AMSTERDAM – Harry Mens is mogelijk betrokken bij de vastgoedfraude.
Hij zou in 2000 ten onrechte acht ton van de hoofdverdachte in de zaak hebben ontvangen, schrijven De Telegraaf en de Volkskrant zaterdag.
Het Openbaar Ministerie laat weten niets kwijt te willen over het onderzoek.
  
Verdenkingen
De makelaar en presentator van het RTLZ-programma “Business Class” wordt volgens justitie verdacht van het sturen van een factuur, zonder dat hij daarvoor werkzaamheden verrichtte.
Hij is 19 mei verhoord door rechercheurs van de Fiod-ECD.
Advocaat Gerard Spong bevestigt de verdenking in de kranten. 

Dossier
Volgens de Volkskrant, die schrijft het strafdossier te hebben ingezien, perste hij Cees H., oud-bestuurder van het Bouwfonds, af. In het dossier zouden verklaringen staan van twee tussenpersonen die zeggen dat Mens belastend materiaal over H. had. 

Spong
Spong zegt in de Volkskrant dat Mens een factuur van 1,75 miljoen gulden (800.000 euro) stuurde omdat die een koper had aangedragen voor het bouwproject Solaris. Projectontwikkelaar Jan de V., de hoofdverdachte in de grootste fraudezaak ooit in Nederland, zou opdracht hebben gegeven om het geld over te maken.

Cees H. was destijds zijn baas bij Bouwfonds. Het geld zou afkomstig zijn uit een geheim potje dat de verdachten met geld uit het Bouwfonds aanlegden.

Mens
Volgens Mens zelf klopt er niks van de beschuldiging. Hij zegt dat in de kranten.
Jan van V. zou als directeur van Bouwfonds tussen 1998 en 2007 miljoenen euro’s in eigen zak hebben gestoken. Bouwfonds, de grootste projectontwikkelaar van Nederland, zou 85 miljoen euro zijn kwijtgeraakt aan de praktijken. 

Harry is een aparte vogel maar ik denk wel een eerlijke zakenman.
Ik ga daar gewoon van uit totdat het tegendeel echt is bewezen.
Het zijn gelekte geruchten die Mens nu zeer beschadigen.

Nu is Mens een doorn in het oog van links Nederland omdat hij zonder steun een veel bekeken onafhankelijk zaken-TV programma maakt. En hij is bepaald geen vriend van links Nederland /den Haag.

 Ingezonden door Anno Zijlstra
————————–

RED: Ook hier weer komen we op het punt van de Vrijheid van Meningsuiting.
Is dit laster? En mag dat?
Zie volgend artikel “Valt laster ook onder Vrijheid van Meningsuiting?”

8 REACTIES

 1. Erg typisch ja die frontale aanvallen op Rita en Harry Mens vanuit de linkse media.
  Daar zit een duidelijke lijn in.
  Niet dat ik Harry Mens nou zo’n sympatieke gast vind met een dito programma.
  Misschien is er ook wel wat aan de hand maar als je bij veel linkse kopstukken in de stront gaat roeren komt er een net zo grote stank naar boven.
  Selectieve opsporingsmethoden noem ik dat waarbij voor de één het “recht” moet zegenvieren en voor de andere waarborging van de privacy geldt.

 2. Mijn kinderen zitten in Noordwijk op dezelfde school als zijn jongsten en ik zie ‘m soms in zijn Bentley voorbijkomen.
  Zijn t.v.-programma heb ik jaren geleden weleens gekeken maar kan me niet boeien.

  Desondanks, hij rijdt in prachtige auto en ik heb altijd binnenpret omdat hij poep heeft aan die jaloerse kutmentaliteit in Holland.

  Living the dream.
  GO Harry

  • Voor een tijd terug zag ik Dirty Harry rijden in zijn bolide in Amsterdam…ik werd me daar toch een partij jaloers…….op de benzinepomphouder!

   Harry is niet alleen van de centen, maar ook van de Here, en dat is m.i. net zo kwaadaardig als van de centen en van de Rooien zijn. Tenminste hij promote, in zijn programma voor financiële flessentrekkers, vaak het CDA, vooral door te roepen dat meneer Mens op het CDA stemde…

   Wel raar dat sommige oplichters en blaaskaken nog steeds een (betaalde) bijdrage aan zijn programma wil leveren, want een aantal mensen die ooit een optreden hadden in zijn programma zijn daarna omgebracht.

   Dirty Harry is een zakenman puur sang, maar in vredesnaam wat moet die man met het CDA. Of is het een soort van ingebouwde beveiliging voor de zakenman die een plaat voor zijn kop heeft of over lijken gaat en verdomd goed door heeft dat het leven op aarde ooit is afgelopen en Men(s) nimmer weet wat ons daarna nog staat te wachten….. Bewijs van toegang?

   • Laat Dirk maar lekker schuiven….en Mens natuurlijk ook! Maar om kort te gaan; ‘Mens, shut up!

 3. Walter Block heeft wel logische dingen over chantage gezegd (dat de strafbaarheid van chantage onlogisch is) tenminste voor VS law

  A mag zeggen: B is een zwendelaar (roddel is niet strafbaar)
  A mag zijn mond houden over het zwendelaarschap van B (zwijgen is niet strafbar)
  B mag A geld bieden om zijn mond te houden

  A mag alleen van B geen geld vragen om zijn mond te houden, want dat is chantage

  Daarna heeft hij een interessante analyze over wat er zou gebeuren als je ook hier geen vrijwillige interacties tussen volwassenen strafbaar zou maken.
  http://mises.org/multimedia/Block/Block-01-09-2008.mp3

  -Mens mag wel zijn mond houden volgens de wet;iemand is niet verplicht kwaad te spreken over iemand anders.
  -Als de overtreder naar Mens toegaat en hem aanbiedt:8 ton als je je mond houdt, dan is
  dat ook niet strafbaar (geen chantage). Het is alleen strafbaar als het de andere kant opgaat.
  -Mens mag ook gewoon zeggen:Die en die is volgens mij een zwendelaar.

 4. Chantage is alleen mogelijk als je ‘gevangen’ zit in opgelegde moraal/ ethisch dillemma om de (complete) waarheid niet te melden.

  Een factuur maken/versturen met daarop 8,- of 800.000,- maakt geen verschil qua werk en porto, wel qua rendement op je postzegel 😉

Comments are closed.