Nicolas Sarkozy, het Franse opperhoofd heeft al eerder zijn plannen in die richting genoemd. Nu het Franse voorzitterschap voor de deur staat, per 1 juli, lekken er meer gegevens uit die in die richting wijzen. Maar nu nog koest zijn. Zeker tot na het referendum in Ierland, want de gedachte aan een EU-leger zou nog meer NEE-stemmers kunnen opleveren.
.

Natuurlijk is één van de redenen daarvoor om de EU meer centrale macht te geven. Een eigen sterk leger hoort bij de status van een Super Staat.
Naar buiten om zelf missies te kunnen uitvoeren, onafhankelijk van de NAVO waarin Amerika een grote stem heeft.

Als we nu zeggen, dat dat leger ook intern gebruikt kan als bvb de provincie Nederland te opstandig wordt, dan zal 90 % van de mensen wel zeggen dat dat overdreven is. Of dat inderdaad zo is, blijft de vraag

Door missies zoals naar Uruzgan onder bevoegdheid van de EU te brengen, wordt mogelijke kritiek op bvb Balkenende en trawanten veel minder mogelijk. Die kunnen dan immers hun handen in onschuld wassen, en zeggen: “Dat moest van de EU”. “ En daar hebben we toch zelf voor gekozen?”
Een ding wat zeker is, is dat het geld kost en dat het dus de belastingbetaler weer meer uren arbeid zal gaan kosten..Er zijn op dit ogenblik al 15 “rapid reaction formations” die ieder bestaan uit 1500 militairen uit verschillende landen.. Frankrijk (met steun van andere landen) wil dit aantal aanzienlijk uitbreiden.
Vooral in landen waar de ratificatie van het verraad van Lissabon nog niet er door is, wordt door politici plannen voor dit leger doodgezwegen of zelfs ontkent.

Wedden dat er wel in die richting verdere ontwikkelingen zullen volgen?

Meer in:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1024630/Brussels-consider-plans-European-army-Ireland-set-kill-EU-constitution-referendum-No-vote.html#

4 REACTIES

  • EU-belasting is vroeger al geregeld, maar de politici hebben afgesproken ook daarmee te wachten totdat iedereen zijn eigen ondergeschiktheid heeft getekend.
   Anders zouden burgers vroegtijdig wakker kunnen worden.

   • “EU-belasting is vroeger al geregeld”
    Heb je hier info over? Linkje?

 1. Komt dat EU leger straks dan ook de afvallige deelstaat Niederrein binnenvallen als Verdonk en Wilders de meerderheid krijgen bij deelstaatverkiezingen???
  Je moet tenslotte de “democatie” herstellen. Toch??

  Vragen, vragen, vragen………

Comments are closed.