criminals one makes them. One declares so many things to be a crime that it becomes impossible for men to live without breaking laws. Who wants a nation of law-abiding citizens? What’s there in that for anyone? But just pass the kind of laws that can neither be observed nor enforced or objectively interpreted – and you create a nation of law-breakers – and then you cash in on guilt. Now that’s the system, Mr. Reardon, that’s the game, and once you understand it, you’ll be much easier to deal with.”

Dank u wel voor uw aandacht.


Libertarische groeten / Libertarian regards,

R. Hartman
dutchconcerns.blogspot.com/
www.vrijspreker.nl/
www.hetvrijevolk.com/

36 REACTIES

 1. "Deze lijst is verre van compleet,…"
  <isschien kunnen lezers de lijst nog wel aanvullen.
  Maar toch als op korte termijn de helft van punten zou worden opgelost, zou ik vertrouwen krijgen dat we op de goede zijn.

 2. "Homo homini lupus", dat zo dikwijls wordt aangehaald ten nadele van "teveel" vrijheid, werkt natuurlijk andersom net zo goed: Als mensen (bijvoorbeeld de overheid, die uit mensen is samengesteld) de gelegenheid krijgen om hun medemens te dwingen hun wil te doen, is het hek van de dam.

 3. Het tekent de ernst van de overheidsterreur dat deze, reeds schandalige lijst, bij langena niet compleet is, zoals je zelf al aangeeft!
  Helaas is het aanbelanden in dit stadium waarin de overheidsterreur allesoverheersend is en criminaliteit en terrorisme er bij verbleken, nog steeds geen aanleiding voor de gemiddelde Nederlander om zich echt boos te maken.
  De Nederlandse bevolking moet wel de meest apathische van de hele wereld zijn.

 4. Ik hoop dat het opgelucht heeft.

  Want meer nut heeft het niet. Immers zinnen met daarin ‘landverraad’ en ‘facisme’ zullen verder snel de filter ingaan.

  Beter was geweest je op een a twee dingen te richten en die netjes te formuleren. Dan was je wellicht wél in de uitzending gekomen.

  Jammer, want de lijst bevat een aantal zeer aardige kanshebbers.

  In feite is is grof taalgebruik ook een vorm van hufterigheid. 🙂

 5. [3] Tja..je zou het laatste wel denken. Maar het is allemaal in beweging.
  De massale apathie ‘hier’ heeft in sneltreinvaart de samenstelling van de bevolking drastisch gewijzigd, alsmede – door een giga-aanwas van wel allerminst aphatische soortgenoten – voor een totaal nieuwe inkleuring van het totaalplaatje gezorgd.
  Zo gaan de dingen he.
  Zelfs in een libertarisch systeem: de sterkste (of het nu qua getal, slimheid of bemiddeldheid betreft, overwint.

 6. [4] Sinds wanneer is het benoemen van man en paard "grof taalgebruik"?

  Of ben jij er ook zo één die 65+ers met ‘Senioren’ aanduidt omdat de PoliCor ‘Bejaarde’ tot scheldwoord of minimaal denigrerende term heeft verklaard?

 7. [4] quote"In feite is is grof taalgebruik ook een vorm van hufterigheid."unquote

  Ik weet niet waar je de laatste jaren bent geweest maar inmiddels is de tijd dat critiek op de overheid nog in parlementaire bewoordingen plaats kon vinden geheel voorbij!

  Dit huidige stelletje hufers verdient het om met gebruik van alle toepasselijke bewoordingen te worden bekritiseerd; helaas zijn de meeste daarvan "onparlementair" te noemen.
  Ga nou echter niet zeuren over de toon of het taalgebruik maar leg de schuld waar hij hoort: de ministerraad, de tweede kamer, de provincies, justitie, de meeste gemeentebesturen, de partijpolitici enz.enz.

  Het gigantische ambtenarenapparaat heeft de handen ineen geslagen om NL zo snel mogelijk naar de kloten te helpen en ze zijn aardig op weg!!

 8. Is het niemand opgevallen dat alleen rijke mensen ,en regeringen goede dingen doen ?
  Bill Gates is er ook zo een ,die geeft miljoenen weg voor het goede doel ,en het is z,n eigen geld ,dat ook nog !
  Koenders doet het van jullie belasting geld ,voor die reden krijg hij de eerste prijs .
  Zijnde ,de hufter van het jaar !!!!

 9. [7] Woorden als landveraad en facisme hebben in mijn optiek nog altijd een zwaar beladen betekenis. Die zomaar gebruiken werkt averechts. Zelfs als je met een uitgebreide uitleg eventueel meent te kunnen beargumenteren (want op vrispreker staan de redenaties her en der wel gepost), de gemiddelde luisteraar zal het opvatten als gescheld van een domme poster. En Hartman is zeker niet dom en zijn boodschap gaat daardoor verloren. En dat is jammer.

  UIterarad staat het iedereen vrij deze woorden te gebruiken, ik ben er zelf niet tegen. Ik vind het alleen wel hufterig 🙂 en meestal geen uiting van beschaving. Bovendien is het doorgaans niet productief.

  • “Woorden als landveraad en facisme hebben in mijn optiek nog altijd een zwaar beladen betekenis”
   Klopt, hebben ze ook. Moet je ze daarom maar niet gebruiken terwijl ze wel gewoon van toepassing zijn?

 10. [9] [7]
  Het is een uiting van beschaving om met je vingers van andermans spullen af te blijven, afspraken op basis van vrijwilligheid te maken en elkaar geen geweld aan te doen. Het protesteren tegen afwijkingen daarvan kan alleen op basis daarvan al niet als onbeschaafd worden gezien.

  Een dief is een dief. De incompetenten in het Haagse, die uitblinken in het verrijken van zichzelf over de rug van degenen die zij zouden moeten dienen, verdienen het om als hufters, klojo’s, dievenbende etc. betiteld te worden. Zij zullen zich niks van deze kritiek aantrekken, o.a. door te stellen dat de diverse verwijten die ze naar hun hoofd geslingerd krijgen, niet productief werken.

  Welnu, beste Armin, wat werkt dan wel volgens jou ? Je gaat me toch niet wijsmaken dat jij het eens bent met hetgeen er in het Haagse geschiedt ? Of ben je van inzicht veranderd in de loop der tijd ? Wat is jouw advies aan mensen om op een ‘beschaafde’ wijze de onbeschaafden tot de orde te roepen, op een productieve manier ?

  Gaarne uitgebreide toelichting, ik zie je gedachten dienaangaande met belangstelling tegemoet.

 11. [10] Natuurlijk ben ik het er niet mee eens. Doet mijn post anders vermoeden? 🙂

  In dat geval verwar niet ageren tegen de toon, tegen dat ik de boodschap niet zou steunen. Juist omdat ik de boodschap steun, stel ik een andere toon voor. Die toon is namelijk meer productief.

 12. [4]
  Yep, doet me denken aan Frank de
  Graaf en Ad Melkert, welke het lijk van Anne Frank bleven neuken in de hoogtij dagen van ene Pim Fortuyn.
  Voor de rest, hoe andre, hartman, spynose en consorten zelf denken er hier een betere samenleving te kunnen stichten blijft een raadsel.
  Helder is dat voornoemde personen wel erg goed zijn in geraaskal hoe het niet zou moeten zijn dan in hoe het wel zou moeten gaan.

  Maar goed, hier gaat weer een inhoudelijke niet politiek correcte reactie op komen.

  Zal wel, boeiend ook, niet dus.

 13. De Huftercampagne van BNR is het zoveelste voorbeeld hoe de overheid het volk verleidt om zichzelf te veroordelen.

  Stop elke dag de krant vol met artikelen over moorden, verkrachters, oplichters zodat het zelfbeeld van het volk onder grote druk komt te staan.

  Hiermee haal je de aandacht weg van de werkelijke criminelen: de echt grote criminelen. Niet de criminelen die een inbraak plegen maar de criminelen die een heel volk beroven. Niet de criminelen die drugs importeren maar de criminelen die hele landen verkrachten om hun olie.

  Volgende week start de overheid een campagne tegen hardrijders. Volgende maand eentje tegen belastingontduikers en rokers in hun tuin.

  Alles om de aandacht weg te halen waar deze zou moeten liggen.

 14. [11] "…Juist omdat ik de boodschap steun….".

  Inderdaad is de effectiviteit van een boodschap belangrijk. De toon kan daar een rol in spelen. Maar hoe? en welke?

  Zou je de boodschap van R.Hartman eens kunnen/willen vertalen in hoe jij het bedoelt? We zouden dat dan best nog eens kunnen publiceren en proberen uit te vinden welke resultaten er uit komen.

 15. [12] "…. dan in hoe het wel zou moeten gaan…."
  Jetze, je leest de Vrijspreker toch al wat langer.
  En heb je dan niet begrepen, dat uitgaande van de missie van de Vrijspreker (voorpagina en onder deze reacties)er talloze voorbeelden zijn van wat er wel moet gebeuren?

  Eenvoudig het omgekeerde van de punten van R. Hartman, bvb
  –uit de EU stappen
  –inkomsten (en andere) belastingen afschaffen
  –alle subsidies afschaffen
  –geen geld meer naar buitenlandse opperhoofden
  –alle slachtofferloze misdaden vrij laten
  –nieuwe wegen zoeken om meer mensen duidelijk te maken dat IEDER mens recht heeft op zijn eigen leven, vrijheid en eigendom.

  Dit om te beginnen!!!

 16. [15]
  Inderdaad Hub, ik volg De Vrijspreker al zo’n 5 jaar vrijwel elke dag.
  In die tijd heb ik De Vrijspreker af zien zakken tot een openbare pisbak, daar in mijn ogen er hier steeds meer lieden pseudo intellectueel maar wat lopen raaskallen, wat tot gevolg heeft gehad dat er nogal wat oude rotten (uit die begin tijd dus) de pijp aan Maarten hebben gegeven.

  Verder, zoals ik al eerder heb geschreven -durf- ik niet meer de bron te vermelden van waar ik mijn veelal heldere informatie betrek, daar ik dan negen van de tien keer te horen krijg dat dat een stelletje bekrompen fundamentalisten zijn (niet dat ik me daar iets van aantrek maar toch).

  Begrijp me niet verkeerd Hub, ik ben fel gekant tegen elke vorm van moderatie, daar ik van mening ben dat alle reacties een bijdrage kunnen leveren om tot een oplossing te komen om deze wereld tot een leefbaarder gebied te maken, waarbij mensen elkaar in hun waarde laten en blijven respecteren.

  Zelf denk ik al geruime tijd (zoals ook ACP dat helder steldt) dat libertarisme alleen op individueel nivo te verwezenlijken is.

  • “….daar in mijn ogen er hier steeds meer lieden pseudo intellectueel maar wat lopen raaskallen, wat tot gevolg heeft gehad dat er nogal wat oude rotten (uit die begin tijd dus) de pijp aan Maarten hebben gegeven… ”

   ALS we oude rotten verliezen, is dat jammer. Uiteraard adhankelijk van hun overtuiging.

   Maar zit daar niet een grote zwakheid in van die rotten zelf?
   Als die ook echt een vrije maatschappij willen, zou het dan niet goed zijn als ze zelf met goede bijdragen komen?
   Zover ik weet, is er op de Vrijspreker (met een enkel spam-artikel uitgezonderd) nooit een serieuze bijdrage geweigerd.

   Maak zelf eens een artikel over wat je nu precies zou willen. Misschien krijg je wel een hele boel positieve respons en gaan we daar verder op door.
   Als je Vrijheid wil, moet je ook met de billen bloot durven komen en zeggen HOE het moet
   Stuur maar rechtstreeks naar hub@vrijspreker.nl

 17. [12] quote"Helder is dat voornoemde personen wel erg goed zijn in geraaskal hoe het niet zou moeten zijn dan in hoe het wel zou moeten gaan."unquote

  Wat jij "geraaskal" noemt is het leveren van gefundeerde kritiek op zaken die onterecht/onrechtvaardig zijn en/of maatregelen die hun doel niet dienen en/of het verkeerde doel; hoe het wél zou moeten gaan is dus het tegenovergestelde!

  Als men de overheid dus bekritiseert vanwege het rücksichtslos en bot verhogen van de dieselaccijns met een cent terwijl de toegenomen BTW inkomsten dat al ruimschoots overtreffen dan volgt daar dus uit dat men vindt dat die accijnsverhoging niet door moet gaan, etc.etc !! Simpel!
  Als men ageert tegen instelling van een identificatieplicht dan wil men dus dat die niet door gaat, maw, NIET zwichten voor de (verleidelijke) makkelijke inkomsten uit bekeuringen en anderzijds meer privacy. In het algemeen zijn maatregelen in NL als middel "erger dan de kwaal" dus dat mag best wat minder.

  Zo iemand als jij vind je in elk forum; een beetje ageren tegen de mensen die een bepaalde stelling innemen zonder een inhoudelijke bijdrage te leveren. Dát is pas (allesbehalve)"boeiend"!

  Alsof de "toon" waarop je kritiek levert deze minder terecht zou maken.

 18. [17]
  "Als men ageert tegen instelling van een identificatieplicht dan wil men dus dat die niet door gaat, maw, NIET zwichten voor de (verleidelijke) makkelijke inkomsten uit bekeuringen en anderzijds meer privacy. In het algemeen zijn maatregelen in NL als middel "erger dan de kwaal" dus dat mag best wat minder."

  Daar ga je al, toonplicht is nog geen draagplicht. Dag bekeuring voor het niet direct kunnen tonen van een identificatie vodje.

  (zou jij moeten weten nietwaar!)

  "Zo iemand als jij vind je in elk forum; een beetje ageren tegen de mensen die een bepaalde stelling innemen zonder een inhoudelijke bijdrage te leveren. Dát is pas (allesbehalve)"boeiend"!"

  Hear hear, dat is nu precies waar ik op doel.

  Wederom zo’n pseudo intellectueel raaskallende "rand" debiel welk de onbedwingbare behoefte vertoont om ook maar eens een duit in het zakje te -moeten- plempen.

  P.S.

  Zet je caps lock uit, gratis tip.

 19. [18] quote"Daar ga je al, toonplicht is nog geen draagplicht. Dag bekeuring voor het niet direct kunnen tonen van een identificatie vodje."unquote

  Wow, zo bijdehand! ID tonen zonder het te dragen, zeer knap. Daar zal je elke agent mee verbijsteren!

  quote"Hear hear, dat is nu precies waar ik op doel."unquote

  Gefeliciteerd, jij blij, maar waar doel je precies op dan? Ik doel erop dat jij te stom bent om inhoudelijk op de zaken in te gaan en een positieve bijdrage te leveren. Jouw bovenstaande reactie is nu precies waar ík op doel.

  quote"Wederom zo’n pseudo intellectueel raaskallende "rand" debiel welk de onbedwingbare behoefte vertoont om ook maar eens een duit in het zakje te -moeten- plempen."unquote

  Heerlijk he? schelden vanachter je toetsenbord, zielig als je daar een kick van krijgt; in gezelschap heb je waarschijnlijk héél wat minder praatjes. Behoor jij tot de mensen die de wereld willen verbeteren?? Nou, vergeet dat maar, jij hebt nog héél wat te verbeteren aan jezelf (hulp zoeken vereist)!

  quote"Zet je caps lock uit, gratis tip."unquote

  Welke een geniale en waardevolle tip, alleen, ik heb mijn "caps lock" niet aan staan anders zouden er wel hoofdletters verschijnen niet?

  Elke letter die jij typt is een verspilling van die 8 bytes!!

  • Moeilijk te bevatten nietwaar, die toonplicht.

   P.S.

   Wel erg simpel te foppen nu.

   • 7 bits; extended ASCII is 8 bits. Als je het al denkt te weten, moet je wel even precies zijn ajb.

   • jetze, je wordt bedankt maar niet heus voor je prietpraat. Kan iemand weer terugkeren naar de discussie?

    Het ging dus over landverraad.

    In feite niets nieuws onder de zon.

    onze buren weten er alles van:
    – val rusland aan in de nakende winter met zomer uniformen, goed tegen de overbevolking … ;
    – hee: von paulus, blijf zitten in stalingrad terwijl je voorraden op raken en 2 miljoen man zich klaar maken voor de omsingeling … en je dat weet dankzij de verkenningsvliegtuigen;
    – von manstein kreeg zo´n zelfde opdracht maar hield zich daar niet aan!! … die werd ook prompt ontslagen;
    – begin je invasie in ergens in tunesie als je egypte wilt veroven;
    – houd het pantser van je tanks vooral 90% want anders ketsen de kogels af;
    – zorg ervoor dat AL je engima machine types en code boeken beschikbaar zin in wembley park, de enigma machines van de wehrmacht, de kriegsmarine, de luftwaffe en zelfs van de fieldmarschalls … ja die zijn veroverd bij toen die ene U boot overmeesterd werd … kom nou toch;
    – zet bij de terug tocht over de dnieper eerst het wapentuig over …. en dan pas de inmiddels 100.000 weerloze soldaten en stel die 10 rubber boten ter beschikking … op een plaats waar de dnieper 700 meter breed is … terwijl je ook had over kunnen steken bij kiev … 50 km verder waar er nog defensie was … oh wat vervelend er komen tanks langs en vliegtuigen;
    – stuur je troepen de ardennen in tegen de ammies terwijl je juist tegen de commies was;

    Mensen zoek het maar op.

    En de diplomaten vierden feest. Maar liefst 50% van de ideeen van de brainstorm sessie met veel drank was gelukt … de bankrekeningen pulkten uit van de winsten op oorlogsgoederen …. nu goed dat is mijn sluitende verklaring voor het geheel …

    Uit gelachen met die duitsers …. ???

    En de diplomaten trouwden onderling … zoals ze dat al eeuwen deden …

    Nu toen waren wij aan de beurt …

    Bij landverraad hoef je niet voorop te lopen.

    Groet,
    Ronald

    Volg je eigen intuitie zoals von Manstein, vele kleintjes maken macht.

   • Gelul, het was een gebrek aan bruikbare brandstof wat die Duitsers de das om deed.
    Ook een gebrek aan visie van Adolf Hitler,Paules werd uit zijn functie ontheven (slecht voorgelicht ,Ronald!).

    Verdiep je eens in al die boekwerken m.b.t. de leidende figuren gedurende WO II, beschreven door o.a. Ian Kershaw, Joachim Fest, Antony Read, Richard Overy et cetea et cetea voordat je wat infantiel uit je nek blijft lopen zwammen.

    Prietpraat?

    Zal wel, doch zonder enige kennis van zaken blijft het lijk van Anne Frank niet zo moeilijk te neuken, mede door de -so called- “rand” debielen.

    Triest.

   • Eén van de problemen van de moffen was de rigide commandostructuur, waardoor het voorkwam dat er treinen vol met brandstof onbenut bleven op cruciale momenten.

    Befehl ist Befehl, ofwel
    Regel is regel.

    Niet Iets Om Trots Op Te Zijn.

   • Andre, Bedoel je misschien die synthetische benzine van IG Farben? Die uit kolen gewonnen zooi waar Herman Goring zijn luftwaffe niet mee wilde opzadelen?
    Nogal wiedes dat er trein ladingen vol met die meuk bleven staan (heb je ook bronnen van dit “gegeven” ?).
    Zoals al eerder gezegd worden bij gebrek aan argumenten vergelijkingen getrokken met WOII.

    Dat was mijn (ongenuanceerde, dat wel) punt.

   • Nee maar … weer een kenner van WO II.

    Paules ken ik niet. Wel Von Paulus. En ik heb niet beweerd dat hij niet uit zijn functie ontheven werd. Hij bleef tegen beter weten wel zitten in opdracht van de führer tot het onvermijdelijke plaatsvond. Hij had ook kunnen uitbreken toen von Manstein nog op 30 KM zat. Een alternatief wat niet zo heel erg creatief is als dat het lijkt.

    En niet de moeite nemen om ook maar een item uit mijn lijstje te verifieren. Nee allemaal gelul, de top is wel te vertrouwen. Ja, de top is te vertrouwen, … gelukkig … alles voelt weer normaal. Vervelend als iets niet past in je gedachtenwereld.

    Strooi maar royaal wat rond met boeken die je gelezen hebt … daarmee suggerende dat ik geen boeken heb gelezen over WO II. Een minne zaak. Je declassificeert jezelf daarmee.

    Inderdaad je hebt gelijk. Het hele verlies van de duitsers was te wijten aan brandstof gebrek en gebrek aan visie van de führer.

    Die 51.000 russische kannonnen waren een onbeduidend detail net zoals de rest van die items die ik al genoemd heb.

    Zijn we snel klaar met geschiedenisles. Daar moet toch op bezuinigd worden.

    Prietpraat ja, over de size van een byte terwijl het over landverraad gaat.

    Los van alle beledigingen is zou ik … met enige goodwill … jouw concrete bijdrage …. wellicht …. kunnen interpreteren als: “landverraad … toen? … nu? … nee dat kan niet waar zijn want ik geloof het niet”.

    Of heb ik de fijne nuances van je reactie gemist?

    Groet,
    Ronald

   • Jetze denkt alles van te weten, haakt overal op in, schrijft ellenlange posts, heeft over alles een mening echter zonder ooit te raken aan de kern van het oorspronkelijke topic.

    Wij zijn allemaal “randdebielen” en hij weet precies “waar de klepel hangt”!!

    Lijkt me dat hij behoorlijk in de war is…………………

   • “Inderdaad je hebt gelijk. Het hele verlies van de duitsers was te wijten aan brandstof gebrek en gebrek aan visie van de führer.”

    Wat dacht je van het numerieke overwicht (bevolkingsbasis) van de Amerikanen, Russen en Britten tegenover de Duitsers van een factor 7 tegen 1?

    De Duitsers representeren ongetwijfeld het meest intelligente, hardnekkigste en talentvolste van wat er aan blanken op deze planeet rondloopt, maar zoveel tweede garnituur blanken was zelfs voor hen te veel.

    (Ik bekijk het even ‘jenseits von gut und boese’).

 20. Zo dan toch even terwijl de bulk van Nederland beneveld door het bier naar voetbal staat te kijken, kan ik het toch niet laten om nog even te reageren.

  En nog een paar mooie feitjes. Uit een boek, dat ik wel gelezen heb.

  Dr. Mark Bryan Rigg heeft 9 jaar onderzoek gedaan naar misschlinge in het duitse leger. Uit zijn boek: De führer zelf bepaalde wie daarvan naar het front mocht. Alleen wie politiek bijzondere verdiensten had … mocht naar het front … en wat daar gebeurde … laat zich raden.

  Ik heb mijn ´pensée politiques et sociale´ van een zekere Napoleon I er nog een keer op neer geslagen en die had min of meer dezelfde opvatting over deze kwestie… totdat het leed geschied was … wederom zomer uniformpjes … en nog wat ellende … en hij op Saint Helena de rest van zijn tijd mocht slijten.

  Allemaal toeval natuurlijk.

  Laat duidelijk zijn dat als ik het in mijn macht had gehad dat er dan geen Napoleon of Hitler was geweest.

  En die Kershaw heeft geschreven: in nazi duitsland was niets wat het leek.

  Dan nu een argument uit de tegenwoordige tijd: Jetze, terwijl jij spaart wellicht spaart voor je pensioen mag ik je mededelen dat je pensioen ieder jaar 10% minder waard wordt. De officiele cijfers zijn natuurlijk anders. Kun je nakijken op de site van de ECB of in het boek ´als de dollar valt´ van een zekere Willem Middelkoop. Heb je niet over mogen meebeslissen.

  Ook toeval natuurlijk.

  De polywel van een zekere Robert Bussard heeft nog 200 M$ nodig om de doorbraak commercieel te maken. Het zelfde bedrag dat wat binnen een paar uur wordt uitgegeven in irak. Wordt niet gegeven.

  Ook toeval.

  Nepotisme is de term.

  Het is een kwestie van feiten en van mentale brillen.

  Het is wel zwaar om zo´n tweede bril op te zetten in plaats van de bril die je iedere dag weer gratis aangeboden krijgt. Dat heet buiten de gebaande paden lopen.

  Zo dat is wel weer voldoende. Het volk loopt naar buiten met luchthoorns. Tijd om te verkassen.

  Groet,
  Ronald

Comments are closed.