Na Nederland en Frankrijk heeft nu ook het Ierse volk duidelijk NEEN gestemd.
Hieruit blijkt weer dat als het volk mag kiezen, dat dan de politici in hun hemd staan.
Maar ook dat die politici ondanks dat toch weer doorgaan met het bedriegen van het volk en hun eigen zin weten door te drijven
.
 
Het inzicht van “het volk” blijkt uit de referenda over de EU. Daar wordt gestemd over een bepaald punt: ja of nee! In tegenstelling tot de vage parlementsverkiezingen waar een kiezer de beslissingen over leven en eigendom in handen legt van een politicus. En die blijkt dan meestal toch allerlei andere dingen dan bedoeld te gaan doen.
Het is goed het verschil tussen beide soorten van kiezen duidelijk te zien.

 Typisch is dat je nu al polls ziet verschijnen met de vraag of het publiek wel of niet voldoende kennis heeft over het verdrag van Lissabon.!! Of is dat te achterdochtig?

We hebben op de Vrijspreker al maandenlang aangetoond dat zelfs de politici niet weten wat er precies in staat. Het antwoord is duidelijk dat ook het publiek te weinig kennis heeft.
Dit is een terechte reden om NEEN te stemmen. Maar nu is het gevaar levensgroot dat het wordt omgedraaid, en het volk de NEEN stem wordt verweten omdat ze er te weinig van af wisten. Ben benieuwd.

 Wat nu?

Uit het artikel van gisteren *) is te concluderen dat de Nederlandse (net als andere)  politici alles zullen doen om toch hun zin te krijgen.

Alleen Harry van Bommel is een uitzondering: Bij een Ierse afwijzing moet het ratificatieproces in Nederland volgens de SP’er direct worden gestopt. ‘Een Iers nee zou betekenen dat het verdrag zo dood als een pier is’, vindt Van Bommel.

Het zal bekend zijn dat de Vrijspreker zeker tegen de politiek van de SP is. Maar op dit punt hebben ze, (Harry) zeker gelijk.
Inderdaad zou de Eerste Kamer, nu het nog kan, de hele ratificatie moeten stilleggen en terugdraaien. Die kunnen nu laten zien dat ze recht van bestaan hebben en niet alles van de Tweede Kamer zoetjes accepteren en opvolgen. Doen ze dat niet, dan bewijzen ze dat ze maar slapjanussen zijn.

Harry van Bommel verdient op dit punt onze steun.

 Wie weet hoe we dat, of andere acties, kunnen doen?
Wel uiteraard zonder daarmee het verfoeilijke socialisme te steunen.
Graag ideeën want deze kans moet niet gemist worden

 De groep “Ander Europa” heeft ondertussen al een petitie aan de Eerste Kamer op de site staan die oproept om het verdrag van Lissabon NIET goed te keuren:

 Het kan alleen maar helpen als zoveel mogelijk mensen mee tekenen.
Dus, waarom zou je niet even tekenen?

 In Nederland is het Verdrag inmiddels door de Tweede Kamer goedgekeurd.

De Eerste Kamer moet zich er nog over uitspreken.
Door de Ierse afwijzing is de politieke situatie rond het Verdrag veranderd. Een goedkeuring door de senaat van dit Verdrag heeft slechts symbolische betekenis, zolang het niet duidelijk is wat de precieze conclusie is die uit het Ierse NEE wordt getrokken. Het nu goedkeuren van het verdrag is een verkeerd signaal. Het kan de indruk wekken dat de democratische uitspraak van de Ierse kiezer niet wordt geaccepteerd.

Daarom roepen wij de senaat op om niet te stemmen over het verdrag van Lissabon.

Het Comité heeft op haar website
 
http://www.andereuropa.nl
een petitie geplaatst
waarin de senaat wordt opgeroepen van stemming af te zien. De petitie zal voor de behandeling van de goedkeuringswet aan de Eerste Kamer worden aangeboden

22 REACTIES

 1. Ik vind de piste van hoogverraad voor de politici die geratificeerd hebben zonder de bevolking te raadplegen, het interessantst.
  Laat de barbertjes hangen!

 2. In tegenstelling tot ’t Nederlandse referendum is ’t Ierse referendum bindend. Mocht de Ierse regering besluiten de referendum uitslag te negeren en de EU Grondwet toch te ratificeren dan gaan ze direct in tegen de Ierse grondwet en kunnen ze een rechtzaak verwachten die ze onmogelijk kunnen winnen!

  • Dat meen ik ook. Ik vraag me dan ook af, in welk een mentale staat dhr. Bakellende verkeert. Waarschijnlijk eentje van diepe ontreddering, bwahaha.. 🙂

 3. Voorlopig is het een goed gevoel dat je beroeps oplichters af ziet gaan. Maar denk niet dat ze in het Brusselse Kremlin er niets op vinden. Nederland moet zich maar eens sterk gaan maken om die hele dievenbende de rug toe te keren en snel.

  We willen zelf bepalen wie hier wel en niet binnen mag, wie hier wel en wie geen uitkering mogen komen opeisen en het land niet alleen een grote lasten- kostenpost zijn, maar ook nog eens lieden die het op onze vrijheid gemunt hebben.

  Weg ermee!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Wannes

 4. Prachtig resultaat, dank aan de Ieren!

  Elke (zeldzame) keer dat de burger de kans krijgt zich uit te spreken over de laatste plannetjes van de politici, worden die politici prompt afgestraft. Het lijkt me geen slecht idee dat die beroepsoplichters zich eens gaan afvragen of ze nog langer moeten doorgaan om hun eigen fysieke veiligheid zo in de waagschaal te zetten.

  Europa als een los verbond van staten, gebaseerd op een gemeenschappelijke vrije markt en militaire verdediging, is op zich geen slecht idee. Waar echter niemand op zit te wachten is een superstaat die alles regelt. En het idee om een lompe islamitische staat als Turkije in Europa op te nemen wijst op een fataal gebrek aan instinct.

  Laat Europa het komende decennium maar op een laag vuurtje verder pruttelen. Wetgeving moet voor 80% uit Den Haag komen en voor 20% uit Brussel. Niet omgekeerd.

 5. “Wetgeving moet voor 80% uit Den Haag komen en voor 20% uit Brussel.”
  Fout! Wetgeving moet voor 100% uit Den Haag komen en helemaal niet uit Brussel.
  En wat uit Den Haag komt mag uitsluitend dienen om de individuele en economische vrijheid van de burger te garanderen, niet om die aan te tasten.

  • zo’n minimale overheid is net zo stabiel als radioactief 3H. Dwang en geweld breiden zich noodzakelijkerwijs uit. Elke vorm van dwang veroorzaak verstoringen die weer bestreden worden met nieuwe vormen van dwng. Vandaar dat ook de VS waar het begon met een hele kleine staat, uiteindelijk eindigde met de grootste overheid die de wereld ooit gekend heeft.

   • > Vandaar dat ook de VS waar het begon met een hele kleine staat, uiteindelijk eindigde met de grootste overheid die de wereld ooit gekend heeft.

    huh ? De machtigste bedoel je misschien?

 6. Die Ander Europa club heeft zich tot nu toe niet echt slagvaardig getoond. Maar tekenen kan geen kwaad. Kom op, die huidige 81 stemmen gaan echt geen indruk maken… Massaal tekenen, dus.

  Anderszijds is het wel interessant om te zien of de Senaat haar ware gezicht durft te tonen, zonder pressiegroepen van buitenaf. Nu nog goedkeuren is een loos gebaar, dat de minachting voor ‘het volk’ alleen nog maar zou onderstrepen. Politieke zelfmoord dus. Men zou deze aansporing dus niet nodig mogen hebben…

  Maar hoe vaak kun je zelfmoord plegen? Succesvol maar één keer!

 7. Wat denk je dat de politici doen?
  Men spreekt nu al over een nieuw referendum…

 8. Volgend bericht heb ik gepost op diverse Ierse nieuwssites. Een bedankje vond ik namelijk wel gepast.

  Thank you, Irish people!
  For your common sense and insight. This monstrosity of a treaty should be stopped.

  Alas, our Dutch politicians have ignored the will of the Dutch people and plan to ratify this treaty regardless of opposition. In my opinion, this constitutes high treason and they should preferably be shot, or at least be tarred and feathered.

  Hopefully you will have the stamina to outlast any future attempts from your politicians to sneak this treaty into ratification. Any alterations to the treaty in order to pacify the Irish’s concerns, will be nothing more than cosmetic. So, I wish you Irish more courage and hope common sense will prevail!

  • Heel goed, well done.
   Een van de problemen/barrières voor dergelijke actie is het (gemakkelijk) beschikbaar hebben van de e-mail-adressen.

   Als je nu, of bij een volgende gelegenheid een lijst van die adressen bijvoegd, heb je meer kans dat meer mensen er naar mailen.

   Ook ben ik bereid die adressen in een nieuw stukje op de voorpagina te vermelden met het verzoek een bedankje te sturen!

 9. Ach … yaaaa … daar waren eerder immers de Romeinen, De Mongolen . het Ottomaanse rijk, Napoleon en das Dritte Reich die allen een greep naar Europa deden.
  En nu is weer het VIERDE RIJK van Pleuro-ambtenaren-en politici , bijgestaan door een defacto bezettingsleger van barmhartigen, aan de beurt. Ik ben alleen maar bang dat het verraad dit maal veel groter is … hoewel men tijdens de oorlog daartoe een heel afdoende middel op wist … Maar wie komt er nu nog voor uit de vangnetten???? NIEMAND zeker …

 10. Toch vind ik dat het beter is om de EU te unificeren om zo te pogen Amerika te overheersen. Als je heerst en de regels bepaalt kunnen die negers en uberoptimisten daaro voor ons werken. Dus eerst een groot EU-leger zodat ze angstig worden en meer geld laten.
  De VS van Amerika is immers net de wereldbelastingdienst…. en dat moet kapot.

  De vraag is dus hoe de USA van binnenuit kapot te maken en zich te laten opblazen. Dat gebeurt immers met ieder groot rijk, dus waarom niet NU i.p.v. later

  • Beste Bep,

   De EU is een ideetje van dezelfde elite als in Amerika.
   Goed voor de powerelite, slecht voor iedereen die geen Bilderberg uitnodiging ontvangt.

 11. Hoe moeten we bereiken dat de politiekers nu aanvaarden dat het Verdrag van Lissabon dood is?

  Vanuit Dubai, waar ik morgen zondag 15 juni het GCC Currency Forum 2008 bijwoon (GCC is Gulf Cooperation Council)
  http://www.itp.net/events/gcccurrency08/
  http://bphouse.com/blaze/honest_money/2008/05/04/gcc-currency-forum-2008/
  http://bphouse.com/blaze/honest_money/2008/05/13/a-single-currency-for-the-gcc/
  zie ik het als volgt:

  Ambrose Evans-Pritchard schrijft vandaag in The (Daily) Telegraph iets onder de titel
  Ireland’s vote leaves the euro in limbo again
  Last Updated: 11:22pm BST 13/06/2008
  http://www.telegraph.co.uk/money/main.jhtml?xml=/money/2008/06/14/ccambrose114.xml
  UITREKSEL
  The euro remains in limbo, an orphan currency without a state to back it up.

  Misschien is nu het ogenblik aangebroken dat ook deze site de euro aanvaardt.

  Dit was mijn ontwerp van antwoord aan Ambrose, maar vandaag aanvaardt hij geen reacties.

  “The euro remains in limbo, an orphan currency without a state to back it up, […]”

  Yes, in his 09 May 2002 Acceptance speech of the International Charlemagne Prize of Aachen for 2002, the European Central bank’s first President, the late Dr. Willem F. Duisenberg, did indeed say that the euro is the first currency that has not only severed its link to Gold, but also its link to the nation-state.

  quote:
  The euro, probably more than any other currency, represents the mutual confidence at the heart of our community. It is the first currency that has not only severed its link to Gold, but also its link to the nation-state.
  It is not backed by the durability of the metal or by the authority of the state. Indeed, what Sir Thomas More said of Gold five hundred years ago — that it was made for men and that it had its value by them — applies very well to the euro.
  unquote

  On Sunday, 26 September 1999, on the sidelines of an IMF-meeting in Washington D.C., the ECB and the central banks of Austria, Belgium, Finland, France, Germany, Ireland, Italy, Luxembourg, the Netherlands, Portugal, Spain, Sweden, Switzerland, and England jointly announced, in what has since then become known as the Washington Agreement, that Gold will remain an important element of global monetary reserves. The Agreement, which covered the five years from 27 September 1999 and was renewed for five years on 8 March 2004, went on to limit Gold sales by the signatories.

  Gold is wealth.
  The euro is a currency or a hedge.

  Why should a currency/hedge need a state to back it up?
  Does a hedge also need to be hedged?
  To be hedged by what? By another hedge?

  Do some individuals really think that the rejection of a treaty instituting a new institutional, i.e., political, framework for the Marché Comique can change the nature of Gold as wealth?

  Is het echt onmogelijk dat ook de Vrijspreker gaat benadrukken dat de ECB eigenlijk goud wil herinstellen als weelde anker, weze het niet als ‘rechtstreekse’ monetair anker?

  De euro is het enigste dat goed is aan de EU
  (het idée van een gemeenschappelijke markt is ook goed natuurlijk,
  maar de wijze waarop Brussel die markt wil bereiken is verfoeielijk, tenzij de euro).

  Als we nu eens duidelijk onderscheid zouden kunnen maken tussen de monetaire EU en de andere zever uit Brussel,
  zouden we dan niet ietsje geloofwaardiger overkomen?

  ivocerckel AT siquijor DOT ws

  • De Duitser noemen de Euro: Teuro.

   Nu kunnen andere landen ook flink geld creëren, waardoor de inflatie oploopt.
   Gelegaliseerde diefstal.

   De Euro is een slecht idee, maar het was nodig om Europa onder 1 führer te krijgen.

 12. Hoorde je Balkende tegen de Franse premier: “Het komt wel goed” !!
  WAT gaat er goed komen vraag ik me dan af ?

  • Dat hij zijn missie als NWO marionet zal vervullen.
   Inmiddels heeft Balkie al gezegd dat hij het Ierse NEE zal negeren.

   Hij heeft onze NEE ook terzijde geschoven, dus was kan hem die Ieren nou schelen…

   Dit verradelijke gedrag van politici, inzake het verdrag van Lissabon, is slechts een voorproefje van wat ons straks te wachten staat…

   See you all in hell!

Comments are closed.