Maria van der Hoeven, minister van Economische Zaken, vindt dat “Nederland” moet proberen de Olympische Spelen van 2028 naar ons land te halen.
Zij denkt dat de Spelen goed zijn voor “Nederland”.

Wie bedoelt ze dan met “Nederland”?WIE moet precies proberen die spelen hierheen te trekken? Jij? IK? Mijn neef?

En waarom zouden die mensen dat moeten? Wie weet of je over 20 jaar nog leeft.
Is het daar dan de moeite waard voor om nu je geld aan te besteden?

Zelf heb ik er in ieder geval geen halve cent voor over!

Uiteraard hebben libertariërs er geen enkel bezwaar tegen als iemand zijn eigen geld daarvoor beschikbaar stelt.

Om welke reden dan ook, dat is zijn/haar zaak.  Ga rustig je gang en betaal.

Maria propageert dat die spelen “goed zijn voor Nederland”.
Wat wil dat zeggen? Goed voor mij? Voor jou? Voor je tante?
Of voor die 92.000 mensen die in die sector werken?

Dit laatste is m.i. een collectivistisch onzin argument, want in andere sectoren werken nog veel meer mensen.

Ik weet het niet, en ik vind dat iedereen gerust zijn gang moet gaan.
Wie weet, misschien zie ik ook ooit nog eens een voordeel, waarna ik misschien ook bereid ben om mee te betalen.

MAAR, JA MAAR, alles wijst er op dat Maria zich daar ook druk om maakt, terwijl ik vind dat Maria daar helemaal niet voor gehuurd is.

Een overheid mag zich daar niet mee bemoeien. En er zeker geen enkele cent belastinggeld aan mag besteden.
Dat is immers geld dat van alle belastingbetalers is afgedwongen, ook van een heel aantal die helemaal niets om sport geven.

16 REACTIES

 1. Per 1 januari 2009 hebben we een Europeesche president ( waarschijnlijk nwo’er Blair ).
  Alle nationale regeringen zullen binnen 10 jaar verdwijnen.
  Nederland als souvereine staat zal voor 2020 opgeheven worden. ( is al zo, maar dan zichtbaar )

 2. Off topic test:

  Komt dit bericht door?

  Off topic commentaar: ik vrees dat je heel wat reacties gaat mislopen als je email verplicht stelt. Wordt niet getoond, nee. So what. Dat is zoiets als online bankieren. Vroeg of laat liggen de gegegvens van Rabo, ABN, … allemaal op straat. Naast de computer van Tonino.

  On topic commentaar: kunnen die Marokanen dat wel betalen als anno 2028 alle autochtonen NL/EU ontvlucht zijn?

  OS in Islamsterdam: laat me niet lachen.

  • Ik denk dat het je vrij staat om een echt of nep@email.adres in te vullen. Aan jou de keus.

   P.S. @Hub; complimenten voor de nieuwe website! Ook die edit knop is handig.

   • Dat heb ik uiteraard gedaan (en inderdaad met zo’n ostentatieve nepperd), vandaar ook mijn 1e lijntje: “Off topic test: Komt dit bericht door?”. En ja gelukkig werkte het. Anders zou dit het eind van mijn bijdragen betekend hebben en vermoedelijk van nog een aantal andere posters.

 3. Iedere verandering is geen verbetering. Het lijken hier en daar wat muizelettertjes en ik mis de duidelijke linkjes en de bleke ondergrond is alsof je in de kale ruimte schrijft. De vorige Vrijspreker vond ik toch mooier….

  De olympische spelen zouden tegen die tijd in NL misschien alleen op het water gespeeld kunnen worden…je weet maar nooit. En misschien worden de spelen in 2028 wel gespeeld ter nagedachtenis aan ter Hoeven, Balk en Bos e.v.a. Zou ik een prima zaak vinden. Wat de kosten betreft kan het zo zijn dat de spelen gratis zijn, omdat geld niet meer bestaat. Misschien bestaat zelfs het Christendom niet meer, mede doordat politiek, geloof en sport duidelijk gescheiden dient te worden van onze libertarische regering.

  • Wel handig die edit knop, maar waarom maar een paar minuten om te verbeteren of veranderen??

   • Ja, ik mis de duidelijke linkjes….maar misschien ben ik dan ook gewoon een zeiker.

   • Sommige lieden kunnen als ze een blunder begaan en daar commentaar op krijgen de verleiding niet weerstaan de originele post te editen, waarmee de becommentariërende poster ineens in de ruimte hangt.

    Vandaar een beperkte tijd om een vergeten gedachte toe te voegen (in plaats van een nieuwe post) of type- of grammaticafouten er uit te halen. Als de tijd om is staat het in steen gebeiteld…

 4. Van der Hoeven kan beter pleiten voor Griekenland als vaste locatie voor de OS. Geen boycots en politieke conflicten meer, geen miljardenverspilling bij de aanleg van stadions en olympische dorpen waarmee nooit meer iets wordt gedaan en alle sporters kunnen zich daardoor onbelast met elkaar meten.

  PS: Ziet er goed uit Hub, deze nieuwe opzet. Eventjes wennen, maar dat lukt wel.

  • “Griekenland als vaste locatie” had je meen ik al eens eerder te berde gebracht: het blijft wat mij betreft het beste idee rond die OS dat ik in lange tijd gehoord heb.

 5. Ach mijn eerste reactie was ook dat Nederland in 2028 helemaal niet meer bestaat als land.Van mij mogen ze aangezien het EUSSR subsidiegeld anders toch wel op een andere manier over de balk wordt gegooid. Zo ziet Niederrhein regio nog iets van haar centen terug.
  Voor de rest vind ik de Olympische Spelen een mooi maar wel een beetje uit zijn voegen gegroeid sportspektakel. Sport is allang niet meer het belangrijkste motivatie om de spelen binnen te halen.

  Complimenten voor de nieuwe layout trouwens!

 6. @Reactie van .M (3-06-08, 07:59)

  GEWELDIG ook de waarheid over marrokanen en Islamsterdam
  Maar OS naar nl denk dat dat wel lukt+kan
  veel plezier
  ps ik mag allochtonen niet zo

Comments are closed.