Menigeen zal zich er wel eens over verbaasd hebben dat sommige mensen helemaal vanuit het niets een bliksemcarrière maken in de politiek. Balkenende is een fraai voorbeeld. Karzai ook. En anders wel Barak Obama.
Nu wil het geval dat Balkenende in 1985 een opleiding heeft gevolgd bij een Amerikaans instituut met de fraaie naam International Visitors Leadership Program. Hij was daar een jaargenoot van Sarkozy.

Ach, zult u zeggen, het is toch zeker zijn goed recht om in Amerika wat bij te leren?

Maar het geval wil dat maar liefst 48 staatshoofden en regeringsleiders die nu aan de macht zijn deze cursus hebben gevolgd. Dat is wel een astronomisch hoog slagingspercentage, als ik zo vrij mag zijn.
Zie deze link voor een overzicht van de luitjes die met goed gevolg een IVLP cursus hebben voltooid, en die nu premier, president of staatshoofd zijn:
http://exchanges.state.gov/education/ivp/alumni.htm

Wat zou dat voor instituut zijn, dat aan de lopende band wereldleiders uitbraakt?

En ja hoor, daar duikt zoals gebruikelijk weer de naam Rockefeller op. Nelson himself blijkt in 1940 aan de wieg van deze organisatie te hebben gestaan. En het instituut wordt, zo maak ik uit hun eigen website op, “gesubsidieerd door het Bureau of Educational and Cultural Affairs van het US State Department”. Goed idee van de Amerikaanse regering. Zo hou je internationaal nog eens een vinger in de pap.

De eigen website meldt zelfs vol trots dat het nog veel meer wereldleiders tot zijn oud-leerlingen mag rekenen:
 “Alumni of the International Visitor Leadership Program include 150 current and former chiefs of state and heads of government, more than 600 cabinet-level ministers, and thousands of prominent figures in various disciplines around the world. Among the most well known are Margaret Thatcher, F.W. De Klerk, Anwar Sadat, Indira Ghandi en Tony Blair.” Toe maar!

Als u nu nog steeds denkt dat het allemaal toeval is, dan is er volgens mij geen hoop meer voor u.
Dan gelooft u alles wat de autoriteiten u op de mouw spelden. We kunnen stemmen tot we een ons wegen; we worden ondertussen al 50 jaar geregeerd door de Council on Foreign Relations, de Trilaterale Commissie, de Bilderberg Conferentie, het US state Department en het International Visitors Leadership Program. Wat zullen ze deze week weer een reuze schik hebben met z’n allen, op de Bilderberg Conferentie in Chantilly.

PS. Ik heb nog geprobeerd om na te gaan of Job Cohen soms ook een cursus bij het IVLP heeft gevolgd, maar ik heb niks kunnen vinden omdat burgemeesters niet worden vermeld.

Toch verwed ik er een krat Jack Daniëls onder dat hij ook een oud-leerling is; het is de enige verklaring die ik kan verzinnen voor het feit dat hij aan de lopende band prijzen krijgt toegekend door landen die geen benul hebben waar Amsterdam ligt, laat staan hoe Amsterdam wordt bestuurd.

Onlangs weer de ‘prestigieuze Martin Luther King Award’ uit Amerika en het Kruis van Verdienste van de Republiek Letland, if you please.
Letland, for god’s sake! Hebben ze daar niks beters te doen dan Nederlandse burgemeesters bekronen waar ze nog nooit van hebben gehoord? Nederland peinst er niet over om pakweg burgemeesters in Albanië of Georgië met eerbewijzen te overladen, en terecht. Wat weten wij van de gemeentepolitiek in Tirana en Tbilisi? Niks, en het interesseert ons ook geen ene mallemoer.

Ik voorspel bij deze dat Job Cohen, voor hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, nog een torenhoge functie krijgt bij de VN, de NAVO, de Wereldbank of de EU. Als hij al niet, tegen alle desastreuze PvdA peilingen in, toch nog eindigt als premier van Nederland.

Als ik ongelijk krijg, ga ik in het stof. Dat beloof ik plechtig. 
———-
Ingezonden door Pamela Hemelrijk

32 REACTIES

 1. Pamela ,hoe zit het eigenlijk met het N.Y torens complot nou de bedenker bekend is ,en om de doodstraf vraagt om z,n beloning [70 maagden ] op te halen ?
  Anders vind ik al je artikelen zeer leesbaar en to the point .
  En wacht op jouw uitleg van wat er nou eigenlijk in dat Euro verdrag staat.
  Want zover ik het begrijpt ,is dat de bedenkers zelf het niet meer kunnen uitleggen .

  • “Want zover ik het begrijpt ,is dat de bedenkers zelf het niet meer kunnen uitleggen ”

   Is dat al niet reden genoeg om er falikant tegen te zijn?
   Als je verder onder TOPIC op de voorpagina klikt, krijg je een hele reeks meer redenen om ALLES te doen om van die EU af te komen en zeker nu niet dat verraad van Lissabon te tekenen.

   BTW, valt je ook op dat er nergens in de media iets gezegd wordt over die goedkeuring van de tweede kamer politici?
   Wel heel uitgebreid dat de voetballers in het vliegtuig gestapt zijn! En er weer uit!

 2. Hm, denk dat ik die cursus ook eens ga doen, lijkt me best een leuk baantje, wereldleider. En daarna kun je lekker gaan graaien bij de grote bedrijven.

 3. die Pamela maakt zich werkelijk overal druk over, dat lijkt me niets een cursus, ik weet niet eens wat dat precies is, sterker, ik wil het niet weten ook

  • dus je beweert niet dat het niet waar is, maar dat het te onbelangrijk is om je druk over te maken.

 4. Pamela maakt zich inderdaad druk over van alles, maar ze doet niets om het tij te keren behalve mekkeren. Blijkbaar verwacht ze dat, als ze maar genoeg klaagt op allerlei websites, dat anderen dan de problemen gaan oplossen. Eigenlijk draagt ze nergens aan bij, want bij Vrijspreker, MeerVrijheid, enzovoort preekt ze slechts voor eigen parochie. Ze wil slechts populair zijn in dat kleine groepje vrijdenkers in Nederland, risico’s neemt ze niet. Erg makkelijk is het wat ze doet; en maar klagen over van alles. We weten toch allemaal al lang dat er allerlei problemen zijn? Dat is toch geen nieuws meer? En als haar dan wordt gevraagd of ze met de PNVD wil meedoen dan gaat het partijprogramma van die partij haar “niet ver genoeg”. Dus dat het eventueel in de goede richting is, dat is blijkbaar niet genoeg voor haar, maar een eigen partij is ze ook nog niet gestart. Ze leeft in de virtuele wereld, terwijl de beslissingen over de burgers in de echte wereld worden genomen. Al die Pamela-types houden elkaar bezig op die liberale/libertaire forums en Balkenende & co vinden dat prima.

  • Niet zo mekkeren De Jonge. Hemelrijk informeert zich beter dan de geniddelde fulmineerder hier.

  • Waarom zou je een politieke partij moeten oprichten om iets te veranderen ?
   Moet je om religie te bestrijden eerst imam of paus worden ?
   De hele ellende komt voort uit het feit dat mensen rare gedachtenkronkels hebben, daar moet je aan zagen. Er is nog nooit een wapenfeit neergezet door een politieke partij die voor vrijheid zegt te gaan. Waarom zou een rationeel mens daar energie insteken ? De libertaire partij in de VS is zelf overgenomen door niet libertariers. Lekker boel als je daar je energie aan verspild hebt.

  • Hear hear, kleuterneuker norbert de jonge heeft (zoals martijn al eerder deed) een nieuw “podium” ontdekt om te kunnen raaskallen over kleuter seks, dit bij gebrek aan belangstelling op hun eigen -blog-. Vreemd nietwaar?

   How lo can you go.

   • jetze, door mij “kleuterneuker” te noemen polariseer je slechts. Mijn bijdragen op Vrijspreker passen niet onder de noemer “raaskallen over kleuter seks”; het onderwerp sneed ik geen enkele keer aan. Het op anderen projecteren van je eigen frustraties is niet constructief en dat is waar je nu mee bezig bent.

    pcrs, nergens schrijf ik dat veranderingen slechts tot stand komen via politieke partijen. Je weet best dat er wel wapenfeiten te noemen zijn van partijen die voor vrijheid zeiden te gaan (voorbeeld: “wat is bereikt”; d66.nl). Dat de libertarische partij in de VS is overgenomen door ‘niet-libertariërs’ komt omdat het gros van de politici zich niet meer uitspreekt over taboe-onderwerpen. Als er niemand is die controversiële zaken verdedigt, dan is een partij slechts op papier liberaal/libertair en blijven er slechts mensen over die zich scharen achter het handje vol onderwerpen dat wel bespreekbaar blijft. Dat zijn de financiële kwesties, als het om de libertarische partij gaat. Dat is in Nederland net zo. Toine hoor je ook amper ergens anders over. Dat onderwerp past goed bij zijn bedrijfje; het bespreekbaar pogen te maken van andere zaken ziet hij als een bedrijfsrisico.

    Maar goed, dit was het laatste commentaar van mij op deze website. Inderdaad heb ik belangrijkere zaken te doen dan in de virtuele wereld van me laten horen. Er zijn zinvollere bezigheden.

   • Sorry Bud, dat wist ik niet.

    Bedoelde het als -hoor hem nu eens roeptoeteren-.

 5. Zo lang men zondebokken heeft kunnen ze het fascisme invoeren c.q. uitbreiden. En sport. Hoe minder groot de oranjegekte hoe vrijer ons land zal zijn. Vandaar dat seksuele minderheden, zoals homo’s bijvoorbeeld, niet zo’n fan zijn van voetbal. Ze houden eerder van camp zoals het Songfestival omdat dat de bestaande verstikkende normen belachelijk maakt en dus bevrijdend werkt. Idem voor overdreven camp bij gay parades. Fascisten haten hierom zulke parades.

  • Hoe kom je erbij dat homo’s niet zo’n fan zijn van voetbal?
   Een fors vooroordeel, lijkt me.

   Nu wordt vast gedacht ( en zo ontstaan vooroordelen) dat auteur dezes homosexueel is of minstens tot een sexuele minderheid behoort..en bezeten is van voetbal. ( zoals de lesbiennes in mijn omgeving..)

   Haha..niks daarvan. Ik haat voetbal en ik haat vooroordelen.

  • Je klinkt zelf als een fascist! ALLE homo’s houden van het songfestival en van de gay parade omdat het de huidige maatschappelijke normen ondermijnt? Mussolini had niet met een betere, paranoïde analyse kunnen komen. Ben jij de slimste van de kleuterneukers?

 6. Pamela heeft gelijk. Ook in mijn eigen kenissen kring ervaar ik dat steeds meer (als volstrekt nuchter bekend staande) mensen, en zelfs vooral in ‘de hogere’ lagen, steeds meer vragen gaan stellen omtrent de zaken die geschieden zoals ze geschieden. En ja, de gedachte dat er veel meer (zo niet alles) wordt gestuurd door tot nog toe ‘onbekende’ krachten op wereldniveau vat dientengevolge steeds meer post, en bovendien onder steeds bredere lagen van de bevolking. En je kunt het draaien en keren zo je wilt: indien het eens onweerlegbaar bewezen zal zijn, dan zal de wereld branden. Letterlijk. Deze wereld wordt met elke nieuwe dag een gevaarlijker ‘place to be’. Minder vrijheid, meer dwang. Liever de klap daarom vandaag dan morgen. En bijzonder goed dat er nog vrije geesten als Pamela op het internet -en andere plaatsen- een stem hebben. Want zodra deze stemmen verstommen, en of ze nu gelijk hebben of niet, dan zal deze wereldbol pas echt een plek zijn waar geen ouder nog een kind op wil zetten!

  Ander complot:

  Auto, file, fabeltje & overheid.

  • Als de ‘Openbaringen van Johannes’ het toneel van de eindtijd heeft voorzegd, betekent dit dat het einde vaststaat.
   Dat er een wereldleider zal komen, achter wie men in blinde verrukking aanloopt, wegens zijn magische krachten.
   En dat het een zeer slechte tijd zal zijn voor allen die geloven in de enige en echte Christus, die wordt geopenbaard in het Nieuwe Testament.
   Let wel: Christenen hebben er allerminst belang bij deze profetie-en te doen uitkomen, aangezien zij zelf het slachtoffer zullen zijn.
   Aanmerkingen als dat het hier zou gaan om een ‘self-fullfiling prophecy’, slaan dus de plank mis.

   • Vuur, ja.
    Maar niemand is geholpen bij dat eenvoudige nieuws.
    Welke intenties zijn er? Waartoe geschiedt het?
    Hoe kan men gered worden?
    Dat zijn de vragen van wezensbelang.

 7. Ik vind het best wel leuk uitgezocht allemaal.

  Als je de Zeitgeist film bekijkt, zie je ook dat de Rockefellers en de Morgans aan de voeten van het emperium staan.

  Dus als er dan een “cursus”wereldleider is ergens in Amerika waar dan ook daadwerkelijk de meerderheid is opgeleid uit de koker van Rockefeller?
  Frappant !!!

  • Balkenende zal zich zeer geprivilegeerd voelen, een uitnodiging van die club te ontvangen.
   Zo werkt dat in kringen waarin men zich begeeft.
   Maar, als het goed is, bijt de Tweede Kamer zich volledig in zijn broekspijpen vast, om hem nader aan de tand te voelen.
   Bilderberg heeft niet de ultieme beslissingsbevoegdheid.
   Pratende regeringsleiders zijn, wat mij betreft, te verkiezen boven leiders die zich in ivoren torens bevinden, en elkaar vanuit daar beschieten, zonder te weten wie zij eigenlijk beschieten.

 8. Toch vraag ik me af of die Amerikaanse cursus van 14 of 21 dagen een complot-theorie rechtvaardigd.
  De mensen (jaarlijks 5000) die worden uitgenodigd voor de cursus zijn om te beginnen niet de domste/ minst ambitieuze eikels van de klas.

  M.i., Gewoon een paar weken ins/outs hoe het Amerikaanse systeem werkt. En slimme jongens en meisjes begrijpen dat het gewoon beter is om vriendjes te zijn/blijven met de jongen met de snelste en hardste vuisten. … En als retour worden ze waarschijlijk her en der geholpen met je marketing als politiek ZZP-ert. Daar zijn ze Amerikanen immers ook gekneist in.
  Simpel.

  Gewiel en gediel? Tuurlijk.
  Maar of ene Pamela of Bep in Hollanda zit te klooien op internet zal totaal niet boeien… als de belastingcentjes maar worden afgegeven…..

  • Inderdaad!

   Als het belastingvee zich verder maar koest houdt, kan het geruisloos onder een wereldregering gebracht worden.

   Van stadsstaat naar provincie naar Nederland naar Europa en de laatste stap komt naderbij: de wereldregering.
   De financiering van dit monster komt uit de opbrengsten van de klimaathoax. Gisteren werd een getal van 45 biljoen dollar genoemd. Daar kun je heel wat mee doen.

  • Werd McCain (of voor mijn part, de libertarier Ron Paul) ook uitgenodigd?
   Die vraag is belangrijker dan de constatering dat Obama werd uitgenodigd.

   • Ron Paul is nimmer bij een Bilderberg of AIPAC conferentie uitgenodigd.
    McCain is al jaren een exponent van de CFR ( net als Obama en Hillary )

  • Medestanders vinden voor de ‘vrijheid’ om het kind van de buren te verkrachten.

   En dan nog verbaasd zijn dat mevrouw Hemelrijk daar niet aan mee wil doen. :-S

Comments are closed.