En hij heeft het volste recht om daarvoor ook de middelen te bezitten.

Dit in tegenstelling tot de Nederlandse burger.

Officieel mag je je in Nederland ook zelf verdedigen. Maar in de praktijk zien we maar al te vaak dat als iemand een aanvaller, inbreker of andere boef pijn doet, dat hij dan wordt aangeklaagd.
 
Door die aanklacht kun je als zelfverdediger maandenlang ellende hebben. Onderzoeken, verhoren, alles met veel tijd, kosten en vooral ook spanningen.

 Ook mag je in Nederland niet de middelen aanschaffen om jezelf te verdedigen. Als je een hockeystick in je auto legt, ben je al strafbaar.

Een vuurwapen (voor zelfverdediging) bezitten is zowat de groots denkbare bestraffing waard.
En zelfs de bevolking is voor het grootste deel zodanig gebrainwashed, dat ze iemand kwalijk nemen als hij een vuurwapen zou bezitten.
Niemand vindt het gek dat gisteren in Tilburg een man gearresteerd werd die een wapen bij zich droeg.
Immers:”Als bezit van een wapen misdadig is, hebben alleen misdadigers wapens”.

 En dat alles terwijl er veel studies zijn die bewijzen dat een maatschappij veiliger wordt als de mensen zich zelf mogen verdedigen.

Alleen al de feiten:

-dat de politie nooit op tijd is als iemand jou aanvalt
-dat wapens geen mensen doden, maar mensen doen dat. 

Doordat gisteren het Amerikaanse Hoge Gerechtshof besloten heeft dat (zoals ook al in het second amendment vastgelegd) iedereen het recht heeft om een wapen te hebben, bij zich te hebben, en als zelfverdediging te gebruiken. 

De Europese pers is al bezig te publiceren hoeveel doden met wapens er jaarlijks zijn in de Verenigde Staten.

Overigens een fractie van doden door auto’s die niemand wil verbieden! Moeilijker is het om te bepalen hoeveel doden er door het bezit van een verdedigingswapen zijn VOORKOMEN!

 Voordat er in Nederland wapenbezit wordt toegestaan, zijn we nog veel jaren verder.

Misschien dat er iets begint te dagen als in Amerika het resultaat positief blijkt te zijn.

13 REACTIES

 1. Wordt lid van een schietclub en als je geen strafblad hebt, kun je vaak na een jaar al je eerste vuurwapen gaan kopen. Legaal!! In en op je eigen grond mag je dan dit geladen dragen! Buiten je eigen terrein is dit nog steeds strafbaar, maar je hebt al wel de mogelijkheid als je het nodig acht.

  Aan mijn voordeur hangt dan ook een plaatje met zo’n hond erop en er staat bij:Forget about the dog, here I will guard (en dan een persoon met een .44S&W)

 2. Wanneer komt er in NL een eerste partij die vrij wapenbezit (met enkele restricties) mogelijk maakt? Verdediging van je naasten/eigendommen is een persoonlijk grondrecht.
  Dat je door alle andere hypocrieten in Den Haag afgefakkeld wordt moet geen beletsel zijn. Hoe harder die gasten roepen hoe geinteresseerder de gemiddelde NL-er wordt omdat de meesten mensen walgen van Den Haag.
  Iets voor Geert Wilders?

 3. @Michel
  Volgens mij is het verlof dat je krijgt vanuit een schietvereniging er een waarbij je het wapen voor sport mag gebruiken.

  Gevolg is das dat je het niet zomaar bij je mag hebben, alleen op weg van en naar je sportbeoefening, en al helemaal niet geladen of op je lichaam.

  Daarvoor zijn wel verloven voor te verkrijgen maar die krijg je volgens mij alleen als je bv in de beveiliging werkzaam bent.

  Corrigeer me gerust als ik ernaast zit.

  • Klopt, je zit er een beetje naast, maar wel in de richting.
   Je mag dit vervoeren van en naar de schietclub, naar het politiebureau en de wapenhandelaar/hersteller.

   Maar thuis, in huis, in je tuin, erf mag je dit dragen. Geladen of niet geladen. Maar als je er niet bent moet het weer opgeborgen zijn in de kluis.

   Natuurlijk is het wapen voor de sport, maar de wapens zijn over het algemeen 9mm of meer (tot .44Magnum). Dus voor korte afstand (tot 25m) uiterst effectief.

   1x per jaar komt de politie onaangekondigd op bezoek, maar meestal tegen het eind van het jaar. Praatje maken, wapennummers kontroleren, hoeveel munitie je op dat moment hebt (mag tot 10.000 stuks) en vertrekken dan weer met een glimlach als je het spel een beetje meespeelt.

   Als je het low budget wil, kost je het 500 per jaar. Niet veel toch voor wat extra veiligheid?

 4. Het grappige is (hoewel het niet leuk is), dat de schietincidenten in de VS voornamelijk plaats hebben gevonden in zogeheten “gun-free zones”.

  In die gevallen wist de dader dus dat zijn slachtoffers ongewapend waren. Dezelfde situatie die we in Nederland hebben.

  Juist die incidenten worden door lobby groepen gebruikt om het wapenbezit te gaan verbieden.

  Ze vergeten gemakshalve de incidenten waarbij bv mensen snel hun wapen uit hun auto hebben gehaald en de dader hebben weten uit te schakelen voordat deze meer slachtoffers kon maken

 5. Wapenbezit toegestaan in NL?? Kom nou, onder invloed van de hysterische Nederlandse ánti wapen lobby binnen de EU zijn veel wetten en regels in andere landen aangescherpt. In Frankrijk kon je vrij gaspistolen, .22 enkelschots wapens en munitie kopen, dat is nu allemaal afgelopen. Voor een gaspistool had je 8mm “grenaille” (onschuldig soort hagel, effectief tot max.1 meter) met een beetje terugslag waardoor je “automatisch” kon schieten, dat werd als eerste verboden.

  Het is gewoon héérlijk om op een speelgoedbeurs in Parijs een stand te zien met balletjespistolen/geweren is alle soorten en maten, kan allemaal. Moet je in NL mee betrapt worden, kun je weer geboeid en door 6 man worden afgevoerd.

  Regering, politici, politie, gemeente, douane, milieupolitie, toezichthouders, BOA’s, provincie enz.enz. houden zich alleen maar bezig met de burgers beperkingen op te leggen, te controleren, te kleineren, te indoctrineren en voorál; te plukken d.m.v. tientallen miljoenen bekeuringen per jaar voor de meest onzinnige zaken!!
  Voor het maken van sartirische schetsen kun je van je bed gelicht worden, organiseer je een gezellig pokertoernooi dan vallen ze binnen met 20 man met honden omdat alleen de staat mag verdienen aan gokken enz.enz. Groepen opgeschoten allochtonen en voetbalvalvandalen worden daarentegen met rust gelaten om ze toch voorál niet te provoceren!!
  Als klap op de vuurpijl moet je je ook misdaad laten welgevallen anders wordt je zelf nog vervolgd.

  Een idioter land dan NL bestaat er niet!!

 6. Ik heb een vriend die in South Carolina (VS) woont. Die moet altijd een ‘gun’ meenemen in de auto want carjacking is meer regel dan uitzondering en sta je voor een stoplicht dan ben je daar in het zuiden vaak slachtoffer van een ‘black guy’ die je ‘money’ wil hebben. Maar die gast heeft óók een wapen en dus loop je het risico dat je afgeknalt wordt of zelf iemand moet neerknallen. Wat een jungle. Amerika heeft alle kenmerken van een wereldmacht (bv. Rome): gewelddadig onderling, militaristisch, nationalistisch en decadent. Persoonlijk ben ik blij in de EU te wonen waar je je een stuk veiliger kan voelen dan in de VS. Overigens, inderdaad geen honkbalknuppel of hockeystick in huis hebben voor indringers, want dat is voorbedachte rade. Een aantal flessen op de slaapkamer kan wel. Immers, je drinkt een wijntje bij de tv en voor het slapen gaan.
  Dus een inbreker bekogelen en meppen met een paar stevig flessen is zelfverdediging.
  Praktijk en geleerd van een rechercheur.

  De wet kan ook een bescherming zijn voor jezelf.
  je moet er toch niet aan denken in een politiestaat te leven waar je zo opgepakt kan worden!! We worden al woest bij een bekeuring voor te hard rijden toch?!?

 7. In de USA worden jaarlijks 2 miljoen misdrijven voorkomen, doordat mensen wapens hebben. Misdadigers hebben altijd wapens, ook als alle wapens illegaal zijn. Omdat wapens illegaal zijn in Europa, hebben de misdadigers wapens, maar hun slachtoffers niet.

  In nederland wordt je berooft met de volgende smoezen:
  Hond niet aangelijnt
  Buiten plassen
  Geen licht op je fiets
  Geen identificatie bewijs
  De waarheid vertellen tegen een politie agent

  Deze straatrovers voor extra slagroom op de koek van de “volksvertegenwoordigers”, hebben een roof quotum van 300 berovingen per maand.
  Dieven worden na een kwartier vrijgelaten, als ze hun advocaat bellen.
  Lustmoordenaars zijn binnen 10 jaar weer op straat voor een volgende roofmoord.

  Het is eigenlijk allemaal te absurd voor woorden.
  Hub bedankt voor het vermelden van die gehersenspoelde nederlanders.

 8. Veel veiliger zal ik me niet voelen met een wapen, helemaal veilig voel je je nooit.
  Dat de regering heel simpel een wapenverbod heeft ingevoerd zal toch niet helpen. Dit zorgt alleen ervoor dat de personen die wapens alleen voor zelfverdediging zullen gebruiken zich helemaal niet kunnen verdedigen en dus slachtoffer zijn.
  Wanneer je dan wordt bedreigd kun je ook niet rekenen op de politie, of ze komen te laat of ze komen helemaal niet. De regels lijken hier precies het omgekeerde effect te hebben.

 9. Moeilijke zaak dit. Met het recht om zelf een gun te dragen zit een groot nadeel verbonden. Geschifte lieden kunnen er ook makkelijk aan komen. Het aantal schietpartijen in de VS met door draaiende halve garen die een slachting aanrichten zegt wat dat betreft voldoende. De argumenten dat als je zelf bewapend bent dan kunt ingrijpen snijden hout, maar als ze achter je staan en beginnen met jou in je rug te schieten ben je gewoon de lul. Er zijn landen met (beperkt) vrij wapenbezit waar niets gebeurd maar vrij wapenbezit in Nederland wordt volgens mij doffe ellende.

 10. Ik vind dat we nederland klein gehouden worden. Ik heb geen hulp van de politie nodig. Dat ze maar weg blijven, geeft alleen maar ellende.

  Vond ik een tas met alles erin na een inbraak bij mij om de hoek, lever deze netjes in en heb nog nooit met zo’n grote …. gesproken. Hij vroeg in 1e instantie niet eens mij naam. Tja klantvriendelijk.

  De regering meent dat ze alles moeten regelen, maar mensen kunnen best voor zich zelf zorgen. Dat ze maar de dingen voor zichzelf regelen. Maar dat doen ze wel.

  Van de politiek heb ik helemaal geen hoge pet op. We mogen veel betalen en meer niet. We hebben niet eens de basisrechten!!. Waaronder het recht om jezelf te verdedigen met een vuurwapen.
  Ze zijn bang dat het Nederlandse volk zich tegen hun zou keren. Maar als ze het goed en EERLIJK doen is hier totaal geen reden voor.

  Zie de europese grontwet, wij keuren hem af. De politiek veranderd een paar zinnetjes en ze nemen hem aan. Joh ze doen wat zelf willen en dat doe ik ook.

  Ik val niemand lastig en mij moet ook niemand lastig vallen.

  Allemaal die voor- en nadelen wat hierboven wordt genoemd boeien mij niet.

  Ik wil gewoon legaal zo’n ding dragen en ook in een vliegtuig, die kapers hadden het toch zwaar gekregen! Waar was de overheid. DIE ZATEN TE SLAPEN!

  De politie is toch altijd te laat en is er zeker niet als je in avond wordt overvallen of zo. De politie staat niet voor je klaar. Daar bedoel ik mee dat ze achteraf komen. Ze staan wel klaar als je 5 km te hard rijdt of een keer door het rood rijdt.

  Je kunt alleen op jezelf vertrouwen en je moet zelf de dingen waar maken, dus moet jezelf ook de middelen hebben om jezelf te kunnen verdedigen. Daar heb ik geen overheid of polite voor nodig.

  Verder las ik over Wilders, als deze aan de macht komt moeten we zelfs onze keukenmessen inleveren en mogen we alleen nog plastice mesjes gebruiken.

  Er moet gewoon een politieke partij komen die voor echte vrijheid is en hoog in vandel heeft staan dat een wapen dragen een recht van iedere vrije burger is.

  Zodra er zo’n partij is dan hebben ze mijn stem.

  Wel vind ik dat overtredingen ermee zwaar gestraft moeten worden.

  Dan nog als laatste en dan stop ik ermee. Wie is eigenlijk de overheid die het recht heeft mij als een horige te onderwerpen aan de wetten die ik niet en miljoenen andere Nederlanders niet hebben goedgekeurd, maar vanuit een of ander overheidsorgaan worden bedacht. Dit is zogenaamd gekozen. Tja Joe de Plumber zie niet in de kamer. Misschien Marijnissen, een oud bankwerker, maar dit is een rode en doet het ook rustiger aan.
  Wij worden geleefd, we mogen hard werken en veel belasting betalen, doen wat de politiek wil en als je hier van af wijkt ben je een misdadiger.
  Maar hoe is de wapenwet in Rusland, misschien zijn ze daar vrijer dan hier!
  Hier is het wel in het geheel beter, maar toch. Heb zelf jaren in het buitenland gewerkt. Geen inkomsten, geen eten en heb het gered.
  Mijn leven is er enkele malen gered door wapen bezit en heb ook mensen gezien die neergeschoten werden, eentje met een shotgun. Geen mooi gezicht, hij had een auto gestolen. Boontje komt om zijn loontje en zo hoort het ook. Geen politie nodig. Afblijven van dingen die niet van jou zijn.

  Ik ga nog geregeld in deze regio op vakantie en mijn stiefzoon draagt altijd een wapen bij zich en ik ben er zeer blij mee, anders maken we geen kans. Hij heeft wel een vergunnig maar die vraag je aan en na een paar lessen dan krijg je hem net zo als je autorijbewijs, alleen een stuk goedkoper. En het geeft ons de vrijheid om in meest donkere bario’s te komen, om familie op te zoeken. Als ze weten dat je iets bij je hebt bedenken ze zich wel twee keer. Heb je niets dan ben je de pineut.
  En zo is het hier in Nederland op sommige plaatsen ook zo. Zo zal het altijd blijven en er is geen politie of politiecus die dat kan oplossen.

  Dus politiek geeft ons het recht om een vuurwapen te dragen dan voel ik mij een stuk lekkerder.

Comments are closed.