Barst die oorlog nog los voordat George Bush President-af is?

En zal Nederland er dan door de EU automatisch in worden betrokken?

 Een aantal commentatoren denkt wel dat dit gaat gebeuren.
  

 Het valt niet mee om voor dit probleem een goede nuchtere analyse te maken en er een juist oordeel over te vormen.
De president van Iran, Ahmedinejad, heeft zodanige oorlogszuchtige uitspraken, dat er een dreiging uitkomt waar je bang van wordt. In allerlei toonaarden verklaart hij dat Israel vernietigd en van de kaart geveegd moet worden. Hij lijkt dan wel waanzinnig en gevaarlijk.

Echt een uitnodiging om toch maar te voorkomen dat deze man de beschikking krijgt over atoombommen. Hoe dan ook! 

Aan de andere kant weten we echter ook dat de voorlichting die we krijgen vanuit de politiek niet betrouwbaar is. De oorlog tegen Irak is immers ook begonnen op basis van onjuiste verklaringen.

En zelfs nu weigert Jan Peter Balkenende om daar een echt onderzoek naar te doen. En ook Wouter Bos en zijn partij breken hun belofte aan hun kiezers dat dat onderzoek er wel zou komen.

 Hoe moet je dan tot een objectief oordeel komen?

Zie onder andere ook:
De Volkskrant: http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1031803.ece/Nieuwe_sancties_tegen_Iran 
en
http://apnews.myway.com/article/20080614/D919UR6G1.html

http://www.prisonplanet.com/articles/june2008/061008_iran_threatened.htm 

http://news.yahoo.com/s/nm/20080610/ts_nm/iran_israel_dc  

http://newiranpolicy.org/    

31 REACTIES

 1. Het grote probleem ligt ook nog eens in de taal. Volgens sommige bronnen is de taal van Ahmenooitnietnat een stuk minder oorlogszuchtig dan we denken, want wie controleert de vertalers?

  Bovendien, Ahmenooitnietnat is een politicus, die preekt natuurlijk vaak voor eigen parochie, en voor eigen stemvolk. Iraniërs willen waarschijnlijk graag oorlogszuchtige taal horen. Zo’n president geeft ze dat, en weet ook wel dat hij onzin staat te vertellen, onzin die vervolgens geknipt en geplakt en wat overdreven vertaald via CNN de stelling ‘bewijst’ dat hij een gevaarlijke gek is. Wat in mijn ogen, voor een politicus, nog wel meevalt.

  • Wij Vlamingen hebben een leuker naamgrapje voor Ahdmadinejad: Ah ma dien is zat! (ach maar die is zat)

 2. Ik schat de kans op een inval op groter dan 50%.
  En ook nu heb ik net zoals bij de inval in Irak meer het gevoel dat het gaat om imperialistische agressie vanuit het westen dan dat er een reeële dreiging voor het voortbestaan van Israel is.
  De koude oorlog met al haar afschrikwekkend oorlogstuig heeft haar nut toch ook bewezen??
  Waarom zou Ahmedinejad ook maar een poging tot vernietiging van Israel wagen als er vanuit het westen een duidelijke boodschap komt dat het doodvonnis betekent van ELKE iranier daarmee getekent wordt. Duidelijke grenzen stellen en elke agressie met het tienvoudige beantwoorden. Bij agressie gewoon ALLES platgooien in Iran.
  Het zal echter wel weer over de levensader van de huidige economieën gaan; olie.

 3. Het maakt helemaal niet uit of er oorlog komt in Iran. Eigenlijk kan men zich beter afvragen wie er oorlog voeren, de locatie en tegen wie, maakt niet zo heel veel uit. Maar dat er oorlog komt staat bijna wel vast. De vraag is inderdaad; waar, wanneer en hoe groot.

  De gelovigen die weten het misschien wel…. http://www.bijbelstudies.info/ster.htm

 4. de kans is groot da hij het spelletje meespeelt of gedwongen wordt daartoe door de machten achter de schermen, dat is m.i. met Sadam ook zo gegaan. Als de belangen maar groot genoeg zijn, is men tot alles in staat, je moet het alleen nog in een min of meer acceptabele vorm gieten: nijneleven, weppons of mesdistruksjon, see exis of ievil, tewwowims, kortom alle tot vervelens toe herhaalde woordjes om het publiek te beïnvloeden van onze zogenaamde gekozen bovengestelden.

 5. Mja jongens, zal wel aan mij liggen, maar ik vind het prima dat dit soort schurkenstaten kortgeknipt wordt gehouden.
  Beter nog is om onafhankelijk van hun olie te worden – dat begin ik hoe langer hoe meer om geopolitieke redenen erg belangrijk te vinden – vooral nadat ik enkele weken een reportage zag over hoe rijk die landen wel aan het worden zijn en vooral wat ze met hun geld doen: pronksteden bouwen (niks mis mee) en de Islam uitdragen over de wereld (alles mis mee)

  • Wij leven ook in een schurkenstaat…net als Amerikanen in een schurkenstaat leven.

   • Voor iet of wat anarcho kapitalist is “schurkenstaat” een pleonasme.

   • Inderdaad, maar soms willen mensen het gewoon niet weten…het leek me niet verkeerd het nog een keer duidelijk te vermelden. Als ik een schurkenstaat in mijn verbeelding visualiseer dan krijg is toch echt Balk en Bush te zien die met de vingers op elkaar wijzen. Natuurlijk moet ik bij Balk niet overdrijven, want zo belangrijk is deze marionet nou ik weer niet…na zijn aftreden zal hooguit zijn stank blijven hangen….Welke schurken zullen we na deze schurken weer krijgen? Dat vind ik ook wel een interessante vraag…

    Bijvoorbeeld, Blair ziet men toch ook al lang niet meer als schurk…de schurken worden bij het verlaten van de politieke arena niet meer dan pitbulls zonder tanden, nou ja, pitbull…Balk zal eerder een gereformeerd kuttenlikkertje zijn.

   • Hallo eikel,wat is PLEONASME ,ik heb geen zin om het op te zoeken deze overdreven onzin.Je bent vast heel erg slim.

   • Valt niet mee he, zo’n moeilijk woord? Ik ken er van de LOM school die dat nog snappen. Dus D.A.F.S., trollemans.

   • Hoi IIS,
    …net zoals Nederlanders die in een schurkenstaat leven, of Noord Koreanen die in een schurkenstaat wonen, of Engelsen die in een schurkenstaat wonen, Belgen? Chinezen? enz.
    Je snapt hem wel, he?
    Telkens weer die Amerikanen voor jou.
    Ik woon liever 100.000 keer liever in de VS dan in Iran…of Nederland.

    Ik hou erg veel van muziek en lezen en laat dat nu net verboden zijn in Iran?

  • “…….en de Islam uitdragen over de wereld (alles mis mee)”
   Liggen die gevaren daarvoor niet meer bij “onze eigen politici ” dan bij Ahmadinejad en consorten?

 6. Butt: “Wij Vlamingen hebben een leuker naamgrapje voor Ahdmadinejad: Ah ma dien is zat! (ach maar die is zat)”

  Ach verhip, Butt is een vlaamse allochtoon… dat verandert de zaak, daar laat je je natuurlijk niet door verjagen…

  “Mja jongens, zal wel aan mij liggen, maar ik vind het prima dat dit soort schurkenstaten kortgeknipt wordt gehouden.”

  Butt zijn vlaamse plassertje wordt een beetje minder slap dan gewoonlijk bij de aanblik van het onnoemlijke leed dat ten hemel schreit uit gebombardeerde iraanse steden… Butt zit met een kratje stella pils tot diep in de nacht naar CNN te kijken in zijn eenvoudige middenklasse woning in die trieste lintbebouwings-ellende uit het meest profielloze europese land: Belgie…

  Holy cow !! schreeuwt genocide-Butt bij elke inslag van een ZOG-kruisraket en trekt nog een flesje open.

  Sadistische low-lifes als Butt hebben ooit die texaanse proleet horen zeggen, of liever van een blaadje horen voorlezen, dat zijn uhhh… ‘noorse’ adviseurs hem in de kluifjes hebben gedrukt, dat Iran tot de ‘As-van-het-kwaad’ behoort.

  Iran, heeft als een van de weinige landen, al in geen eeuwigheid meer een ander land aangevallen, iets wat je van die amerikaanse moordenaarsbende niet kan beweren. Alleen al die oorlog van Saddam tegen Iran werd volledig ondersteund door die hypocriete Amerikanen, die het niet konden verkroppen dat de amerikaanse zetbaas de Sjah door een echte volksrevolutie opzij werd geschoven. Wie denk jij dat jij bent, Butthead, dat jij mag beslissen over hoe die moslims wensen te leven?

  De iraanse president, de politicus waarvoor ik het meeste respect heb (na Putin), heeft nooit gezegd dat hij Israel wil vernietigen. Dat zijn weer van die talmudisch geinspireerde amerikaanse leugens. A. heeft letterlijk gezegd dat ‘het israelische regime dient te verdwijnen van de page of time’, in dezelfde zin als dat het sovjet-regime, godzijdank, verdween uit de geschiedenis. Het enige wat hij wil is dat deze zionistische landroof ongedaan wordt gemaakt en wordt ingewisseld voor iets anders, bv. een 2-staten-oplossing. Een uiterst redelijk standpunt.

  Het meest waarschijnlijke scenario wat de Amerikanen te wachten staat wordt overtuigend beschreven door William Lind (pas op Butt, Bill is veel minder PC, en dus moediger, dan jij): http://www.lewrockwell.com/lind/lind137.html

  De kern: de Amerikanen, met hun veel te kwetsbare lange aanvoerlijnen, krijgen voor de zoveelste keer de klop van een een derde wereldlland, en met hun dikke aarsen hangend aan een helikopter zullen ze proberen een goed heenkomen te zoeken. Waarna er interne amerikaanse ‘zuiveringen’ zullen komen, waardoor Ron Paul alsnog aan de macht komt, Jeltzin-style.

  Dat pas, zal voor mij een echte reden zijn om een Grolsch open te trekken. Holy cow!

  • Ik geloof dat je nogal boos bent, maar ik vind het wel heel flauw om dan meteen België maar een land te gaan noemen. Onder de gordel!

  • Verdiep je eens in de ‘rechtspraak’ in Khomeinistisch Iran.
   Tieners die de doodstraf krijgen, en worden ‘berecht’ door de aanklagers.
   En nu Bud Butt wordt genoemd door deze Zakheim, begin ik te vermoeden dat hij eerder orakelde onder de naam Dr. Von Doom, die ook dergelijke neigingen (en opvattingen) had.
   Want deze Zakh. speelt de moreel verontwaardigde, hoewel hij maar wat graag de ondergang van zowel Amerika als Israel zou willen meemaken.
   Zei hij zelf al eens: hij rook bloed, en het maakte hem gelukkig.
   Beloofde tevens deze arena te verlaten: helaas, zijn eigen beloften maakt hij al niet waar.

   • Want dit is zeker: hij gebruikte in korte tijd al 3 pseudo’s: Zakheim, Dirk en Ron Paul Fan. Waarom daarvoor dan niet ook nog een paar andere?
    Zijn eigen gewoonte dicht hij overigens ook Beek toe, die hij verwijt tegelijk onder de naam Beek en Jetze te reageren. Een volledig onterecht verwijt, maar de man ‘houdt vol’. Blind als hij is. Immers, anti-semitisme leidt altijd tot geestelijke blindheid. Of andersom.
    Het loopt altijd slecht af met de (schijnbaar magnifieke) ‘Hamans’.

  • Grolsch? Hiermee geef je aan echt geen smaak te hebben? Boerenzeik.
   xxx

 7. “hahaha eentje in zijn gat gebeten en in wraakzucht ontstoken.
  wat zielig.”

  Nog iets inhoudelijks in te brengen, vlaamse genocide-Harry? Jij hebt je natuurlijk wel laten kennen, niet waar…

 8. 1
  Q Barst die oorlog nog los voordat George Bush President-af is?
  A Maakt niet uit, volgende (bush-pop) staat al klaar

  2
  Q Zal Nederland er dan door de EU automatisch in worden betrokken?
  A Ja zeker, gewoon omdat het kan. Mag ook daar het geen christenhonden zijn…

 9. “Want dit is zeker: hij gebruikte in korte tijd al 3 pseudo’s: Zakheim, Dirk en Ron Paul Fan. Waarom daarvoor dan niet ook nog een paar andere?”

  Het is voor jouw kennelijk te moeilijk om te begrijpen dat een nick slechts een labeltje is. Wat onmiskenbaar is, is de consistentie van iemands ideeenwereld, die nog moeilijker te vervalsen is dan een handtekening. Als er nog meer nicks waren voor dezelfde persoon, dan valt dat onmiddelijk op. Zelfs voor een mittlere Intelligenz zoals jij.

  Volgens mij heeft D. Zakheim, Dirk Z. of RPF nog nooit ontkend (of bevestigd) dat de een de ander wel/niet is. Dat kun je van jou en Jetze niet zeggen. Hoe zei Schopenhauer het ook al weer? The jews are the grandmasters of the lie (hij sprak vloeiend engels, zoals je ziet)

  “Het loopt altijd slecht af met de (schijnbaar magnifieke) ‘Hamans’.”

  Beek kent de geschiedenis slecht. Dankzij Edward 1 was Engeland voor eeuwen van die woekeraars verlost.

  Ferdinand en Isabella hetzelfde laken een pak. Nadat de moslims in 1492 uit Spanje waren getrapt, werden in 1 moeite door die moslim-enablers (de joden) er eveneens uit gebonjourd (De Cohennen van deze wereld zijn nu wederom de enablers van de moslims, net zoals ze dat waren bij de val van Constantinopel en bij de verovering van Spanje door de moslims. Maar wel nobelprijzen, he Butt? Dat dan weer wel en dat vergoed veel. Toch?). De opmars van Spanje als christelijke wereldmacht kon beginnen. De pest werd verplaatst naar het tolerante (kots) Nederland en dankzij Cromwell en Willem-III naar Engeland, waar ze sindsdien onafgebroken de baas zijn en nu tamelijk succesvol zijn in het multicultureel vermoorden van dat land. Maar goed, het zijn slechts Engelsen (‘latino-germans’), dus het verlies is beperkt. Who cares.

  Itt tot die aziatische mud Hamann zijn Edward, Ferdinand en Isabel allen gestorven met hun oren aan hun hoofd. In hun bed. Dus vriend Beek met zijn tamelijk ‘ueberschaubare Bildung’ zit er dus weer helemaal naast.

  Dezer dagen heeft Putin die afgrijselijk aasgieren van een ‘oligarchen’ daar gezet waar ze thuis horen: in de petoet. De rest van het geboefte is opgefladderd naar Israel of
  die andere zio-enclave: Engeland. Ik twijfel er niet aan dat de europese wereld daardoor wederom gaat opstaan, waarschijnlijk rondom een herboren Rusland, dat alle troefkaarten in handen heeft. De grote nachtmerrie van ZOG: http://theoccidentalquarterly.com/archives/vol4no4/mo-boreas.html

  De multiculturele moord op het Westen, van A to Z gepland door de you-know-who, zal eindigen met het uit elkaar spatten van de laatste europese kolonie: de USA. Dat moment is niet ver meer weg. Het scenario zal ongeveer als volgt verlopen: http://www.conspiracypenpal.com/columns/balkan.htm

  Een en ander zal leiden tot een hergroepering van de (al dan niet amerikaanse) Europeanen in ‘Euro-Siberie’ (‘Boreas’).

  De komende Nieuwe NWO zal bestaan uit een bipolaire wereld van Boreas/Euro-Siberie en China.

  Zo zal Israel ook eindigen, als een joodse enclave in upstate New York (daar waar ACP en Jetze nu reeds wonen; scheelt ons weer transportkosten).

  Nog vragen, Beek?

 10. http://www.lewrockwell.com/margolis/margolis115.html

  New War Brewing: US, Israel Take Dangerous Steps

  U.S. intelligence has concluded that Iran is not working on nuclear weapons. But the Bush administration and Israel, recently joined by France (gut, zou dat iets te maken hebben met de verkiezingen van die nieuwe [kuch] “franse” president Sarkozy), are issuing increasingly loud threats of military action to frighten Iran into halting its nuclear enrichment program.

  Other Pentagon and CIA sources say a U.S. attack on Iran is imminent, with or without Israel. The Bush administration is even considering using small tactical nuclear weapons against deeply buried Iranian targets.

  Senior American officers Admiral William Fallon and Air Force Chief Michael Mosley recently were fired for opposing war against Iran.

  According to Israel’s media, President Bush even told Israel’s Prime Minister Ehud Olmert that he could not trust America’s intelligence community and preferred to rely on Israeli intelligence.

  GATVER.

  • Zo’n filmpje zegt helemaal niets. Bewegend doelwit moeilijker te raken dan stilstaand. Dat is alles. ‘Lekker volk’, zegt de zakh. dan. Conclusie die helemaal nergens op slaat. Zoals zo vaak.

 11. De forum-rabbi beweert: “Zo’n filmpje zegt helemaal niets. Bewegend doelwit moeilijker te raken dan stilstaand. Dat is alles.”

  Geraaskal.

  Het filmpje toont overduidelijk aan dat die Amerikanen niet beter zijn dan voetbal-hooligans en simpelweg tegen personenwagens aan gaan rammen als die niet snel genoeg uit de weg gaan.

Comments are closed.