maandag, 23 juni 2008
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Voedselschaarste

Er is (nog) geen echte voedselschaarste in Nederland maar het zou wel prettig zijn als u er vast een voorschotje op zou willen nemen. Hoe? Door alle producten van Zwanenberg en Friesland Foods met onmiddellijke ingang te boycotten. De Brabantse en Friese afdelingen van de neo-NSB heulen namelijk openlijk met de vijand, uit angst dat die vijand hun producten niet meer koopt. Welke vijand dat is? Jordanië. Of meer algemeen: de islam.

Zoals u mogelijk bekend is is Jordanië bezig met het uitvaardigen van een internationaal arrestatiebevel tegen Geert Wilders, vanwege zijn film Fitna. ‘Wilders heeft alle moslims ter wereld beledigd, dus mag hij zijn straf niet ontlopen.’, aldus Amman. Hoe je iemand kunt beledigen door zijn verderfelijke handelingen op een rijtje te zetten ontgaat me eventjes, maar toch schijnt Widers dat gelukt te zijn. En dat terwijl hij alleen publiekelijk beschikbaar beeldmateriaal aangaande die handelingen aan elkaar geplakt heeft, en de figuranten op dat beeldmateriaal de getoonde handelingen geestdriftig toejuichen.

Jordanië zegt dus eigenlijk dat feestgangers beledigd zijn als je hun feestjes op video zet en vervolgens achter elkaar gemonteerd vertoont. En clubjes als die Osse worstendraaier en die Friese melkboer vinden dat heel gewoon en hebben de westerse traditie van vrije meningsuiting al bij het groot vuil gezet. Ze hebben Wilders al uitgeleverd aan de bezetter. Bang voor een boycot door hun toekomstige onderdrukkers, die de producten van die worstendraaier alleen mogen eten zolang ze niet doorhebben dat er varkensvlees in verwerkt is. Het mankeert er nog aan dat Wilders niet Joods is, ander was het cirkeltje weer helemaal rond. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig, zei Theo van Gogh al.

Misschien is het dan een verrassend alternatief te mogen ervaren dat de klanten dicht bij huis niet van deze verraders zijn gediend. Zouden deze bedrijven meer afzetten in Jordanië dan in hun eigen land? Ik weet het niet. Maar ik weet zeker dat als Nederland hun producten niet meer koopt zij dit stevig aan hun omzet zullen merken. Waarschijnlijk gaat men er (terecht?) van uit dat het de gemiddelde Nederlander aan zijn r**t zal roesten zolang hij zijn vertrouwde producten maar uit het schap kan halen. We zullen het zien.

Overigens zijn beide bedrijven te laf om hun kruiperigheid op hun websites te vermelden.

U vindt het overzicht van de te boycotten producten hier, oh, pardon, hier, en hier.

Uw klachten kunt u kwijt op deze mail-adressen: Zwanenberg Friesland Foods

Bron

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Internationaal, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. GB schreef op : 1

  Kijk eens aan weer 2 bedrijven die kontenkruipen voor wat grijpstuivers van de fundamentalistische Mullahs uit het midden oosten. De Koninklijke Dhimmi BV en NSB Foods zijn toepasselijker namen. Voor dat soort bedrijven zou je toch niet langer willen werken?
  Laat staan dat je iets van hun rommel zou willen kopen!!
  Die koffiemelk en appelsientje blijven vanaf nu uit het boodschappenwagentje.
  Heb destijds ook het mes gezet in mijn Unilever uitgaven ivm verrader Doekle Terpstra.

  Het wordt wel steeds meer slalommen door de supermarkt 😉

 2. jjvandinges schreef op : 2

  Goede actie!
  Ik stuur ze een mooi mailtje om dit te laten weten. Van die Worstendraaier kocht ik toch al niks, de Domme Friese Koeien zijn blacklisted. Als ze reageren post ik dat wel in deze draad.

 3. bep schreef op : 3

  Als ik iets in de supermarkt koop let ik nooit op de fabrikant maar kijk of de verpakking er aardig uitziet, dan probeer ik het, en als het te eten blijkt koop ik het nog eens.

  De fabrikant heeft alleen verantwoordelijkheid voor zijn afzet en de marge.
  Voor mijn part verkoopt hij dynamiet met trektouw of nucleaire bommen of babymelk, als de geleverde waar maar doet wat de fabrikant zegt dat het doet.

  Ik zie niet in waarom de fabrikant van worstjes in Nederland gedemoniseerd moet worden omdat hij aldaaro lokaal de schade probeert te beperken c.q. de omzet op te krikken en zo meer knaken deze kant op kan trekken.

  Is die Wilders nu heilig ofzo? Hij is en blijft ook maar gewoon een politieke ZZP-ert die zijn doelgroep probeert te bedienen. In zijn geval met de illusie van vrijheid van meningventilatie.

 4. R. Hartman (NI) schreef op : 4
  R. Hartman

  Aldus Bep, die zich hiermee als die ‘gemiddelde Nederlander’ klassificeert…
  Je hebt er niets van begrepen, Bep; het gaat niet om Wilders, zoals het eigenlijk nooit om Wilders gaat. De man is slechts boodschapper…
  Waar het wel om gaat is dit: Wie voor tirannen zwicht…, vrij naar de bekende uitspraak van Van Randwijk. Dat ik dat nog moet toelichten…

 5. Hub Jongen schreef op : 5
  Hub Jongen

  “Is die Wilders nu heilig ofzo?”
  In tegendeel. Maar dat is niet de issue

  Het gaat hier duidelijk “over een groot GOED”, de Vrijheid van Meningsuiting.
  Als bepaalde bedrijven reclame maken (zich distancieren van die uiting) kun je er donder op zeggen dat dit de anti-VvM collectivisten zal versterken.
  Door van hen te blijven kopen, hun winst te verhogen, versterk je hun macht. En daarmee hun gevaar voor jouw VvM.

  Weigeren hun producten te kopen is één van de geweldloze mogelijkheden die jij hebt hen weer in je straatje te krijgen.

 6. beek schreef op : 6

  Ach, destijds (jaren ’70, meen ik) waren het ook vrije-markt-bedrijven die zich haastten een niet-Jood verklaring af te geven ten bate van de handel met die islamitische sjeiks.
  Weinig noodzakelijk moreels in die vrije markt en tevens weinig nieuws alhier.
  Maar dan schijnt het volgens de bevlogen Hartmannen ineens geen vrije markt meer te mogen heten.
  Tja, zo kan men altijd een blanco blazoen menen te kunnen propageren.
  Aldus zichzelf tot de ‘juiste’ categorie verklarend.

 7. Scrutinizer schreef op : 7

  Kunnen we hier een makkelijk toegankelijke pagina maken (link vanop de voorpagina) met een overzicht van welke bedrijven eventueel geboycot dienen te worden en waarom?
  Dat kan ook zijn omdat ze bv. Kok als comissaris hebben.
  Wellicht kunnen we hen indelen in categorien: dhimmitude, foute commissaris, “positieve actie” toejuichend, klikspaan/matennaaier (verrader van een kartel in ruil voor vrijspraak), anderszins PC, …

 8. Bep schreef op : 8

  Heer Hartman, ik vind u ook lief 😉
  En heb de illusie wel een beetje te begrijpen waar het om gaat.

  De tirannen uit het buitenland kunnen alleen daadwerkelijk in het buitenland gehouden worden als iemand de knaken verdiend om alhier een afschrikkend leger op de been te houden. Als de bevolking daar ge-appeased’ moet worden met gelul over hun geloof, so be it. Als ze de centen maar afgeven.

  Die fabrikant valt u hier toch niet lastig, of wel?
  Maar goed dat het niet de Makro is 😉

 9. beek schreef op : 9

  Tal van lieden boycotten anderen vanwege diepgaande meningsverschillen.
  Niemand die dat verbiedt.
  Zo ontstaan de ‘groepen’ binnnen een samenleving.
  Verrek, maar daar schijnen zowel socialisten als libertariers een afkeer van te hebben.
  Socialisten, omdat zij propageren dat iedereen medemens is.
  Libertariers, omdat zij menen dat elk mens een apart individu is, en alszodanig gelijk aan elke ander, derhalve ook een medemens.
  De uiteinden van de cirkel blijken elkaar weer eens te raken.

 10. Bep schreef op : 10

  Beste Hub,

  Die bedrijven nemen toch geen afstand van de VvM in Nederland, of staan er hier ook advertenties in de krant omtrent. (Is Jan Molendijk dood?)
  Reclame (ook ‘ foute’ ) IS een vorm van meningsuiting, niet dan?

  Dus is het probleem dat de fabrikant daar wel een moraal heeft en hier niet? 😉

 11. beek schreef op : 11

  Om dezelfde redenen accepteren zowel socialisten als libertariers geen koningin b.v.
  Niemand kan boven een ander worden gesteld, is hun gezamenlijk beginsel.

 12. Overnight schreef op : 12

  leg het me nog eens uit.
  Bij de rookverbodwetgeving riepen we hier toch dat het aan de kroegbaas zou moeten zijn of hij een rook- dan wel een niet-rook cafe bestiert. Dat zou volgens mij de vrije markt moeten zijn.
  Als een fabrikant zijn waar aan bepaalde doelgroepen wil verkopen, zal hij daarvoor bepaalde marketing uitdrukkingen gebruiken.
  En als hij denkt meer klanten te houden door te roepen dat hij duurzaam is, of allergisch voor Fitna, dan moet hij dat weten.
  Dat laat natuurlijk wel de consument nog steeds vrij om het met die Fitna afwijzing eens te zijn, te boycotten of hier een verhaal te posten.

 13. ronald schreef op : 13

  Voor diegenen die willen weten hoe het nu werkelijk gaat met de waarde van JOUW euro.

  Heb je hier nog niets van vernomen, bereid je dan voor op een schok:

  static.seekingalpha.com
  www.financialsense.com
  www.marketoracle.co.uk
  www.interest.com

  Armer gaan jullie allemaal worden. Langzaam wordt europa financieel uitgehold en jouw familie gaat mee. Volgend jaar 14%?

  Armoe.

  Het jaar 2040.

  Geen vlees op tafel. Geen nieuwe kleding maar versleten kleding. Geen geld om je kinderen of klein kinderen een opleiding te laten volgen. Die werken trouwens in een rotbaantje. Je dochter niet. Die werkt voor een diplomaat als huishoudster maar spreekt daar liever niet over. Ouwe versleten troep in huis. Een K*T behandeling in een staatsziekenhuis die niet helpt. Terwijl je zo hard hebt gewerkt.

  Je niet meer zoveel waard voelen omdat je in schamele spullen loopt uit 2024. Met je K*T pensioen.

  Europa en zijn inwoners krijgt welbewust de genade klap en staat niet meer op dankzij maatregel 2 (kuch kuch).

  De beroepsklappers van de PvdA zoals de Jetzes en Bassies zullen wel weer over me heen vallen.

  Welnu … laat ik jullie verzekeren dat het mij niets zou verbazen als zij goed betaald worden om op dit forum toch vooral de boel te sussen. Later zit er misschien wel een goedmakertje in orde van een mooi bij baantje.

  Die euro daar stappen we nog wel een keer vanaf.

 14. ACP schreef op : 14

  … Deze fabrikantjes waren zeker ooook hofleveranciers van Adolf, Benitto en Yootje … Immers de Islam is krek en al net zo’n TOTALITAIR club als , het Komunisme, het Nazidom en de Facistische padvinderij … Of niet soms?

  En ALLEN zijn immers voor de Vrede en Rust van het kerkof … nadat zij hun opponenten hebben begraven of opgestookt. Vooooral de Islam ies dat soort vreeeede ( vrij naar Wladi van Kiel)… Of niet soms?

 15. Bep schreef op : 15

  Wat loel jij nou weer?

  Verhuur jij alleen je appartementen e.d. nadat de huurders door een commissie zijn goed bevonden of check je hun loonstrookje?
  Natuurlijk is het prettig en loop je wat harder voor iemand waar je het aardig mee kunt vinden, maar als hij geen knaken heeft houdt het op, of niet dan?

  Dus.
  Als je wilt dat een (Ned.)bedrijf geen zaken doet met e.o.a. geografisch gebied waar een moraal heerst die je niet aanstaat, moet je zorgen dat die mensen in dat moreel ‘onrein’ verklaard gebeid geen centen hebben om de produkten/diensten af te nemen.
  Zolang ze wel een tegenprestatie kunnen leveren hebben die mensen daar dus wel (enig) nut.
  Simpel.

 16. Maître Antoine schreef op : 16

  Terwijl de stupide stapjes van FriesFood en ZwanenWorst intern hopelijk gestoeld zijn op overwegingen van echte tegen-taquia (naar oorspronkelijk islam model), nemen wij voorlopig het zekere voor het onzekere: Appelsientje, Coolbest en zo nog wat huishoudelijke replaceables worden geschrapt van ons basic-boodschappenlijstje. Maar let op ! Ook mijn banker krijgt opdracht om de aandeeltjes van die schunnige clubs onmiddellijk te dumpen ! Doen jullie die stocks ook in de ban ?

 17. Bep schreef op : 17

  Wat is dat nou voor onzin?

  Ik heb ook even gegoogeld op die bedrijven, want nooit van gehoord, en hun merken bekeken..
  Van de een heb ik nooit wat gekocht en van de ander al decennia prima produkten en zie geen
  enkele reden dat te wijzigen. Sterker, ik ga morgen eens wat meer bestellen. De mensen die daar werken moeten ook vreten of niet dan?

  Denk jij dat als eerste de lutser van de marketingafdeling eruit vliegt of Jan Lul van de produktie de zak krijgt wanneer door zo’n moreel verontwaardigde ‘koperstaking’ er her en der moet worden ‘gesneden’?

  Maar goed, doe wat je niet laten kunt.

 18. ACP schreef op : 18

  Wat een begrip … wat doe je met de duivel als klant? Ooit getippelt … misschien ????

 19. Bud schreef op : 19
  Bud Rrevensky

  De lijst te boycotten producten wordt wel onhandig lang ondertussen…

 20. bep schreef op : 20

  Precies mijn punt. Weleens van arbeidspecialisatie gehoord?
  Mijn verantwoordelijk geldt mijn winkeltje. Mijn gezin en personeel moet ook vreten en hypotheken betalen PUNT

  Hoe moet ik als bedrijfsleider weten wie de duivel (du jour) is dan? Een paar jaar geleden waren het de grootste vrienden en nu opeens de boeman?

  Ik vertrouw erop dat wanneer e.o.a. land/klant opeens tot boeman wordt verklaard ipv de beste vriend, de AIVD dat even komt melden, of niet dan?
  Daar zijn die lui voor.

  Misschien is het handiger om e.o.a. AIVD-er bij friesland foods te detacheren en aldaaro appelsientje te laten verkopen, misschien hoort hij dan ook wat andere dingen die heel wat belangrijker zijn. Of wil je je compete informatie vergaring door de Israelis laten doen 😉
  Maar goed, dat spel gaat ruim boven mijn pet.

 21. Pecunia non olet schreef op : 21

  Die verklaringen van deze bedrijven moet je gewoon zien als een kapitalistische taquia. Een bedrijf moet namelijk winst maken, en dat doen ze door hun producten te verkopen. Als ik een aandeel koop wil ik dat dat aandeel rendeert en wil ik geen ideologische statements maken. Als ik mijn geld wil investeren in een ideologisch statement wordt ik wel lid van een ideologische club.

  Zwan wil dus gewoon zijn spullen verkopen, en daartoe zullen ze ook doen alsof ze tegen Fitna zijn als dat de verkoop ten goede komt. Uiteraard staat het een ieder hier vrij om dergelijke bedrijven te boycotten. Als een boycot meer kost dan wat het “fitna” statement oplevert dan veranderen de Mannen van Zwan hun marketingstrategie wel weer.

  Punt alleen is dat Nederlanders niet massaal genoeg gaan boycotten. dat was vroeger het geval met “linkse” boycot’s, dat zal nu ook weer het geval zijn.

 22. Jonatan schreef op : 22

  “Als bepaalde bedrijven reclame maken (zich distancieren van die uiting) kun je er donder op zeggen dat dit de anti-VvM collectivisten zal versterken.”

  Merkwaardige redenering. Als je je (als leiding van een bedrijf) uitspreekt tegen een specifieke uiting van Wilders (i.e. Fitna), ben je toch niet meteen tegen de VvM in het algemeen? Of heb ik je verkeerd begrepen?

  Voor zover mij duidelijk is, is er niks anders gebeurd dan dat Wilders A zegt, en sommige bedrijven (waarschijnlijk uit opportunistische overwegingen) zeggen dat ze het niet eens zijn met A.

  Alle Jordanïers of Nederlanders die om ideologische redenen de bewuste bedrijven willen gaan boycotten handelen dus niet echt vanuit een “rational self-interest”.

 23. Hugo schreef op : 23
  Hugo J. van Reijen

  Boycot van deze bedrijven heeft mijns inziens geen enkele zin en valt mijns inziens sterk af te raden.
  Als dit als reden voor boycot gebruikt wordt, is er ook herhaaldelijk reden, bedrijven zoals KLM, Philips, Unilever en anderen te boycotten, waaronder overheidsbedrijven als leverancier van een aantal diensten. Het eind is zoek en het heeft geen enkele zin. Laten wij de handel toch vooral met rust laten.
  Hugo van Reijen

 24. Hugo schreef op : 24
  Hugo J. van Reijen

  Als ik morgenochtend moet stoppen met het doen van zaken met alle overheden wier gedrag mij niet bevalt, kan ik mijn zaak beter meteen sluiiten. Om de zaak daarna nooit meer te openen.
  Wie betaalt dat voor mij ?
  Hugo van Reijen

 25. IIS schreef op : 25

  Business is business…als ondernemer kijk je met droge ogen en als Wilders een probleem heeft of maakt dan is dat nog niet een probleem van de ondernemer, het kan uiteindelijk voor de ondernemer wel weer een probleem worden, zoals bij deze ondernemers. Voor zover ik weet kan de politiek beslissen wie of wat er geboycot moet worden, maar goed dat zijn dan ook hele wijze en oprecht gelovige mensen.

  Alleen mag een consument natuurlijk zelf beslissen of hij een product laat liggen.
  En of de ondernemingen er verstandig aan hebben gedaan om voor de tapijten en de tenten te kruipen? Laat ze daar zelf maar achter komen.
  Ik persoonlijk vind het gestoord dat je als onderneming een zielige advertentie gaat plaatsen en ligt te kontlikken….Maar goed…business is business!

 26. .M schreef op : 26

  “Armer gaan jullie allemaal worden. Langzaam wordt europa financieel uitgehold en jouw familie gaat mee. Volgend jaar 14%?”

  Wij allemaal? Allemaal?! Spreek voor jezelf, zou ik zeggen.
  Ik deel je inzicht wel, maar je bent heus niet de enige vrijspreker/bezoeker hier die zich ingedekt heeft.
  Je denkt toch zeker niet dat mensen als Albert, Hub, Michielsens, Overnight en lui in hun entourage jaarlijks minder winst op hun beleggingen maken dan de groei van de geldhoeveelheid?

 27. Kim schreef op : 27
  Kim Winkelaar

  Zijn er dan overheden die je wél bevallen?

 28. Hugo schreef op : 28
  Hugo J. van Reijen

  Ja, de overheid in de dorpen op kleine Indonesische eilanden, waar de mensen met rust worden gelaten.
  Hugo van Reijen

 29. Frits schreef op : 29

  -Ik ga naar de winkel en wil melk. Kom ik daar, is het Friesche Vlag. Tja.. Toch maar meegenomen.-

  Jammer is dat, hè? Probeer nog maar es een fatsoenlijke boycot te organiseren in Nederland.

 30. HJ schreef op : 30
  Ratio

  Bedrijven hoeven de vrijheid van meningsuiting niet te verdedigen, daar zijn ze niet voor. Maar om nu te propaganderen dat deze en andere vrijheden beperkt moeten worden en dat ze daarmee door hun laffe politiek correcte gedrag een afwijkende stem (Geert Wilders) zwart proberen te maken vind ik te ver gaan. Niet dat Geert overigens per definitie de stem van de vrijheid is.

  Ik houd van de vrijheid en ik haat overdreven politiek correctheid. Het kruipen van deze vaderlandse bedrijven om hun omzet in Jordanie in stand te houden stuit me tegen de borst. Als deze Nederlandse bedrijven de Jordanese markt zo belangrijk vinden, prima, maar dan verzaak ik een paar maanden op mijn appelsientje consumptie. Waarna ook ik hoogstwaarschijnlkijk mijn principes verzaak en weer mijn mandje vul……

  NB: dit is het verzonden mailtje naar de “zondaars”;
  Gegroet

  Met afschuw heb ik kennis genomen van uw advertenties in Jordanese media waarin u afstand neemt van het recht op vrije meningsuiting. Bij deze deel ik u mede dat ik enige tijd afstand van uw producten wens te nemen. Zoudt u zo vriendelijk willen zijn uw productcatalogus naar mij toe te sturen zodat ik in de supermarkt niet per ongeluk nog langer een van uw producten koop?

  dank
  HJ