Zijn er nog mensen die de politici geloven?

En hoe zit het ook alweer met die zure regen?

De Klimatosoof publiceert over
Recordhoeveelheid ijs op Antarctica
   

Recordhoeveelheid ijs op Antarctica

Er is op het moment twee miljoen vierkante kilometer meer ijs op de Zuidpool dan gemiddeld in de afgelopen 30 jaar. Het is een bizarre constatering: in februari werd nog de noodklok geluid vanwege het afbreken van de Wilkins ijsplaat op Antarctica. Toen ging het om in totaal 414 vierkante kilometer en dat is 0,0027% van het totale oppervlak van Antarctica (totaal 15,5 miljoen vierkante kilometer). Over de enorme aanwas van ijs hoor je niets. De Zuidelijke winter is overigens nog maar net begonnen, eind september wordt de eindstand voor dit jaar bekend.

Lees hele artikel op: 
http://www.klimatosoof.nl/node/794  

14 REACTIES

 1. “Over de enorme aanwas van ijs hoor je niets.”
  Lijkt mij helemaal logisch en consistent: verhalen die goed passen in de beeldvorming ten gunste van de ‘climate change’ (voorheen bekend als global warming) worden breed uitgemeten in de bevriende media. Waarnemingen die de verhalen tegenspreken worden doodgezwegen, tot dat met het scenario klaar heeft dat de mens schuldig is aan de nieuwe ‘Global Ice Age’.

  Volgende film; Ice Age III, by Al Gore.

  • “…climate change’ (voorheen bekend als global warming) ”

   Inderdaad “climate change” is al een stap op die weg.
   Je hoeft dan niet meer zo erg de opwarming te verdedigen. Weet je wel, dat arme ijsbeertje op die schots?
   Ook kun je dan weinig brokken maken met de term, want iedereen is ervan overtuigd dat er al miljarden jaren “climate change” optreedt.

 2. The roller coster goes up an down round an round…ijs komt…ijs gaat….ijs komt….ijs gaat….en daar valt goed geld mee te verdienen….die gaat lekker zeg!

  Aan de ene kant vult de overheid en hun vriendjes met een bankenleenspelletje de kinderhandjes en aan de andere kant krijgen de kinderen weer een tik op de handen omdat ze te buitensporig leven en het milieu in de war schoppen…. De energie behoeftes stijgen en stijgen en stijgen en dat is moeilijk bij te benen, dus dan maar remmen en melken….toch mooi dat het milieu er is. Het milieu is een prostituee, wij zijn haar klanten en de overheid is de souteneur.

  http://www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw

  • En het grappige is dat men geen tegenbewijs kan leveren. De mens vervuild en wie zal kunnen aantonen dat deze vervuilingen geen invloed hebben op ons klimaat? Nooit of te nimmer kan het tegendeel worden bewezen…mits iedereen stopt met het gebruik van fossiele?brandstoffen….en dat kan lekker niet!

   Het milieu is een hoax, net als zoveel zaken in de wereld waar men geen duidelijk bewijs voor heeft……Maar waar iedereen wel braaf achteraan loopt….”ik zie spoken…u ook!?”

 3. En nog even over die zure regen. Na gedegen onderzoek door wetenschappers (ipv pseudo wetenschappers bij Greenpeace) bleek dat bomen en planten juist beter groeien bij zure regen omdat het zuur in de regen als een soort kunstmest werkt.
  Het hele verhaaltje viel dus in duigen en daar heeft men nooit een groot publiekelijk excuus voor gegeven, in plaats daarvan was het ineens oorverdovend stil rond de zure regen.
  Zelfde verhaal met die enorme lading doden bij Chernobil (in werkelijkheid waren het er 18, en dat waren allemaal mensen die terplekke aan het werk waren en directe straling kregen. Er zijn GEEN misformde kinderen geboren en zelfs de dieren die daar nu nog gewoon vrij rond lopen hebben geen miskramen/misformde jongen.

  • Daar hebben we toch allemaal een kankerverwekker voor onder de auto gekregen!

 4. Waar op de zuidpool?
  Groeit het bovenop, erbij/ernaast.
  Want wat ik hoor, is dat het op de ene plek afneemt, en op de andere plek toeneemt.
  Misschien een poolverschuiving?

 5. Op zich kan de grotere ijsafzetting worden toegeschreven aan de opwarming. Want. Hoe warmer het water hoe meer verdamping en dus hoe meer neerslag op het Antarctische ijsplateau. De vraag is uiteraard of we zo moeten zitten met de veronderstelde opwarming van de aarde. zoals je onder meer kan lezen op http://eoceen.bij.7x.nl/ was de broeikas aarde in veel opzichten een paradijs. Palmen tot in Noord Frankrijk, gematigde loofbossen op Spitsbergen. Helaas is aan de warme periode in het Eoceen een einde gekomen door een Azolla plaag.

 6. De vorige winter op het zuidelijke halfrond (juni/juli/augustus 2007) werd gekenmerkt door ongekende koudte in Australie, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Overal dus. Ik kan mij daarover alleen maar een klein bericht in NRC herinneren en uiteraard in Elsevier, waar Simon Roozendaal een roepende in de (afkoelende?) woestijn is, maar voor de rest was er in de vaderlandse media een groot zwijgen. Toen een half jaar later China gebukt ging onder een van de strengste winters sinds decennia, kon men niet meer om dat feit heen, al poogde men ook dat nog te koppelen aan de CO2-uitstoot.
  Inmiddels is bekend dat de oceanen de afgelopen zeven jaar licht zijn afgekoeld en wordt, beetje bij beetje toch ook bekend dat de gemiddelde temperatuur op aarde sinds piekjaar 1998 niet meer is gestegen. Het gaat nog even duren en sites als Vrijspreker moeten er wel continu aandacht aan blijven besteden, maar ik vermoed dat er een kentering zal plaatsvinden. In de kroeg, op het werk, op feestjes kom ik meer en meer mensen tegen die als je de naam ‘Al Gore’ noemt, beginnen te grinniken. Enfin, nog een paar gewone of zelfs kwakkelzomers in Nederland en dan zullen de ogen van velen geopend worden.
  Ook bij Groen Links zie je heel langzaam een verandering optreden. Neem wethouder Van Poelgeest die gisteren in NRC vraagtekens zette bij heel veel milieuregelgeving en de absurditeit ervan die ons niet alleen op kosten jaagt, maar zelfs de milieudoelen van GL eerder tegenwerken dan binnen bereik brengen. Er is hoop, want angst voor iets dat in de verre toekomst kan gebeuren, houd je niet jarenlang in stand. De eerste beste prijsstijgingen van voedsel en brandstof zijn een reeler probleem voor veel mensen. Als blijkt dat milieumaatregelen zorgen voor dalende welvaart en men het werkelijk merkt in de portemonnee, zal de steun voor de Gorianen als sneeuw voor de zon wegsmelten.

 7. Ik blijf erbij dat de Precessiebeweging van de aarde vermoedelijk is verschoven, hierdoor wordt het op de Noordpool warmer – 3 miloen km ijs, en op de zuidpool (welke daardoor minder zonne warmte krijgt kouder + 2 miljoen kilometer ijs

  Ook een langzame poolverschuiving is daarvan het gevolg, en daarmee raakt ook het magnetisme ontregeld, en wie weet wat voor gevolgen nog meer? De verdwenen bijen? andere dieren en vissen die van slag raken? etc.

  De wereldwijde temperatuur meting is niet gestegen sinds deze metingen worden verricht, integendeel het is zelfs 0,1 graad kouder geworden

  • De magnetische noordpool is trouwens aardig aan het verschuiven, maar de magnetische zuidpool blijft relatief rustig, zie grenswetenschap.nl

   • Je kunt er vergif op innemen dat er van overheidswege gesoepsidieerde ‘wetenschappers’ zijn die zich thans zoeken naar een verband tussen ‘climate change’, poolverschuiving en ‘de mens’.

    Uitkomst: de mens is schuldig.

   • Wat ik eerder denk, is dat een aantal “gebeurtenissen” samen gaan komen, in de komende jaren…
    De Niburianen van niburu.nl noemen dat het 2012 syndroom…

Comments are closed.