maandag, 9 juni 2008
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Toekomst superstaat EU

Vote NoNiemand weet zeker wat de toekomst is. We kunnen wel verwachtingen uitspreken, en die afwegen tegen de verwachtingen van anderen. Overmorgen, 12 juni, is het Iers referendum over het verraad van Lissabon.Wat gaan EU-bazen doen na het Ierse referendum?
Bij een JA gaat het concentreren van “macht naar Brussel” in sneltreinvaart door.

Maar wat gebeurt er als de Ieren NEE stemmen?Bekijk de resultaten
Laden ... Laden ...

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: EU
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. WB schreef op : 1

  Je zou bijna blij worden van het bericht dat de Ieren waarschijnlijk nee zullen stemmen maar we weten met z’n allen dat het gewoon in sneltreinvaart doorgaat, net zoals na de vernietigende (?) “NEE” van Nederland.

  Niemand had denk ik verwacht dat JP het Nederlandse volk zou bedriegen met wat hij allemaal voor elkaar had gekregen. De Nederlandse bijdrage aan de EU zit ook al enige tijd in een doofpot en de President komt er, ondanks de leugens van Balkenende, gewoon te zitten. De EU vlaggen hangen als nooit tevoren ondanks het schrappen van de symbolen volgens onze eigen minister president.

  In de huidige politiek kun je toch niet meer geloven.

  Ze zijn 100 dagen het land ingegaan om met de burgers te praten, dat waren 100 dure dagen want ook hier is er geen resultaat gehaald. Ze hadden beter aan het werk kunnen gaan dan hadden ze tenminste nog wat belastingen voor ons kunnen verzinnen.

 2. Bud schreef op : 2

  Samen met het Ierse Nee zullen de drie Nee’s tegen Lisboncomplot de legitimiteit van de EU blijvend ondergraven. Als horzels zullen de drie nee’s in alles wat de EU doet haar blijven achtervolgen. Stel je maar eens voor dat de EU een leger opricht (dat is de bedoeling) en dan ook militaire acties gaat ondernemen!
  Niet alleen van binnenuit – door wij die altijd reden om te protesteren zullen putten daaruit – maar ook van buitenuit, door mogelijke militaire tegenstanders – zal de EU juridisch een reus op lemen voeten zijn.

 3. jjvandinges schreef op : 3

  Je kan intussen rustig concluderen dat de EU- en heersende lokale politici de vijanden zijn van de EU burgers en zeker niet de vertegenwoordigers er van, of op zijn best de vertegenwoordigers van een kleine minderheid van die burgers. Het liegen en bedriegen (zoals die 100-dagen toer) zijn er niet minder om, alle kaarten worden gespeeld om de dubbele agenda er door te krijgen.

  Aan de andere kant mag van mij de EU zo snel en veel als mogelijk worden uitgebreid. Dit zal het rottingsproces alleen maar versnellen. Onder de burgers (overheids-afhankelijken uitgezonderd) die ik speek heeft de EU weinig draagvlak, behalve voor die dingen waarvoor de EU in feite niet nodig is. De voorstanders die ik spreek hoor ik vooral megalomane onzin uitkramen zoals dat “wij moeten samenwerken tegen Amerika (en/of China)”. Op mijn opmerkingen dat Amerika toch bepaald niet onze vijand is heb ik zelden een zinnig antwoord teruggekregen.

 4. Slappe Zuigvis schreef op : 4

  Wat WB zegt. Zelfs als er een keihard nee komt gaat de EU gewoon door.

 5. Frits schreef op : 5

  Mooie nick 🙂

 6. Hans schreef op : 6

  De EU komt er daar is geen ontkomen meer aan.

  Wat die vlag betreft: Wat zal er gebeuren als je de vlag van de EU koopt hem voor de helft laat afbranden en hem dan thuis half stok ophangt? En dan voor altijd laten hangen.

  Zouden ze snel op je stoep staan?

 7. Dikke Leo schreef op : 7

  Misschien komt de milieupolitie langs, maar als je zegt dat dat een nieuwe vorm van kunst is mag het weer. Gewoon doen dus.

 8. Diadem schreef op : 8

  Zelfs met een NEE zal de EU doorgaan, ongetwijfeld.

  Maar hun legitimiteit zal verder ondermijnd worden. En het zal voor meer mensen duidelijk worden waar deze groep werkelijk voor staat. Bewustwording van de Europese bevolking, dat is wat er met dit NEE te winnen valt.

  Hoe meer de EU haar ware veren moet laten zien, hoe zwakker ze komt te staan.

 9. Jan van Zuchtelen schreef op : 9

  De as van het kwaad?

  Bush
  Blair
  Braun
  Berlusconi
  Balkenende
  Bos
  Beetsterzwaag
  Beelzebub
  Barabas
  Barroso
  ….