De Afghaanse president Hamid Karzai kwam even naar Nederland.
Hij sprak met wat politici in Den Haag. Hij prees de Nederlandse militairen en Nederlanders voor hun hulp en inspanningen.
En prompt kreeg hij meer hulp en meer Nederlandse militairen.


Hij waarschuwde ook nog dat Afghanistan nog wel 15 tot 20 jaar hulp kon gebruiken.
Ging toen lunchen met Beatrix en vertrok scheetsgewijs naar Parijs.
Daar is een donorconferentie waar een grote mogelijkheid is om nog meer hulp los te peuteren.

We missen alleen de grote dank aan de belastingbetalers die dit alles financieren.

8 REACTIES

 1. “We missen alleen de grote dank aan de belastingbetalers die dit alles financieren.”
  Hub, heb jij ooit al een dief/afperser/heler geweten die zijn slachtoffers bedankt?

 2. Jongens, het is toch zo logisch als een kip die eieren legt.
  Vroeger kochten we er onze drugs. Dat leverde Afganistan geld op. De boeren reden op hyn ezeltjes, de kinderen scheten op de straat. Nu hebben de westerse mogendheden in hun wijsheid besloten dat er geen drugs meer verkocht mogen worden. Dat resulteert er in dat wij simpele belastingbetalers nu die centjes moeten ophoesten. Logisch toch. En het boertje rijd op zijn ezelje, de kinderen schijten in de straat…..

 3. Hier heb ik nog wat meer info betreft deze dame Malalai Joya uit Afghanistan.

  “”Een beleid dat een bespotting van democratie is. De ‘war on terror’ is een misselijke grap en dat geldt ook voor de Amerikaanse steun aan de huidige Afghaanse regering die gedomineerd wordt door de terroristen van de Noordelijke Alliantie. De Verenigde Staten bestrijden de Taliban in de naam van de ‘war on terror’ maar ze werken samen met de Noordelijke Alliantie die net zo uit moordenaars en verkrachters bestaat. Het waren leiders van de Noordelijke Alliantie als Burhanuddin Rabbani en Abdul Rab Rasul Sayyaf die voor het eerst onderdak boden aan terroristen uit Arabische landen. Maar tegenwoordig schildert de VS hen af als voorstanders van democratie en bevrijders van Afghanistan.””

  http://www.grenzeloos.org/artikel/viewartikel.php/id/1130.html

  En dit doet me denken aan lid van PVV die zich druk maakt over de corruptie in de antillen, volgens mij kan je stellen dat Balkenende net zo corrupt is.

  Krijg zo langzamerhand respect voor de burgers daar die voor hun eigen lijfsbehoud vechten.
  NU moeten we zelf nog wakker worden, maar vermoedelijk al te laat en aangezien de berichten van de op te richten veiligheids legers voor Europa

 4. @ kopkop

  “En dit doet me denken aan lid van PVV die zich druk maakt over de corruptie in de antillen, volgens mij kan je stellen dat Balkenende net zo corrupt is.”

  Dat had je best met meer overtuigings kracht kunnen zeggen, daar er niets aan gelogen is…

  Denk zelf dat we kunnen stellen dat het zelfs een grote crimineel is…

  Anyway

  1. Catching Osama was not really the goal in Afghanistan, but building a pipeline to the rich oil reserves in the Caspian Sea basin was.

  Though Jimmy Carter’s national security advisor, Dick Cheney and Enron have all been mentioned in conjunction with this theory, the meat of the matter lies in three easily-connected dots. Beginning with a Taliban delegation’s trip to Texas to meet with Unocal officials to discuss a pipeline through Afghanistan, through a Unocal official’s testimony before Congress, (in which he says Unocal’s plans cannot go forward until a recognized government is in place in Afghanistan), this conspiracy theory concludes with president of Afghanistan and former Unocal employee Hamid Karzai’s signature on such a deal. Taking a cue from Donald Rumsfeld, who said in Oct. 2001 that he doubted the U.S. would catch Osama, people who buy into this theory could have predicted early on that bin Laden would fall through the cracks in Tora Bora.

  http://www.buzzflash.com/farrell/06/02/far06002.html

Comments are closed.