In het blad van de British Medical Association  wordt een studie van het “Institute of Environmental Medicine at the Karolinska Institute in Stockholm”  gepubliceerd.*)

Daarin wordt duidelijk aangetoond dat alcohol goed is voor het verminderen van artritisklachten.

Reumatische artritis kan soms tot verlamming leiden.

Alcohol gebruik kan het risico van klachten 50 – 55 % verminderen.

De overheid besteedt heel wat belastinggeld aan het tegengaan van alcoholgebruik.
Daaraan betalen dus ook lijders aan artritis hun deel mee.

Als we dan bedenken dat 0,5 – 1 % van de bevolking last heeft van die ziekte, en dat de last tot (meer dan) de helft zou kunnen worden beperkt, dan is het toch wel immoreel dat deze lijders mee moeten betalen aan het tegenwerken van methodes die voor verlichting van hun lijden zouden kunnen zorgen. Of die het minstens nodeloos duur maken.

Maar dit laatste zouden ze ook kunnen compenseren door alcohol verstrekking in het ziekenfondspakket te stoppen.

Natuurlijk zijn er ook ziektes of gevaren waarvoor alcohol nadelig werkt.
Maar een niet discriminerende overheden mag niet de ene groep bevoordelen ten koste van anderen.
Of is het zo dat de overheid dat in feite altijd doet met alles waar ze zich mee bemoeit?
——————————
*)*) http://www.breitbart.com/article.php?id=080605084703.m5zr5mj8&show_article=1 

15 REACTIES

 1. Elixir d’Anvers helpt o.a. tegen maagklachten.
  Althans dat was mijn grootmoeders excuus voor haar dagelijkse borrel.

 2. Het is toch algemeen bekend dat 1 of 2 glazen alchoholische drank goed is voor het menselijk lichaam, en dat dit helend/heilzaam kan werken?

  Het is net met medicijnen, je voorgeschreven dosis is goed voor je, maar teveel!

  • Ach, er zijn altijd weer mensen die de rem niet kunnen vinden…net zoals bij het meest dodelijke gif..GOKKEN. Maar gokken dat mag dan wel weer van de overheid, ook van het geloof…de duvel zit overal, in tabak, drugs en drank…maar niet in gokken.

   Mits onder controle van de overheid, brengt het een mens vreugde en plezier…Holland Casino mag zelfs adverteren op tv…komt allen…and have some fun!!…..Reinier Smit uit Hoogezand was zo bezeten van gokken dat hij zijn vrouw er voor dood sloeg…Maar goed dat zijn dan gewoon incidentjes.

   • Lulkoek weer eens.
    Gokken ‘mag’ van de overheid.
    (Was overigens in strikt protestantse kringen uit den boze. Zelfs het monopolie-spel was in die kringen niet toegestaan wegens het opjagen van de hebzucht)
    Maar drinken ‘mag’ ook.
    Roken ‘mag’ ook, zij het niet overal, net als gokken.
    Zelfs drugs ‘mag’, wonder boven wonder.
    Seks schijnt trouwens ook te ‘mogen’.
    Kortom, een reactie van IIS waar niemand wat aan heeft, dan iis himself.

   • Jemig zeg, ‘lulkoek’..

    Je zou je bijna af kunnen vragen of de overheid volgens Beek nog wel nodig is, of niet soms. Een wandelende tegenstelling, die Beek.

   • Zijn we niet allemaal een beetje zoekende….waarheen lijdt de weg? Sorry, leidt..

   • Ik weet niets over ‘we’. Dat laat ik over aan soosjalisten, die weten alles over ‘we’ als ik hen mag geloven. Of eigenlijk eerder over ‘ze’, dat is iedereen behalve ‘ik’. Voor ‘ik’ zijn het net mensen die uit eigenbelang handelen, maar wél door ‘ze’ geweld aan te doen.

    De resultaten zijn bekend: honderden miljoenen doden.

    Alle wegen, behalve de soosjalistiese weg, is goed. Er blijft maar één weg over.

   • Sorry, heeft mij een vies woord gebruikt??…Ik zal nooit claimen dat er een ‘we’ is, ook niet hier op de VS…Wie is, ik?…Onder ‘we’ versta ik meer de mens die op zijn minst probeert zijn eigen gedachten te volgen en een eigen leven wil creëren. een leven zoals hij/zij dat wenst, zonder daarbij een ander in de ballen te schoppen…De ‘we’ die zich wil bevrijden van zaken die een ander hem/haar ongevraagd of ongewild probeert op te dringen…De andere, artificiële en eigenlijk niet bestaande ‘we’, de ‘we’ die hardnekkig blijft volhouden dat hij het licht of de wet is, de ‘we’ die de burger disrespecteerd(?), negeert of die leidt tot bloedvergieten…..die bedoelde ik niet.

    Maar goed; “ik ben ook maar een mens of zoiets en al zoekende leer ik”.

   • Niet vies, wel onduidelijk voor mij.

    Kortom: je vraagt je af op welke manier libertariërs zich in de praktijk, dat wil zeggen binnen de huidige collectivistische maatschappij, meer persoonlijke vrijheid kunnen toe kunnen eigenen ?

   • Inderdaad….Het zoeken is naar een kort en bondig handvest, een alles en respecterende beschrijving die muurvast ligt en waarin duidelijk ieder mens als individu gerespecteerd dient te worden en als een vrije en op zichzelf staande identiteit aangemerkt moet worden. Geen enkele bemoeienis, van welk mens of welke groep dan ook, en geen enkel mens mag een onvrijwillig onderdeel worden van een geheel. Een mens is een mens, die hooguit als een losse schakel een geheel kan vormen, zolang hij/zij dat zelf wil….Een zoektocht naar een simpel en alles doordringend handvest die luidt en duidelijk is, en waar absoluut niet aan valt te tornen. Maar goed, ik ben een simpel mens en veel ‘knappe’ koppen zullen wel weer obstakels en problemen zien…en argumenten hebben of bedenken waarom zoiets niet mogelijk is.

   • Zo te zien ben je op zoek naar de Heilige Graal. Mission Impossible, dunkt me. Het credo ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’ lijkt me handig. Een goed voorbeeld doet goed volgen. Gebruik geen geweld, tenzij voor verdediging van lijf en goed. Ziedaar het eenvoudige handvest.

    ‘Knappe koppen’ zoals we die ook wel in De Regering en aanverwante kankergezwellen zien, zijn gedeformeerd door het door gestolen geld gevoede overheids-systeem; wie betaalt, bepaalt. Ze leven van het verzinnen van obstakels, problemen en de ‘oplossingen’ daarvoor. Empty suits and talking heads, die veel geld kosten. Gestolen geld van de belasting-betaler, dat wel.

   • De gedachte van die heilige graal schoot mezelf ook al door het hoofd…op zoek naar het onmogelijke…Jammer dan, leuk geprobeerd. Las wel een paar dingen in het handvest van de EU, op het oog lijken sommige zaken goed geregeld, maar kom maar eens je recht halen…Ik zal eerder voor een fysiek aanwezig moeras kiezen, die lijkt me duidelijker en rechtvaardiger.

    Verbeter de wereld, begin bij jezelf…De wereld verbeteren oké, maar dat laatste? Ik weet het niet!?
    Denk niet dat ik mezelf wil verbeteren…en wat is beter? Laat maar zo, het wordt met mij toch niks meer ;(

  • Mijn huisdokter zegt dat zelfs twee glazen per dag tot levercirrose kunnen leiden. Ikzelf drink 1 of 2 biertjes of wijntjes per WEEK.

   • Mijn huisdokter zegt dat leven onder een dak gevaarlijk is. Het kan namelijk naar beneden vallen 😉

Comments are closed.