Vandaag is in Ierland het referendum waarin de Ieren ja of nee mogen stemmen voor het aanvaarden van het verraad van Lissabon.

De afgesproken procedure bepaalt dat als er maar één land tegen stemt, (of niet ratificeert) dat dan dat hele verraad niet door zal gaan.

De meeste landen houden geen referendum. Daar beslissen de politici zonder het volk iets te vragen. En ongeveer de helft van de deelnemende EU-landen hebben al geratificeerd. (zonder het volk te raadplegen).

Dit geeft al een goed beeld van de situatie die we van de EU kunnen verwachten.

Kritisch is Ierland. Het ENIGE land waar het volk mee mag beslissen.
Overigens WAS dat in Nederland ook. Daar heeft het volk al twee jaar geleden NEE gestemd.
Maar dat zint Balkenende en zijn trawanten niet, en die doen net alsof ze nu een heel nieuw concept hebben, dat het volk helemaal niet hoeft te zien. Ze hebben het volk dus ook niets laten zien van dat verraad-stuk. (Dat ook door geen enkel Tweede Kamer lid geheel is gelezen en begrepen. Ik daag ze allemaal uit om het tegendeel te bewijzen!)Wat een verschil met twee jaar geleden!
 

Als Ierland JA stemt, zal de ondergang in de EU met een juichstemming van de politici in sneltreinvaart doorgaan.

Als ze NEE stemmen, is de algemene mening dat het dan toch doorgaat met behulp van nog meer bedrog door de politici. Zie daarvoor ook de Poll van een paar dagen geleden:
Daarbij kwam duidelijk naar voren dat 98 % van de deelnemers ervan overtuigd is dat de politici op de een of andere manier hun snode plannen gaan doorvoeren.

Vier stemmers (tot nu toe van de 336) denken dat bij een NEE stem het verraad van Lissabon echt de prullenmand in gaat.
Het zou heel fijn zijn om daarvan eens de argumentatie te horen.
Het kan zijn dat
-1.Het zijn goedgelovige Thomassen die in de goedheid van de politici geloven of die vinden dat het fascisme een ideale samenlevingsvorm is ALS de mensen alles maar ideaal naleven.
-2.Het zijn personen die helemaal geen idee hebben van wat er om hen heen aan het gebeuren is, en volledig geconcentreerd zijn op hun eigen hobby
-3.Mensen die te stom zijn om met de duivel te dansen.
-4.Het zijn grapjannen of spammers die de boel belazeren.
 

 

In ieder geval, na vandaag zullen we zien wat er gaat gebeuren.
Een laatste TV-poll uit Ierland gaf heel veel “hoop” omdat daar 85 % van de gevraagden NEE stemden. Maar ja, wat zegt een poll; vandaag zullen we het weten.

Benieuwd of bij een NEE de NL politici ook allemaal hun mond houden; misschien zelfs ook de media?

Interessant om het artikel van Pamela Hemelrijk *) nog eens te lezen.Het NEE van de Ieren kan ons hoop geven om zelf wat te bereiken door nieuwe acties.
Bij een JA zal dat moeilijker zijn, maar toch zullen wij niet opgeven en blijven knokken voor een morele maatschappij waarin ieder mens recht heeft op zijn eigen leven en waar rechtvaardigheid en vrede en welvaart is.
——————————————————-

 *) https://www.vrijspreker.nl/wp/2008/06/these-boots-are-gonna-walk-all-over-you/
Een paragraaf er uit:
“Stel je voor dat het kabinet gisteren, geheel buiten ons om, Nederland definitief bij Duitsland zou hebben ingelijfd. Zou het Journaal daar dan ook geen stom woord aan hebben vuilgemaakt? Stel je voor dat de president van de VS voortaan zou worden benoemd door de staf van het Witte Huis en een handvol uitgerangeerde politici. Zou de NOS correspondent in Washington dat dan ook de gewoonste zaak van de wereld vinden, en ijskoud doorgaan met zijn jolige stand-ups alsof er niets was gebeurd?”

14 REACTIES

 1. In light of tomorrow’s all important vote, it’s necessary to recap on the disturbing warning of former Soviet dissident Vladimir Bukovksy, who personally saw secret documents in 1992 which outlined a conspiracy to turn the European Union into a Socialist dictatorship.

  In a 2006 speech in Brussels, 63-year old Vladimir Bukovksy described the content of still classified Politburo and Central Committee documents. The Soviet files outlined a plan from the mid-1980’s onwards to hijack the European Union and turn it into what Bukovksy calls the EUSSR, a totalitarian federal superstate with no accountability or direct representation. The policy was “a conspiracy, quite openly made by them, agreed upon, and worked out.”

  Bukovksy describes an amazing meeting between President Gorbachev and representatives of the Trilateral Commission, which included David Rockefeller and Henry Kissinger.

  http://prisonplanet.com/articles/june2008/061108_eu_dictatorship.htm

 2. Ik hoorde vanochtend op Radio een, dat een Duits parlementslid vertelde als de Ieren dit verdrag verwerpen het einde zal betekenen van het ‘verenigd’ Europa. Ik kon een gevoel van uiterste juichstemming niet bedwingen. Het is toch schandalig dat een klein clubje oligarchen zo’n enorme beslissingsmacht heeft en dit zal enorm toenemen bij de aanname van de Grondwet, die eufemistisch onder de naam ‘Verdrag van Lissabon’ doorgaat. Ik ben van mening dat bij de volgende machtswisseling alle politici die hebben meegewerkt aan dit gedrocht gedagvaard en berecht moeten worden wegens hoogverraad.

 3. samenwerken in europees verband heeft zo zo’n voordelen, maar men moet weten wanneer te stoppen. zeker als het een alles bepalende heilstaat wordt, een ultieme speeltuin voor maakbaarheidsfetisjisten. dan kunnen wij weer 100 jaar wachten tot het systeem onder z’n eigen gewicht in elkaar stort. (en als je erg somber bent het herdenken van de gevallen staatsgevaarlijken etc. 🙂

  • Sloopkogel, HOE kunnen wij toch duidelijk maken dat “samenwerken” iets geheel anders is dan jezelf “ondergeschikt maken”?

   Ik denk dat alle VrijSprekerSchrijvers en bijna alle lezers voorstanders zijn van samenwerken. Dank zij samenwerken, arbeidsverdeling, specialisaties is onze welvaart tot stand gekomen. Samenwerken is een positief begrip!

   Maar samenwerken doe je in vrijheid, niet als verplicht onderdaan van de Commissie in Brussel. Of zelfs van de politici in Den Haag.

   Al die politici zijn wel constant bezig om jouw ondergeschiktheid met allerlei verplichtingen aan de massa te verkopen onde het mom van samenwerken.

   • ik denk dat het probleem is dat mensen gewoon niet willen. ze betalen teveel belasting en mogen er iets van terugkrijgen als ze hopen formulieren invullen (dus het controle-apparaat er omheen accepteren). doodsbang dat ze zijn dat ze iets mislopen (of een ander iets meer heeft? :), willen ze niet anders. gewillig en suf aan de zelfbetaalde subsidiekraan, als junkies verslaafd aan een alles regulerende heilstaat.
    om mij heen barst het van de (bange) mensen die niets te vrezen hebben van de alwetende en controlerende staat, dubbel modaal links zijn en 100 km omrijden met de prius om biologische kolen te kopen en die tegen mij zeggen dat het anders een zooitje zou worden als ‘iedereen maar alles mag’.
    maar ik kan toch moeilijk met een geweer m’n gelijk afdwingen he? :)))

  • Zelfs samenwerken zie ik niet zitten en gedwongen worden om samen te werken al helemaal niet. Van samenwerken wordt alleen degene beter die het minst samenwerkt en delegeert vanaf de zijlijn…Het is in heel de geschiedenis van de mens niet anders geweest dan dat degene die (verplicht) samenwerkt altijd het minst af is. Een economie met open grenzen is te begrijpen…en één kloten munt is misschien nog te verteren, maar daar houdt voor mij de EU op te bestaan. Laat ieder land zijn identiteit behouden en precies dat doen waarvan men denkt dat goed is voor zijn eigen hachje….Maar als ik de regeerders van verschillende landen zo inschat, dan mag het toch duidelijk zijn dat ondanks een NEE vroeg of laat de totale eenwording een feit zal zijn. Hoeveel referendums men ook houdt, uiteindelijk maken ze van een duidelijke NEE een leugenachtige JA…

   • “Zelfs samenwerken zie ik niet zitten”
    Jammer, je moet wel. Hoe kom je anders aan je kleren en je voedsel? Aan je klanten?
    Zolang dat met vrijwillig ruilen en handelen gaat, is het zelfs erg positief.
    Daarom misbruiken de politici dat begrip ook zo graag.

   • Ik werk al, naar mijn mening, erg veel samen… iedere keer weer als zo’n blauwe jongen op de mat ligt realiseer ik me dat. En dat is vaak ook het soort samenwerken dat de overheden en de regeringen voor ogen hebben….vandaar al die mooi wetten en regels die voor de burger en de vrije handel zo geweldig obstructief en frustrerend zijn. En dan ook niet te vergeten dat de grote spelers in de zogenaamde vrije markt zich dood lobbyen in Den Haag om er voor te zorgen dat we vooral blijven samenwerken…collectieve saamhorigheid en samenwerken is gewenst, net zoals bij het communisme, socialisme, fascisme enz…..samenwerken is een breed begrip, maar ik voel me niet aangesproken om te samenwerken.

 4. “……ik voel me niet aangesproken om te samenwerken.”

  Jij denkt kennelijk aalleen maar aan overheden of collectiviteiten bij het begrip samenwerken. Maar dat is helemaal geen samenwerken. Dat is ordinaire dwang.
  Maar samenwerken heeft een andere betekenis. Dat is vrijwillig samen iets te doen waar we allebei voordeel van hebben. Samen met je partner, samen met je slager zorgen dat jij vlees krijgt en hij geld om brood te kopen!

  • Maar zodra ik wil samenwerken komt de bemoeizuchtige overheid weer om de hoek kijken en straks krijgen we ook nog eens met de regels en wetten van de EU te maken…Het samenwerken wordt dan voor een simpele individu wel heel lastig…de slager en de bakker willen misschien wel samenwerken…met de overheid, maar ik bedank er voor, daarom ben ik een ZZT’r…zelfstandige zonder toko. Als consument kom ik bij de slager en de bakker, koop daar mijn vlees of brood…meer niet, ik zie dat niet echt als samenwerken. Maar ik begrijp wel wat je bedoelt…alleen ben ik van mening dat er in NL niet zo heel veel wordt samengewerkt…eerder zie ik een gezamenlijk tegenwerken en elkaar uitzuigen. Plus het woord samenwerken heeft voor mij een negatieve lading….zal er wel mee te maken hebben dat ik vaak en veel heb willen samenwerken, maar nooit die samenwerking heb mogen ontvangen die het woord samenwerking betaamt, misschien waren mijn verwachtingen te hoog gespannen of kende ik de doorsnee mens nog niet goed genoeg….maar goed al doende leert men de mens en zichzelf kennen.

 5. Samenwerken kost mij geregeld ook veel moeite maar het is nodig.
  Soms tegen mijn zin in maar het is altijd een eigen keuze en als er echt sprake is van dwang dan gaat bij mij de kont tegen de krib.
  Het kan in een behoorlijk aantal gevallen ook een plus-plus situatie opleveren en dan moet je pragmatisch zijn.

  In het geval ven de EUSSR is dat duidelijk niet het geval.
  Daar is sprake van een dikke plus of een dikke min.

  Voor de rest; GO IRELAND GO! SAY NO!

Comments are closed.