Weet u voldoende over het verdrag van Lissabon? Weet u dat het zeker qua inhoud praktisch gelijk is aan de door het volk afgekeurde EU-Grondwet?
Weet u dat de centrale dictatoriale macht van Brussel over u steeds groter wordt?
En ziet u ook hoe vandaag en morgen de Tweede Kamer de Nederlandse (en uw) soevereiniteit verkwanselt?

Een tamelijk nuchter objectief artikel over dit smerige gedoe staat in de NRC *).

Enkele citaten:

Aanstaande donderdag zal de Kamer weer ‘ja’ zeggen tegen een verdrag waarvan deskundigen beweren dat het inhoudelijk slechts weinig verschilt van de weggestemde Grondwet.

—Maar het beeld is anders, vandaar. In de woorden van premier Balkenende: „De vorm is hier inhoud.”

Hoe iemand dat kan beweren zonder te blozen, is mij een raadsel. En dat parlementariërs dat slikken, en niet gillend wegrennen of zich een scheurbuik lachen, is een nog groter raadsel.

In 2005  61,6 procent van de bevolking keerde zich tegen de Europese Grondwet.
terwijl 85 procent van de leden van de Tweede Kamer voor was.

Het grondwettelijk verdrag is over en uit”, aldus premier Balkenende toen.

Toen al wetende dat hij er wel een draai aan zou geven. En dat schijnt hem te lukken ook Het volk slaapt. Het voetballen is begonnen.

En Wouter Bos, toen voorstander van het referendum zei: „We wisten dat dit op langere termijn de enige manier was om Europa terug te geven aan de burgers” Maar nu komt het in zijn politieke toekomstbaan kennelijk beter uit om de burgers weer aan de EU te geven.

 Het kabinet gebruikte om volk (en Tweede Kamer) te lijmen “de leuze dat een nieuw Verdrag zich naar „naam, vorm en inhoud” wezenlijk moest onderscheidden van de Europese Grondwet” 
En toen werd alleen maar aan de vorm gesleuteld. Liedje en vlaggetje er uit, maar wel er aan verbonden laten.  Noem nieuwe bazen bvb niet President en Minister van Buitenlandse Zaken, maar Voorzitter en Hoge Commissaris. En iedereen slikt dat je dan kunt zeggen dat het een “heel ander” verdrag is.

 .. een vorige maand verschenen rapport van Clingendael    „de grote veranderingen waar het in de Grondwet allemaal om te doen was,[zijn] op enkele ondergeschikte veranderingen na recht overeind gebleven.”  

Het ziet er naar uit dat de stemming in Nederland niet meer te redden is

De enige hoop is nog het referendum in Ierland.  Daar is een volksraadpleging, op donderdag 12 juni. Volgens peilingen hebben de voorstanders een voorsprong. Maar bijna de helft van de kiezers weet het nog niet.

Wat kunt u, wat wilt u nog doen?
U zou de Ieren kunnen vragen om ook voor ons NEEN te stemmen.
Zie : http://www.irish-friends-vote-no-for-me.org/index.php?set_language=nl&cccpage=sign_petition

 En teken deze petitie om de EU-dictatuur, waar de burger niets te vertellen heeft, te stoppen.
14172 mensen uit 26 EU-lidstaten hebben de petitie al getekend (sinds 12 mei 2008)

—————————————————————
*)  http://www.nrc.nl/nieuwsthema/europees_verdrag/article1112390.ece/Ja%252C_nu_doen_we_wel_mee  

13 REACTIES

 1. Het artikel zegt het goed: de 2e kamer zal instemmen. Wij zijn dan provincie Nederland in de Federatie Europa.

  Nou ja, moeten we maar mee leren leven. Of ik nu door politici vanuit Den Haag wordt onderdrukt, of politici vanuit Brussel. Beide hebben weinig op met vrijheid en mensen die de eigen broek op kunnen houden. Die moeten immers goed afgeroomd worden omwille van vanalles.

  • “Of ik nu door politici vanuit Den Haag wordt onderdrukt, of politici vanuit Brussel.”
   Ja, dat klinkt in eerste instantie logisch. Weet je wel, de hond of de kat….!!

   De gedachtefout zit in het woordje OF.
   Het wordt niet “of of”, het wordt “en en”.

   En zelfs de onderdrukking vanuit dDen Haag zal erger worden. Die onderdrukkers in Den Haag kunnen zich indekken achter hun bazan in Brussel.
   Hoe vaak heb nu al niet gehoord dat iets niet mag (of moet) van Brussel?
   Dat zal alleen maar erger worden.

 2. @Armin 2008-06-03 22:29:57
  Zucht… Dat maakt nogal verschil. Nu kun je evt. binnen Europa nog uitwijken, straks dus niet meer… Je lijkt je al bij de schapen gevoegd te hebben.

  • Ga eens terug in de tijd en loop alle jaren bij langs, dan kan je misschien op één hand tellen hoe vaak de politiek heeft geluisterd naar de burger. Ach, en waarom zouden ze ook luisteren er was namelijk economische voorspoed en de burger lag te zwelgen in zijn kunstmatig verkregen geluk..gekocht op krediet. De burger was meer dan tevreden, ze konden zich allemaal een luxe woning, grote auto en meerdere vakanties permitteren en hadden allemaal een onbezorgd en feestvierend leven en de politici werden alom beloond met voldoende stemmen, maar de burger vergat dat de EU al sluipend naderbij kwam en de NL politiek heeft wijselijk nooit tekst of uitleg hoeven geven over wat de burger zou kunnen verwachten van de EU, wel veel positieve, maar weinig negatiefs. Ach, en wie was werkelijk geïnteresseerd in Brussel en wat zich daar allemaal afspeelde!? Hebben mensen zich ooit afgevraagd waar ze op stemden en welke koers de politiek ten opzichte van de EU wilde varen? Hoeveel burgers hebben op Balkenende en trawanten gestemd?? Welke partij heeft überhaupt tijdens de laatste verkiezing gewaarschuwd voor de macht van Brussel?

   Nu de EU toeslaat en men echt kan zien welke koers het gaat varen en hoe gevaarlijk dichtbij de macht van Brussel is, is het hoogst waarschijnlijk te laat! De NL burger is verraden door de politiek, maar vooral door zichzelf door in mooie en voorspoedige tijden domweg de zoete woorden van de politiek te slikken…Men kan nu hooguit nog duimen draaien en hopen dat de EU een gigantische schop krijgt, maar ik vrees als zwarte schaap dat het inderdaad te laat is… 🙁

  • Niet zozeer bij de schapen gevoegd, maar meer dat ik geen energie ga steken in een strijd die verloren is. Binnen de EU zitten ook kansen. Let wel, de EU als federatie is niet mijn ideaal, verre van, maar het vrije markt aspect heeft zijn goede kanten.

   Beter is nu de energie richten op die zaken. Hoe te voorkomen dat die donkere kanten van de EU verder zullen oprukken. De grondwet is nu gewijzigd, dat is een achterhoede gevecht.

 3. We zijn slachtoffer van een monsterlijk groot complot.
  De meeste zullen niet geloven dat dit alles vanuit de schaduw gedirigeerd wordt.
  Alle Europese leiders zijn in 1 instituut opgeleidt: klaargestoomd om de NWO agenda verder te brengen.
  http://exchanges.state.gov/education/ivp/alumni.htm

  http://zapruder.nl/portal/artikel/kampen_en_kisten_connecting_the_dots/ekudos

  Uiteindelijk zal de wereld in een paar blokken opgedeeld zijn, die door een wereldregering bestuurt zal worden. Blair wordt onze Europeesche president en Al Gore zal de 1e president van de wereld worden.

  Dan is onze nachtmerrie grotendeels voltooid en zal de hel voor de scherpen der geest beginnen.

  De FEMA kampen in Amerika zijn klaar; in het kader van project endgame. We zullen spoedig weten welke horror de NWO voor ons in petto heeft. Als het maar een pijnloos einde is.

  http://www.yayabla.nl/news/show_article.php?articleid=13124

 4. Het belangrijkste argument voor een Federale Europese Staat – die ze nergens zo noemen trouwens – is dat het oorlogen zou kunnen voorkomen. In plaats daarvan kunnen we burgeroorlogen verwachten, dat klinkt al minder erg in hun oren. Hoelang heeft een superstaat als Oostenrijk-Hongarije het volgehouden? Of de gecreerde staat Joegoslavie? Of de Sowjet-Unie? Hoe was het gesteld met de vrijheden van burgers in die staten? En hoe liep het ook alweer af met die staten? Wat gebeurt er met lidstaten die uit willen treden? Krijgen ze uiteindelijk de Tsjetjenie-behandeling?

  • En niet te vergeten dat “wij met zijn allen groot en sterk zijn” en dus willen “wij” ook onze invloed op wereld doen gelden!
   Bvb om de democratie te verkondigen.
   En alles in het belang van de wereldbevolking. Daar kan toch niemand bezwaar tegen hebben?

 5. Pas na zomer leesbare versie EU-verdrag – Hoofdinhoud
  Met dank overgenomen van Algemeen Nederlands Persbureau, gepubliceerd op 4 juni 2008, 16:01.
  Een verdrag

  DEN HAAG (ANP) – De Tweede Kamer stemt deze week over het nieuwe Europese Hervormingsverdrag. De Eerste Kamer moet dat ook nog doen. Pas daarna komt er een zogenoemde publieksvriendelijke versie van dit ingewikkelde verdrag, dan kan de bevolking het ook begrijpen.

  Deze publieksvriendelijke publicatie is vermoedelijk na de zomer klaar.

  Dat heeft staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) woensdag gezegd.Hij wacht zo lang uit respect voor de parlementariërs. Maar niet iedere parlementariër stelt dit op prijs. Zowel D66 als de SP vroeg hem of het niet eerder kon. D66-leider Alexander Pechtold verklaarde dat hij het zelf woensdagochtend lastig vond om op Arrow Rock radio bij Adam Curry uitleg te geven over het verdrag. De SP zei dat de parlementariërs zelf nog deze maand op tournee gaan om verantwoording af te leggen aan de bevolking.

  http://www.europa-nu.nl/9353000/1/j9vvhkgd0o23txp/vhvhm9jj3el1?ctx=vh6ukzb3nnt0

  Huigelaars!

Comments are closed.